Scudo Sports

Tour of turkey 2013 - 49. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu

@Onur Gençoğlu

bende izliyorum çok saçma konuşmaları ve yorum yapıyorlar,iyiki eursport kanalı varda ordan takip ediyorum,sizler kadar anlamıyorum,ama uzun zamandır yol yarışı yayınlarını eursport dan izliyorum,dağlar kadar fark var,trt spiker ve yorumları ile,vermiş olduüunuz adresden bende iletim mesjaımı,ne kadar umursarlar bilemiyorum,ama yaptığım araştırmalara göre feyzi bey yarış organizatörnün karedşi imiş,sanrım bir bilgi bilmedende bir yerlere tanıdık vaıtası ve az salamasyonlarla gelinebiliyormuş. tebrik ederim mustafa kardeşimizi

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Scudo
Bir ara görüntülerde elma falan gösteriyolardı. Yarışı bırakıp elma yetiştiriciliğine geçicekler diye korktum ama korkulan olmadı. :)

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
Mustafa Sayar'ın performansıyla gururlandık baya ama; Berhane'nin o atağı neydi öyle ? Atağa kalktıktan sonra dakikalarca ağzım açık kaldı...

@özel

Eurosport'ta da elmalari cok anlattilar! Hele bir de gözleme yemisler, cok begenmisler. Yorumculardan birisine de yörenin saraplarindanbir sise vermisler, aksam onu iceceklermis!:):)

Neyse, biraz ciddileseleim. Mustafa Sayar cok iyi bir etap cikardi, kendisine büyük tebrikler, umarim yarina kadar toparlar da kötü bir duruma düsmez.
Etapin sonlarina kadar en önde giden Europcar yariscisi alman Björn Thurau, almanlarin eski kahramanlarindan Dietrich Thurau' nun oglu. En sonunda böyle zorlu bir dag etapinda kendisini gösterdi ve takim arkadasinin da peloton icerisinde yorulmadan yokusa kadar gelmesine yardimci oldu.
Neticede uzun zamandir üzerine "ne büyük ve hizli ilerleme gösteriyorlar" seklinde konustugumuz ülkelerden birisinin bisikletcisi etapi kazandi. Darisi basimiza!

Yalnız Afrikalılar daha gelişirse Avrupalılara etap bile vermezler.

Evet.Col d'Elmalı'dan döndük.Güzel bir yarış oldu.Son 500 mt'ye pusuyu kurduk yine.Mustafa Sayar'a vites yükselttirdik,görevimizi yaptık.

Sporcular bize "push me,push me(ittir beni)" diye yalvardılar.Çok zor bir etap geçti.

Resimler yok.Batarya sıkıntısı çektim fotograf makinesinde.Bir kaç resim var yayında göremediğiniz.Birazdan geliyor.

Not: Bu arada yeni bir şey daha öğrendik.1 yaş büyüdük diyebiliriz.

Suluk istemenin bir adabı varmış.Teknik adamlardan tekniği öğrendik.

Hakikaten Berhane'nin son 200 metrede zart diye fırlaması inanılır gibi değil :Ahhh-1660

Mustafa Sayar harika iş çıkardı. Etabın sonlarında yanında koşanlar... nasıl içten bir destek vardı orada, bunlar çok güzel şeyler.Onun hemen öncesinde tişörtünü çıkarıp koşanlar da güzeldi :)

Ben eurosport türkçe yayınından izledim, keşke birden fazla kişi anlatsaydı diye düşündüm.Arada birçok detay atlandı.Mesela yarışı bırakan birkaç kişi oldu galiba, galiba diyorum çünkü bahsi geçmedi. Tabi buradan sizlerin trt yorumlarını okuyunca yine iyi diyorum.

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
@volkert

Jandarma engeline takıldık.Adamlar hayatlarında yarış kültürü görmemişler ki ;yoksa ortalık yıkılacaktı.Yola yazı yazdık onları göstermemişler mesela.Helikopter çekimi olmaz mı ya!

Tur organizatörlerine şikayet ettik.Yarın TRT'de bu konu hakkında konuşabilirler.Baya cıngar çıkarttık.

https://www.bisikletforum.com/a/img13/8201/img0008mg.jpg

Geçen sene izleyemedim fakat 2010 ve 11'de daha güzel görüntüler geliyordu sanki ekrana. Yani bana mı öyle geliyor bilmiyorum. Son kilometrelerde yukardan da görebilsek dediğim birçok an oldu. Tişörtlerini çıkarıp destek verenler de çok iyiydi :)

• Beğen
Tepkiler: Kadir Altuntaş
Biz bugün Ömer Korkmaz ile birlikte kendi tur etaplarımızdan 110 km lik Kütahya ılıca etabını koştuk :) kısaca turu anlatayım :

Turun başlarında iki bisiklette de mekanik sıkıntılar yaşandı arkamıza baktık takım arabası yok mecbur durup kendimiz hallettik :)
Rüzgar sağdan soldan yanlardan yıpratıcıydı ama hava çok güzel asfalt kalitesi mükemmeldi...
Ilıca kavşağından geri döndüğümüz noktada 1.5 liralık sade soda dayanılmaz idi fiyat artışında giydiğimiz tayt ve formanın ayrıca kaskın etkisinin büyük olduğunu düşünüyoruz..
70 nci km den sonra antreman eksiği olan Ömerin dökülmelerine benim 60 dan sonra açılmam eklenince bu noktadan sonra tur bana eğlence Ömere eziyete dönüştü :)
Son olarak dönüşte Ömerin 2 yıldır patlamayan lastiği patladı yine takım arabası içinden elinde yedek hazır jant lastikle inen göbekli adamı aradık olmayınca söküp yedek iç lastiğimizi taktık.

Bunlar dışında çok güzel bir 23 Nisan günü geçirdik.Turun hemen başında buluşma noktasında Ömeri beklerken durup geri vites ile yanıma yaklaşıp bir ihtiyacımın olup olmadığını soran jipli abim ile lastik tamir ederken yanında eşi yada sevgilisi olmasına rağmen hemen durup bir ihtiyacımızın olup olmadıgını arabasında takım çantası bulunduğunu söyleyen genç kardeşime teşekkürleri borç biliyorum :) etap birincisi Ömer Korkmaz ve bendim kısa günün karı 110 km hesaba eklendi güzel bir izin günü daha geçirildi.

Ferhat Bey şöyle bir araba işinizi görür heralde
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/936375_10151534685468559_1927501464_n.jpg

@Egehan.Yılmaz

Salcanoyu küçümsemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın sakın araba çok işimi görür :) ama üstündeki bisikletlerin kadrosunu kullanmam.Mevcut kullandıgım kadro bana göre daha iyi onlardan :) donanım farkına birşey diyemem, mevcut donanımım çok daha alt seviye fakat bana yetiyor çok şükür.Ne bileyim bir look olur bir bmc olur hayır diyemem :)

İş yoğunluğundan turu izleyemiyorum, nette yüklü bir yer var mı ki?

Bu arada bugün 23 Nisan turu attık yeğenimle. :) Kamera boynuma takılı idi, o yüzden biraz kötü. :)

(link) yarınki etapla alakalı bilgiler burada.bugünkü güzel mustafa sayar performansı ardından yarın da bir etap zaferi hiç fena olmaz.evet arkadaşlar yarınki etaplarla alakalı yorumlarınız neler.elmaların konuşulduğu trt spor yorumlarının üzerine teknik olarak sizlerden yorum bekliyorum arkadaşlar.(özellikle sayın ihtiyar abi ve cem abiden lütfen.)

ve tüm arkadaşlara sorum yarınki favorileriniz kimler ve konya torku dan nasıl bir performans bekliyorsunuz yarın ?

@Egehan.Yılmaz

:) Egehan Kardeşim Antalya'dan son görevini yapmışsın Teşekkürler.Emeğine sağlık.Diğer Bölgedeki Arkadaşlar'dan Yarışla ilgili Fotoğraf,İlginç paylaşımları bekliyoruz..

Ve yorumlara katkıda bulunan bütün Arkadaşlara Sevgi ve Saygılarımla...

Trt 3. den battan.
3. etabın 60 km si. İki gündür Alanya-Antalya yollarında yan gelip yatmaya alışmışlardı. şimdi er meydanında görelim hünerlerini.
Trt nin yorumcusu anlatıyor: Yabancı tv yorumcusu Antalya-Elmalı etabını öğrenebilmek için yarıştan önce bisikletle baştan sona turlamış. Yani aynel yakin durumu. Bizimkiler örnek alacakmı diye düşünüyorum.
Ortam mavi ve yeşilin tonlarından Toroslara çıktıkça boza çevirdi. Ama ülkemin her hali güzel.

Buradan konya şekeri, türk sporuna, özelde bisiklet sporuna vermiş olduğu çok değerli katkılardan dolayı bir vatandaş olarak kutluyorum. Güzel bir ekip çıkarmışlar geçmiş yıllarda bisiklet müsabakalarında türk takımlarının sporcularını 100 küsür sonradan başlayan derecelerde izlerdik. Artık diğer rakipleriyle başabaş bir mücadele içinde seyrediyoruz, yarışı bırakmıyorlar.
bir ara formalarada bir el atsalar herşey çok güzel olacak. Siyah,yeşil ve kırmızı birbiriyle uyumsuz ve günceldışı duruyor.
Bu ara Elmalılı çocuklar bisiklet figürü yapıyorlar. Bunun için oturup uğraşmışlar, canlarım benim...
Şu Elmalı yöresini gördükçe teke yarımadasında turlama düşüncesi iyice depreşti. Bu sene olmasa bile gelecek sene yanımıza eküri bulursak bir tur düşünüyorum.

Eskihisar köyünden geçiyorlar. Daracık köy yolundan, iki yanı evlerle çevrili. Hız en az 40-45 km. Şimdi diyorum şu aradan yola bir dana çıkacak sonrasında yaşanacaklar dünkü sahneyi hiç aratmaz. Sakallı hacı emmi dışarı çıkmış yarışçıları alkışlıyor. Ne kadar insancanlısı bir milletiz ya.
Bundan aylar öncesinde kolumuz kırılmış geceleri uyku tutmadığından kanepede yatar vaziyette yotube den bisiklet yarışları seyrediyoruz. Bir ara girode italya nın eğimi yüksek bir dağ etabını açtım. Kıyasıya bir çekişme var. Artık kimle kim arasında şimdi çıkaramadığım. Sis bulutları çökmüş. Uyur ile uyanıklık arasında seyrederken bir ara rüyadan çıkar gibi ekrana baktım. Selamın kavlen adama benzer yaratıklar anadan üryan bisikletçilerin peşinde koşturuyor. Ortalık karnaval yeri gibi. Meğerse yarışçılara hem gaz veriyorlar hemde destekte bulunuyorlarmış. Şimdi bakıyorum da bizimkilerde İtalyanlardan el almışlar. Şimdilik giyinikler ama seneye ne olacağı belli olmaz.:)
Bu sene Ekipler oldukça formda yarışçılar amiyane tabirle katır gibi. Adamlar % 10 luk eğimleri benim düz yoldaki sürüşüm gibi tırmandılar.
Birde rejidekilere sözüm olacak. geçen yıllarda helikopter görüntüleri daha güzeldi.

• Beğen
Tepkiler: tt2000
Geri