Scudo Sports

Tour De France 2013

Şu n çok güzel bir tırmanış etabı geçiliyor...

Scudo
@IbrhmAkgl

yarıştan önce kendi kanını aldırıyor.. zorlu dağ etaplarında kandaki oksijen azaldığında kendi kanını enjekte ediyorlar böylece kanı tazeleniyor ve oksijen depolanıyor.dolayısıyla daha kuvvetli ve yabancı madde almamış oluyor.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Col De Saranne inişi Tv den izlerken bile gayet ürkütücü. Contador gene atak yapıyor bu arada :)

Sky tırsmış durumda :) ama işte daha önceden yaptıkları zaman farkı burada işlerine çok yarıyor..

Diğerleri mecbur risk alıp denemek zorundalar.

• Beğen
moviestar ne yapmaya çalıyor hiç bi tırmanış etabında anlamyıorum adamları
resmen team skya yarıyor

Harika bir etap izledik diyebiliriz herhalde kaçışlar , ataklar , bitişler , yokoluşlar vs vs günün kazananı riblon olsada bana göre tejay van garderen ' dir çünkü inişteki mekanik sıkıntı olmasa büyük bir ihtimal ile koruduğu temposu ile günün kazananı olacaktı
contador kendisi için peşin hüküm verenlere alpleri bekleyin desede alpe d'huez gibi zor bir tırmanışta hele hele 2 kez çıkıldığını hesaba katarsak yorulması elbette doğaldı purito zaman zaman ataklar denesede asıl darbeyi indiremedi ve sürekli olarak rakipleri ile birlikte ilerlemek durumunda kaldı nairo quintana gerçekten özel bir sporcu bugün bunu birkez daha gösterdi ancak movistar takımı doğru yerde doğru hamleyi yapamadığı için hep tek başına savaşmak zorunda kaldı o sebeble tırmanışın son kilometrelerinde o da geride kaldı andy schleck ilk alpe d'huez tırmanışında kendini denemek istedi çok ciddi bir tempo yapamasa da kendisini özleyen hayranları için bir teselli ikramiyesi oldu gelelim günün en çok takdir toplayan ismine richie porte gerçek bir takım ruhu ile takım liderinin kazanabilmesi adına elinden gelen herşeyi yaptı günün kaybedeni şüphesiz en olağan şüpheli isim olan chris froome oldu sürekli takımı ile irtibat halinde olmasına rağmen sanırım doğru planı yerine koyamadılar zaman zaman güçlü atakları başarı ile uygulamış olsa da bitime az bir süre kala yardım isteyecek kadar tüketti kendini ve günün kaybedeni oldu herşeye rağmen alpe d'huez gibi zorlu bir etabı aynı günde 2 kere çıkmayı başarabildikleri için tüm sporculara büyük bir alkış gelmelidir herhalde bizler izledik keyif aldık bizden bu kadar ama fransa bu gece uyumaz :)

Çok eğlenceli ve zorlu bir etaptı. Özellikle inişler çok heyecanlıydı.

Contador'un fanı olarak üzüldüm.Artık Contador'dan sonra Quintana geliyor gibi süper bi adam olacak.Her türlü atak yapıyo

Froome'un yiyeceği bitti diye bayağı telaşlandırdı ortalığı ne gereği var ki zaten 5 dk'den fazla fark.

• Beğen
Şu an genel klasmanda süre farkları ne acaba kaçırdım sonunu...

Uzun zamandan beri Fransa bisiklet turunda bir Fransız hemde alpe- d'huez gibi bir etabı fınıshı sevınc gözyaşları içerisinde geçerek kazandı.
Günün en önemli özeti bu bence 32 yasında fınıshte bır profesyonelın bu duyguları yasıyor olması...

Tebrikler RIBLON,Teşekkürler Tejay Van Garderen...

Quintana için artık lider olma vakti geldi. Kıt bilgimle bunu söyleyebilirim. :) Hatta bu tur için de biraz hakkı yendi sanki. Contador'un zoraki bu kadar öne çıkarılması ve Quintana'nın doğal yetenekleri sonucu böyle öne çıkması, bana bunu düşündürdü.

Bu arada Ventoux için istisnai bir kural değişikliği olmuş sanırım. Son 6 kilometrede yeme-içme serbestmiş bir sefere mahsus o etapta havanın aşırı sıcak olmasından ötürü. Öyle bir şeyler söylediler bizim spikerler. Fakat ben diğerlerinin bunun neden değerlendirmediğini anlayamadım bu sefer de. :)

@Murat Eren

Olay o kadar basit degil: Daha önceden de bahsettigim, böyle bir durumda yaninda takim arkadasi(yardimcisi) olmayanin durumu berbattir. Gördügünüz gibi takim arabasi da gelemedi. Dua etsin R. Port' a. Son 5 kilometrede 10 dakika bile yiyebilirdi. Diger bir nokta da Contador ve Kreuziger' in silahlarinda da mermi kalmamasi oldu. Yani Saxobank emeline ulasti ama, hem cok cok gec, hem de kendi de bitik bir halde ulasti.
!998 yilinda Pantani' nin Tur' u kazanmasi da benzeri bir olay sonunda olmustu. Ullrich' i böyle "aclik" halinde yakalayip bir yokusta actigi zaman sayesinde turu kazanmisti. Tabii, artik o zamanlardaki acayip Watt degerleri yok (Bkz. Pantani-Alpe d' Huez- 7,1 watt/kg). Ama bisiklet sporundaki temel prensipler gecerli. Her on dakikada bir susamadan icmek her 20 dakika yarim saatte bir acikmadan yemek, daglarda yalniz kalmamak,.. vesaire gibi.

Dünkü etap gösteriyor ki, Fransa Turu, Pazar aksami kazanilacak. Umarim, dün kendini zorlayanlar, düzenbazlik yapmadan dinlenip, bu gün ve yarin ki etaplarda heyecanli anlar yasatirlar. Benim gözüm bir yandan da sprintcilerde! :)

@ReşitÇağırgan

Alpe d' Huez sanildigi kadar zor bir yokus degildir. 2. viraja kadar olan kismi biraz daha dik ve zorludur, onlar da biraz uzun olmalarondan kaynaklanir. Fakat daha sonraki basamaklari cok uzun degil ve virajlar 10-15 m. kadar düzlüktür, yani dinlenmeye el verir. Benim sahsi kannatim her bisiklet sporu yapan kis(!) 2 kere arka arkaya cikabilir. Tur sirasinda cikilan tempoda cikmak tabii ki apayri bir konu. Ayrica bu noktaya gelinceye kadar gecilen bir sürü gecit var ki hepsi bisikletcileri yipratan yokuslar. Üstelik bu etap dün verdigim listedeki zaman sinirina göre (bkz. 18.etap) etap ortalamasi 35-36 km/h arasi olduguna göre % 17 ediyor. Riblon' un süresiyle kiyaslaninca zaman siniri 50 dakika. Sanirim bu forumda - hani benim normal bisiklet sporu yapan herkes iki kere arka arkaya cikabilir dedigim- hic kimse bu zaman sinirina ulasamaz,( Riblon' un süresi 4 saat 51,5 dakika, yani 5 saat 41,5 dakikada bu etapi kosabilecek kisiyi alnindan öperim).
Bu seneki Tur, cok zor bir tur degil. Sadece heyecanini sonuna saklanmaya calisilmis bir tur. Neticede de, öyle görünüyor. Froome disaridan bakan pek cok kisi icin cok rahat gibi görünse de, öyle olmadigi, dikkatli bakilinca görülüyor. Armstrong, 2 dakika farki olunca, kimsa süphe etmiyordu zaferinden.:)
Konu acilmisken, biraz da froome üzerine bir seyler yazayim. Kendisine süpheli bakisin sebebi, bu Tur' daki performansi ile kesinlikle alakali degil. Bütün sezon boyunca bu yüksek performansi nasil koruyabildigi ile alakali. O kadar zayif ki, adama giydirilen sari mayoyu, vücuduna uysun diye koltuk altlarini daha da daraltiyorlar özel dikisle. Performansi, hic bir etapta 6 watt sinirini gecmiyor. Zaten görülüyor ataklar cok yüksek devirli pedal cevirerek ve cok uzun bir zaman kaybi ile cevap veriyor. Bir Contador veya Valverde veya Purito gibi ayaga kalkip üc pedalda yakalamiyor atak yapani. Umarim sirrini cözerler ve temiz cikar.

moviestar gerçekten team skya çalışıyor her etap ikincilik alalım derken : )
froome ölmezse sarı mayo onun hayırlısı olsun

Evet Rui Costa! Gercekten, bakildiginda, Movistar' in 3 kaptanindan birisi oldugunu, en azindan bu ünvana layik bir bisikletci oldugunu gösterdi! Valverde' nin ariza yaparak geri kaldigi meshur etapta, geriye cagrilmasa idi, neler yapabilecegini gösterdi. Zaten Isvicre Turu' ndan cok iyi bir formla gelmisti. Sadece Valverde yüzünden o kadar zaman kaybetmemis olsalardi, mutlaka Quintana ile beraber dahi, Froome ve Contador' a cok zorluklar cikarabilirlerdi. Sonradan sonraya, Movistar' in o etapta aldigi kararin ne kadar isabetsiz oldugu ortaya cikiyor. Tabbi ki Tur' un hemen basinda, 1. kaptani feda etmemek ugruna verilmis bir karar! Eger o etapta Valverde ve dolayisiyla Rui Costa da pelotona dönebilmis olsa, Kreuziger-Contador ikilisine kiyasla daha güclü bir üclü olacakti. Maalesef, tren kalkti ve hep beraber bir ders aldik. Yarin da cok zorlu bir etap bekliyor bizleri, daha cok bisikletcileri.
Genel klasmana daha bakmadim. Bugün zaman sinirina takilanlar olabilir. Sadece 2 kisinin biraktigini biliyorum. Bir tane Greipel' in, bir tane de Kittel' in adami. Umarim Cavendish, Col de la Madeleine öncesi uyguladiklari taktik ile durumu kurtarmistir.! :)

Canlı izleyemedigim için yorum yapamıyorum ancak android TDF uygulamasından gördüklerimi anlamakta güçlük çekiyorum.Saxo'dan iki adam pelatonun önünde gözüküyor,bir de movi'li var önde,pelatonda saxo takımı çalışıyor 4 kişi.

Tamam,dedim bugün ortalık şenlenecek.

...diye diye yarış bitti.

Büyük sporcular büyük düşünmeli.TDF de podyumlar bir kişiliktir.İkincileri Tarih yazmaz.Quintana'yı ardında bırakıp 2.olmak bir hedef olamaz.Çünkü bilinen bir şeydir.Bir yarışta 2.yi gecersen yine 2.olursun.1.Olmak için birinciyi gececeksin.

Ben prensip olarak adı doping listesinde olan kimseye sempati duymam;yani Contadorcu falan değilim,ancak Shleck,Valverde,Evans,Rodriguez,Contador...

Aynı zaman diliminde hepsi mi formsuz?

*Froomi,bu kadar mı iyi?

*sürüş datalarina bakıyorum,anormallik yok(!)

2012 Wiggins,2013 Froome...2014 de richie Porte olursa şaşırmam.
Not:Data deyince,gayrıresmi datalar.SKY takımı bu dataları paylasmiyor.Hatta geçen yıl
Dave Brailsford'un ,Velo News'da bir mulakatı vardı nu datalarin paylaşımıyla ilgili.Şimdi o yazının linkini aramam lazım da,aklımda kalanlar şöyleydi;
Yeni antrenman teknikleriyle sporcular öyle seviyelere gelecekler ki,yeni dereceler,eskinin dopingli sporcuların elde ettiği derecelerden de iyi olacak...Yanlış animsamiyorsam,bu datalarin paylaşımıyla ilgili,bunun doğru okunamayabilecegi konusunda endişeleri vardı.(kardeşim siz paylaşın da varsın herkes dataları doğru okuyamasın)
Bu yıl da kendilerine güvenleri tam.Her türlü data paylaşımı için UCİ ve WADA ile işbirliği halinde olduklarını ifade ediyorlar.Bu da can sıkıcı yani,neticede kendilerinden önceki nice sampiyonlar da boyle söylerdi,girmeyelim şimdi.
Yakında şöyle 300-500 km lik tur yapacağım.Başlangıç Erzurum.Şu Dave Brailsford'la facebook ya da twitter'den arkadaş olsam acep işe yarar mı :-
Söyleşiyi de buldum.

(link)

Dünkü yarışta Riblon'un ikincilikten atak yaptığı anlara denk gelmiştim televizyonu açtığımda.Van Garderen için gerçekten yıkıcı olmuş olsa gerek.Bir de adamın öncesinde zinciri atmış galiba oraları izleyemedim, çok feci.Riblon nasıl bastı, nasıl yokuş yukarı o kadar fark attı, inanılır gibi değil.

http://www.letour.fr/PHOTOS/TDF/2013/1900/20130719638_20130719CY0009.jpg

• Beğen
Geri