Scudo Sports

Trafikte bisiklete saygı sürüşü...

tüm sayfalara göz atma fırsatım olmadı facebook kullanıcısı değilim avrupa yakasından toplu bi haraket varmı yoksa direk anadolu yakasındamı toplanılıcak??

Scudo
@Kudret Kurtcebe

Abi neden öyle diyorsunuz hiç kimse ölmesin hepimiz var olalım, Trafikteki motorlu araç sürücüleri bir an evvel bilinçlensin bize görünmez gibi davranmaktan biran evvel vaz geçsinler size sağlıklı mutlu ve uzun ömürler dilerim...

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
@oğuz tüm

oğuz dostum ,
direk karaköye gel ya da eminönüne ,oradan vapurla kadıköy
ve sahil yoluna ulaş, caddebostan çok yakın sayılır...
başka alternatif tüm avrupadan gelecek dostlar toplanır beşiktaş iskelede oradan kadıköye ...

@Kudret Kurtcebe

tamam abi aksilik olmazsa ordayım.

Pankart olarak kullanabileceğimiz birkaç çalışma yapılmış,çok da güzel olmuş.Herkes bu sayfadan seçtiği bir veya bir kaç tane pankartın çıktısını alır ve bisikletine yapıştırırsa çok güzel olur diye düşünüyorum..

arkadaslar beşiktaş tarafından eğer geçmek isteyen olursa bende avrupa yakasındayım haberleşip toplaşıp beraber geçebiliriz

@CenkJK1989

cenk dostum,
avrupa yaka ,beşiktaş barborosta buluşur ve kadıköy vapuru ile kadıköye gelir oradan caddebostana sahil yolundan ulaşabilirsiniz..saat 14.00 de buluşursunuz ve saat 16.00 da toplanma yerinde olursunuz..

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1091116_10151561458542688_854119157_o.jpgbuluşma yeri saat 16.00 beltur cafe caddebostan

@Kudret Kurtcebe

Teşekkür ederim kudret abi taksimde bulusacak grupla geçicem bende

• Beğen
konu güncel..

izmir'den ses seda yok..:( (link)

Kudret abi, Murat Demirtaş'ı da unutmayalım. 10 Mayıs'ta Çaykur Rizespor'lu yol bisiklet yarışçısı Murat Demirtaş Samsun'da üç şeritli yolda en sağdan bisikletiyle giderken yol tamamen boş olmasına rağmen 120 km hızla en sağdan giden bir araba Murat'a arkadan çarpıp ölümüne neden olmuş, 32 yaşında aramızdan ayrılmıştı. Haziran'a doğru çevre haftası nedeniyle köprü geçişi planlanıyordu, 5-10 bin katılım olacaktı. Ben de bu organizasyonu yapanlara bu gezinin bir yaza merhaba, eğlence gezisi olmaması gerektiğini, ölen kardeşimizin üzerinden henüz çok zaman geçmemişken bu turda topluca vurgulanmasını talep etmiştim. Ancak aldığım yanıt aynen şöyle oldu: Herkesin katılacağı bu turda ölümden söz etmenin bisikletçileri bisikletten soğutacağını bu nedenle de Murat Demirtaş adına bir şey yapamayacakları yanıtını almıştım. Sonrasında Gezi olayları nedeniyle de köprü geçişi iptal edilmişti.

Bisiklet sürdüğü için motorlu araçların gazabı nedeniyle ölen bisikletçilerimizi unutmamamız ve unutturmamamız gerekiyor.

• Beğen
@Bahadır Gürel

evet haklısın bahadır dostum,
valla lobiler var galba, ben öyle tahmin ediyorum, gene komplo teorileri kurmaya başlayacağım ,
evet otomotiv lobisi etkin trafik yasaları çıkmasın diye rüşvetmi veriyorlar acaba böyle hafif cezalar ile iş olmaz,
dün olay yerine gittim ,tesadüf bir bisikletçi arkadaş orada idi olayı anlattım ,olayı benden duydu,o da bana başka bi olayı anlattı ,o şöförde arkadaşı imiş ,tesadüf bu ya,sarı minibüs söförü yeşil ışıkta karşıya geçen bisikletli çocuğu altına almış ve öldürmüş, burada anlamadığım hakim nasıl olurda yüzde 50 suç bulur şöförde ,yeşil ışıkta geçemezki ,o sarı minibüsün şöförü rüşvetmi verdi acaba, yeşilde geçiyor bisikletli çocuğu öldürüyor ,yüzde 50 suç ile tahliye oluyor ,varmı böyle bi durum malesef var işte, şimdi böyle iş olmaz o hakimide başka savcı yakalayacak ona dava açacak bu ülkede dürüst savcı kalmadımı ?sonra başka bi şey daha anlattı arkadaş,şöför vicdan azabından perişan olmuş kendini alkole vermiş ,ilahi adalet içten vurur ,bu böyledir, vicdan duygusu insanı eritir öldürür ..

face de atılan mesajlar canımı sıktığı için grubu ta geriden takip ederim bakalım ne olacak..

Kendi içimizde bir kaza olayını ve bisiklet anlayışını protesto ederken bile tam birlik olamadık, çatlak sesler çıkıyor.
Bu durum son derece üzücü tabii.

Ama ortaya çıkan şu ki biz bisikleti sürerken nasıl isek araba kullanırken de öyleyiz ve yaya olarak yürürken de öyleyiz.

Bazı arkadaşların mesajları var ki o mesajları yazan kişinin araba kullanmasını düşünemiyorum, ehliyetinin süresiz olarak elinden alınması ve en yakın medeni insana 10m den daha
fazla yaklaştırılmaması gerekiyor..

@Çetin ŞAHİNÖZ

yok sorun halledildi dostum ,,
engin bey mesaj attı faceden ,arkayı kontrol edeceğim ,kavşaklarda engin bey önce varacak, katılım 500 olursa ki olabilir grubun emniyetini sağlamak için görevli olması önemli bi faktör ...

Geri