Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Baştan aşağıya yanlış.Sen dini değil, yetersiz Müslümanları anlatmışsın.
Islam dini iki dünyaya da değer verir.Bilimi, zenginliği, adaleti, hukuku bugün evrensel değerler dediğimiz her şeyi destekler.
Din toplumsal yaşamın her alanına her duruma cevap verir, neresi yetersiz kalmış.
Adalet mülkün temelidir diyenler
İlmi Çinde bile olsa ara diyenler
Bana bir harf öğretenin kölesi olurum diyenler Müslüman değil mitdi
Veren el alan elden üstündür diyenler
Avrupa'daki Rönesansın öncüsü İslam bilginleri değil miydi.
Yanlışın böyle bir yanlış....
Yazdıklarıma bir cevap değil bu. Ve maalesef doğrular böyle uzun uzun tartışmayacağım.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Scudo
Katı dindar toplumların gelişiminin daha yavaş ve sınırlı olmasının temellerine sosyoekonomik açıdan bakarsak, aslında bugün kötü yönetilen ülkelerle benzerlikler gösterdiğini görürüz.

İşgücü ve nüfus oldukça yavaş hareket eder. Doktor ve mühendislerin yurtdışına göç etmesi buna örnek; en kolay hareket edebilen kesim bu olmasına rağmen, niteliksiz işgücünün hareketliliği çok daha sınırlı, neredeyse yok denecek kadar azdır. Buna karşılık girişimciler ve sermaye, özgürlük arayışında çok daha hızlı hareket eder.

Bunun tarihten bilinen bir örneği İspanya ve Portekiz’dir. Coğrafi keşiflerle Amerika kıtasındaki altın, gümüş ve diğer kaynakları en yoğun şekilde sömürdüler ama buna rağmen gelişimleri sınırlı kaldı. Bunun en önemli nedenlerinden biri, özellikle İspanya kralının herkesi Katolik olmaya zorlamasıydı. Engizisyon döneminde birçok girişimci—özellikle ticaret ve finans alanında güçlü olan Yahudiler—ülkeyi terk edip, girişimcilere daha fazla özgürlük tanıyan Hollanda’ya geçti. Bu göç Hollanda’nın Altın Çağı’nı başlatan ve kapitalizmin gelişmesine zemin hazırlayan önemli faktörlerden biri oldu.

Benzer bir durum İngiltere’de de yaşandı. Ülke, bağnaz ve otoriter eğilimleriyle bilinen II. James döneminden 1688’deki Şanlı Devrim ile kurtulduktan sonra, girişimcilere ve sermayeye daha açık, özgürlükçü bir sistem kurdu. Bu da güçlü bir ekonomik büyümenin ve sonunda meşhur İngiliz İmparatorluğu’nun doğuşunun önünü açtı.

Yazdıklarıma bir cevap değil bu. Ve maalesef doğrular böyle uzun uzun tartışmayacağım.
Sen İslam'a her fırsatta öfke kusan bir adamın düz mantık seviyesindeki alaka kurma seviyesini "dini toplumlar" üzerinden anlatmışsın,
o kadar.Öyle yaşayan Müslümanlar sürünür zaten. Ben işin İslam kısmındayım, ben dinime onu yakıştırmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
Avrupa'daki Rönesansın öncüsü İslam bilginleri değil miydi.
değildi rönesansın başlangıcının çok fazla faktörün biraraya gelmesi neden oldu ama dediğin şey şöyle oldu; İstanbulun fethi ile beraber Bizanstaki alim ve sanatçılar tüccar ve bir takım sermaye italyaya özellikle de medicilerin sağladığı ortamdan ötürü Floransaya yerleşti, yine az önce bahsettiğimle benzer bir değişimin sonucu.
Fatih operasını izlersen Fatihin de İtalyayı ne kadar sevdiğini anlarsın aslında

değildi rönesansın başlangıcının çok fazla faktörün biraraya gelmesi neden oldu ama dediğin şey şöyle oldu; İstanbulun fethi ile beraber Bizanstaki alim ve sanatçılar tüccar ve bir takım sermaye italyaya özellikle de medicilerin sağladığı ortamdan ötürü Floransaya yerleşti, yine az önce bahsettiğimle benzer bir değişimin sonucu.
Fatih operasını izlersen Fatihin de İtalyayı ne kadar sevdiğini anlarsın aslında
Eğitim seviyem iyi, bu yazdıklarını bana anlatma.
Aklınca bana ders mi veriyorsun. Fatih operasını izlersem anlarmışım.
Türkiye'deki bazı doktorların klasik sorunu mu desem kendini beğenmişliği mi desem doktor olmayanları, doktor olamamış görüyor. Bi sen biliyon, bi sen zenginsin....

Alıntıladığın yerde Müslümanların hatası var, sen gitmişsin dine öfkem var diyorsun. Dinin suçu ne? Din tedbirini alma mı demiş?ilimden fenden uzak dur mu demiş. Kendi adıma söyleyeyim geçmişinde bastırılmış içine attığın bir şey var mı diye bir şey demem ama mantık kurgun, sebeb sonuç ilişkilendirmen vasat altı.

Neymiş Azerbaycan en dinsiz 5.ülkeymiş tedbirliymiş, Türkiye dindarmış tedbirli değilmiş öyleyse İslam kötüymüş.
Mantığa bak, Aristo önermesi başka da bir şey değil yaptığın
dünyanın her yerinde ne kadar dindarlık : o kadar geri kalmışlık bunun aksi bir durum yok. Parayı doğal kaynaklardan bulmuş Katar, Dubai ortaçağ karanlığında sürünüyor. Ben İslam kelimesini ağzıma almadım itfaiyeciler şehit oldu dendi Azerbaycan'lı itfaiyecilertam donanımlı olunca o mesajı üşendim.

Bizde de yüzlerce madenci ölüyor işin fıtratında var deniyor, yangına dua ile müdahale ediliyor gönüllü insanlar ölünce şehit oluyor.

her sene biraz daha din pompalanıyor her sene felaketlerde ölen insan sayısı artarken bir tane sorumlu çıkmıyor kader alınyazısı Allah'ın takdiri deniyor.

Bizde de yüzlerce madenci ölüyor işin fıtratında var deniyor, yangına dua ile müdahale ediliyor gönüllü insanlar ölünce şehit oluyor.

her sene biraz daha din pompalanıyor her sene felaketlerde ölen insan sayısı artarken bir tane sorumlu çıkmıyor kader alınyazısı Allah'ın takdiri deniyor.
Bu yazdığın kısım "din üzerinden menfaat sağlayanların" fıtratında var. Yetersizliklerini, beceriksizliklerini kötülüklerini, elbette dinin arkasına sığınarak bertaraaf etmeye çalışacaklar. Müslüman adam salak olamaz, dini veya hamasi sözlerle kandırılamaz. Kanıyorsa bugünkü kötü durumu hakeder ve yaşar. Emin ol herkesten çok ben kızıyorum buna.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Eğitim seviyem iyi, bu yazdıklarını bana anlatma.
Aklınca bana ders mi veriyorsun. Fatih operasını izlersem anlarmışım.
Türkiye'deki bazı doktorların klasik sorunu mu desem kendini beğenmişliği mi desem doktor olmayanları, doktor olamamış görüyor. Bi sen biliyon, bi sen zenginsin....
Yanlış bir bilgi verdin ben de düzelttim yanlışın ortaya çıktı diye neden ad hominem yapıp bana saldırıyorsun? doktorluğum nerden çıktı? zenginlik bahsi nereden çıktı? kusura bakma ama konuşmaların da tavrın da hiç eğitimli biri gibi değil, çok sabit fikirlisin, senden farklı düşünen birini görünce biri senin hatanı söyleyince hemen gerilip saldırganlaşıyorsun

Yanlış bir bilgi verdin ben de düzelttim yanlışın ortaya çıktı diye neden ad hominem yapıp bana saldırıyorsun? doktorluğum nerden çıktı? zenginlik bahsi nereden çıktı? kusura bakma ama konuşmaların da tavrın da hiç eğitimli biri gibi değil, çok sabit fikirlisin, senden farklı düşünen birini görünce biri senin hatanı söyleyince hemen gerilip saldırganlaşıyorsun
Hangi hatamı söylemişsin de düzeltmişsin. Farklı düşünen birine saldırganlaşıyormuşum. Adam insanların kutsalına dil uzatacak ben cevabını vereceğim. Zoruna mı gitti. Sonra kıt bilgilerin bana ders vereceksin öyle mi?
Tüm yazdıklarına bakıyorum kendini beğenmişsin,övüngenin bayrak taşıyanısın hem de.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Bu yazdığın kısım "din üzerinden menfaat sağlayanların" fıtratında var. Yetersizliklerini, beceriksizliklerini kötülüklerini, elbette dinin arkasına sığınarak bertaraaf etmeye çalışacaklar. Müslüman adam salak olamaz, dini veya hamasi sözlerle kandırılamaz. Kanıyorsa bugünkü kötü durumu hakeder ve yaşar. Emin ol herkesten çok ben kızıyorum buna.
Hamlet böyle bir mantık olamaz, Müslüman kandırılamaz, Müslüman kötülük yapmaz, beceriksiz olmaz vs gibi söylemler ile her türlü naneyi yiyecek insanlara koruma kalkanı veriyorsun ellerine.

Hangi hatamı söylemişsin
Abicim açık bir şekilde görülüyor orada alıntılayıp yazdığım daha sana söyleyecek bir lafım da yok, hata etmişim bundan önce yazarak, daha sana bir şey yazmam sen de bana yazma gerek yok.

Gözden kaçırılan nokta arkadaşların gelişmişlik düzeyi referansını batı olarak kabul etmeleri.

Batı sömürerek gelişti ki bugün afrika dan güney amerika ya kadar diğer ülkelerin geri kalmasının ana sebebi batı sömürgesidir.

norveç gibi doğal kaynak zengini ülkeleri saymazsak kaç tane gelişmiş batı ülkesi var? daha doğrusu bunu sömürmeden yapabilen kaç tane batı ülkesi var?

Ve kaçının gelişmişliği bir yerlere çökmeden geliyor? fransa? abd? isviçre? danimarka? çin?

Bugün isviçre, finlandiya, norveç dahil afrika ülkelerinde ve güney amerika ülkelerinde bir yerleri sömürmeye meşgul.

Güncel olarak bile dünyada bir yerlere çökmeden gelişebilmiş çok az ülke ülke var.

Uzun lafın kısası arkadaşların referans gelişmiş ülke anlayışları çok fazla kan kokuyor.

Tarihte bile bir yerleri sömürmeden gelişebilen çok az ülke var. neyse.

Dinler tabiki tedbirsiz yaşa ilimden uzak dur demez, dese zaten yayılmaz.
Burada ince bir nüans var.
Dinlerle şöyle bir bağlantısı var gelişmişliğin. Dini yaşantısında ön planda tutan toplumlar, dünyada da görüldüğü üzere ekseriyeti geri kalmıştır. Bunun nedeni Dinler cevapları verir. Ölümden sonra adalete, mahşere, cennete, cehenneme inanan insan gerçek manada bilimsel çalışma yapacak merak duygusunu törpülemiş olur. Bu kitlesel ölçüde olduğu zaman, mahşer olduğu için adalet aramada yetersiz kalır.(sonra alacağını düşünür), parasız kalınca sefasını sonra çekeceğini düşünür. dünya dışı yaşamı bir ateist kadar merak etmez. Bu da silsile şeklinde bir atalete neden olur ki, eğitim sistemine kadar etkiler. Toplum kurallarından çok dini kurallara yaslanır insanlar. Ve dini kurallar yasalar gibi detay içermediğinden her grup ya da kişi kendince yorumlayıp, yaşam biçimi oluşturur. Kendince bütün soruların cevabını bilir bilmesede nihai çözüme elbet öbür tarafta ulaşacağını sanır. Al bakalım insanların elinden tüm inandıkları şeyleri bu kadar sabrederler mi? Adalet hızla yerini bulmaya. toplum kuralları sertçe uygulanmaya ve uyulmaya başlanır.
Alaka böyle bir alaka...
İslam bilginleri zamanında Avrupa'ya kıyasla çok çok daha üstünmüş. Sonra dinin yanlış yorumlanması ve sizin dediğiniz aşamaya geliş. Sömürü haline gelip devlet yönetimlerinde kullanılması... Din aslında bilimi öğütlüyor ama günümüzdeki durum anlattığımız gibi maalesef

Hangi hatamı söylemişsin de düzeltmişsin. Farklı düşünen birine saldırganlaşıyormuşum. Adam insanların kutsalına dil uzatacak ben cevabını vereceğim. Zoruna mı gitti. Sonra kıt bilgilerin bana ders vereceksin öyle mi?
Tüm yazdıklarına bakıyorum kendini beğenmişsin,övüngenin bayrak taşıyanısın hem de.
Tipik bir cahilsin insanlara saldırmaktan başka bir şeyden anladığın yok hadi git işine bak.

Abicim açık bir şekilde görülüyor orada alıntılayıp yazdığım daha sana söyleyecek bir lafım da yok, hata etmişim bundan önce yazarak, daha sana bir şey yazmam sen de bana yazma gerek yok.
Öyle kaçma
Endülüste yaşayan Islam bilgileri, İslami medreselerde pozitif işim alan Avrupalılar. İslamın Altınçağında Arapça'dan Latince'ye çevrilen eserler...
Neydi
Bunlar Rönesans ve aydınlanma çağının ortaya çıkmasında çok önemli değil miydi?
Ben senin yazdıklarına yanlış mı dedim de sen beni düzeltmiş oluyorsun.

Tabii hiçbiri mcanerg Efendinin Fatih Operasını izlemesi gibi olamaz.

Saçmalıklara tahammülüm yok, ben de senin yazılarını görmek istemiyorum
Ben yokken, sokak hayvanlarına olan ölüm çözümlerini dine sallayanlara olan desteğini felan daha rahat yazarsın.
Senin gibi vasat altıyla da uğraşamayacağım.
Sen kimsin de bana cahil diyorsun okumuş cahil diyeceğim de sadece üç beş sene ineklemişsin o kadar. Bazı şeyler baki kalmış belli.

Hamlet2006;
Bu nasıl tavırlar bu nedir. Başlık içinizden geçenleri yazmak değil miydi? Bunlar da sizin karşı argümanınız neden bu kadar nefret dolusunuz. Bir şey tartışamayacak mıyız?

Öyle kaçma
Endülüste yaşayan Islam bilgileri, İslami medreselerde pozitif işim alan Avrupalılar. İslamın Altınçağında Arapça'dan Latince'ye çevrilen eserler...
Neydi
Bunlar Rönesans ve aydınlanma çağının ortaya çıkmasında çok önemli değil miydi?
Ben senin yazdıklarına yanlış mı dedim de sen beni düzeltmiş oluyorsun.

Tabii hiçbiri mcanerg Efendinin Fatih Operasını izlemesi gibi olamaz.

Saçmalıklara tahammülüm yok, ben de senin yazılarını görmek istemiyorum
Ben yokken, sokak hayvanlarına olan ölüm çözümlerini dine sallayanlara olan desteğini felan daha rahat yazarsın.
Senin gibi vasat altıyla da uğraşamayacağım.
Sen kimsin de bana cahil diyorsun okumuş cahil diyeceğim de sadece üç beş sene ineklemişsin o kadar. Bazı şeyler baki kalmış belli.
Haddini bil! konuyu da uzatma bak işine sen fazla olmaya başladın, böyle saldırganlaşıyorsan hastaysan git tedavi ol

Hamlet2006;
Bu nasıl tavırlar bu nedir. Başlık içinizden geçenleri yazmak değil miydi? Bunlar da sizin karşı argümanınız neden bu kadar nefret dolusunuz. Bir şey tartışamayacak mıyız?
Size değil ama.
mcanerg ve Ali ihsan gibi adamlardan hiç haz etmem.
Haddini bil! konuyu da uzatma bak işine sen fazla olmaya başladın, böyle saldırganlaşıyorsan hastaysan git tedavi ol
Sana mı kaldı , tedaviye ihtiyaç duyup duymadığım. Haddini bil terbiyesiz

Size değil ama.
mcanerg ve Ali ihsan gibi adamlardan hiç haz etmem.

Sana mı kaldı , tedaviye ihtiyaç duyup duymadığım. Haddini bil terbiyesiz
evet bana kaldı burada herkese saldırmandan sıkıldı insanlar bağnaz adam, öfke kontrolün yok en başta sürekli kontrolünü kaybediyorsun, şurada insanlar 2 fikir tartışamıyor senin yüzünden, sürekli sabit fikirlerinle youyorsun insanları

Ortalık niye bu kadar karıştı ya? Ben saçmalayacaktım, bana gerek kalmamış:)
@hamlet2006 Abi sen hep neşeli biriydim ya, niye bu kadar alındın?
@mcanerg Hocam, bu kadar abartmaya gerek var mı ya?
Biraz alınmışız sanki, uzatmasak mı? Değmez bence kalp kırmaya...

Geri