27 06 09
hotspring vangvieng.
85km
odo 2534km
oda 30bin kip toplam 182binkip.
burasi laosun marmarisi. gece hayati saglam ve suursuz. kaldigim yer merkezde degil bu yuzden aksam yatacagim yer oldukca sessiz olcak.
buraya gelirken 2 gun once baslayan bir problemim vardi. jant tellerinden hafif bir ses geliyordu. ilk gun fark etmemistim cunku pedallarimdanda ses geliyordu. fakat buraya gelirken ses baya artti. on tekeri soktum sansima ses jant tellerinden gelmiyormus. ses dagilan on gobekten geliyormus

artik on tekerim yok denebilir. vangvienge varinca ilk is on gobegi sokup bilyelere bakmak oldu. tamamen dagilmis. yenisini bulmak imkansiz.
buraki bisikletciler muthis. sadece rulmanlari degistirdi. bana bu sekilde 1000km daha gidebilecegimi soyledi. sonra cizilen yatagi farkettik. eh artik 1000km bile gidemem herhalde. guzel bir bakim. yedek fren kablosu ( eski yedek kablomu bir budiste vermistim oudom xai de) yedek 2 rulman daha. kablolarin yaglanmasi vs. hepsi sadece 20binkip yani 4lira.
bu sekilde vientiene kadar gidebilirim. fakat orada cizilen yataklari degistirmem sart. kambocyada bir sorun yasarsam yapabilecegim hic bir sey yok.
aksam bisikleti 30dk da onarabilme sevinci ile bir bira ictim. burada bilardo cok yaygin. bir barda 2 saattir yenilmeyen bir ekip vardi anlari yenip 2 saat kadar bilardo oynadik. bu yenilmez ekibin bas oyuncusu 17 18 yaslarinda bir laoslu kizdi. felaket iyi bir oyuncuydu. tam atis yapacagin sirada etegini kaldirip masaya oturuyor ve poposunu gosteriyordu. top ancak buraya atabilirsin sen demek istiyor. daha once hic bukadar zorlanmamistim konsantre olmak icin. ama genede yendik. benim 4. birama kadar da bir daha yenilmedik.
ayrica israilli tamamen sarhos bir kiz daha vardi barda. bana nereli oldugumu sordu ve turk oldugumu ogrenince boynuma delicesine sarildi, bizi cok seviyormus. tum israilliler muslumanlari cok seviyormus ve bunu butun arkadaslarima soylememis istedi. herhalde olduresiye sevmek dedikleri bu olsa gerek. neyse kizin bu istegini yerine getirecegime soz verdim. 4 defa daha sikicana sarildikta sonra gitti. 5 dk sonra tekrar nereli oldugumu sordu. ben cevap vermeden hatirladi ve birkac defa daha sarildi.
kizimiz biraz sarhos olsada biraz rahatsizdi israiilli olmaktan. bunu devamli soylemek istiyordu fakat sarhosken kolay olmuyor. burada cok fazla amerikali turist te var. onlarin durumlari cok farkli. konu savas oldumu butun amerikalilar bush degil degip isin icinden cikiyorlar. bu yuzden de israiilli kizi taktir etmedim desem yalan olur. abd lilerden cok daha samimi ve akilli geldi bana,
yarin yola devam. bir daha dag yok.
sevgiler.