Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
İlk kez düzenlenen böylesi bir organizasyonda illa ki eksiklikler olur, yıkıcı eleştiri yerine yapıcı fikirler ve taşın altına kendimizin de eline sokacağı öneriler sunarsak çok daha verimli olacağını düşünüyorum. Bu konuyu elbette şu an yarışanlar takip ediyordur. Moral ve destek içeren cümleler kuracağımıza son sürat eleştirmek cidden mantıksız.
Tabi oturduğumuz yerden vay efendim bisikletin göbeği nasıl dağılır diye yorum yapmak en kolayı.
Sonuçta bu parçalar insan yapısı, kutusundan yeni çıkmış sıfır kilometre bisikletlerde, otomobillerde bile problem çıkabiliyor, gayet normal.

Birol abiye geçmiş olsun diyor, yarışmayı organize eden, insanları bu yarışa teşvik eden abimizin başına böyle bir şey gelmesi bizi de çok üzdü.
Yarışmaya devam eden arkadaşlara başarılar diliyorum.

Scudo
Osman Şirin listeden silinmiş. Yarıştan mı çekildi yoksa :eek:

Kavga olayını bilmiyorum amam hepimiz saatlerce pedallamaktan, paylaşım yapmakta eksik kalıyoruz. Wp grubunda paylaşımlar atılıyor. Yarış bitimi hepsi buraya toplu şekilde yüklenecektir

Yarışı takip edebilmek için instagram bile yükledim ama nafile. En azından whatsup grubunda olan destek personelleri falan bilgilendirme yapsa, resim paylaşsa.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Hem yarışmacı arkadaşlara hem organizatör arkadaşlara birer mesajım var:

Yarışmacılara: Burada her günün sonunda birkaç arkadaşımızın kısa kısa sürüş detaylarını paylaşmasını bekliyordum fakat sonra sele üzerinde uzun bir günden sonra şarjı zaten az olan telefonda ve gözlerin iyice yorulmasından dolayı bunu yapmanın ne kadar zor olduğunu hatırladım.

Bu yüzden, size tavsiyem: günlük tutmak. Küçük bir not defteri ve kalem. Yanınızda yoksa bile ilk yerleşim biriminden edinin derim. Çünkü gün içerisinde çok şey yaşadığınıza eminim. Mesafe, yorgunluk ve anılar gittikçe kat kat artacağı için birçok şey yaşayacaksınız ve bazı şeyler unutulacak. Yarıştan sonra hatırlamak için uğraşmamak adına (ve buraya da toplu bir şekilde yazmanız adına) günlük tutmanın önemli olduğunu düşünüyorum.

Organizasyona: Sosyal medya paylaşımları inanılmaz zayıf. İlk organizasyon için çok önemli bir nokta olduğunu düşünüyorum. Destek aracındaki arkadaşlara mutlaka Instagram hesabının bilgileri verilmeli ve onlara da paylaşım yaptırılmalı. Hem çoğu yarışmacıyı en çok onlar görüyorlar hem de konfor ve şarj olayları bir tık daha iyidir hem de yolda sıkılacaklarına güzel güzel paylaşım yapabilirler diye düşünüyorum...

Takip edebildiğim kadarıyla 'oğunluğun ilk gün çok ciddi mesafe kat ettiğini gördüm; tebrikler fakat umarım ileride sorun yaşayacak kadar kendinizi zorlamamışsınızdır kezâ yolunuz çok uzun ve her şeyin başı sağlık :) Herkese tekrar başarılar ve bol şans. Yolunuz açık olsun...

Tüm yorumları okumadim okuduğum da cevaplarım.
Ancak hem organizasyonu hem işimi hemde bisiklet bakımlarını yapmak olaya birde benim açımdan bakın. Bu yarış sadece toplanan paralarla yapılamayacak kadar masraflı. Sponsorlar son iki güne kadar kararsizlardı. Aylarca git gel uğraştım.Soz verdiğim her şeyi yaptım. Yarışçılara sorsanız her şey yolunda. Bunları yaparken bisikletine ilgilenemedim. Son çıktığım Sakarya turundan sonra hub arizasini farkettim bir kaç gün içinde hub dişli siyirdi. Tamiratı yaptitdim.ancak 100 km gitti ve bilya dağıttı.

Çekilmem hedefinden uzaklastigimdandir. yoksa yarışı bitirmek sorun değil. Her kesin bir hedefi var benim hedefinde rekor kırarak surmekti.
Bu ilk organizasyonum ilk yenilen kazıklar sayılmaz derler. Artilarim ve eksiklerim illaki vardır. Seneye daha güzel olacak.
Instagram face hesaplarımız var
Aylardir #ttubr konu başlığında paylaşımlar yapıyorum.
@ttubr2019 Instagram hesabımız
Arventorace uygulamasindan binlerce izleyenimiz var
Buradan yazılmaması ise ekibi biraz daha fazla tutmak lazım.
Yarış henüz bitmedi eksikleri yazın daha güzel olana kadar çalışırım

@Basar Giderim
Hem geçmiş olsun hem de gelecek senelerde çok daha iyisini yapmanızı temenni ederim. Tasarlamak bir iş, gerçekleştirmek ise bambaşka bir iş! O yüzden içtenlikle alkışlıyorum.
Bir kaç arkadaşın da belirttiği gibi sanırım şimdilik görünen en büyük eksik; sosyal medya ve pazarlama kısmı! Sponsorları dahi cezbedecek kısım bence bu. Sponsorların marka/isimlerinin de geçtiği aktif sosyal medya paylaşımları hem daha çok ilgi çeker hem de önümüzdeki yarışlarda sponsor bulunmasını kolaylaştırır. Şu kadar yarışçı katılacak yerine önlerine şu kadar sponsor bağlantılı paylaşım yapıldı, şu kadar tıklandı, bu kadar görüntülendi gibi hazır raporlar reklam verecek ve sponsor olacak firmalar için çekici olacaktır.
Bir diğer gördüğüm eksik ise canlı anlatım olmasa da mesela 6 saatlik özetler gibi bir metin akışı hem takip edenleri daha bağlayıcı olur hem de sosyal medya akışına içerik hazırlama da yardımcı olur.
Tabi buradan böyle inci gibi sıralamak kolay, eminim sizlerin de aklına gelen bu ve bundan daha öte fikirleriniz vardır. Umarım sonraki organizasyonlarda hepsini bir bir başarırsınız.

Öneriler güzel ama belli ki burada sıralanan birtakım öneriler için gönüllü kisilere ihtiyaç var. Daha önce gönüllü olabilecek kişiler için anonslar yapılmıştı. Organizasyonda sponsor bulma, paylaşım vs için gönüllüler olabilse şu an buradan yarışı okuyor olurduk. Bir dahaki organizasyonda bu spora ve bu tarz yarışlara gönül veren herkes elini taşın altına koyarsa daha güzel işler çıkacaktır muhtemelen.

Forumda paylaşım yapmasa da yorumlara göz atan yarışmacılar olabilir. Motivasyonlarını yüksek tutmak lazım. Takip edenler vardır ama stravadan falan da yarışmacılara ulaşabilirsiniz. Daha önce bu başlıkta strava linkleri paylaşılmıştı.

@Sungur

Yani özetle "Araba devrilince yol gösteren çok olur." durumu olmasa en azından şu an için daha motive edici olabilir.

Basar Giderim çok geçmiş olsun abi.. Umarım bütün arkadaşlar için kazasız belasız; keyifli sürüş olur.

• Beğen
Tepkiler: makifir
Ben de ilk günün acemliginden gereksiz hiz ve önceden kac km gitcegim kac ort. Ile gidecegim planlara uymamaktan gençligimden diyeyim kondromalazi vardi onceden yine tekrarladi Trabzonda birakmak zorunda kaldim dizi ele almamak için cok sükür su an yuruyebiliyorum en azindan Trabzonda ustune basamiyordum.

Yarışı Arvento race programiyla takip ediyoruz kimin nerde uyuyup kalktigi kaçla gittigini şu an ben takip ediyorum normalde forum uzerinden söylendi diye biliyorum bunu @mehmetsunu abi. Soylenmediyse de herkes Arvento race diye playstore veya applestore dan indirip rahatça takip edebiliyor.

Kavga denilen şey de gereksiz atarli 3-4 genç bizim aracin yol vermemesine kizdi yanlis görmediysem bizim araçta bunu bilerek yaptigini sanmiyorum fotografimizi cekiorlardi sanirim bizim. Atarli gençlerde sağa cek felan derken köpek sürüsü hesabi bizim araca koştular @Basar Giderim Birol abi yatistirdi ortaligi 7-8 dklik bir olaydi. O gençler ist. Olsa kac kere dayak yemişlerdi sanirim yolu hep boş bellediklerinden yolda bizi gorunce bi cildirdilar. Neyse sorun cozuldu gitti.

Baska da bir sorun yoktu. Gerekli bilgilendirmeleri @Süper Dede Mumtaz abi bize yapti ve instagramdan bildigim kadariyla canli yayin da yapildi.

Biz forum üyeleri bu yarisin eksigini soylemek icin variz ama vurup birakmayip elestirdikten sonra tebrik etmeyi bilelim lutfen. Bu organizasyin gönullu abilerimiz tarafindan duzenlendi gönullu forumdaşlar tarafindan katilimi gerçeklesti ki bir cogu da benim gibi destek olsun biterse biter bitmesse destek olduk ilk olduk eksikleri de şuydu seneye şunu yapalim bunu yapmayalim diyebilmek için katilanlardi.

Eleştirilerimizi sunarken seneye daha şevkli vir sekilde yapabilmeleri adina bu organizasyonu destekleyerek gönullu checkpoint görevlisi olarak hatta yollari gecerken bize destek olarak ben de buna dahil saglayabiliriz. Söyliyecek çok şey var çok uzattim okumaya üsenenle4 olcak burda kesiyorum son sözüm: YAPICI ELEŞTIRIDE BULUNALIM DESTEK OLALIM . :harika:

Benim için çok güzel bir deneyimdi cok memnun kaldım sahsen . Maymun istahliligim olup mola verseydim daha uzun keyif alabilecektim ama masip buymuş. Yarisi biraktigimda bütün yariscilar yasimin genç oldugunu tecrube oldugunu soyleyip teselli ettiler. Şuraya bir kac foto birakayim kisa süren sürüşümden .

Burasi yattigim petrol ofisinin kösesi uzaktan bu şekilde gorunmuyor normalde bisikleti felan yatirdim kösede kivrildim.

203163

Yakindan görünüş:
203165 dosyayı görüntüle

Trabzon Arakli sahil burasi da dizimde sizi hissettigim ve geç kaldigimi anladigim yerler son fotolarimi cekindigim yer.
203167

Ve @seko35.50 hocamin dediği gibi destek eksiği vardi ama eminim seneye çok daha güzel bir organizasyon olcak . Çok uzun oldu kusuruma bakmayin bu organizasyon @Süper Dede ve @Basar Giderim altinda HEPIMIZIN YARIŞIDIR sahip cıkalim.

Inş. Seneye çok kalabalik bi şekilde tüm forumdaşlarla sürelim.

@Pawcraft Tabi bu 1 tane kötü tarafiydi. Ben Hopaya indigimde bisiler atistirayim minik ucgen peynir 1 simit 1 pogca 2 cay aldim. Masama bir abi geldi nasilsin felandi Karadeniz gezmeye geldim dedim bisikletle havadan sudan konuşup kahvaltimi o ismarladi mesela. Rizede merkezde bi bufeye ugradim gece 1 gibi biskuvi soda ve 3 şise su almistim sularimi bufedeki abi karsiladi mesela.

Kötü insanlar var ama halden anlayan birilerini görmek sahip cıkilmasi hepsini unutturuyor :)

Selam olsun onlara da işleri rast gitsin ki bu benim yasadiklarim 12 saat icinde sadece, heyecanima yenik düşüp kendimi sakatlamadan yarışa devam edebileydim ne anilar birikirdi kim bilir :harika:

Yine biz kafede otururken Artvinden gelen 3 bisikletli abi vardi hemen oturdular yanimiza Osman şirin le Birol abiyi tanidilar en az 1 saat sohbet ettik bize sozleriyle hareketleriyle destek oldular. Bunlari görmek cidden para verseniz bu duyguyu tadamassiniz bisikletlilerin birbirine sahip çikmasi :komik:

Şimdi herkes yarısta başligi kimse gelmeden ben doldurayim yarış bitince görun siz ne anilar ne fotolar birikmiştir. Imreniyorum devam eden abilerime şu an .

Bu arada takip için tekrar belirteyim ARVENTORACE uygulamasini indirip takip edebiliyorsunuz. Grup içi konusmalar wp tan oluyor herkesin motivasyonu gayet yüksek maşallah Allah kaza bela vermesin. Inş Kemer de finişte destek olmaya gidicem tekrardan bitirmiş gibi foto çektirmeye.. :koptum:

Ben de yarışmayı 545 km den sonra diz sakatlığından dolayı Samsun/Çakallı arasında bırakmak zorunda kaldım.

Yarışmadan çekilmek durumunda kalan yarışmacıların her biri farklı nedenlerden dolayı çekildiler. Bu da böylesine zorlu, uzun bir yarışın ne kadar çok yönlü hazırlık gerektirdiğini gösteriyor kanımca. Pişik, sıcak havada pedallama, diz ağrısı, teknik problemler vs. pek çok olasılıkla karşı karşıyasınız. Ve bazen bu problemler çok can sıkıcı olabiliyor. Karanlıkta tekeri patlayan bir yarışmacı olma korkusu bile yeterli aslında yarışmanın ciddiyetini kavramak için.

En başından beri söylediğim gibi benim öncelikli amacım bu organizasyona katkıda bulunmaktı. Güzelde bir performans çıkardığımı düşünüyorum kendi adıma.

Yarışma hakkındaki genel düşüncelerimi daha detaylı bir şekilde yarış bitiminde yazacağım.

Umarım şu an halihazırda yarışmakta olan tüm abilerim ve ablam yarışmayı sağlıklı ve keyifli bir şekilde bitirirler.

Umarım devam eden herkesin işleri yolunda gidiyordur. Pedalınıza kuvvet...

Aşağıdaki açıklama doğru mu? Doğru veya yanlış, bu açıklama için yarışın bitmesi beklenemez miydi? Burada bir söz hakkı doğuyor diye düşünüyorum.
S90709-19263635.jpg

Birol Bey bugün başlayan "Halisdemir için Niğde" turuna katılmış. 990km. Ama Niğde turu için TTUBR'yi bırakacağını sanmam.

Yapacak daha iyi bir şey yoksa, önemli, acil bir durum yoksa başlanan iş bitirilmeli bence.

Nazar var nazar. Birisi kesin benim nazarimdır da.... neyse.
nazar boncugu.jpg
Çeşitli sebeplerden katılamayan bizim gibi arkadaşlar sizleri keyifle, gururla biraz da gıptayla takip etmeye çalışıyoruz. Herkese kolay gelsin, keyifli turlar. Sorun yaşayan arkadaşlar saglik olsun. Canınızı sıkmayın.
Ben takip bile edemiyorum. Yeğenler sağolsun.
Herkese selamlar. Moraller bozulmasın.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri