Scudo Sports

tayland(kuzey)-laos-kambocya-tayland(guney)

@Ahmet Mumcu

23 06 09
luang probang
mesafe 18km
odo 2290km

toplam harcama oda 30 bin kip dahil 250 bin kip.

vietnam icin bir girisimim daha geri tepti. baskentte sansinimi bir daha denemek istiyorum.

bugun hic bir masraftan kacinmadim. sabahtan beri gordugum her kosede bir yemek yedim. deniz urunlerinin canina okudum. ve tabi uzun bir sauna ve ardindan 1 saat masaj. yarin birazdaha enerji toplayip ertesi gunu yol cikacagim. ve artik elimde nefis bir kitap var. 'cycling in vietnam laos cambodia' lonely planet. 2001 baskisi olmasina ragmen yollarla ilgili her ayrinti var.

nedense laosu baska bir arac kullanmadan tamamlamak istiyordum. bu da beni vientine'ne kadar zorlu bir yolculuga cikmaya zorluyordu ve sonrasinda da kambocya ya kadar cok hizli olmam gerekiyordu. yazdiklariniz bu dusunceleri bir daha sorgulatti. belki laosta bir tur daha; 'ikinci bir laos turu' yapmak gerek.
yarin internette biraz vakit gecirip fotolari ekleyecegim.
sevgiler.

Scudo
@evrimyigit

Afiyet olsun Evrim, hak ettin tabiiki yiyeceksin.Bu gun forum uyesi Mehmet Yilmaz ziyarete geldiler Alman vatandasi bir arkadaslari ile.Mutlu oldum.Senden konustuk,forumdan konustuk.
Resimlerini bekliyoruz fakat Toninin bisikletinin fotografi gercekten cok etkileyici.Sozun bittigi yer.Her seyi anlatiyor.Opuyorum seni...Selamlar Antalyada, Ozdereden,İstanbuldan;Anadoludan....

@evrimyigit

Yarini bekliyelim Evrim,Ama zamanin olursa bu gun konusma imkani yaratalim.
Her sey sana bagli,kendini zorlama.Seni seven ve destek veren bir kitleyi gormek mukemmel.Yorumlari muthis,yerinde. Ben haz duyuyorum onlarin dusunce yorumlarindan....Pratik heyecen dolu.Ama Tony hepimizi uzun uzun dusundurdu.Acaba tandomu nasil olsun,sele ne marka vs.:) Once binen ilkeli olsun yeter dedi Tony.Ama anlatimin harikaydi.Resimde eklenince,oturmus yerli yerine her sey oncelikle .....
Birde Kuzey e guneye diye tabirlerin varya sanki Amerikan kovboy filmlerini animsatti.Olsun yakisiyor sana o kelimeler,yerine oturmus.Belki biz burdan o buyuk ve genisligi goremiyoruz.
Ahmet ve Serkanin ,Diger arkadaslarini ayirmiyorum Unutulmaz katkilari senin yalniz olmadiginin en buyuk ispati.Seni adim adim izliyor ve solugunu hissediyorlar.Elbette bunun degerini sen biliyorsun ama bende Hissi davranip her firsatta onlara bunu hatirlatiyorum.Sanirim kendilerini bu konuda etki altina almiyorumdur.Onlar ne yapacaklarina karar vermis kisiler,sanirim bu onlara olumsuz etki etmez.Ahmet e gezilerinde bendende ayni duygulari aktarirmisiniz.
Sizler iyi ve dogrusunuz. Hep te boyle kalmaniz ve iyilerle, iyi olaylarla karsilasmaniz dilegimdir.
Zevkle sectiginiz her konuda basarilar sizlere.Bu isler gurup calismasidir ve sizler bunu anlamıs kisilersiniz.Tony ile karsilasirsan benim selamlarimi ilet Evrim.

İyi geceler sana.... :)

Evrim kardeş merhaba bugün babanla tanıştık çok tatlı bir insan bizi misafir etti beraber çay içtik tirmis yedik bayağı bi sizden ve kardeşinizden bahsettik daha önce görmediğim bazı fotoğraflarını gördüm. Hoş bir sohbet oldu benim 25 senelik Alman arkadaşım Jurgende benimle beraberdi ortak tanıdıklarıda çıktı güzel bi 2 saat geçirdik. Forumdan bisikletten bahsettik seni bayağı andık belki kulakların çınlamıştır. En güzel sağlıklı neşeli günler seninle olsun Antalyaya gelişinde muhakkak görüşelim selamlar

Bu muhteşem turu TV'de veya dergilerde görme imkanımız olacak mı?
Bunu fazlasıyla hakediyor bence.
Tekerlekizi, Atlas, National Geographic...

• Beğen
Tepkiler: Ümit Bozyılan
Evrim gezini ilgiyle izlemeye devam ediyoruz.Ancak ben yukarıda ki amcada ve bisikletinde kaldım.Bisiklet gerçekten büyüleyici.Şunun için büyüleyici.Bence bizim bisikeltlerimizi alıp yerden yere vuruyor.Ve içimizdeki doymak bilmez hayvanı açığa çıkarıyor.Şu forumda ki satılan ikinci el parçaları görse bu amcamız herhalde anlamaz bile ne olduklarını.Ama biz bir üst modeli çıktığı almak için yırtınıp duruyoruz.Halbuki dünyada parayı harcamak için ne kadar güzel yerler var.mesela görmek için,mesela gezmek için,tanımak için,bilmek için...

Cinden blogspot a baglanamiyoruz yalniz yazilarla idare ediyorum lutfen foruma fa fotograf eklerseniz cok mutesekkir olucam :)

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
@aytacaksoy

Sevgili Aytac,Selamlar ....
Bu resim ve fotograf bir televizyon haber programinda yer alsa idi,inaniyorumki azmin zaferi olarak kamu oyunu epeyi etkiler.Fotografin ve haberin kaynak kisisinide tv ve radyo haber odullerine aday gosterirlerdi.
Buna benzer ilginc konu ve resimleri bizlere Evrimin iletmeye devam edecegine inaniyorum.Dusundurdu hepimizi,öz elestiri yapmamiza neden oldu.
Kutluyorum Evrimi ve forum yoneticilerini....Tesekkurler destegini esirgemeyenlere... :) :) :)

@ATIL SAHIN

Atilla bey,Samimi ifadelerinz cok hoş.Musade ederseniz bir kelime cok sık kullanılıyor forumda.Kıskanclık.Bunun yerine gıpta kelimesini monte edelim daha yumusak ve hos geliyor kulaga.
Biz yaris yapmiyoruzki.Birisinin yapmis oldugunu kiskanalim.Kiskanma duygusu yardim etme,sevecenligimizi engeller derim.Ne dersiniz fikrime,...
Toplum olarak en buyuk sikintimiz bu bence.Selamlar bisikletsever dostlarima... :) :) :)

@myant
Çok doğru söylüyorsunuz. Kıskançlık ve gıpta çok benzer şeyler, ama aynı zamanda farklı şeyler. Sizinde bahsettiğiniz gibi gıpta ile bakmak desteklemek anlamında, ama kıskançlıkla bakmak tamamen ben neden yapamıyorum, o neden yapıyorum anlamına geliyor.
Atilla bey'in yazma maksadı da zaten belli. Gıpta ile baktığını hepimiz anlayabiliyoruz.

Ama unutmayalım ki gerçek anlamda kıskanan birçok kişide bu nedenle bu konudan uzak diye düşünüyorum.

Her neyse bu konulardan ziyade Sevgili Evrim'i takip etmeye devam ediyoruz. Yolu açık olsun...

Sevgiler...

Sevgili Evrim,

Gerceklestirmekte oldugun muhtesem tur icin seni tebrik ediyorum. Resimlerine bakip yazilarini okudukca biraz da kiskandim..

Birsey sormak istiyorum; bisikletini Turkiye'den mi goturdun yoksa oradan mi temin ettin? Yani bisikleti buradan ucakla goturmek sorun oluyor mu diye merak ediyorum....

Tesekkurler.

@Yener ER

ben bisikletimi buradan aldim.
bildigim kadari ile bisikleti ucaklar tasirken bir sorun yasanmiyor. buraya cok fazla bisikletci tur yapmak icin gelip gidiyor ve buyuk kismida bisikletlerini ucakla ulkelerine goturuyorlar. belki ekstra bagaj parasi talep edilebilir. a kadar.

Sevgili Evrim,

Vermis oldugun bilgi icin tesekkurler. Sana yolculugunda basarilar diliyorum. Buradan seni izlemeye devam ediyoruz. Umarim yakin bir zaman boyle tura cikma sansini ben de bulurum....

• Beğen
Tepkiler: Asmirk
:) @Ahmet Mumcu

Gezi yorucu elbette,gun boyu bisikletinle efor harcıyorsunuz.Sonra arkadaşlarınıza gezi ile ilgili ilginc guzel bolumleri hem yazın diliyle ve de fotograflarla besleyerek aktarıyorsunuz.Bu fedakarlıktır bir insan için.Ama Evrim bu fedakarlığı severek yapıyor.Yapısıda Ekip ruhuna uygundur.
Bir asistanı yokki yardımcı olsun aktarımlarına,her seyiyle kendi ürünü.Biz de, hazırlanmıs,monte edilmiş ve onumuze konulan bu emek için tesekkuru yada desteği esirgersek....:)
Dusunemedik belki bir an için.Ama destek ve tesekkurlerimize devam edecegiz Evrim e.Benim belki bunları hatırlatmam yersiz,ilgili olmalıyız.Sadece bir kişi için degil tüm emek veren fedakar insanlarımız için.Ahmet için,Ulkeler arası geziler yapan tum arkadaslarımız için.Herkes için.Opuyorum sizleri, dostca kalınız.

Geri