Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Yakınlarınızdaysa gidip deneseniz iyi olur. Yani satıcı S boy diyorsa S boydur. Siz de kilonuza bakmaksınız 1.82 boyla S boy olamazsınız :) En azından M bir bisiklet gerekir. Yine de çok beğendiyseniz yakınlarınızdaysa gidip deneyebilirsiniz.
Satıcı aslında kadronun m beden olduğunu yazmış ama sele borusu 43 cm üst boru 52 cm diye yazmış bende bazı ölçülerin yazdığı resimleri inceleyince kadronun s beden olduğu anlaşılıyor.

Scudo
Merhaba, 20-30k bütçem var, şehir bisikleti önerir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
Ben dinamo göbekli bir şehir bisikleti almanızı öneririm. Çünkü ön ve arka far gündüz de yandığı için trafikte müthiş bir raharlık veriyor. Yayalar yol veriyor. Arabalar yol veriyor.

Bu bütçe ile şehir bisikleti rahat alınır.
( Örnek Bianchi new tourer, shimano cues aktarıcılı).
Diğer markalara da bakabilirsiniz.
Mağazalara gidip görmeniz uygun olur. :)

Selamlar. Mosso lagerda Pro x20 aldım. Bagaj takacaktım fakat üst kısımda delik varken alt kısımda göremedim.

Kelepçeli bagaj bulacaksınız yada bir kelepçe kullanarak standart bagaj takacaksınız.

Erdoğanlar bisiklette kelepçe setleri var. Kelepçeli bagaj için de google'da "XBYC 2157" aratabilirsin, örnek olarak görmen açısından.

EK: Erdoğanlar bisiklette QR'a takılan bagaj adaptörü de var. Bana çok çekici gelmedi bir de sizin bisiklet ile uyumlu değil sanırım ama bu da bir tercih.

Sportive 227 bisikletime uygun hub sesli göbeğin hangisi olduğunu nasıl anlayabiliriz

Merhaba herkese iyi günler
Uzun zamandır spor amaçlı bisiklet sürüp turlamak istiyorum 15-20 bin aralığına hangi bisikleti önerirsiniz

.

Son düzenleme:
.

Son düzenleme:
Merhabalar, şehirde (İstanbul, Küçükçekmece ağırlıklı) ve belki -kesin değil :p- 1.30 saat süren işe gitmek için de kullanabileceğim 20-35klık bir bisiklet arıyorum. Bir ihtimal de 1.30 saat yolu tamamen bisikletle gitmek yerine bi kısmını toplu taşımayla, bi kısmını bisikletle gitmek, bu ihtimal de var. Yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, orta yaş bunalımına girdiğimden midir nedir, 20 yıl aradan sonra bisiklet sürme özlemi başladı. "Mosso Legarda Pro X20 Msm" almaya karar verdim. Cues sistemin uzun vadede baş ağrıtmayacağını düşündüm.

Boy 1.75 cm normalde 48/49 kadro ölçüsü benim için idealken bu bisiklette 46 ve 51 seçenekleri var. 46 küçük olmaz mı ve ya 51 daha ideal derseniz ona göre bir tercih yaparım. Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar, orta yaş bunalımına girdiğimden midir nedir, 20 yıl aradan sonra bisiklet sürme özlemi başladı. "Mosso Legarda Pro X20 Msm" almaya karar verdim. Cues sistemin uzun vadede baş ağrıtmayacağını düşündüm.

Boy 1.75 cm normalde 48/49 kadro ölçüsü benim için idealken bu bisiklette 46 ve 51 seçenekleri var. 46 küçük olmaz mı ve ya 51 daha ideal derseniz ona göre bir tercih yaparım. Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
illa 2 ölçüden birini alacaksanız 51i almanızda fayda var tabi ideali binerek deneyip ölçünüze göre almak.

• Beğen
Tepkiler: Denge82

Hocam, benim boyum 1.74. Bisiklet (carraro 327) alırken bisikletçi ısrarla 49 kadro önerdi, ben de onu aldım. Ancak aynı geometriye sahip başka bir bisiklette (carraro 330) 52 kadro denedim ve çok daha rahat geldi. Denemekte kesinlikle fayda var. Ben olsam 51 kadro önerirdim. 49 kadroda dönüşlerde ayağım ön tekerleğe değiyordu. 51 kadro ise hem daha konforlu hem de daha dengeli geldi.

• Beğen
Tepkiler: Denge82
Anladım peki Salcano city explorer HD çok mu kötü mesela 10.3 kilo olması güzel gözüktü bana 11000 civarı link atamıyorum hesap yetersiz diye çok sık sürüş yapmayacağım ortalama bir bisiklet işimi görür bide house of bike sitesinden öneriler verirseniz evime yakın bugün gider elden alırım

Anladım peki Salcano city explorer HD çok mu kötü mesela 10.3 kilo olması güzel gözüktü bana 11000 civarı link atamıyorum hesap yetersiz diye çok sık sürüş yapmayacağım ortalama bir bisiklet işimi görür bide house of bike sitesinden öneriler verirseniz evime yakın bugün gider elden alırım
Bu bisikletin 10.30 kg olması bana pek olası gelmedi. Genelde benzer donanıma sahip bisikletler 13-14kg civarında. Bilginiz olsun. Bazı satıcılar hatta üreticiler bile bu konularda hatalı bilgiler verebiliyor.

çok büyük ihtimal 15kg o bisiklet

Anladım peki corelli fitbike 1.0 için ne dersiniz shimano set sanırım ve her yerde 11.5 kilo yazıyor ne kadar doğru bilmiyorum onun dışında mosso legarda 2224 msm düşünüyorum ben ağır biriyim yokuşlarda bir nebze rahat etmem için minimum 24 vites mi tercih etmeliyim

bide mosso 2324 var ama kadro 51 bana sıkıntı olur mu ayrıca marka olarak mosso mu iyi carraro mu

Son düzenleme:
Konu ilgili yere taşındığına göre kısa bir cevap verebilirim.

Herşeyde olduğu gibi bisikletlerde de fiyatlar fevkalade artmış halde. Yani 12.000 TL bütçe ile çok donanımlı bir bisiklet beklemek doğru değil. O fiyata en yakın aralıkta House of Bike mağazasında bulabildiğim model şu:

(link)

Hidrolik disk frenin tutuş gücü daha yüksek olduğu için özellikle ağır kullanıcılar için daha güvenli. Bisikletin vites sayısının yokuşlardaki rahatlıkla çok ilgisi yok. Dişli oranlarının ilgisi var. Bu modeldeki oranlar da fena değil. Son olarak Carraro ve Mosso aynı ayarda markalar. Bu seviyede çok fark etmeyecektir.

Kadro boyu konusu epey detaylı. Siz mağazadan alacağınıza göre orada deneyerek alabilirsiniz.

anladım bende bu ürünü tercih edecektim ama sadece 41 kadro varmış o yüzden mecbur V fren olanına yöneldim V fren beni çok üzer mi birde boy 180 iç bacak yüksekliği 81 cm kadro boyu ne olmalı

Geri