Scudo Sports

Tayt giyemeyen bisiklet müptelalarının kıyafet önerisi

@Alparslan Güvenç Dar giymek ile ilgili Kuran-ı Kerimde veya hadislerde bir hüküm yoktur. Erkeğin kapatması gereken yerleri ile ilgili vardır, o da tayt ile karşılanır zaten. Kafanızdan günahtır, dayak atılabilir vs. gibisinden bir hüküm vermeniz de İslam dini açısından doğru değildir.

Örnek: (link)

Kaldı ki, "Diğer yaşayanlara saygı duymalısınız." demişsiniz. Kanunlar bu yüzden vardır, ülkemizde bütün dinlere eşit mesafeli yaklaşırlar. Kimsenin Müslüman olmak veya İslam'daki bir kurala uyulmasını sağlamak gibi bir sorumluluğu yok. Türkiye'de yaptırım uygulanan tek kriter, teşhircilik yapılıp yapılmadığıdır. Nasıl ki Ramazan'da karşımızda yiyip içen bir insanı, diğer 11 ay karşısında yiyip içtiğimiz ama belki o yiyeceği bulamayan bir insanı anlamak için hoş görüyoruz; karşınızda bir Gayrimüslim, sizce namahrem olacak şekilde giyinmişse de ona tepki göstermek, bakmak yerine kendi gözünüzü çevireceksiniz. "Erkeğin tesettürü göz kapaklarıdır."

Scudo
@trek_turkey
Yazın yakmasın bu? :)

@Buğra CDin hakkinda yeterli bilgiye sahip olmadan hüküm vermeyelim , İmam-ı Azam'a 40soru sorulmuş 36sına bilmem demiş .
Bizde bir Ebu Hanife degiliz , bilmiyorsak bilmiyorum diyebilmeliyiz .

Dar pantolon ile tayt bir tutulmamalıdır ayrıca ...

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Taytı geç eşofman giymiyorum. Onu geç kask için bile kendimi ikna edemedim. Haftada 100 km. (10-15 km kısa gezinti)Ortalama oluyor. Önerisi olan var mı?

@Ahmet ERTAN abi etme eyleme gözünü seveyim

konu çığrından çıkmış tavsiye istenmiş ama olay başka bir boyut almış :koptum:

@keremkucuk041

Okudunuz mu bilmem, sadece dar pantolondan bahsetmiyor orada. Ayrıca bana mı söylediniz bilmem ama hüküm veren ben değilim. Din hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığım kanısına da nereden ulaştınız onu da merak ettim :)

Eşofman öneren arkadaşlardan uzun boylular var ise boy sorunsalını nasıl çözüyorlar eşofmanda genelde sabit bedenlerde basıyorlar hafif kısa geldiği için giymek istemiyorum bedenim olan eşofman

@trek_turkey
Arkadaşlar üste polo yaka bi tshirt oneriniz olabilirmi bana. Kac gundur bakiyorum cok pahali seyler denk geliyor. Yazlık, hani ter tutmayan , hava alan ve fiyatida uygun olan bir oneriniz olurmu rica etsem bana . Tşkler

@Buğra C" l. Bazan vücuda yapışır ölçüde çok dar olarak giyildiği,

2. Ve Müslümanlarca genellikle hoş karşılanmadığı için mekruh olmaktan, yani hiç bir sakıncası yoktur denilmez.(Allah'u a'lem).

Bu iki durum ortadan kalkarsa, yani dar olmaması ve bulunduğu toplumda kınanmaması halinde, giyilmesinde bir sakınca yoktur. " yaziyor gönderdiğiniz kaynakta

Ben giyenlere kesinlikle karışmam , aksine bune ya erkek adam tayt mi giyer diyenlenlere karşı dururum ama siz madem bunu kaynak gösterdiniz :) Tayt zaten yapışık , demekki sakıncalı olur .

Forumda fetva konusuna girmek istemezdim ama ... :(

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selamlar ,

Tayt giyip keten şort - outdoor tarzı likralı şortlar giyiyorum ama evde trainer ile çalışırken sade tayt çok rahat ... Sualim şudur elbet bilen eden vardır; tayt üstüne aynı darlık ve incelikte şort görmüştüm acaba gören bilen var mıdır ?

Yazın da kışın da her mevsim tayt giyerim, kullanım rahatlığı açısından önemli ölçüde fayda sağlar. Kask kullanırım kesinlikle güvenliğimiz çünkü ; kulaklığımı da dışarıdaki sesleri duyabileceğim şekilde açar yoluma bakarım. Gerisi beni ırgalamaz.

(link)

(link)

Bu iki üründen sizce hangisi?

@Buğra C yazdıklarınıza aynen katılıyorum belirtmek istedim.
Herkes kendi giydiğinden sorumlu. Ben de uzun/kısa tayt giyiyorum. Kimse birşey demedi ama yine de bazen çekiniyorum :hhhhhh: Bu insanın yetiştiği yer ve çevresiyle de alakalıdır. Diz kapakları ve yukarısını kapatmak da lazım ayrıca. Neyse ..
Ben şunu da uzun zamandır kullanıyorum çok memnunum. Tavsiye ederim : (link)

@isosel
Beden olarak nasıl karar verdiniz? Bir türlü seçemiyorum,bazı parametreler uyuyor bazıları uymuyor.
Birde şey soracağım size, ürünü aldık ama büyük geldi diyelim(kalça kısımları bol, baldır bol vs) bunu bir terzi çok zorlanmadan daraltabilir mi,yani çok katmanlı olup zor mu olur?

@Raptor8
boyum 176 kilom 86 iken xl aldım tam oldu. Bel kısmı lastikli yani daha kilolu ve bir üst beden bile olsanız size uyacaktır. Şimdi 80 kiloyum biraz bol geliyor ama fena değil. Yeniden alacak olsam -ki listemde ekli, indirim bekliyorum- L beden alırım. Tabi terzi daraltabilir. Problem olacağını sanmıyorum.

@isosel
İçte astar falan yok değil mi? Hani klasik eşofmanlarda olur, astar ayrı oynar, dışı ayrı oynar. Nefret ederim öyle eşofmanlardan. :)Boyumuz aynıda, kilo olarak on, on beş kilo fazlayım. yazıyla yazdım dikkat çekmesin. :D oda ister istemez 3xl veya 4xl denk geliyor ama 3 alsam dar mı olur 4 alsam bol mu olur derken işin içinden çıkamadım bir türlü...

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
@Raptor8 evet ürün astarsız :harika: yüz yetmiş altı cm ve kiloya düz yüz desek 2xl ya da 3xl olabilir. Problem olacağını sanmıyorum yine de sorabilirsiniz kendilerine :)

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@isosel
yüz değil çok şükür, 96 :D neyse adama yazdım bakalım, ne diyecek ne önerecek...

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
Geri