Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Kazasız belasız bitirir umarım devam eden arkadaşlar.
Katılamadığıma gerçekten çok üzüldüm, tcr1 den beri hep böyle bir yarış hayalim vardı, ayağımıza kadar geldi ama denk gelmedi maalesef. Umarım bir aksilik çıkmaz, seneye katılabilirim.

Keşke destek aracındaki arkadaşlar yarışmacılara denk geldikçe 20-30 saniyelik videolar çekip @ttubt2019 instagram hesabına atsa. Kısa kısa sürüşte yakalayıp, tcr da olduğu gibi bir iki soru sorup video atsalar bizde daha yakından takip edebilirdik.

Scudo
@sccetin @Gökay Akçay Abiler bi kaç foto paylaşilmişti grupta ss şeklinde. Arvento firmasi ve arac ici takibi yapilan gorusmler dahil ss ler atildi. Hani ciddi bişi bilmiyorum kasten diskalifoye edildiklerini sonuçta iki taraf da sevilen bisiklet sever abilerimiz. Güngör abiyle Osman abi takim olmadigi halde grup sürüşü tespit edilmis birçok kere. Bu yüzden Samsun civarinda sanirim diskalifiye edildiler ve ondan sonra gps verisi alinmadigini muhtemelen yarisi biraktilar. Benim gözlemim bu yine yarış sonu Mumtaz Abi Birol abi aciklamayi yaparlar heralde. Şu an itibariyle 5 kişi felan diz problemlerinden samsun civarlarinda birakti saniyorum. Geri kalanlar son hiz popolardan şikayetci halde devam ediyorlar :ssrtcbya:

Dinlemek gerek tabiki iki tarafi da ama grup sürüşü yapildiysa affi olmaz ki SS fotolar ve arventoyla yapilan yazismalar bunu gösteriyor.

Sayın @mmakif, bende takip ederken bir çok defa ikisini yanyana görünce takımlarmı diye bakmıştım. Değiller ama benim gördüğüm ne kadar güvenilir bir bilgi malumunuz. Aralarında ki mesafe kurallar dahilinde ve molalarda beraber sohbet ediyor olabilirlerde.
Bu arada, Emre KALAYCI adı ile yarışan arkadaş kimdi? Sanırım dağ bisikleti ile katılan kişiydi.

@CmlCLK, Vala olabilir abi gps in hassasiyetini bilmiyorum ama 4 goruntu 1 er 2 ser saat arayla arka arkaya gorununce olmamis sanirim. Yoksa yanyana gelmede sorun yoktu. Arka arkayada da 20 m kurali vardi fena bi mesafe degil sonucta. Kesin bilgiler aciklanir en son bakalim.

Emre Kalayci forumsan tanidigimiz @JusTiMe. Karadenizli bi abimizdi :) rotayi ayirmis sanirim herkes Merzifon tarafindan Boluya koşarken Emre abi Sinop uzerinden gelior. Bakalim çok zorlanmaz inş. Yükseltisi fazlaydi oranin bi 3 000 elevation daha katiordu rotaya.

Sanirim disk frenli ön maşa amortisörlu bi yol bisikleti yok bildigim :kötü: Drop bar takilmis bi bisikleti vardi. Mtb muhtemelen.

Mesaji tekrar düzeltme ihtiyaci hissettim. Arventonun ss lerine göre Osman Şirin abiyle Güngor abinin diskalifiyesi. Iftira atmiş gibi olmasin sonra zan altinda birakmiyalim. Sonuçta bildigim kadariyla ikisi de iyi bisikletçi böyle bir şeye ihtiyac duymazlar ama yorgunlukla gaflete düşülebiliyor bazen.

En azindan kendi adıma o gün otobusten inmis uykumu cok alamamişim ki yolda kafam düşüyordu gidona yaklaşiyordum gittikçe. Suyum bitmiş ve yolun solunda benzinlik var ama illa sağda da bi benzinlik cikar suyumu doldururum diyordum. 1 saat susuz surdum Rizede sola girerek suyumu doldurdum.

Oysa sağ tarafta neden benzinlik olmadigini karnimi sodami felan ictikten sonra anladim. Sağ taraf denizdi gece ist.daki gibi sahil seridi isik olmadigindan 2 taraf da zifiri karanlik oldugundan yorgun dustugumden bunu bile akil edememişim :acpsnr:

Ama bu da çok guzel ani olarak kaldi. Sahilde deniz tarafinda benzinci olmaz!!:koptum:

Son düzenleme:
@Özcan
Birol Abi’ nin bisikletinin göbeğinde problem oldu. 2 saat civarı her şeyi deneyerek çözmeye çalıştılar ama düzelmedi maalesef.

Osman ve Güngör Abi konusunda da en geç yarış sonu açıklama gelir diye düşünüyorum. Ancak benim takip aracından duyduğum kadarıyla yanyana görüntüleri çok olduğu için normalde 1dk sinyal süresi olan gps cihazının sinyal süresini 10sn ye indirdiler. Bu sefer 2 dk da bir Güngör Abi ve Osman Abi birbirinin önüne geçiyor olarak göründü. Yukarıda da bahsedildiği gibi gerekli fotoğraflar da çekildi. Her biri zamanı geldiğinde paylaşılır. Ben duyduğumu yazıyorum.

Merhaba Arkadaşlar
1.Gün
430 km Hopa-Ünye

2.Gün
194 km Ünye-Merzifon

3.Gün
184 km Merzifon-Ilgaz

İlk gün itibariyle basabildiğimiz kadar bastık.2. ve 3. Günün düşüklüğüne bakmayın ,sağlam irtifa kazanımları var.Yine iyi bile sayılır ,toto ve diz ağrısına sahip kilolu bir adam için.(171 ve 81 kg)Şu anki taktiğimiz toto ağrılarından dolayı günlük 200 km civarı çevirmek.

Bu arada ilk gün gece sürüşünde Karadeniz sahili soğuktu,bu yüzden eşofman ve uzun kol forma giydim ve soğuktan korundum.Ondan sonraki günler kısa kol forma ve şort kombinasyonuna geçtim.Hatta bugün toto ağrısindan dolayı "tayt de le tayt" yapacağım.Yani tayt üzerine ikinci taytı deneyeceğim.

Arşimed der ki:"Bana yeterince büyük bir kaldıraç verin dünyayı yerinden oynatayım"
Ben de diyorum ki:"Bana yeterince dayanıklı bir totoş verin sizin için bisikletimle dünyanın etrafını yarış modunda dolanayım"

Herkese sevgiler, saygılar....

@hamlet2006 hocam, tekrar ediyorum ama bence gerçekten bir günde (24 saat bile olmadan) İzmir ~ Dinar arası hayal değil bence. İlk defa geçen yıl 80 km.'de sakatlandım. Ondan sonra çok defa 80, 90, 100... çevirdim ama tık yok. Çevirme hızı gerçekten faydalı sanırım. Birde hız zararlı derler ?.

@hamlet2006
Mesafeler harika umarım kazasız belasız bitirirsiniz turu, toto ağrısı 5. 6. Gün gibi geçer diye tahmin ediyorum, dizler için çok zor biliyorum ama geceleri buz bulabilirseniz şahane olur dizleri fazla zorlamaya gelmez sonra geri dönüşü olmayan sakatlıklar yaşamayın, dizi test etmenin en kolay yöntemi squat hareketi yaparken çömelirken diz ağrıyorsa durum sakat demektir doğrulurken ağrıması zaten üzerine vücut ağırlığınız bindiği için normal kabul edilebilir, hepinize bol şans ?

Arkadaşlar Ömer Halisdemir turu aklıma geldiginde sizlere 6 temmuzda start alacağımızı açıklamıştık. Sizlerin planlarini degistirmemek adına çok istediğim bu turu kafamda silmiştim. Kısmet değilmiş dedim.
Bu yarış benim için çok önemliydi. Bunu iş cevreme dostlarıma hep yaydim. Destek olacaklari sözlerini aldım. Sonra zaman yaklaştıkça söz verenlerin yavaş yavaş kacmaya başlamaları beni telaşlandırdı. Öyle ki yapacağım bir iki günlük turları dahi iptal ettim.
Ömer Halisdemir turuna sonradan katilmak için özel izin aldım. Yani bu yarışı bitirip Ömer Halisdemir turuna kaldığı yerden gidecektim.
Aksilik olup bir gün kaybetmemden ötürü bıraktım. Planım Karadeniz'in sahil yolunda 1.ve 2. Günün rekorlarini kirmakti. Bunu yapamamış olmak beni demoralize etti kendi kendime o kadar kızdım ki anlatamam.
Yarışı bıraktım. Araç küçüktü yarışı yarışçıları esyalariya doluydu. Ya ben yada gönüllü olan biri İstanbul'a donmeliydi.
Düşündüm. Bu gençlerden birisini yarisin başında evine göndermek ne kadar doğru bir davranış olurdu. Omründe katıldığı ilk ultra mesafe yarısıyla ilgili anılarını anlatacak belki. Her iki gence baktım. Gerçekten mutlulardi. İslerinide gayet güzel yapıyorlardı. O zaman ben geri donmeliyim dedim.
Tabiki sürekli onları kontrolum devam etti ve devam ediyor.
Osman abinin durumuna gelince
Osman abi ve güngör birlikte sürme kararı verdiler. Mümtaz abi teknik toplantıda birlikte surulebilecegi ancak arka arkaya en az 20 MT mesafe bırakmaları aksi halde diskalifiye sebebi olacağını defalarca anlattı. Herkes herşeyi anladı.
Yarış başladı osman abi ve güngör arayı açıp gittiler.
Hakem arkadaşlar bana GPS takibinde yok yakın seyrettiği bilgisi verdi. Bende öyleyse daha sık kontrol et talimatı verdim. Onlarda bir Osman abinin bir gungorun öne geçtiği bilgisi verdi. Buna istinaden arventorace i aradim ve iki yarışmacının GPS veri süresini 10 sn ye çekmelerini istedim.
Sonuç uzucuydu bunlarin ekran goruntulerini almalarını istedim. Diğer yarismacilarda bur durumdan rahatsız olmuşlardı. Yarışmalarının bir manası kalmamıştı izlenimini gördüm.
Hem kural ihlali hemde bu yarışın zan altında kalmaması için iki yarışmacı diskalifiye edildi.
Ttrye giren arkadaşlar hatırlarlar geçen yılda Osman abi ve güngör binsekilde sürdüler. Ama o zan GPS cihaz takibi yoktu.

Son olarak saibesiz bir yarışı izliyorsunuz.
Amatörce başlayan bu yarış profesyonel ce devam ediyor .
Daha zaman var notlar için yarışın bitmesini bekleyin.
Buradanda gönüllü oluruz diyenler nerede...
Bir işe baslandiginda yarı yolda bırakılmak ve sonrada o olmadı bu olmadı demek ne kadar doğrudur.
Ama şu anda bu işi para kazanmak için yapan organizatör şirketlerden daha iyi yapıyoruz.
Bizi yalnız bırakmayan arkadaşlarım kardeşlerim sayesinde.

@Basar Giderim maddi, manevi desteğim olamasa da (aslında olabilirdi ama ?) ruhum sizinle ve bu yarışla. Günde kaç defa bakıyorum bilmiyorum ?.

Son düzenleme:
Sevgili arkadaşlar ; Yarısımiz bütün güzelliği ile ve hiç bir kaza bela olmadan devam ediyor. Ben bu günden itibaren araçtan destek vermeye başlıyorum. Boyun ağrısı yüzünden suremiyorum ve ayrıca pişik sorunu şiddetli derecede.
Zorunlu sebeplerden ayrılan arkadaşlarımız var. Onlara bizlere verdiği katılım desteğinden ötürü sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu günden itibaren yarışçılar la birebir sürüş esnasında diyaloglar olacak ve ayrıca dinlenme konumunda da dostları yalnız birakmiyacagiz. Şartlar çok zorlu ve hava sıcaklığı bayıltma derecesinde, bu yüzden mesafelere devam eden arkadaşlara sonsuz başarılar diliyorum. Bizi izlemeye devam edin
..

@Mr. Bağlama hocam başarılar dilerim, kullandığınız bagajın linkini paylaşır mısınız, çadır+mat+uyku tulumu üçlüsü için yeterli mi?

Arkadaslar yarışmacıların toplam aldıkları yolu ve ortalama hızlarını nasıl görebiliriz. Bilen var mı

Bu kavurucu sıcaklarda kendi limitlerini zorlayarak, sağlığını riske ederek azimle pedallayan tüm arkadaşlara "bravo" diyorum...
Yolunuz ve bahtınız açık olsun.

@emir yakup bulut
Çok teşekkür ederim dostum. Bir arkadaşım hediye etmişti zxtro gibi bir markaydı sanırım. Üzerinde göremedim. Tulumu alıyor ama çadır ve mat için pek bilemedim.

Sevgili Arkadaşlar;
6 temmuzda hopa'dan başlayan hopa-kemer yarışını düzenleyen Birol Çakır yarışına katıldık. Akşam 8 itibariyle start aldık ve biz Güngör Turan arkadaşımla 25 30 metre aralıklarla sürdük ve Samsun imza noktasına geldiğimizde 510 km olmuştu. Orada ki Arkadaşlar bize Birol Çakır' ın bisiklet arızası sebebiyle yarışı bıraktığını söylediler. Ve aynı gece İstanbul'a dönüp İstanbul'da bir başka arkadaşının etkinliğine katıldığını duyduk. Şimdi size soruyorum turu düzenleyen bir kişi düzenlediği turu bırakıp başka bir etkinliğe gidiyorsa biz kiminle muhattap olucaz ve bu yarış hangi sartlar altında devam edecek. Söylemek ve değinmek istediğim en önemli nokta bizi kimsenin diskalifiye etmediğidir. Biz kendi isteğimiz ve kararımızla yarışı bıraktık. Güngör turan arkadaşımla İstanbul'a döndük. Arkadaşlar benim gücümü herkes biliyor, benim yaptığım ve başardığım projeleri bilen kişiler zaten benim kimsenin rüzgarından gitmeyeceğimi bilir. Bu yorumları yapan arkadaşla 2018 yılında ki Çanakkale kemer yarısında beraber start almıştık. Yarışın finish noktasında ben bu arkadasa 16 saat fark atarak yarışı ikinci bitirmiştim. Yani söylemek istediğim şu ki bir şeyleri iddia etmeden bir şeylerin kesin doğrusunu bilmeden yorum yapmak ve bunu savunmak kesinlikle yanlış bir davranıştır. Herkese teşekkürler, saygılar...

Yapacak daha önemli bir işiniz yoksa keşke yarışı bitirseydiniz sayın @Osmansirin. En azından diğer yarışçılara saygıdan yapsaydınız bunu. Bir, iki derken başlayan takımın yarısı gitti. Kalanlarda moral bozulması olabilir gibi.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri