Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

şu kızın diplomasının e-devlette görünmesini nasıl sağlayabiliriz, 100 bin verebilirim diyor
turkiye.gen.tr gibisinden bir domain kaydı alınır. Daha sonra bu domain'e bağlı, e-devlet sitesinin bir kopyası hazırlanır ve Leyla ablamıza link göndererek buraya giriş yapması istenir. Diploma sorgulama ekranından, üretilen sahte diploma görseli gösterilir ve 100bin TL afiyetle yenir.

Kel başa şimşir tarak...

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Scudo
2 gün önce gözümdeki 5 yıllık çakıl bisikleti tanımı yerle bir oldu.

Arazide sıfır bisiklet, titreşimden kolları kopuyor insanın. bisikleti yönlendirmek başlı başına bir bela da arazi odaklı çakıl bisikleti olayı da bayağı abartılıyormuş senelerdir.

Basit taşlar bile ön tarafın yerle bağlantısını kesiyor.

Demek ki yol bisikletinden çakıl bisikletine geçmekle dağ bisikletinden çakıl bisikletine geçmek çok farklı şeylermiş.

Beklenti kavramının genel görüşleri bu kadar değiştirmesi oldukça garip, sabit bir doğru kavramı olmadığından insanlar beklentisi ya da kafasındaki neyse kullandıkları bisikletleri de ona göre yorumluyorlar.
Katılıyorum abi, gravel de gravel.. gravel de gravel.. milleti güzel kandırıyorlar .. 10 Dan fazla saçma ya da gerekesiz ya da eksi yönünü sayarsin bir çırpıda... Forumda da gravel sayfasına yazmıştım , kral çıplak diye.. akp yi savunan zombiler gibiydi her biri =D
Pickup tipi kamyonetlerden alınan ÖTV oranı %4'ten 50'ye çıkarılmış.

Hamdolsun elhamdülillah 🇹🇷 🤤 🕋 🕌

okumak cehaleti alır, eşşeklik baki kalır. diploma talep edilen bir yerde, sahte diploma ile emekli olan öğretmenler ve doktorlar var. vicdan yapıp ititraf edip eşek yükü ile tazminat ödediklerine dair haberleri anımsıyorum.
diploma gençliğinizi alır götürür.

okumak cehaleti alır, eşşeklik baki kalır. diploma talep edilen bir yerde, sahte diploma ile emekli olan öğretmenler ve doktorlar var. vicdan yapıp ititraf edip eşek yükü ile tazminat ödediklerine dair haberleri anımsıyorum.
diploma gençliğinizi alır götürür.
Ben diplomayla zor yapıyorum diplomasız nasıl yıllarca doktorluk yapmışlar çok ilginç

• Hahaha
Tepkiler: Alazarhus
Şu ülkedeki İK, öğrenci işleri gibi kurumlar beni katil edecekler! ilk UİB birimi Erasmus hakkımın yanmasına sebep olduşimdi de staj yapacağım kurumun İKsı benden yanlış sağlık belgesi talep edip sonra olmaz diyor doğru belgeyi staja 12 gün kala söylüyor... Firmadan onay aldığımız halde İKları bize geri dönmemişti zaten ilk başta taa ocak ayında Ar-Ge müdürünün numarasını almıştı arkadaşım bir konferansta, onu arayıp cevap alabildik.... 1 haftadır stresten ve öfkeden adam akıllı uyuyamadım bu iş yüzünden. Beni yoran işini yapmayan yapamayan dalkavuk, ciğeri beş para etmez sorumsuz insanlar!

• Kızgın
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
  • Beğen
Tepkiler: mcanerg
2 gün önce gözümdeki 5 yıllık çakıl bisikleti tanımı yerle bir oldu.

Arazide sıfır bisiklet, titreşimden kolları kopuyor insanın. bisikleti yönlendirmek başlı başına bir bela da arazi odaklı çakıl bisikleti olayı da bayağı abartılıyormuş senelerdir.

Basit taşlar bile ön tarafın yerle bağlantısını kesiyor.

Demek ki yol bisikletinden çakıl bisikletine geçmekle dağ bisikletinden çakıl bisikletine geçmek çok farklı şeylermiş.

Beklenti kavramının genel görüşleri bu kadar değiştirmesi oldukça garip, sabit bir doğru kavramı olmadığından insanlar beklentisi ya da kafasındaki neyse kullandıkları bisikletleri de ona göre yorumluyorlar.
Peki, tek bisiklet kullanmak isteyip, yarı yarıya patika ve asfalt sürüşü yapacak birisine ne önerirsiniz. Bir sürüş komple patika, bir sürüş komple asfalt olacak şekilde.

Peki, tek bisiklet kullanmak isteyip, yarı yarıya patika ve asfalt sürüşü yapacak birisine ne önerirsiniz. Bir sürüş komple patika, bir sürüş komple asfalt olacak şekilde.
çakıl bisikleti hocam. :)

Benim arazi anlayışım farklı olduğu için çakılı yetersiz buluyorum.

Kişisel görüşüm, asfaltta dağ bisikleti sürmektense zorlu olmayan patikalarda çakıl bisikleti sürmeyi 1000 defa tercih ederim.

çakıl bisikleti ya da şehir bisikleti kesinlikle yeterli olur diye düşünüyorum.

Aslında çözüm iki bisiklet fakat kimi zaman bu mümkün olmuyor. sizin yerinizde olsam çakıl bisikleti teecih ederdim.
Katılıyorum abi, gravel de gravel.. gravel de gravel.. milleti güzel kandırıyorlar .. 10 Dan fazla saçma ya da gerekesiz ya da eksi yönünü sayarsin bir çırpıda... Forumda da gravel sayfasına yazmıştım , kral çıplak diye.. akp yi savunan zombiler gibiydi her biri =D

Hamdolsun Elhamdülillah 🇹🇷 🤤 🕋 🕌
Arazi anlayışına göre değişiyor bu aslında, yol bisikletçisi olsam muhtemelen ben de o arkadaşlarla aynı şeyi düşünürdüm.

Uzun süre havalı maşayla sürünce titreşimleri çok yadırgıyor insan.

ciddi bir beklentiye girmedikten sonra güzel bisikletler, muhtemelen siz ya da ben gibi insanlar için uygun değiller.

çakıl bisikleti hocam. :)

Benim arazi anlayışım farklı olduğu için çakılı yetersiz buluyorum.

Kişisel görüşüm, asfaltta dağ bisikleti sürmektense zorlu olmayan patikalarda çakıl bisikleti sürmeyi 1000 defa tercih ederim.

çakıl bisikleti ya da şehir bisikleti kesinlikle yeterli olur diye düşünüyorum.

Aslında çözüm iki bisiklet fakat kimi zaman bu mümkün olmuyor. sizin yerinizde olsam çakıl bisikleti teecih ederdim.

Arazi anlayışına göre değişiyor bu aslında, yol bisikletçisi olsam muhtemelen ben de o arkadaşlarla aynı şeyi düşünürdüm.

Uzun süre havalı maşayla sürünce titreşimleri çok yadırgıyor insan.

ciddi bir beklentiye girmedikten sonra güzel bisikletler, muhtemelen siz ya da ben gibi insanlar için uygun değiller.
Unbound gibi bazı yarışlarda süspansiyonlu çakıl (ben şimdiye kadar hep mıcır diyordum, çakıl daha güzel geldi) bisikleti hatta direkt mtb ye dropbar takıldıpını gördüm. Dropbarlı mtb sanırsam iki dünyanın tam anlamıyla birleşimi. Full suspansiyonlu dropbarlı mtb görmüştüm, nasıl hissettirdiğini ve nasıl hoplanılıp zıplanılacağını pek merak etmiştim.

• Beğen
Tepkiler: munel
Unbound gibi bazı yarışlarda süspansiyonlu çakıl (ben şimdiye kadar hep mıcır diyordum, çakıl daha güzel geldi) bisikleti hatta direkt mtb ye dropbar takıldıpını gördüm. Dropbarlı mtb sanırsam iki dünyanın tam anlamıyla birleşimi. Full suspansiyonlu dropbarlı mtb görmüştüm, nasıl hissettirdiğini ve nasıl hoplanılıp zıplanılacağını pek merak etmiştim.
tour divide gibi yarışlarda dropbar mtb kullanılıyor sürekli, kişisel görüşüm amaç arazideki kontrolden çok hem aerodan hem de farklı tutma yerlerinden faydalanmak.

Son yıllarda tam olarak arazi odaklı dropper bisikletler var piyasada, örneğin cinelli hobootleg geo.

Muhtemelen hiçbir dropbar 80 cm lik bir düz barın kontrolüne yaklaşamaz.

Bu arada 2025 yılındaki hardtail dağ bisikleti kavramı biraz değişti. lastikler genişledi, süspansiyon mesafeleri arttı, kafa açıları düştü vs derken klasik ht ler arazide çok daha yetenekli hale geldi. aradaki boşluğu da az çok arazi odaklı çakıl bisikleti gibi türler doldurdu.

bildiğim birkaç dropbar mtb yarışçısı var, sert arazi dışında daha çok geniş lastik takılabilen dropbarlı bisikletleri biniyorlar.

Güncel geometrili iyi dağ bisikletleri asfalt için hiç uygun değiller, muhtemelen iki türün arası dağ bisikletinden hızlı fakat yol bisikletinden yavaş olan herhangi bir bisiklet türü. kendi görüşlerim, orta yol kişiden kişiye çok değişen bir şey.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
Bisikletime ne kadar sövsem de ne kadar lastik patlatsa da apartman kapısından dışarı çıkınca şu triplere giriyorum maalesef 🤣

IMG_20250725_211849.jpg
Bisikletime şu suspansiyonlu maşayı taktım.
Bisiklet düz gitmiyor. Ok gibi gitmiyor. Gidon boğazını sıktım iyice. Jantın akorduda gayet iyi. Ama niye böyle yapıyor? Lütfen yardımcı olur musunuz? Furş takiminda rulmanlar var onlar bozuksa olabilir mi bu?

329101 dosyayı görüntüle
Bisikletime şu suspansiyonlu maşayı taktım.
Bisiklet düz gitmiyor. Ok gibi gitmiyor. Gidon boğazını sıktım iyice. Jantın akorduda gayet iyi. Ama niye böyle yapıyor? Lütfen yardımcı olur musunuz? Furş takiminda rulmanlar var onlar bozuksa olabilir mi bu?
Can nedeni sence ortada degilmi?
1. Furj takiminin üst tarafinda sanki hata var gibi. Asagidaki fotografda isaretledim. Sanki alinborusu Ahead furjlar icin ama üst tarafta Ahead yatagi yok gibi ama tuaf tuaf beyaz birseyler var.
2. Bu masalarda ne senin kullandigin gidon bogazi dogru nede spacerler.
3. Bu masa o kadroya geometri yönünden uyumsaglamaz.
4. Gidonun da o masaya uymayan bir gidon.

Bu hatalar yüzünden bisikletin dür gitmiyor. Sadece güzel görünüm olsun diye o masa o kadroya takilmaz ki zaten o kadroda o masa hic te güzel görünmüyor.

IMG_20250725_211849.jpg

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Yıllarca metalcilere "satanist bunlar, kedi kesiyor. Ozzy Osbourne sahnede civciv ezdi" diyenler gelmiş lokma sırası bekliyor. Çok acayip bir ülkede yaşıyoruz. İnstagramda bir gönderi altında yorumlarda "bol bol yiyinde adam biraz sevaba girsin" tarzı bir yazı vardı. Benim de dediğim gibi Motörhead 'lı Lemmy Kilmister abimizin hayrına da vaktiyle lokma dökmüşlerdi.

Kesinlikle katılıyorum. Tanju Özcan'ı herkes sevmiyor olabilir ama bu konuda toplumu en güzel o dize getirdi. Yürüdüğüm grupta "ceza ile değil eğitim ile sağlamalıyız" diyenler var ama ülkede hangi sistem çalışır durumdaki eğitim ile bir bilinçlenme kazandıralım, öyle bir şey olsa dahi zaten 1000 kişide 10'dan azdır.
@Can Çelik yaşadığı durumun benzerinin ben yaşadım geçenlerde. Otobüs durağa gelirken sıra bekliyorum. Bira tane dayının sigarası koluma değdi uyardım önce trene bakar gibi baktı "gençlikte ahlak kalmamış ah ahh" diye iç çekip ortalarındaki sigarasını fırlatıp atıp sırada bekleyen herkesi yarıp öncen otobüse binip şoför arkasına oturdu. Bende dayanamayıp "milletin ahlakına bacağına önce sıraya geçip sigarayı hemen yanda bulunan çöp kovasına atmayı öğren" diyince biraz alevlendi ortalık ama belli ki görüp birisi dese de bende destek olsam diyenler varmış ki hemen onlarda karşılık verince sustu. Dayının tipi görseniz zaten çokta şey etmemek gerektiğini anlarsınız Saç ve bıyık simsiyah boyalı göbeğe kadar açık gömlek ve gerdanında sallanan altın zincir kolye ve bu kombin üzerine Alamancı tip tüylü şapka. Tabiri caizse "Cennet Mahallesi"ndeki Götingenli Ethem gibiydi. (baktım ethmen daha düzgün giyinmiş)
Bizim ayarlarda, sanırım eğitilemez tuşu hep aktif😬

Çok kaliteli bir amortisörlü ön maşaya sahip olan bir şehir bisikleti alırdım ben olsam.

• Beğen
Tepkiler: Helvetica ve munel
Güneş tanrısını duymuştum ama bunu hiç bilmiyordum, önümüzdeki 2 ay kuluyum, umarım çok ibadeti yoktur.

Yunan mitolojisinde adı çok bilinmese de oldukça güzel ve üzücü bir hikâyesi bulunan Khione, kar tanrıçası olarak bilinir. Kuzey rüzgârı ve kışının tanrısı Boreas ile ölümlü Atina Prensesi Orithyia'nın kızıdır.

Yol bisikleti (tercihen disk frenli endurance kadro) ve gerçekten güzel bir çift 30-32 mmlik gravel lastikle. Bir de kaliteli minik bir pompa. Çakıla girdiğinde düşürürsün lastik basıncını konforun ve çekişin artar, asfaltta 1 dakikada şişirirsin hız kazanırsın.
Gravel bisiklet, asfalt dışında yol bisikletine konfor açısından çok da fark açamaz. Buna üst sınıf markaların gravelleri de dahil. Giriş seviyesi esnaf işi gravelleri saymıyorum bile.Gravellerin biraz daha fazla güç çaldığı(daha fazla efor anlamında) da biliniyor.
Yarı yarıya demişsiniz ama çoğu yolu asfaltta yapacağınızı tahmin ediyorum. Asfaltta yol bisikletinin gravele göre kazandırdığı, çakılda gravel bisikletin yol bisikletine göre kazandırdığından çok daha fazladır.

• Beğen
Tepkiler: Helvetica ve munel
Can nedeni sence ortada degilmi?
1. Furj takiminin üst tarafinda sanki hata var gibi. Asagidaki fotografda isaretledim. Sanki alinborusu Ahead furjlar icin ama üst tarafta Ahead yatagi yok gibi ama tuaf tuaf beyaz birseyler var.
2. Bu masalarda ne senin kullandigin gidon bogazi dogru nede spacerler.
3. Bu masa o kadroya geometri yönünden uyumsaglamaz.
4. Gidonun da o masaya uymayan bir gidon.

Bu hatalar yüzünden bisikletin dür gitmiyor. Sadece güzel görünüm olsun diye o masa o kadroya takilmaz ki zaten o kadroda o masa hic te güzel görünmüyor.

329102 dosyayı görüntüle
9 bin para saydım maşaya nerelere gideyim ben abi:(( furş takımındaki rulmanlar bozulmuşsa böyle gidon oynamaya yapabilir mi?

9 bin para saydım maşaya nerelere gideyim ben abi:(( furş takımındaki rulmanlar bozulmuşsa böyle gidon oynamaya yapabilir mi?
Yapabilir ama yine de geometrie olayini düzeltmez ve sana bisikletin pek keyf vermez. Bana fotografdaki isaretledigim yerden bir yakin foto atabilirmisin? Tabiki rulmanlanlar gercekten calismaz hale geldiyse temizleyip yenden yaglamakta yada degistirmekte de fayda var, belki de düzelir.

Geri