Scudo Sports

Tour of turkey 2013 - 49. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu

Tebrikler Marcel Kittel Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunun İlk Etabını Argos Shimano Takımının Alman Sprinteri Kazandı Ancak Temsilcimiz Torkuşekersporunda Hakkını Teslim Etmek Gerekiyor Mustafa Sayar Uzun Süre Kaçışta Yer Alarak Türk Takımının Gücünü Bir Kez Daha Gösterdi Ahmet Örken Türkiye Güzellikleri Primi Kapısından Neredeyse İlk Sırada Geçiyordu Ancak Son Anda Andre Graipele Geçilerek 3.üncü Sırayı Aldı Yinede Gorilla Lakaplı Dünyanın En Önemli Sprinterlerinden Birine Kafa Tutabilmek Çok Çok Önemli Birşeydir Yuri Bitime Biraz Daha Kala Atağını Başlatmasa Belkide Etabın Galibi Olacaktı Ancak O Da Dünyaca Ünlü 2 İsimle Başabaş Mücadele Ederek İlk Etabı 3.Üncülükle Tamamladı İlk Günden Podyumda Boy Göstermek Ülkemiz Bisikletinin Yavaş Yavaş Form Tutmaya Başladığının En Büyük Göstergesidir Tebrikler Çocuklar
http://l1304.hizliresim.com/18/p/m9pkc.jpg

Scudo
Çok güzel ve temiz bir yarıştı ya..Yarış sonlarında fazla kopmalar olmadan bitmeside çok ilginçti. KTŞS dan Yuriy Metlushenko biraz daha geç sprinte başlasaydı birinci bile olabilirdi. Ama iki büyük şampiyonun yanında üçüncü olması çok gurur verici. (1976 doğumlu olduğunu unutmamak lazım)...Şu an da liege yarışı var eurosport ta..Valla rüya gibi bir gün. İki tane yarış....

@ihtiyar

Yeminimi bozup(ne kadar ayip :) ) 2 dakika TRT 3 ü actim. Lotto-Belisol' dan Gerd Dockx takim arabasindan su almaya gelmisti arkadaslari icin. Yorumculardan birisi o "yörede eskiden antrenman yaparmis" filan anlatiyordu. Eski bisikletci galiba, kim oldugunu bilmiyorum. Demez mi "bu su tasimaya gelenlere chaperon denir".
Hay yeminimi bozmaz olaydim, kapattim televizyonu, yarisi da seyretmedim. Kendilerine özel tesekkürlerimi iletirim, buradan. Chaperon' un ne oldugunu ögrenmis olduk! :( :( :(

@ihtiyar

ihtiyar abi sen eurosportta bir şans daha ver..inan çok keyifli muhabbetler oluyor..

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Spikerlerden konu açılmışken; Liege-Bastogne-Liege'in sonlarına doğru sevgili Caner Eler'i kızdıran bir mesaj geldi. Labubali şekilde "ne performansı yaaaa" gibi bir mesaj atmış sanırım birisi yayın esnasında Lance Armstrong için. Eler de kendisinin kanser atlatmış bir insan olduğunu ve bazı konularda kendisinin, Armstrong gibileri daha iyi anlayacağını söyledi. Buna benzer bir olaydı. Sonra Oktay Mahmuti'nin bir maç sonrasındaki sözlerini anımsattı ve insanımızın gerçekten her konuda son derece saygısız hareket ettiğini, saygıdan çok uzak olduğumuzu söyledi. İlgili şahısla bundan sonra hiçbir ortamda bir daha karşılaşmayacaklarını ve kendisine cevap vermeyeceğini de ekledi. Bunları canlı yayında yine çok uygun bir üslupla dile getirdi.

Caner Eler'in en önemli özelliği, spor konusundaki engin bilgisi değil. Herkes bilir ki, kendisi mütevazı olmayı kendisiyle özdeşleştirebilmiş bir insandır. Canlı yayında böyle bir insanı dahi çileden çıkarabilecek insanlar var aramızda. Şimdi bazı spikerlere kusur buluyoruz, çünkü onların kusurları var fakat artık öyle bir noktadayız ki, bu işin en üst noktası sayılabilecek, Caner Eler gibi insanlara bile işlerini öğretip, ukalalık yapabilecek insanlar yetiştiriyoruz. Düşünmeden yazıyoruz, çiziyoruz. Gerçekten, biraz saygı.

@ahmetcan44

Bu yazdiklariniza söyleyecek lafim yok. Onlar da hata yapabilirler. Fakat o seviyeye gelen insanlarin " nasil olsa anlayan yok" mantigiyla ayni hatalara devam edip, yanlis bilgiler vermeleri durumunda, kimin saygili kimin saygisiz oldugu konusu tartisilabilir.
Neticede spor spikerleri, yayini seyreden insanlarin cebinden maas, prim aliyorlar. Hic kimseyi yanlis bilgilendirmeye haklari yok.
Caner Eler' i tanimiyorum. Fakat her spor dalinda spikerlik yapiyorsa, bu kadar cok spor dalinda üstat spiker hic görmedigim icin bir yorum yapamayacagim. Yok sadece bisiklet konusunda üstattir diyorsaniz, oturup yorumlarini dinlerim.
Lance Armstrong' u ben de anliyorum, herkes te anliyor! Anlamayacak bir sey yok. Onun agir bir hastaligi yenmesi, suc islemesini hakli cikartmaz. O zaman herkes hastalik derecesine göre suc islesin mi diyecegiz? Bisiklet sporuna cok büyük impulslar vermesine ragmen, en büyük darbelerin vurulmasina neden olmus bir insandir. Hala hic utanmadan bu isten para kazaniyor. Eger Caner Eler L.Armstrong' u savunur konumlara giriyorsa, kendi inanirligini süpheye sokar!
Herkes kendi sayginligindan sorumludur, herkes gösterdigi saygi kadar saygi görür.

:) Tebrikler Marcel Kittel-Argos Shımano ve Tabiki Konya Torku Şeker Spor.Süper gelişme,Ülkemiz ve Bisiklet Sporu adına!.Torku'lu sporcu Yuri Metlushenko,Reşit Çağırgan Arkadaşımızın da dediği gibi Sprint'e biraz erken kalktı..Ama olsun 3. oldu.Bu ara Tebrikler Mustafa Sayar!.

Bugünkü yarış böylece kazasız,belasız bitti Şükür!.Çok zevk aldım.Helikopter çekimi,Harika Manzaralar eşliğin de..

Not:Arkadaşlar yarışı kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler.TRT Spor'da 00.30-02.30
Ve en önemli bir açıklama daha!.Yarın TRT 3 Meclis yayını'na geçiyor.Yarışı TRT Spor,TRT Türk,TRT HD,ve Tabiki Eurosport'tan izlemeniz tavsiye olunur..

• Beğen
@ihtiyar

:) Sayın İhtiyar Abi ona buna sinirlenip yarışı izlememezlik yapma.Boş ver Yarış önemli!.

• Beğen
@N. Burak Önder

Arkadaşlar ne zamandan beri bisiklet yarışlarına yarışçılar takım elbise ve kravatla katılıyor. Baksanıza bütün sporcular takım giyerek gelmişler. Bende boş yere tayt, şort almak için uğraşıyorum.

• Beğen
@ihtiyar

Sanırım bir noktayı atladınız ya da ben anlatamadım ihtiyar hocam. Ben Caner Eler için dopingi savunuyor gibi bir şey yazmadım dikkat ederseniz. Kanser konusunda, kansere yakalanıp, atlatmış bir insanın, aynı konumdaki bir insanı daha iyi anlayacağından bahsediliyordu hatırladığım kadarıyla. Yani o esnadaki konuşmadan bir kesit aktardım hatırladığım kadarıyla. Doping çok farklı bir konu ve Eler de diğer tüm sporseverler gibi, bu konuda oldukça temkinli yaklaşıyor her türlü habere ve gelişmeye.

Benim anlatmaya çalıştığım şey, spikerliğin gelebileceği son noktayı temsil eden bir insandan bahsediyoruz ve tüm tevazusuna rağmen, birileri gelip son derece laubali, ukala bir üslupla bir şeyler yazabiliyor bu insana. Yarınki etapta Caner Eler spikerlik yapacak, dinlemenizi tavsiye ederim. Kemik kanseri nedeniyle uzun süredir aktif olarak bisikletle ilgilenememiş biri fakat bisiklet sporu konusunda görebileceğiniz, tanıyabileceğiniz en yetkin insanlardan biri olacağına eminim. Spikerlik; hele ki bisiklet sporu spikerliği konusunda ise üstattır. Yarışlardan sonra bisikletçilerin röportajlarını İngilizce, İtalyanca, Fransızca ve İspanyolca'dan simultane olarak çevirip size aktarabilecek bir başka spiker bulmanız da pek olası değil. Bu bile başlı başına bir takip etme nedeni. Böyle insanlara bilgiçlik taslamak, sadece ve sadece bizim gibi bisikletseverlere zarar verir. Bunu anlatmaya çalıştım.

Ek: Birçok spor dalında çok fazla bilgiye sahip ve spikerliğin ana kurallarından olan "yayın öncesi dersini çalışma" hususunda da titiz biri. Ben de daha önce her sporu bu kadar iyi bilen ve iyi aktarabilen birine rastlamamıştım. Bu bakımdan Caner Eler bir ilktir benim için. Daha önce görmedim dediğiniz için yazıyorum, ben de Eler'i görene kadar böyleydim. :)

Caner Eler i ben de çok beğeniyorum..Bisiklet ve atletizm başta olmak üzere bir çok spor dalında eşsiz bilgisi var..kendini sürekli güncelliyor..bir diğer beğendiğim yanıda turların geçtiği köyler,kasabalar ve şehirler ile ilgili çok bilgili..yarışın durağan geçen orta bölümlerini bu bilgilerle renklendiriyor.. :)

Şu anda trt 3 deki tekrarda nazım bakırcının bilmem kaçıncı suluğu düşürdüğünü izliyorum. Kendisini tebrik ediyorum. Bilseydim takip ettiği yolu geriden takip eder 10 yıllık suluk stoğunu yapmış olurdum.

Allahtan 2 yıl önceki denizli-fethiye etabı gibi köy yollarını programdan çıkarmışlar. Yoksa yol bisikletlerine pulluk pek yakışırdı.

Sağolsunlar organizatörler bizde neden paris roubaix nin bir benzeri olmasın diye bisikletçileri alanyanın taşlı yollarına koşmuşlar. Yalnız Fransadaki Arnavut kaldırımı bizdeki belediye kaldırımı. Bisikletçi için daha tehlikeli.

• Beğen
trt deki yorumcu abilerim bisikletçileri bir tarafa bırakıp Alanyanın bir bölü yirmibeşbin ölçekli nazım imar planına daldılar. Vela havle...

İki hafta önce 'kuzeyin cehennemi' ni izledim bir lastik patlatmadan finişe geldiler. Yarım saattir seyrediyorum 4. teker patlayışı.

Argos un bisikletçisinin kaç kadro bisiklet kullandığını merak ettim doğrusu. Adam buradan dev anası gibi görünüyor. Bu ara nerdeyse 50 km ortalama ile yarış koşuldu. maşallah maşallah

Gerçekten Nazım'ın matara şovu bir harikaydı . Seyret seyret gül . Ense kökünde bile matara taşıyan ecnebi bisikletçilerden sonra bizim eleman tam bir komedi oldu . Matara taşımak için bile ona özel antreman yapılması gerektiğini anlamışlardır artık .

Günün kazananı Konya Şekerspor'du . Mustafa Sayar ve Ahmet Örken harikaydı . Yuri Metlushenko'da son noktayı koydu .

@Barış Güney

Bu forumdan 5-6 adamı alsanız Caner Eler'den ve yanındakilerden daha iyi bisiklet yarışı anlatır . Ezbere konuşuyorlar . Ben olsam onların yanına bir tane eski bisiklet sporcusu koyarım . Zafer Yalın , Atilla Atay gibi masterlar olabilir

Caner Eler ve ekibi o günkü cyclingnews'te okuduklarını , yarışta satıyorlar ..İsterseniz , sizde bugünkü cyclingnews'e bakın , sonra yarışı seyredin . Ne demek istediğimi anlarsınız . Tabii Caner , TRT yorumcularından daha iyi buna şüphe yok :) Bu işleri yapacak insanların biraz bisiklet yarışı tecrübesi olması lazım . Avrupa'a böyle . Stephen Roche , Magnus Baekstaedt , Davide Cassani gibi eski sporcular yorumlara katkıda bulunuyorlar . Sporcuların yaptığı bazı hareketleri yalnızca bu sporla ilgilenen insanlar anlar

Geri