Scudo Sports

Tayt giyemeyen bisiklet müptelalarının kıyafet önerisi

@Alparslan Güvenç

Biri bana tokat atsın. Bisikletli bir kadın (tayt giyiyor) tecavüze uğradı, tek suçlu kadın mı? Herhalde yanlış yazdın bunu kastetmiş olamazsın. Tecavüz edenin suçu yok yani öyle mi? Peki herkes müslüman mı olmak zorunda? Ya kadın müslüman değilse? Karşındakine zarar vermeden istediğini yapabilmektir özgürlük. Tayt giymek de bu kategoriye girer. Bunları yazdığıma inanamıyorum. Yıl oldu 2015.

• Beğen
Tepkiler: emrahb ve Berke
Scudo
@Alparslan Güvenç
Tamam dinden dolayı spor yapmayalım öyleyse. Böyle cahilce ve gerici yorumlara hayret ediyorum anlayamıyorum nasıl bir düşünce tarzı.

@Alparslan Güvenç

Fıkhen yazdığınız tamamen doğru değil. İslam dini çıplak olanın dayak yemesini de hoş görmez. Burada çıplak insana zarar veren verdiği zarar ölçüsünde kusurludur.
Giyilmiş olan kıyafet dinen uygun değil demek kafidir. Onu giyen zaten Allah a ayrıca hesap verecektir.
Unutmayın, dinde zulüm yoktur, yapanı Allah da kulu da sevmez.

Ayrıca çıplaklık ile bir tutmak da yine fıkhen yanlış bir durumdur; şöyle ki: örttüğün kadarı ile örtmüş sayılırsın. Yani örtü vardır ama tesettür şartlarının tamamı sağlanmamış olur. Çıplaklıkta ise tesettür hiç yoktur.

Son olarak bu fıkhi düzenlemeler islam dinine inananları bağlar. Uymayan müslümanları birebir uyarmak gibi bir görevimiz var ise de yargılamak gibi bir durumumuz yok. Yargılamak sadece Allah'ın hakkıdır.

Unutmayınız, insanların günah işleme özgürlüğü de vardır. Günah işleyen kişi dünya yüzeyindeki tüm günahları işlese dahi hala din dairesinde kalırken harama helal diyen kişi ya da bunda ne var ki diyerek haramı haklı gösteren kişi Allah muhafaza dinden çıkmış sayılır. Şu durumda bile yine yargılamak bize düşmez.

Allah hepimizi korusun....

@Alparslan Güvenç
Bu nasıl bir mantıktır aklım almıyor.Çıplak gezerken darp edilirsen tek şuçlu sensin ne demek? Sen kimsin ki insanları giyimlerine göre darp etme hakkını kendinde görüyorsun?Çıplaklıktan kasıt da sadece tayt giymek sanırım sizin mantığınıza göre.Tayt giyen bir bayan veya erkek, o şekilde giyindiği için darp edilmeyi hak ediyor demek?

Son kaybımız Özgecan kardeşimiz için nihat doğan denen adam birşeyler yazmıştı bir an onu gördüm mesajınızı okurken.

benim kız arkadaşım veya ben,sen rahatsız olacan dini açıdan rahat etmiyeceksin diye kendimizi kısıtlamayız kısıtlamıyacaz da sizin gibi düşüncedeki insan lar yüzünden insanlar orama bakarmı burama bakarmı hadi belime bir hırka bağlıyım popoma bakmasınlar ellemesinler diye kendilerini kısıtlıyor sen kızın erkeğin poposuna bakma ( açıkçası son mesajından sonra şüphe ettim hangisine bakıyorsun diye ) herkez istediğini giysin bu dünya sadece sizin değildir demişsin unutma senin de değil.

@Gökhan Toros editi : Afedersin nihat doğanada adam dedim

@Caner Kaya

Veraseten müslüman bir toplumuz, sebebi bu. Ben kuran da okurum, mealini de tefsirini de; inanmadığım incili bile okudum.

@Alparslan Güvenç
Çok çok yanlış bir mesaj atmışsınız , bir defa bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz.İslamda suç ve cezalar bellidir kimse kimseyi kafasına göre darp edemez , ederse suçlu olan darp eden olur.Bilmeden yazan söyleyenler yüzünden islama ileri geri sallayanlar artıyor , lütfen bilmeden konuşmayın yazmayın artık.

Konu kıyafet önerisi olmaktan çıkıyor ama müdahale eden yok! Kıyafet tavsiyesi dışındaki mesajların silinmesi gerekmez mi?

ARKADAŞLAR YORUMU MU ÇARPITIYORSUNUZ. BEN DARP EDERİM GİBİ BİR SÖYLEMDE BULUNMADIM. BENİMDE TAYT KULLANAN TANIDIKLARIM VAR. KİMSEYE ONUNLA İLGİLİ BİR SÖZ DAHİ SÖYLEMEDİM. FAKAT BİRİSİ ÇIPLAK HALDE SOKAĞA ÇIKARSA TOPLUM ONA ÇÖKER. BUNU SİZDE BİLİYORSUNUZ. BUNU BİLE BİLE SOKAĞA ÇIKARSA O KİŞİ SUÇLU DURUMA DÜŞER. LÜTFEN DEMEK İSTEĞİMİ İYİ OKUYUN. KİMSEYİ YARGILADIĞIM YOK. KİMSE TAYT GİYİYOR DİYE DÖVECEKTE DEĞİLİM.

@Mustafa balcı kimse darp edilmeyi haketmez. Ama darp ediliyor. Bu bir gerçek. Sözümü çarpıtıyorsunuz! Bir insan tepki göreceğini bile bile sokağa çıplak çıkarsa suçludur. Bunun neresi size yanlış geliyor? Siz sokağa çıkıp bu toplumun milli veya manevi değerlerine kötü bir davranışta bulunursanız tepki görürsünüz.

@Alparslan Güvenç
Söylemek istediğiniz, daha doğrusu anlatmak istediğiniz şey doğru ama yanlış kelimeler ve üslup seçiyorsunuz bence. Tamam bizim dinimizce, daha doğrusu Müslümanlıkta kadın ve erkek için giyim kuşamda da hayatının geri kalanında olduğu gibi belli kaideler vardır. Olay tamamen kişilerin iradesiyle alakalı. Olayı şöyle düşünmek gerekir. Allah bile bize seçme şansı verirken, iyiyi kötüyü önümüze koyup bazı açık veya kapalı yollarla bize bunları gösterip seçim şansını bize bırakırken, biz insanoğlu kim olacağızda insanların seçimlerine karışıp 'o olmaz bu olacak' diyeceğiz. Yapacağımız şey 'doğrusu o değil bu' demektir. Ama bu konuda şahsi görüşüm şudur ki ben asla bir insana kendi yapmadığım şeyi öğüt veremem. He konusu açılır, biri sorar bilgim dahilinde anlatırım her konuda bildiğim kadarını, lakin yapmadıklarımı kimseye yap diyemem yaptıklarımı da kimseye zorla yaptıramam.

O yüzden bence bu olayı fazla büyütüp yanlış yerlere çekmemek gerekli. Tamam ben de dini olarak pek uygun olduğunu düşünmüyorum lakin giyiyorum. Çünkü belli koşullar itibariyle daha rahat etmemi sağlıyor.

Belli şeriat kanunları var elbette lakin sanırım biraz farklı yorumlamışsınız bazı şeyleri. Bence şeriata göre gündemde ki 'özgecan' olayında bir ceza verilmeli. Eminim şuan burada tartışılan bu saçma konudan daha önemli..

@Sener O. Darp eder veya edemez. Bu beni ilgilendirmiyor. Ben bunun ilgili bişey söylemedim. Ben olan bir gerçekten bahsettim. Darp ediliyorlar. Ben napıyım. Sen şiddet göreceğini bile bile sokağa çıkarsan kusura bakma ama suçlusun. Yazımı anlayamamışsınız. Lütfen anladıktan sonra yorum yapın

@lealtad biraz sert bir üslupla ifade etmiş olabilirim kendimi. Haklısınız. Fakat bu olayı çarpıtanlara ne demeli? Ayrıca ben bu yazıyı yukarıda çıplak gezsin millet bakmazsan sorun olmaz diyen arkadaşa ithafen yazdım.

@Atilla G.

hakkaten sana katılıyorum hocam. yurtdışında ucuz ve alım gücü rahat. burda alım gücü zor ve dışarıya görede pahalı. millet dışardan sipariş vermek için kndini yırtıyo. kim istemez ki evinin yanındaki marketten hakkaten normal fiyatından almak. atolyede dikersen haberleşelim :)

Ürün tavsiyesi dışda her türlü polemik yapılmış.:) Ne gerek var bunlara,isteyen istediğini giyer. Tayt giyene eşoftman,pantalon ne kadar komik geliyorsa,eşoftman giyenede tayt komik gelir. Geçelim bunları...
Eşoftmancı arkadaşlar,önerdiğiniz bir eşoftman var mı?Yurt dışı seçeneklerde çok güzel ürünler var ama beden tutmaz diye elim varmıyor. Şöyle bedene çok yapışmayacak,nefes alan terletmeyen eşoftman,bisiklet pantalonu önerilerinizi bekliyorum. İşin içinden çıkamadım bir türlü.:)

@Raptor8
Lc waikiki magazalarinda spor kiyafetler var oradan bulursun.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve -Skynet-
Tayt giyemiyorum ama pedli olsun diyen varsa decathlonda var öyle şortlar bilginiz olsun. Ama nedense ben pek bir verim göremedim hatta kilolu olduğum için hafif bir rahatsızlık duyuyorum arada yalan yok :)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@mariokaldato
(link)
Şu ürün aslında çok hoşuma gidiyor,tam bizlere yönelik ama beden sıkıntısı olunca problem olur. İade etsen,en az yarısı kadar kargo veriyoruz,adam iade alırım ama kargoyu sen verirsin diyor. Hani biraz büyük alıp, seneyede giymelik alsak. :D Yok tabide büyük alıp,olmadı terzide daralttırsak,ne kadar spesifik bir şey bilemiyoruz,mesela formalara terziler hiç bulaşmak istemiyor. :)

Şuradaki yazıları okudukça topluma olan inancımı gerçekten kaybediyorum. Diyorum bir gün güzel günler göreceğiz ama bu beyinlerle zor.

Ben yazın tayt giyiyorum üzerine bir şort giyiyorum. Kışın ise pedli tayt, üzerine uzun termal tayt ve şort. Aynı şekilde kaliteli bir yağmurluk ve içlik gövdeyi koruyor.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Geri