Arkadaşlar herkese iyi ramazanlar bende 2009 borla var,yalnız vites sistemi sorunlar yaşatmaya başladı ve artık bana yetmiyor. acaba 9'lu sisteme geçsem (deore yapabilirim en çok ) bana hangi parçalar gerekir ve maliyeti ne olur ? herkese teşekkür ederim keyifli sürüşler..
yaklasık butun komple set 700tlye yada daha az fiyata cıkabılır.Bende arastırma yapmıştım o civardaydı ama bekleyıp slx-xt ye geçip bir daha dokunmamak daha iyi olacaktır.Ben öle düşünüyorum cunku
hg kaset belki göbek (arka göbeğiniz pasoluysa o da değişecek) zincir, arka attırıcı, ön attırıcı, aynakol, büyük ihtimalle aynakolun göbeği, fren vites kolları, belki vites telleri yani oldukça maliyetli olur diye düşünüyorum
@dinçer karadayı
ne derecede profesyonel kullanıyorsunuz bılmıyorum ama bence tourneyden deoreye gecmek yerıne alıvıoya gecın.ben oyle yaptım. 9lu sıstemde yanlıs bılmıyorsam ayna kolda degısmelı (zıncır degıstıgı ıcın) ama 8li de oyle bırsey yok. (sadece arka vıtes, kol, ruble degıseceksenız)
şuankı sıstemım
serı dısı ayna kol
deore on vıtes
alıvıo arka vıtes
alıvıo vıtes fren kolu
altus ruble bu parcaları alırken aslında nıyetım komple alıvıo almaktı ama bazı sacma sebeplerden kısmet olmadı gayet memnunum. alıvıo set onerırım ben
Uzun turlar yapmayı planlıyorum,o yüzden deore'ye geçmeyi istedim.şu an hali hazırda bir binişimde 40-50 km yol yapıyorum ama kısmetse Ramazan sonu 100'ün üzerine çıkmayı planlıyorum toplu arkadaş turlarıyla..
eger 9lu sısteme gecmek ıstıyorsanız tabı kı sız bılırsınız ama alıvıo yetersız olur dıye dusunmeyın. 100-200 kmlık turlar ıcın cok fark edecegını dusunmuyorum. arazı surusu ıcın de yarıslar alıvıo kullanan kısıler vardı forumdan.
tabı son karar sızın
borla' da arka göbek kaset değil o nedenle göbeği de değiştirmeniz gerekiyor, bunun yanında ruble, arka vites, vites kolu, fren kolu ve zincir lazım...
jant göbeği, arka aktarıcı , ön aktarıcı, vites kolları ve zincir değişmesi gerekir.düz deore yaparsanız 350-400 tl yi bulur sanırım. bu arada işciliğide düşünmen gerekir hepsini kendiniz yapamazsnız sanırım