Scudo Sports

Tour of turkey 2013 - 49. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu

Bisiklet sporu futbola ve diğer sporlara benzemez. Bisiklet sektörüne milyonlarca tl boşuna yatırılmıyor ar ge çalışmalarına. O dura aceler sramlar Andy Schleckin zinciri atmasın Cadelin tekeri patlamasın diye yapılıyor. Ama kazaların olması kaçınılmazdır kaza olduktan sonra öndeki grup bekleyebilir arkadaki grubu lakin son düzlüğe girilmiş bütün takımlar sprint için yerlerini almış saatte 50-60 km hızlarla gidiliyor yapacak bir şey yok. Toplu bir finish izlemek isterdi gönül lakin olmadı yinede adil değildi diyemeyiz.

Birde ne hastır yurtdışındaki bütün yarışları izliyorum iki yıldır ama şu bizim turu bir türlü izleyesim gelmiyor. Böyle bir yapaylık var sanki "bizimde bisiklet turumuz var bakın görün" diye yapılmış bir tur olduğu içindir belkide.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Scudo
Çok üzücü bir kaza. Alanya-Antalya etabı kopmalara izin vermeyen bir etap. 140 Km dümdüz yol. Bu etabın zorlaştırılması şart.

Son anları zevkli bir yarış oldu.Kazalar ne kadar istenmeyen şeyler olsada bu sporda herhan herşeyin değişebileceğinin göstergesi.Her sporda risk vardır.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
24 Nisan Perşembe: 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 5. Etap Bitişini izlemek üzere, Tepecik Kafe önünden Turgutreis'e saat 11:00 de hareket.

25 Nisan Cuma: 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 6. Etap Başlangıcını izlemek üzere Bodrum Belediyesi önünde buluşma. Saat 10:00 da.
Bodrum da üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız.

Yarisi eurosport tan almanca seyrettim. Alman yorumcu yaris öncesi bir kac kisiyle yaris üzerine konusmus, genel bisiklet üzerine konusmus. Konustugu kisiler mutlaka Türkiye' de bisikletle yakindan ilgilenen kisiler ki kendisinde güzel bir intiba birakmislar. Yayin sirasinde yorumunda ne dedi biliyormusunuz?

" Bisiklet sporuna asik bir halk"

Kulaklarima inanmadim. Avrupali yorumcular da her konuya hakim degiller demek ki!

Hepiniz övgüye ugradiniz, kafaniza karpuz kabugu atanlar da!:)

yarışı bir türk vatandaşı olarak bir türk kanalından takip etmek isterdim ama kullanılan tabirler yarıştan aldığım keyfi azaltıyor bu nedenle eurosport'tan takip etmeye özen gösteriyorum caner eler , sarper günsal , ata atay , berkem ceylan gibi isimlerden herhangibirinin anlatımı trt spikerlerinden çok daha iyi çünkü hayır şunu anlamıyorum insan sunumunu yapacağı sporu hiçmi takip etmez yarışın etik kurallarını , pelotonda olup bitenleri at yarışı izler gibi anlatıyorlar

organizasyona da bir paragraf açmak gerekirse: turun tanıtımı belirli bölgelere asılan afişler ve internet haberciliği dışında son derece zayıf madem bisiklet sporu üzerinden turizm siyaseti yapılacak ülkemize bu yaz gelecek turistlerden elde edilecek gelir hesaba katılacak o halde neden televizyonlarda izlenme rekorları kıran saçma sapan dizilerin reklamları kadar reklamı yapılmıyor bu büyük organizasyonun ? bu iş böyle olmaz ülke tanıtımına karşı değilim aksine savunuyorum ama bisiklet sporunu konuşuyorsak bu bir bisiklet yarışıysa bırakın önceliğimiz bisiklet sporu olsun bisiklet kültürünün varolmadığı bir yerde bu sporun yapılamacağı gibi bir düşünce kol geziyor forumda onada şöyle yanıt vereyim ben 2 yıl boyunca aktif olarak o tur senin bu tur benim gezmiş bir insanım tur gruplarından bisiklet sporu kaç isim kazandı sorarım size ben yanıt vereyim yorulmayın bir elin parmağını geçmez lafa gelince mangalda kül bırakmayan bir toplumuz elini taşın altına koyan adamların azlığı sebebiyle bu durumdayız bisiklet gezileri zaten bir hayli yaygın grup sayılarında ciddi artış var bu tablonun pembe yüzü
ee peki bu spora destek olanlar nerde ? ben söyleyim ya mangalda ya da biralamada
söylediğin zaman şunu diyorlar kim yarışacak sen mi ? ben mi ? kafa yapısı bu ben kişisel olarak çaba gösteriyorum ve pek çok insanı bisiklet sporuna kazandırdım antrenman yapıyorlar yarış koşuyorlar amaçları var hedefleri var bu spor böyle gelişir
turun toplantısında sporcularımızı kürsüye davet edip onure ettiler eyvallah peki orada bulunan onca kodamandan bir tanesi çıkıpta ben bu çocuklara sponsor oluyorum deseydi yaa ama yapmazlar neden ? getirisi yok onlar para getiren işe yatırım yaparlar toparlayacak olursak bu kafa yapısı değişmedikçe bu konuları sadece bizler konuşuruz ve konuşulanlar forumun dışına çıkmaz bir adamın elinden tutarsın destek verirsin bilgin varsa eğitirsin tutarsın kolundan lisans çıkarmasına vesile olursun sonra gelir burda bisiklet sporunun nasıl gelişeceğinden oturur konuşuruz

@ihtiyar

Röportaj yaptıkları vatandaşlar bisikletforum yazarlarına denk gelmiş demekki:)

• Beğen
Tepkiler: tt2000 ve ihtiyar
@ihtiyar

Abi en son karpuz kabuğu bana atılmıştı forumdan :) Allah belasını versin hala aklıma geldikçe sövüyorum :)

:) Arkadaşlar Salı,Çarşamba,Perşembe?.TRT Spor Doğu Paketi 11.096 H 30000 5/6 Frekans,açıklaması yapıldı.Bilginize..

Ülkemizde her yıl yapılmakta olan uluslararası bir yarışın mevzusu yine dönmüş dolanmış ne olacak bu memleketin hali sorunsalına dayanmış. Türkiye turu gerekli ve yeter amacı sağlıyormu. Bence evet.
Yıllar öncesinde Türkiyenin, ortadoğuda fesli insanlar ülkesi olduğu sanılan zamanlarda erovizyon yarışmasında zarif hanendemiz pamukkaleden aspendosa birbirinden alakasız görüntüler eşliğinde amannn petrol canımmm petrol diyerek nağmeler yaparken de amaçlanan tek ve öncelikli şey müziğe katkıda bulunmak değildi elbette. O yıllardan bu yana Türkiye artık bu tip PR çalışmalarına prim vermeyecek ölçüde kendisiyle alakalı bir farkındalık yaratmış durumda. Turistse turist. Fazlası var eksiği yok. Bence bu tip organizasyonlar Türkiyenin öteden beri muasır milletlerden hiçbir alanda geri kalmama panik atak davranışını ele verdiğinden, ortaya koyduğu sonuç bizler gözünde yasak savma kabilinden bir çabanın ötesine geçmiyor.
Yinede her işte hayır arayan bir milletin ahvadı olarak şunu söyleyebilirimki bisiklet tutkunlarını tatmin etme dışında sıradan seyirci bile helikopterden çekilen görüntülerdeki çirkinliğin ayrımına varabiliyorsa; bu yol üzerindeki molozların işi ne, bu taş ocağı neden bu ormanlık alanın ortasına açılmış, bizim yollarımız da neden bir intizam yok, bizdeki yapılar neden garabet örneği, şehirlerimiz neden yağmaya açılmış diyebiliyorsa, kafasında bu meselelere ait bir ufacık kıvılcım dahi çakıyorsa bu organizasyon planlamamış olsa bile büyük bir faydayı sağlamış demektir.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/21322_10151534686028559_1993010478_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/378180_10151534685703559_969364522_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/310870_10151534712063559_297605617_n.jpg

Yarın #TUR2013'te 3. etap koşulacak ve Elmalı'da finiş görülecek. Etap 28m rakımdan başlayıp 1826m'de tamamlanacak. Finiş tırmanışı 10,8km uzunluğunda, max %14,8, ortalama %7,1. Atapuma ve Meyer yarın ve genel klasmanda etkili olmasını beklediğim iki isim.

https://pbs.twimg.com/media/BIe4T8BCUAEE1we.jpg:large

Buradan yarış güzergahında bulunan bisikletseverlere sesleniyorum. Sizlerden gerek yarış gerekse donanımlara ait daha çok foto bekliyoruz.

Trt de 3 deki tekrardan.
Ahmet örken iki bisikletçinin arasından iğneden deveyi geçirircesine sıyrıldı sprinti aldı.
Ktm revelator a hangi takım biniyor merak ettim doğrusu.
Side girişinde yön levhasını sallayan amca ortada kaldı. Nerdeyse bodoslama gireceklerdi. Aklıma paris turunda trafik levhasına yapışan Fdj bisikletçisi geldi.
Bitime 200 metre kala malum kaza gerçekleşti. Mekanı cennet olsun bizim eskici hacali amca elinde çıngırağı, üç tekerlekli arabasıyla şimdi burada olacaktı ne gün doğmuştu ona: Hadee isvırklar alıyram, sucotlar alıyram, caravalolar alıyram hadee eskici geldi eskici...

@mustafa şan
Vah zavallı Silifke! Bu kadar kötü mü bisikletçilerin durumu!
Seni tebrik ederim, çok iyi yapıyorsun, ben gelinceye kadar şu insanları biraz bisiklete alıştır!:):rolleyes:

Geri