Her anından büyük bir keyif aldığım,katılarak da olsa parçası olduğum ve gurur duyduğum bu güzel organizasyonu 9.gün ve 1850.kmde İzmir'de bırakmak zorunda kaldım
Öncelikle böyle bir organizasyonu düzenleyen ve fedakarlıklar göstererek emek harcayan değerli ağabeylerim @Süper Dede ve @Basar Giderim e çok teşekkür ederim.
Artvin Hopa'da katılımcı arkadaşlarımızla buluştuğumuz kaynaştığımız ilk günden büyük bir keyif aldım.Hepsi değerli ve güzel insanlar.Organizasyondan katılımcılara kadar çok güzel sıcak bir hava oluştuğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim.
Mücadeleyi tamamlayan arkadaşlarımı tebrik eder bu zor mücadeleyi çeşitli mücbir sebeplerle noktalamak zorunda kalan dostlarıma da geçmiş olsun dileklerimi iletirim.Hepimizin yaptığı bence çok değerliydi
Kendi yarışımı değerlendirmeye gelecek olursam ,mücadeleyi bırakmak zorunda kaldığıma göre bazı şeyleri yanlış veya eksik yapmış olduğum çok açık.Yoksa günlük 200 km ortalama mesafe kaydederek bu yarışı gerçekten bitirilebilir bir yarış.Tabii ki de hiç kimse kolay olacağını söylememişti.
Gelelim yaptığım yanlışlara:
-En büyük hatam spd pedal kullanmamış olmak.Yarışta platform(düz) pedal kullanan tek akıllı(!) bendim.Bildiğiniz üzere spdlerin hem itme hem de çekme hareketinden dolayı büyük bir güç avantajı oluyor.Bundan daha da önemlisi ayaklar pedala en ideal pozisyonda pedale kilitlendiği için en verimli ve en sağlıklı pedallama yapılmış oluyor.Fit ayarlarınız spd ile bozulmuyor.Platform pedalda ne kadar dikkat ederseniz edin ayak ideal pozisyonundan kayıyor ve ağrılar sızlar burada başlıyor.İnanın dizlerim dengesiz pedala basmaktan resmen bitti.Bileklerimi ve dizimin acısını anlatamam.Spd kullanırken böyle sıkıntılarım olmamıştı.Ayrıca platform pedalda ayaklar kaymasın diye kullanılan dişler fazla basınç uyguladığından spor ayakkabımın yıtılmasına neden oldu.Bu fazla basınç yüzünden bırakın pedala basmayı düz yolda bile yürüyemedim.
-İkinci büyük hatam ise Schwalbenin en üst segment lastiği olan ve en pahalısı olan Schwalbe one v guard yüksek performans lastiklerini(ki 5.seviye patlak zırhı da var) kullanmak oldu.1850 km yolda tam 5 defa patladı.Ki içinde Zefal zliner patlama önleyici şerit olmasına rağmen.Bu lastik patlamaları benim şansımdan kaslarımın en ideala seviyeye ulaştığı tam da yol yapayacağım stratejik zamanlarda başıma geldi.İnanılmaz zaman ve enerji kaybettirdi.Bugüne kadar Merida,Michelin,Kenda ve Pirelli gibi lastikler kullandım.Hepsini çok rahat değiştirip çok rahat balans verebiliyordum.Ama bu iğrenç Schwalbe One ları hem değiştirmesi zor hem de balansını tutturmak.Balans tutturmak için inanmazsınız 3 defa söküp yeniden taktım.Psikolojik sıkıntısını anlatamam.Bundan önce bu lastiğin muadili olan Pirelli P zero velolar 2800 km de sadece bir kere o da araba lastiğni bile patlatacak cam parçası yüzündendi.Schwalbe onelarda Pirelliden daha yüksek koruma seviyesi var diye almıştım ama ''tırt'' çıktı.Ayrıca yarıştan önce Schwalbeleri 300 km kullanmıştım ve sök tak da yapmıştım,Bu yarıştan önce sürpriz olmaması adına giyeceğim formaya kadar herşeyi denemiştim.
-Üçüncü büyük hatam .4500 km antrenman yaptım.Çok da az sayılmaz ancak nitelik olarak antrenmanlarım benzer olmuş.Biraz daha yokuş antrenmanı yapmam gerekiyormuş.Yokuşları ne olursa olsun çıktım ancak hem spd kullanmamam hem de yeterli yokuş antrenmanını yapmamış olmamdan dolayı da dizlerimi de bitirdim.Ayrıca düzlükte olmasa da yokuşlarda handikap olan 10 kilo fazlalığım vardı.
-Dördüncü pişmanlığım ise sele seçimi.Kendime harcamadığım paraları bisikletime harcadım ve Brookslardan çok daha pahalı olan Specialized Power Comp(kesinilkle kötü bir sele değil ama bu kadar uzzun tur için brooks tercih etmeliydim) sele yerine keşke Brooks B17 narrrow alsaymışım.
Bu kadar hatalarıma bir sürü de şansızlığıma rağmen 1850 km yol yapabildim.Burada ayrıca parantez açarak teşekkür etmek istediklerim var:
@Süper Dede Mümtaz Ağabey ne diyebirim her yönüyle müthiş bir adam.Çok yardımcı oldu ,çok motive etti.Sağlığın bu yarıştan daha değerli diyerek bırakmanda hayır vardır diyerek değerli tavsiyeler de bulundu.Yarış öncesinde hazırlık aşamasında destekleri içn de ayrıca teşekkürler.
Yarışçılardan @Bahri Kaplan Ağabeyim ve Bulut Tokmak kardeşim.Bolu Dağında 5 saat mahsur kaldığımda ve diğer bir çok zamanlarda telefon ederek bana çok destek oldular.İkinize çok ama çok teşşekür ederim.Yerleriniz ayrı
@Özcan Yine müthiş bir insan daha.Beni Bursa'da yarış uygulamasından takip etmiş ve işini gücünü bırakmış yanıma gelmişti.Bana inanılmaz bir güç ve motivasyon olmuştu.Powerade içecekten tutun da haribo şekere varıncaya kadar her türlü desteği de sağlamıştı.Hiç unutmayacağım sağol varol Özcan Ağabey.
@CmlCLK Her gün destek verdi ,canım hemşehrim.
Yarıştaki ismini tek tek sayamayacağım diğer katılımcılar ve forum üzerinden beni ve hepimizi destekleyen forumdaşlar .Hepsi çok destek oldular.Sağolun varolun, tekerinize taş değmesin.
Tek üzüldüğüm nokta bu kadar çok desteğe rağmen yarışı bitirememiş olmak.Biliyorsunuz çok zorladım ama vücudum izin vermedi.Özellikle son bir ürolojik ağrı musallat oldu,sele ağrısına ve biten dizime bile dayandım ona dayanamadım iki gün cebelleştim. Bunda da hata bendeydi.Çift kat tayt fazla sürtünme yaptı.
Seneye Allah izin verirse hatalarımı düzeltip yine katılacağım.Bu yarış aynı Paris Roubaix gibi bir yarış; bitirenin olduğu kadar bitiremeyenin de onurlandırıldığı tek yarış.
Bu seni elimden geldiğince selamladım; seneye seni tamamlayarak saygımı daha da fazlasını göstereceğim. ''Trans Türkiye Ultra Bike Race''
Hepinize saygılar ve sevgiler.