Daha verimli yerlere dikecekler onları, taam mı?
Tabiki hocam , öyle buyurmussa zatı sahanelerimiz, doğrudur.. binlerce yıldır medeniyetin tarihinde, kültüründe, medikal içeriklerinde, içinde eksiksiz var olan, nice ülkenin, milletin barış anlaşmalarına, bayraklarina, flamalarina sembol olmuş, yağından, kuru otundan, kuru yapraklarindan, ürününden faydalanılan, uzun ve sağlıklı yaşamanın sıfalarini barındıran; zeytin ve ağaçlarının bu şekilde mahvedilmesine müsade ve hizmet eden yoneticilere mi catmali, koca ülkede başka yer yokmuş gibi, yumuşak toprağın , belki de bataklığın üstüne inşaat yapan firmaya mi catmali yoksa mal sahibine mi bilemedim..
Yıllar önce, belki 20 yıl önce , seçimlerde ilk kez görev aldığımda, benimle birlikte görev alan ve yaşça benden büyük, iktidar partasinin bir comari ile yan yana otururken, seçimin sonlarına doğru televizyonda, cehape zihniyetinin genelde kıyı bölgelerde kazandığını ve yüksek oy aldığını izliyorduk.. Bu, aslında NASA 'da astronot bursu kazanmış ama gurur yapıp gitmemiş, Anadolu üniversitesi açık öğretim de, 10 yıldır ilk sene ilk dönemi verememiş tripli adam demez mi, "su gıyı sehirlerinden de bize hić oy ćigmiyor haaa.. Ne varsa oralarda.. Zeytin var zeytin.. kesecegin epsini, bağk bakam, o zaman bir oy cıkagcag mi..." Dedim oha lan, nasıl bir sürüm, nasıl bir versiyon bu? Seçimde daha , o an, muhtarı buldum da, dedim beni bir daha cagirmayin , listelerden ismimi silin...
Şimdi bu durumu görünce yıllar sonra , bu hatıram geldi aklıma.. acaba bu zombi , çevre ve şehircilik , kültür , ekonomi, adalet gibi bakanlıkların birinde yetkili mi oldu da bu tezi icraate koydu? Gerçi bunlardan çok var.. yeter ki çobanları deh desin..