Canlı izleyemedigim için yorum yapamıyorum ancak android TDF uygulamasından gördüklerimi anlamakta güçlük çekiyorum.Saxo'dan iki adam pelatonun önünde gözüküyor,bir de movi'li var önde,pelatonda saxo takımı çalışıyor 4 kişi.
Tamam,dedim bugün ortalık şenlenecek.
...diye diye yarış bitti.
Büyük sporcular büyük düşünmeli.TDF de podyumlar bir kişiliktir.İkincileri Tarih yazmaz.Quintana'yı ardında bırakıp 2.olmak bir hedef olamaz.Çünkü bilinen bir şeydir.Bir yarışta 2.yi gecersen yine 2.olursun.1.Olmak için birinciyi gececeksin.
Ben prensip olarak adı doping listesinde olan kimseye sempati duymam;yani Contadorcu falan değilim,ancak Shleck,Valverde,Evans,Rodriguez,Contador...
Aynı zaman diliminde hepsi mi formsuz?
*Froomi,bu kadar mı iyi?
*sürüş datalarina bakıyorum,anormallik yok(!)
2012 Wiggins,2013 Froome...2014 de richie Porte olursa şaşırmam.
Not

ata deyince,gayrıresmi datalar.SKY takımı bu dataları paylasmiyor.Hatta geçen yıl
Dave Brailsford'un ,Velo News'da bir mulakatı vardı nu datalarin paylaşımıyla ilgili.Şimdi o yazının linkini aramam lazım da,aklımda kalanlar şöyleydi;
Yeni antrenman teknikleriyle sporcular öyle seviyelere gelecekler ki,yeni dereceler,eskinin dopingli sporcuların elde ettiği derecelerden de iyi olacak...Yanlış animsamiyorsam,bu datalarin paylaşımıyla ilgili,bunun doğru okunamayabilecegi konusunda endişeleri vardı.(kardeşim siz paylaşın da varsın herkes dataları doğru okuyamasın)
Bu yıl da kendilerine güvenleri tam.Her türlü data paylaşımı için UCİ ve WADA ile işbirliği halinde olduklarını ifade ediyorlar.Bu da can sıkıcı yani,neticede kendilerinden önceki nice sampiyonlar da boyle söylerdi,girmeyelim şimdi.
Yakında şöyle 300-500 km lik tur yapacağım.Başlangıç Erzurum.Şu Dave Brailsford'la facebook ya da twitter'den arkadaş olsam acep işe yarar mı :-
Söyleşiyi de buldum.
(link)