Scudo Sports

Tayt giyemeyen bisiklet müptelalarının kıyafet önerisi

@Fırat Y.

Fırat bey,
Sağlık kısmına katılıyorum, ben de bol ve nefes alan şortun altına pedli tayt giyiyorum. Ama takdir edersiniz ki "rahat" ve "keyif" tamamen göreceli iki tane kavram. Belli ki başlığı açan arkadaş da ben ve benim gibi düşünen bir çok kişi gibi tayt giymekten hoşnut değil, diğer bir tabiri ile içinde RAHAT değil, ya da KEYİF almıyor.
Tayt giymek sizin için ne kadar normal ise ve bizim buna karışmaya hakkımız yok ise, aynı şekilde bundan keyif almayan, içinde rahat etmeyen kişiler için de giymemeyi tercih etmek o kadar normal bir durum. Sizin de aynı şekilde anlayış gösterebilecek kapasitede olduğunuza inanıyorum.

Saygı ile....

Scudo
@Alparslan Güvenç

Normal olan o değil mi? Karşıdaki insanın üzerinde ne olduğu farketmeksizin kişiye aynı değeri vermek. Gözlerine bakarak temas kurmak.
Göğüs dekoltesi olanın göğsüne, etek giyenin bacaklarına, tayt giyenin poposuna bakarım. Nasıl sapıkça bir düşünce bu... Karşıdaki çıplak da olsa bakmayacaksın.

@Fırat Y.

Abi esas öncelik tabi ki sağlık ve rahatlık ama giyince de bu sporla biraz daha ciddi, biraz daha profesyonelce ilgilenildiğinin göstergesidir diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
geç cevap veriyorum işten eve dönüş yolundaydım

@Alparslan Güvenç zaten bu mantık ile geziyorsanız insan vücudu ve gözünüz arasındaki bir kumaş parçasının pek etkili olacağını düşünmüyorum

@Gökhan Toros ve @halil ibrahim duran zaten olayı yeterince özetlemiş kendileri ile %100 aynı görüşteyim ve teşekkür ederim

ben düşüncelerimi başkalarına öğretmek için yazmam ve söylemem benim gibi düşünenler yalnız olmadıklarını bilmesi için söylerim sizin görüşünüzdür saygı duyar bir an önce değiştirmenizi tavsiye ederim

Utanıyor olmak falan gayet makul bir sebep tayt giymemek için. Ama genede tayt üzerine bir şort yada kapri giyilmesi daha sağlıklı olacak diye düşünüyorum. Ayrıca dip not olsun diye yazıyorum yanlış anlamayın ama tutucu bir semtte taytla bisiklete biniyorum ve hiç beklemediğim halde gayet olumlu eleştiriler alıyorum. Hani belki aramızda vardır mahalle baskısı falan diye giyemeyen. Bence bir daha düşünsün. Sonuçta markete gitmek için değil spor amaçlı giyiyoruz. Bebekte taytla gezecek halim yok benimde tabiki :harika:

• Beğen
Tepkiler: Berke
İlk ve son sayfaya göz gezdirdim, aralara bakmadım o yüzden önerildi mi bilmiyorum ama tayt giyemeyen arkadaşlara pedli çamaşır (tam adı var mı bilmiyorum) önerebilirim. Forumdan bir arkadaşımızdan sıfır olarak almıştım ben, rahat ettiriyor eşofmanın içine falan giyince. Fiyatı da öyle uçuk değildi.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
@Raşit S

Evde giymediğiniz başka bir şey kaldı mı diye merak etmiyor değilim doğrusu:D

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
Bunu iç çamaşırı gibi giyinip üzerine şort & kapri giyilebilir.

(link)

@Atilla Gobel

Kaliteli kumaşlar ve pedler ucuz malzemeler değiller, bunlardan yapılan taytlar da pahalı oluyor haliyle.

"Alt tarafı tayt" diyebilirsiniz ama bisiklet giyiminde de epey teknoloji var. İyi bir taytın kumaşı rüzgarı kesmeli, teri atmalı, uygun miktarda sıcaklık sağlamalı. İş bununla da bitmiyor, vücuda tam oturmalı, her pedal çevirişinizde bacağınızın şeklini almaya devam etmeli (80 kadans ile pedal çeviriyorsanız saatte 9600 defa diz bölümü esneyip sonra eski şekline dönecek demek). Pedi de 3-5 saat, yeri geldiğinde 10 saat rahat etmenizi sağlamalı, pişik olmanızı önlemeli. Ve bu özellikleri defalarca yıkamaya, senelerce kullanmaya rağmen korumalı...

Konu hakkında uzunca bir yazı için:
(link)

@Furkan TK
Bu çözüm güzel Türkiye'de de mevcutmudur acaba.

@Murat B. Bence fiyatlar çok fazla maliyeti 10 TL'yi geçmeyecek bir ürün için 100 TL üzerinde bir rakam ödemek çok fazla. Sizin söylediklerinize katılmakla beraber ben bu firmaların acımasız olduğu kanaatindeyim.

Süngerli tayt üstüne eşofman veya şort , çok klasik ve etkili bir çözüm.

@Gökhan Toros "Çıplak olsa dahi sen bakmayacaksın" katılıyorum ancak o işin öyle olmasına imkan yok zira insanın yaratılışı o şekilde değil , karşındakinin gözlerine baksan dahi göğüsleri açıktaysa görüyorsun görüş açısı çok geniş olduğundan ve sağlıklı normal bir erkeğin bundan etkilenmemesine imkan ihtimal yok , karşındakine ne değer verdiğinle yaratılıştan gelen dürtülerin alakası yok o yüzden üsturuplu giyinmekte fayda var.(erkek için de durum aynı erkek olduğumdan o bakış açısıyla yazdım)

Çok uzatmaya gerek yok konunun yeri de değil ama ısrarla çıplaklığın normal olduğu aşılanmaya çalışılıyor , hayır öyle değil.

• Beğen
Tepkiler: cember3454
O zaman herkes çıplak gezsin. Birileri sıkıntı çıkarırsa bakma diyelim.

Tayt giyen veya giymeyen, iki grup da istediğini yapmakta özgürdür. Giymeyen de istediği çekincelere sahip olmakta özgürdür. Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim: İyi ki tayt konusuna giymeyen grup gibi ön yargılı bakmıyorum. İyi ki böyle çekincelerim yok. İyi ki sokakta bana bakanların ne düşündüğünü umursamayabiliyorum. İyi ki kendimi özgür hissedebiliyorum. Yaşasın tayt kardeşliği :D

Ayrıca giymeyenlerin giyenler tarafından dışlanması olayına hem şaşırdım hem de üzüldüm. Hiç görmedim böyle bir olay. Demek ki oluyormuş, yapmayın etmeyin herkesin kendi tercihi.

• Beğen
Tepkiler: Osman Yener
@Gökhan Toros
+1 katılıyorum. Önemli olan bütün toplumumuzda yaşımın her alanında hakim olan bu ön yargıdan kurtulmak ve karşıdakini sadece bir birey olarak dinlemek, görmek ve saygı göstermek. Ama tek yapılan 'ne giymiş, bunu giydiyse şöyledir, bunu giymemiş demek siyasi görüşü böyle, bunu giydiyse cinsel yönden şöyledir' diye eleştirmek. Bence herşeyden önce bu tihniyetten kurtulmalıyız.

Bu saçma düşünce yapısından ve ön yargıdan kurtulursak burada olduğu gibi sadece fikir almak için yardım edilmesini umut ederek konu açılıp daha sonra bu tarz saçma ve neredeyse saçma kısır döngülere yol açacak yerlere gelmiş...!

Bazı cahil art niyetliler dolayısıyla o yorumumu sildim. Yanlış anlaşılmaya mahal verebileceğini düşünmemiştim. Kusura bakmayın.

Geri