Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
@firestone Hadi bu İslamcı güruhun ağaç, orman, börtü, böcek gibi şeylerle arası pek yok. Ama Gazze'de 60 binden fazla insan katledildi, yarısından fazlası kadın ve çocuk. Bari o göklerden gelen bir ses bunlara müdahale etseydi de yaşasaydı be o insanlar...

Üstelik o insanları katledenler de tuhaf bir şekilde aynı tanrıya inanıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Arkadaşlar bu furş rulmanı bozulmuş mu sizce? Yeni mi almak lazım

ben zaten şeriatçı,düz dünyacı,aşı karşıtı, yalçın küçükcü,doğu perinçekci biriyim. bu arada doğu perinçekle ülkücü kahvesinde tanıştığımı söylemişmiydim(cidden öyle oldu.)
Ben de daha önce çalıştığım bi firmada neden olduğunu hala anlayamadığım şekilde Çılgın Sedat’la tanışmıştım. Paşa paşa işime gücüme bakarken bizim satıştan bi arkadaşla birlikte paldır küldür odama girip üretme bakan pencereden üretime bakıp gitmişlerdi.

• Hahaha
Tepkiler: gmfaruk
Ben de daha önce çalıştığım bi firmada neden olduğunu hala anlayamadığım şekilde Çılgın Sedat’la tanışmıştım.
Benim tanışabildiğim tek ünlü isim, Bülent Ersoy'un genç kocası Cem Adler...

A bir de İzmir Uzay Kampı'nda Neil Armstrong'la tanışma ve sohbet etme fırsatım olmuştu, ama o Türkiye standartlarına göre ünlü sayılmaz :)

Not: Adama "uzayda ezan sesi duydunuz mu?", diye sormadım tabiiki de...

A bir de İzmir Uzay Kampı'nda Neil Armstrong'la tanışma ve sohbet etme fırsatım olmuştu, ama o Türkiye standartlarına göre ünlü sayılmaz :)

Not: Adama "uzayda ezan sesi duydunuz mu?", diye sormadım tabiiki de...

İslam dininin hak olduğunu ispatlamak için Ay'da Neil Armstrong'un ya da herhangi birinin ezan sesini duyduğunu söylemesine hiçbir Müslüman'ın ihtiyacı yoktur zaten.
Onun için soracaktıysan sormadığın iyi olmuş.

@firestone Hadi bu İslamcı güruhun ağaç, orman, börtü, böcek gibi şeylerle arası pek yok. Ama Gazze'de 60 binden fazla insan katledildi, yarısından fazlası kadın ve çocuk. Bari o göklerden gelen bir ses bunlara müdahale etseydi de yaşasaydı be o insanlar...

Üstelik o insanları katledenler de tuhaf bir şekilde aynı tanrıya inanıyorlar.
Enam 92. ayete göre Mekke ve çevresindekileri uyarmak için indirilen bir Kuran var, Mekke ve çevresinin bitki örtüsü orman olmadığı için olsa gerek diye düşünüyorum.

İnandıkları tanrı birbirlerine karşı savaşmayı, öldürmeyi emretmiş, onlar napsın.
Arada birileri devletimiz izin versin gidelim falan dediler, Allah emretmiş, neden devletinden izin bekliyosun, git şehit ol cenneti garantiye al denildi, hangisi gitti?

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Son günlerin favori kokteyli kuzu kulağı sour, daha önce içmiştim ama ilk kez evde yaptık çok iyi :kötü:
IMG_7604.jpeg

Son günlerin favori kokteyli kuzu kulağı sour, daha önce içmiştim ama ilk kez evde yaptık çok iyi :kötü:
329135 dosyayı görüntüle
Yaptım demek ile olmuyor hani tarifi? Afiyet olsun. Bu ara bir arkadaşım turizm otelcilik mezunu olmanın kazancını her gün farklı kokteyl yapıp paylaşarak veriyor evi yakın olsa hemen giderim ama sıcakta odan odaya geçmek bile yoruyor.

Yaptım demek ile olmuyor hani tarifi? Afiyet olsun. Bu ara bir arkadaşım turizm otelcilik mezunu olmanın kazancını her gün farklı kokteyl yapıp paylaşarak veriyor evi yakın olsa hemen giderim ama sıcakta odan odaya geçmek bile yoruyor.
Kuzu Kulağı Sour

Malzemeler:

• 50 ml votka (nötr aromalı)
  • 20 ml taze limon suyu
  • 15 ml basit şurup (1:1 şeker-su)
  • 6–8 yaprak taze kuzu kulağı
  • Buz küpleri
  • Süsleme için ekstra kuzu kulağı yaprağı veya limon dilimi

Hazırlanışı:

1. Kuzu kulağı yapraklarını shaker içine koy ve hafifçe ez (muddle) ederek aromasını çıkar.
  2. Votka, limon suyu ve basit şurubu ekle.
  3. Bol buz ilave et ve yaklaşık 10–15 saniye iyice çalkala.
  4. Karışımı süzerek (double strain) soğutulmuş kokteyl bardağına aktar.
  5. Üzerini kuzu kulağı yaprağı veya ince limon dilimiyle süsle.

Visky sour da çok güzel oluyor ben genel olarak içkilerle tatlı ekşi tatların karışımını seviyorum.

şuradan da baktım güzel anlatıyor

• Muhteşem
Tepkiler: MakRo
1753620002284.png
Bu bisikletin alın borusunda fazla parçalar olmadığına emin misiniz? Ayrıca bu süspansiyonun sizin bisikletinizle uyumlu gözükmüyor. Takamazsınız değil, takarsınız ama verimlilik? Birçok absurd bisiklet gördüm ama bu süspansiyonda bu gidon da biraz garip olmuş. Tekrar söylüyorum, takılmaz değil takılır, uydurulur ama sürmeye kalktığınızda tuhaflaşıyorsa, demek ki malzemenin doğasına uymuyordur. Bisikletin geometrisi de downhill veya mtb değil gibi. Arkaya bagaj takılmış, bu süspansiyonla o bagaj alakası?

İki gün önce hafta sonundan sonra hava serinleyecekti sözde son tahmine göre bugün 34 yarın 35 salı 36.

329138 dosyayı görüntüle
Bu bisikletin alın borusunda fazla parçalar olmadığına emin misiniz? Ayrıca bu süspansiyonun sizin bisikletinizle uyumlu gözükmüyor. Takamazsınız değil, takarsınız ama verimlilik? Birçok absurd bisiklet gördüm ama bu süspansiyonda bu gidon da biraz garip olmuş. Tekrar söylüyorum, takılmaz değil takılır, uydurulur ama sürmeye kalktığınızda tuhaflaşıyorsa, demek ki malzemenin doğasına uymuyordur. Bisikletin geometrisi de downhill veya mtb değil gibi. Arkaya bagaj takılmış, bu süspansiyonla o bagaj alakası?
Dağ bisikleti bu. Ne yapayım mecbur böyle yaptım. Konforlu olmasını istiyorum.

Tevbe Suresi 46.Ayet
"Eğer gerçekten sefere çıkmak isteselerdi onun için az da olsa bir hazırlık yaparlardı. Fakat Allah, onların böyle isteksizlik içinde harekete geçmelerini istemedi de kendilerini engelledi ve haklarında: “Evlerinde oturan çocuk ve kadınlarla beraber siz de oturun” hükmü verildi."

Enfâl Sûresi(8) 60. Ayet

"Ey mü’minler! Düşmanlarınıza karşı bütün imkânlarınızı seferber ederek kuvvet hazırlayın ve beslenmiş, eğitilmiş savaş atları yetiştirin. Böylece, Allah’ın düşmanlarını, sizin düşmanlarınızı ve bunların dışında sizin bilmediğiniz fakat Allah’ın bildiği diğer düşmanları korkutun. Allah yolunda ne harcarsanız karşılığı size tastamam ödenir ve hiçbir haksızlığa uğramazsınız."

Allah isteseydi peygamber Bedir Savaşına bile girmeden Mekke'yi kafirlerden arındırırdı. Ama üstteki ayetteki gibi güç topladı ve nübüvvetten 20 sene sonra fetholundu. Bunda da bir ibret vardır şüphesiz.

İslami ilimler ciddi bir alan kimse forumdaki atestlere vs inanin demiyor. Ama forumda herhangi biri random bi konuda 'Allah bilir' yazsa ayni anda 10 farkli ateist propagandasi geliyor. Duz kendi halimizde yazisip dertlesiyoruz pat hemen dinle ilgili bi gorus belirtmeler akp din iliskileri vs. Çok sıkıcı konular. Bu forumda eskiden boyle seyler yoktu. Bana @mariokaldato devirlerini verin

Savaşmayı emreden bi dolu ayet varken, yahu savaşmayı geçtim, komşu müslüman ülkeler Filistin'e bildiğin sırtlarını döndü, sınırlarını kapattılar, ona da uygun ayet var mı?

Enfal 1 ve 41. ayetlere isteyen bi baksın, arasındaki fark da gerçekten ibretliktir. Konu Enfal suresine gidince aklıma geldi.

Ben aranızda dertleşmenize bişey demiyorum, ben de başkalarıyla aramızda dertleşiyorum. Bence de sıkıcı konular bu din konuları, modern ülkeler yapay zekayı tartışıyo, bizim ülke tekbirle yangın söner diyenlerin peşinden gidenlerle dolu, ne yazık ki.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Dine olan öfkemi biraz belki edince forum üyesi arkadaşlar "bu normal değil, geçmişinde bastırılmış içine attığın bir şey vardır" diyorlar.

Ne içine atması her şey ortada, sebep sonuç ilişkisi ile bağlantılı ama siz görmek istemiyorsunuz.

(link)
Bu tarz yardima ekip giden ekipler her zaman son model ekipmana sahip olur. Reklam degeri olan seyler kimse kalitesiz ekipmanla isten anlamayan adam gondermez. Sanki butun azeri itfaiyesi azerbaycani terketmis hepsi son model ekipmanla buradaki yangina mudahale ediyolar. Lise cocuklari bile baska ulkede okul ziyaretine giderken secmece olanlar vs gonderiliyor. Butun tez bu mu?

Tevbe Suresi 46.Ayet
"Eğer gerçekten sefere çıkmak isteselerdi onun için az da olsa bir hazırlık yaparlardı. Fakat Allah, onların böyle isteksizlik içinde harekete geçmelerini istemedi de kendilerini engelledi ve haklarında: “Evlerinde oturan çocuk ve kadınlarla beraber siz de oturun” hükmü verildi."
Klavye başında cihad edebilmek için ta o zamanlarda altyapı hazırlanmış :)

@hamlet2006 Rahmetli Çetin Altan vatan-millet-Sakarya edebiyatı için "Türk'ün Türk'e propogandası" tabirini kullanırdı. Bu "Uzayda ezan sesi duydu, imana geldi" de müslümanların birbirlerine anlattığı bir hikaye; yani gayrimüslimler tarafından uydurulmuş bir şey değil. Demek ki bazı müslümanların böyle mucizelere ihtiyacı var ki buna benzer hikayeler ortaya çıkıyor.

Tıpkı Muhammed tarafından Ay'ın ikiye ayrılıp tekrar birleştirilmesi hikayesi gibi. Bunu duyan, okuyan hiçbir müslümanın "Bunlar zırva, olur mu öyle şey?" dediğini duymadım. Hatta böyle bir şeyin mümkün olamayacağını söylediğinizde size kızıp tersliyorlar.

:)

@hamlet2006 Rahmetli Çetin Altan vatan-millet-Sakarya edebiyatı için "Türk'ün Türk'e propogandası" tabirini kullanırdı. Bu "Uzayda ezan sesi duydu, imana geldi" de müslümanların birbirlerine anlattığı bir hikaye; yani gayrimüslimler tarafından uydurulmuş bir şey değil. Demek ki bazı müslümanların böyle mucizelere ihtiyacı var ki buna benzer hikayeler ortaya çıkıyor.
Şöyle bir durumda var. Kim biliyor İslam karşıtlarının "uzaydan ezan sesi geldi" diyerek uydurma yaparak bir çeşit anti propaganda içinde bulunmadığını?
Tıpkı Muhammed tarafından Ay'ın ikiye ayrılıp tekrar birleştirilmesi hikayesi gibi. Bunu duyan, okuyan hiçbir müslümanın "Bunlar zırva, olur mu öyle şey?" dediğini duymadım. Hatta böyle bir şeyin mümkün olamayacağını söylediğinizde size kızıp tersliyorlar
Kamer Suresinde Allah bu mucizeyi anlatır.

Bir insanın kalp gözü önemlidir. Bir kimse bırak ayın ikiye bölünmesini, kızıldenizin yarılmasını gözünün önünde gerçekleşmesini, haşa Allah Azze ve Celleyi görse iman etmedi mi etmez. Çok takılmayın böyle şeylere

Bir kimse bırak ayın ikiye bölünmesini, kızıldenizin yarılmasını gözünün önünde gerçekleşmesini, haşa Allah Azze ve Celleyi görse iman etmedi mi etmez. Çok takılmayın böyle şeylere
Ben gözümle görsem direkt en katı şeriatçı olurum. Hadi bi göstersin kudretini. Diyet yapmadığım halde kilo verdirirse bu da bi işarettir, o da olur bak ;)

• Hahaha
Tepkiler: Kerem Atalar
Ben gözümle görsem direkt en katı şeriatçı olurum. Hadi bi göstersin kudretini. Diyet yapmadığım halde kilo verdirirse bu da bi işarettir, o da olur bak ;)
Kul, Rabbini sınayamaz brocuğum.
Biraz kendin de mücadele edeceksin ki işin lezzetine varacaksın.
Diyetle ilgili kısmı özelden yazdım

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Savaşmayı emreden bi dolu ayet varken, yahu savaşmayı geçtim, komşu müslüman ülkeler Filistin'e bildiğin sırtlarını döndü, sınırlarını kapattılar, ona da uygun ayet var mı?

Enfal 1 ve 41. ayetlere isteyen bi baksın, arasındaki fark da gerçekten ibretliktir. Konu Enfal suresine gidince aklıma geldi.

Ben aranızda dertleşmenize bişey demiyorum, ben de başkalarıyla aramızda dertleşiyorum. Bence de sıkıcı konular bu din konuları, modern ülkeler yapay zekayı tartışıyo, bizim ülke tekbirle yangın söner diyenlerin peşinden gidenlerle dolu, ne yazık ki.
(link)
Burda tefsir yaziyor. Sirf libretto okumak icin italyanca ogrendimigi yazmistim sabah. Dini konular için de Arapçaya niyetliyim.
Benim alimligim vs yok. Ben de senin gordugunu görüyorum sinirlar kapatildi. Iktidarini dusunenler icin israille su sizmaz iliskilerimiz en uygun senaryo.
Klavye başında cihad edebilmek için ta o zamanlarda altyapı hazırlanmış :)
Klavyede cihad ne alaka. Ilk ayet cihaddan kaçan kendine Müslüman diyenleri anlatiyor. Cok üzücü bir durum.
Diğer ayet ise neden hala israile taarruza gecmedigimize dair ornek olabilecek bi ayet.
Biz hangi durumdayiz bilmiyorum. Sarayda yasamiyorum. Kimse ne oldugunu tahmin edemiyor.
Bana kalsa israile kamikaze taaruza gecerim.

Geri