Scudo Sports

tayland(kuzey)-laos-kambocya-tayland(guney)

Gezin çok hoşuma gitti abicim .Bende bu 10 gün içinde Taylanda gideceğim ikinci defa.
Şimdi yağmur sezonu olması gerekiyor orda hava nasıl üşümüyor musun?
Bangkok kapalı havalarda çok bunaltıcı oluyor zaten herşey üstüne geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Asmirk
Scudo
evrim 4 gundur neler yaptin heralde internet erisimi mumkun olmayan biyerlerdesin bende sehire geldikce seni takip etmeye calisiyorum kendine iyi bak haberlerini bekliyoruz. mustafa amca sanada selamlar saygilar henuz ozel mesaj atamiyorum oyuzden burdan gonderiyorum selamimi gorusmek uzere.

Evrim kardeş senden haber bekliyoruz inşallah iyisindir. Yolun açık olsun Sevgiler.......

24 06 09
luang prabang
mesafe 0km
149bin kip toplam harcamam.
bugunu dinlenmeye ayirdim. ayrica yarin en zor olan mesafeyi deneyecegim. 130km. eger basaramazsam 80. km de 2 guesthouse bulunan ufak bir kasaba var. orada kalmam mumkun. ayrica yolun ilk 80km sinde iki saglam yamac var. ilki 15km civari ikincisi 23km. ve iki zirvede 1400m yukseklige tirtmaniyor.
yarina hazirlik olarak biraz alisveris yaptim. biraz fistik vs. ayricana iyi bir bisiklet temizligi ve iyi bir uyku.
sevgiler.

25 06 09
luang probang - khiew kacha
80km
odo 2370km
oda 30bin kip toplam harcamam 135bin kip.

dun yazmayi unuttum, vaktimin bir kismini corap arayarak gecirmistim. buradaki sivrisinekler fena. sadece ayaklari isiriyorlar. kasimaktan ayaklarimda yaralar oldu ve luangprobanga geldigimde ayakkabi giyemegecek durumdaydim. buldugum tek cift corap icin 20bin kip isteyince bende almaktan vazgectim. bunun yerine bir sargi bezi ile yola devam. ise yaradi.

bu yool felaket. bu 130 km yi bir gunde tamamlayan kisi insan olamaz. ben saat 6 da yoldaydim ve ilk 80 km sonunda saat 16 00 di. 15 ve 23km lik rampalar muthis. manzara inanilmaz. ve yolda corap bulmak mumkun.:)
ilk rampanin sonunda tam zirvede fotograf cekmek icin bir mola verdim. benimle ayni zamanda 100m ileride mola vermis bir bisikletci kiz daha vardi. 5dk sonra fakettik birbirimizi. burada en fazla kanadali bisikletci var. ikinci sira avusturalya sanirim. kandali kizin adini unuttum fakat seyahate yanliz baslamis. ve yolda bir arkadas bulmus. yol arkadasi oldukca yavas 20 dk sonra zirveye gelebildi. ve bir sigara yakti.
yanliz seyahat eden bir bisikletci kizin olmasi burasinin ne hadar guvenli olduguna dair iyi bir ornek olur sanirim. onlar benim kalacagim yerden hiew kacha dan geliyorlar ve luangprabanga gidiyorlardi. oradan da cin.
yarim saatlik bir konusmanin ardindan yollarimiza devam ettik. ayagimdaki bandajlar cok kotu gorunuyor olacakti ki kanadali bisikletci bana bir cift corap verdi.
ikinci rampa hayatimda gordugum en guzel manara ile sonlaniyor. bu yol bence mutlaka gorulmesi gereken bir yer.

80km ardindan kendimi baya yogun hissediyordum. 130.km yi dusunmek bile istemiyordum.
sevgiler.

26 06 09
khiew kacha - hot spring burasinin bir adi yok. kasi ye gelmeden 20km once.
75km
odo 2445km
oda50bin kip.
toplam harcama 139binkip.

dun unutmadan konaklama yeri 1400m rakimda. ve yolun kenarinda nefisbir lokanta var. manzarasi inanilmaz. butun o daglari izleyerek bir bira icmek insanin butun yorgunlugunu aliyor.
bugun ise 15 km guzel bir rampa pedal cevirmek yok. konaklama yeri nefis. sadece 5 bungalow var. ve ufak bir sicak su kaynagi. bu yorgublugun ardindan soyle bir sicak suya uzamak gibisi yok.
sevgiler.

27 06 09
hotspring vangvieng.
85km
odo 2534km
oda 30bin kip toplam 182binkip.

burasi laosun marmarisi. gece hayati saglam ve suursuz. kaldigim yer merkezde degil bu yuzden aksam yatacagim yer oldukca sessiz olcak.
buraya gelirken 2 gun once baslayan bir problemim vardi. jant tellerinden hafif bir ses geliyordu. ilk gun fark etmemistim cunku pedallarimdanda ses geliyordu. fakat buraya gelirken ses baya artti. on tekeri soktum sansima ses jant tellerinden gelmiyormus. ses dagilan on gobekten geliyormus:) artik on tekerim yok denebilir. vangvienge varinca ilk is on gobegi sokup bilyelere bakmak oldu. tamamen dagilmis. yenisini bulmak imkansiz.

buraki bisikletciler muthis. sadece rulmanlari degistirdi. bana bu sekilde 1000km daha gidebilecegimi soyledi. sonra cizilen yatagi farkettik. eh artik 1000km bile gidemem herhalde. guzel bir bakim. yedek fren kablosu ( eski yedek kablomu bir budiste vermistim oudom xai de) yedek 2 rulman daha. kablolarin yaglanmasi vs. hepsi sadece 20binkip yani 4lira.

bu sekilde vientiene kadar gidebilirim. fakat orada cizilen yataklari degistirmem sart. kambocyada bir sorun yasarsam yapabilecegim hic bir sey yok.

aksam bisikleti 30dk da onarabilme sevinci ile bir bira ictim. burada bilardo cok yaygin. bir barda 2 saattir yenilmeyen bir ekip vardi anlari yenip 2 saat kadar bilardo oynadik. bu yenilmez ekibin bas oyuncusu 17 18 yaslarinda bir laoslu kizdi. felaket iyi bir oyuncuydu. tam atis yapacagin sirada etegini kaldirip masaya oturuyor ve poposunu gosteriyordu. top ancak buraya atabilirsin sen demek istiyor. daha once hic bukadar zorlanmamistim konsantre olmak icin. ama genede yendik. benim 4. birama kadar da bir daha yenilmedik.
ayrica israilli tamamen sarhos bir kiz daha vardi barda. bana nereli oldugumu sordu ve turk oldugumu ogrenince boynuma delicesine sarildi, bizi cok seviyormus. tum israilliler muslumanlari cok seviyormus ve bunu butun arkadaslarima soylememis istedi. herhalde olduresiye sevmek dedikleri bu olsa gerek. neyse kizin bu istegini yerine getirecegime soz verdim. 4 defa daha sikicana sarildikta sonra gitti. 5 dk sonra tekrar nereli oldugumu sordu. ben cevap vermeden hatirladi ve birkac defa daha sarildi.
kizimiz biraz sarhos olsada biraz rahatsizdi israiilli olmaktan. bunu devamli soylemek istiyordu fakat sarhosken kolay olmuyor. burada cok fazla amerikali turist te var. onlarin durumlari cok farkli. konu savas oldumu butun amerikalilar bush degil degip isin icinden cikiyorlar. bu yuzden de israiilli kizi taktir etmedim desem yalan olur. abd lilerden cok daha samimi ve akilli geldi bana,
yarin yola devam. bir daha dag yok.
sevgiler.

28 06 09
vabg nieng - na nam
108km
odo 2645km
50oda toplam 163bin kip,

yol duz sayilir.
(bu arada unuttum vang vienge gelmeden 10km once 4 tane magara var. birisi 2km uzunlugunda ve cok ilginc bir deneyim. insan bayaa bir urperiyor ilk basta. 20dk sonra alisiyor ve sonuna kadar gitmek istiyor. magaranin bazi yerleri ayasofya kadar genisti. ve hic isik yok. inanilmaz bir goruntu. ikinci magarada benzerdi fakat ozellikle birisi su alti magarasi onemliydi. benim vaktim yoktu o yuzden burada dalis yapamadim fakat cok keyifli olacagi kesin.)
na nam vang vieng ile vientiene arasinda bir baraj golu. 1.8km dik bir yamacin ardindan na nam golunu goruyorsunuz. kesinlilkle eminim bir insan hayatinda bundan daha guzel bir manzara goremez. su okadar sakin ki yuzeyi ayna gibi bulutlari yansitiyor. ve yuzlerce minik ada. golun icinde benek benek yuzlerce adacik. boyle guzel ve sasirtici bir manzara olamaz.
kaldigim yer nefis bir manzaraya sahipti. ayrica ucuz ve guzel balik yemekte mumkun. ilginc olan turist yok sadece ben vardim.
bugun hic olmadigim kadar mutlu hissettim kendimi,
sevgiler

29 06 09
na nam - vientiene
111km
odo 2753km
oda 30 top: 128 bin kip.
erken kaltim. saat fakat yola cikisim saat 7 yi buldu. sabar hafif bir yagmur vardi, gecmesini bekledim dus aldim ve yoldayim tekrar. bugun yasadiklarim benim buyuk sok olacak.......

yolda bir bisikletci avusturalayali. ben 5 km gitmistimki karsilasti konustuk, gole bakacakmis. vangviengten gelmis fakat daha onceki bir yerde konaklamis. eh insan 60 yasinda olunda 108km yol yapamayabilir tabi. golu gorme isinide bu sabaha birakmis. bende biraz kahvalti yapmak istedigimi ve sonrasinda bulusup vientiene beraber gitmegi onerdim. kabul etti. o gole bakti bende biraz corba ve plav yedim ve yola koyulduk.
adam 60 yasinda benim iki katim buyuk. bir bisikletci ile beraber gitmek zaman zaman sikici olabiliyor. fakat eger hizlarimiz fakli ise beklememek en iyisi her bisikletci kendi temposunu ayarlayabilir. Adam in temposu hic fena degildi. 65 kg mis ve fazla yuku yokmus bu yuzdende yokuslarda avantajliydi.
eh ben de biraz hava atmadim degil bir gunde 171km gibi inanilmaz bir mesafe gittigimi anlattim. o bu turda o kadar uzun mesafe yapmamis tabii ki de. biraz muhabbetin ardindan adam ve 4 arkadasi birdefasinda 15yil kadar once bir gunluk mesafe denemesi yapmislar. 24 saat sonunda 452km yol bisikleti ile. simdi hala bacaklarim agriyor. Adam'in temposuna ayak uydurmak cok zordu benim icin. bir gunde 452km bu duydugum en manyak mesafe. eee tabi butun ayrintilari ogrenmek icin durmadan sorular sordum durdum.
aksam vientiene de vientiene yi aradik. Sehirin dibinde kaybolduk. 10km kadar mekongu aramak icin 5km de mekondan merkeze gelmek icin donduk durduk. aksam 2 bira ve 452 km hakkinda bir kac soru daha..
vientieneden sevgilerle,
bugun bisikletimi tamir ettirecegim. umaim heseyyolunda gider,

çok teşekkürler evrim, diğer bisikletçiler hakkında malumat almakda çok güzel. bir roman tadında gezi yazısı okutuyorsun bize.

Evrim,senden haber bekledik sabirsizlıkla bir kac gundur.Ama degdi,anlatımın cok guzel.Senin gezini merak eden bir gurup guzel insan var burada.Eskiden gazetelerde gezi notları ve anıları vardı.Gunlerce devam eder ve sabah gazetecide gazetenin gelmesini beklerdik,cunku kaldıgı yerden okumalıydık.Cunku heyecanlı oluyordu.Senin anlatımında o guzellikte.:)
Umarim kisa zamanda resimlerlede bu geziyi beslersen seviniriz,ama senide zorlamayalim.Duruma gore hareket edersin artik.Gerci bloguna yukluyorsun.Tamamı degil muhakkak.İyi, renkli ,saglıklı ve mutlu geziler sana.Unutma dort gozle yazılarını bekliyoruz.

Oh be nihayet!!!... Özlemişiz yazılarını Evrim kardeş mecburiyetten ara vermek zorunda kalınca özlettin kendini. Sağlığın nasıl? Çorap meseleside müthiş:) zevkle ve merakla okuyorum yazılarını Antalyadan kucak dolusu selamlar.

nehir manzaraları çok güzel.iyi olmana da sevindim.herşey yolunda gidiyor,izlemekteyiz:)

• Beğen
Tepkiler: Asmirk
@evrimyigit

Evrim
Ayni yollarda degisik zamanlarda pedallaman inanki beni cok mutlu etti, umarim daha fazla arkadasimiz bu nefis ulkeleri gorme firsati yakalarlar. Dunyanin bu kosesini tum arkadaslarimiza tanitiyoruz.

Bu 130 km'lik etaba gelince sadece bu etap icin bu sene Laos'a gittim diyebilirim. Gun sonunda basarmanin verdigi haz ve mutluluk inanilmaz.
Tabiiki her dakikayi iyi degerlendirmek gerekiyor ve yol boyunca beslenme ve kuvvetini 12 saate gore ayarlaman gerekiyor. Ilk 4-5 saate fazla zorlarsan sonu cehennem azabina donusebilir.
Sana dunyanin en sirin ve huzurlu bir baskentinde iyi dinlenmeler. Umarim kuzeyi ozlemezsin.
Seninle beraberiz.
Selamlar

Arkadaslar.

Evrim'in yaklasik olarak simdiye kadar izledigi rotayi sizlerle paylasmayi istedim (ikinci harita). Evrim musadenle :) . Su anda pek ayrintili olarak hazirlayamadim ama asagi yukari rota boyle.

Not: Resimler nedense foruma ufak cikti, uzerine tiklarsaniz daha ayrintili izleyebilirsiniz.

(link)

(link)

Geri