Scudo Sports

Tayt giyemeyen bisiklet müptelalarının kıyafet önerisi

@Osman Kıtay

Bu güzel oldu, şort önerilerinize ben de açığım. :)

Scudo
Dün bizim evdede geçti konusu ben dedim bisikletcilerde termal tayt giyiyor daha rahat sürülüyor ozaman dedimde direk erkek adam tayt mı giyermiş dedi herkes hemfikir işim zor

• Beğen
Tepkiler: Osman Kıtay
Kışın tayt üstüne fit bir eşofman, üst tarafa termal kıyafetler. Yazın ise koşu şortu giyiyorum

konuyu başka yere taşımak istemem ama bu mahalle baskısı beni benden alıyor.

Bende tayt üstüne deniz şortu giyiyorum :)

Bunların hepsi orta yaş sendormu, MAMIL (middle aged man in lycra) olmaya gerek var mı? :D

(link)

Şaka bir yana; her sporun kendine özgü bir kıyafeti var, doğru ama bu genelde profesyonel olarak oynuyorsanız zorunlu bir hal alan bir durum. Aksi halde hiç de zorunlu değil. Örneğin ben 6 sene lisanslı basketbol oynadım, ta ki bir kaza geçirip yüzümün sağ tarafında elmacık kemiğimin üç yerinden kırarak bırakana kadar. Bu oyunu oynarken tabi ki ayakkabı, çorap, forma gibi zorunlu ekipmanları giymek zorundaydık, oysa arkadaşlarımızla sakızına maç yaparken normal bir şort ve tshirt de gayet işimizi görürdü.

Şimdi kendimize şunları soralım:
Ben bu işi profesyonel olarak mı yapıyorum?
Benim için mikro saniyeler önemli mi?
Bisiklete ne amaçla biniyorum?
Bisiklete binerken sağlımı ne derece ve nasıl koruyabilirim?

Ben kendim bu soruları cevaplıyorum:
- Profesyonel olarak bu sporu yapmıyorum.
- Mikro saniyeler, gram hesapları vs benim için önemli değil. Dolayısı ile maksimum efor sarfetmeme de üst limitlerle olmama da gerek yok. Hatta şu an kullandığım kilitli pedalı bile sorgular durumdayım, olmasa ne kaybederim ki?
- Kendi çapımda vücudumu çalıştırarak hem kültürel faaliyet yapmak, hem eğlenceli bir biçimde stresimi atmak, bunun yanında vücudumu zinde tutmak için.
- Sağlığımı her zaman korumalıyım. O zaman mevsim koşullarını da göz önünde bulunduracak şekilde, vücudumu soğuktan, sıcaktan, rüzgardan, darbeden koruyacak şekilde giyinmeliyim. Bu giyimim aynı zamanda teri üstünde tutmayacak şekilde olmalı, çünkü üstümde kalan ter ile sürmeye devam edersem daha çabuk hasta olabilirim.

Buradan çıkardığım sonuç: benim tayt vb şeyler giyme gibi bir zorunluluğum yok ama bunun yanında hareketimi beni rahatsız edecek şekilde kısıtlamayacak şekilde ve teri en kısa sürede üzerinde tutmadan atabilecek özellikte bir giyim seçmeliyim.
Ben genelde tayt üzerine şort giyerek sürüyorum. Şimdiye kadar 1 kere taytla çıktım onda da şortum kurumamıştı...

Bunun yanında bazı arkadaşların bahsettiği gibi inancım gereği de vücudumun belli yerlerini kapatma ihtiyacı hissdiyorum. Bu tamamen benim kişisel tercihimdir. Namaz da kıldığım için eğer yaptığımız tur içerisinde namaz da kılmam gerekiyorsa mutlaka diz altını kapatacak bir şortu taytın üzerine giyiyorum, kullandığım şort aynı zamanda 20cm kadar fermuar ile kısalabiliyor. Namaz kılmayacaksam alt kısmı bazen takmıyorum.

"Bence" ne erkek ne de kız tayt giymemeli. Vücut hatlarının bu kadar belli edilmesi bana yanlış geliyor. Bu sanki ben aslında çıplak sürmek istiyorum ama etrafımdakilere ayıp olmasın diye bunu giyiyorum demek gibi. O kadar spor markası var. O kadar ürün var. Emin olun bize çok uygun tayt "olmayan" ürünleride var. Bence kaliteli bir şort veya kapri ile çok rahat bisiklet sürülebilir. Ha yinede sağlık açısından düşünen varsa bunların içine giyebilir.

Benim için süper faydalı bir konu,özellikle ürün hakkında detay bilgi verenlerden Allah razı olsun çok çok teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
@Alparslan Güvenç sen hiç 100 km de performans idmanına çıktınmı ? sele ile afedersin ama makatın adeta yapışıyor bu yüzden tayt var icaat edenin ellerinden öperim
marasında,sahilde gezerken vs bende tayt giymem şort,kapri giyerim kısa mesafe çünkü.

Yazın giyinmeyi düşündüğüm şort (açık mavi): (link)

Ben de bazen kısa jelli tayt şort altına giyiyorum ya da nike ın koşu uzun taytını şort altına giyiyorum. Ama sadece tayt kendim rahatsız olduğum için giymiyorum. Geçen almanya seyahatimde aldığım çok güzel bir ürün vardı eve geçtiğimde sizle de paylaşırım, markayı hatırlamıyorum ama sloganı casual wear for cycling'di. Jelli bölgesi var belirgin değil çok şık ve rahat ürünlerdi. Ayrıca kıyafet tavsiyesi başlığının altında giyen,giymeyeni eleştirmek çok yanlış.

Kışın uzun tayt, üstüne şort ve uzun kollu forma, bisiklet montu. Yazın kısa tayt, üstüne şort ve kısa kollu forma.

Tekrar tekrar yazıyoruz ama yazmaya devam edelim; 'tayt giymeyenler için alternatif kıyafet önerileri'dir. Buraya 'tayt giyiyorum' veya 'tayttan çekinmeyin' yazmanızın hiçbir mantıklı, yardımcı yönü yoktur.

Bu içi polar kaplı uzun eşofmanlardan kullanan arkadaşlarımız var mı ? Bu ürün hakkında onlardan tavsiyeler alsak çok memnun olurum. Çünkü bu kış bisiklet süremediğim için kendime kızıyorum.

Tayt iyidir. Sıkıntı çıkarmaz. Hatta teri atmada daha başarılıdır başka türlü kıyafetlere göre.
Ama "yok ben illa ki kullanmam" diyenlerdenseniz (link) şeklinde pedli şortlar var. Tayttaki ısı yalıtımı ve ter atma özelliğini sağlayamasa da en azından ped ve rahatlık konusunda biraz yardımcı olacaktır.

Veya şu şekilde iç çamaşırları da olabilir;

(link)
(link) (slip şeklinde ilk defa gördüm... vay arkadaş...)

@Edip Dinçer güzel ve değişik çözümler. İç çamaşırı olayı mantıklı ama gün içinde adamı rahatsız edebilir kanımca.

(link) bu tarz antreman alt eşofmanı işini görebilir belki bende almak niyetindeyim

Geri