Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

dediklerine katılıyorum ancak sigaradan değil de alkolden alınan vergi politik, sigaraya Avrupada da bilinçli yüksek vergiler var.
Bu da bariz bi ikiyüzlülük değil mi? Avrupa’da da yapılıyor diye doğru olduğu anlamına gelmez bence orası ayrı zaten de, kolanın üstüne kalorisini, içindeki şeker miktarını falan yaz geç ama sigara çok zararlı, vergisini arttırmamız lazım de 😒

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
Vergiden kaçınma, 7.2 milyar liralık vergi afları...

Verginin kara yüzü bu
Almak istemediğinden almıyorsun oluyor ne güzel, maşallah.

Bu da bariz bi ikiyüzlülük değil mi? Avrupa’da da yapılıyor diye doğru olduğu anlamına gelmez bence orası ayrı zaten de, kolanın üstüne kalorisini, içindeki şeker miktarını falan yaz geç ama sigara çok zararlı, vergisini arttırmamız lazım de 😒
Hayır, gayet mantıklı. sigara gibi şeyler ilk çıktığında halka sağlıklı olarak lanse ediliyordu ki bugün bu kadar fazla kişinin sigara içmesinin temelidir bu mesele.

Hadi herkesin zararı kendine diyelim ve düz mantık bakalım.

Sigara gibi şeyler çoğu hastalığın ciddi tetikleyicisi, bu da devlete ciddi bir sağlık harcaması yükü bindiriyor.

Yükü de geçtim, bizim ülkede insanlar çoluk çocuk demeden bulabildikleri her yerde sigara içiyor. toplumun genel yapısı böyle, eğer çözüm olacaksa fiyatların 5 katına da çıkarılması gerekli.

Öyle sokakta, sağda solda içerek başkasını zehirleyemez kimse.

Bizim ülkede herşey çok kontrolsüz ki sokaklar sarhoş, balici dolu. kontrol mekanizması yok, bence kontrol edemiyorsa devlet bassın zamı geçsin.

Akşam sokakta yürüyemiyorum ben ülkede, sarhoş dolu her taraf. bağıra çağıra geziyorlar. az bile yapılan zam, zıkkım içsinler.

• Muhteşem
Tepkiler: Jawerbone
Yok yahu bu kadar da batıya antipatiyle yaklaşmayalım standartlar konusunda halen batılı ülkeler çok iyi. Sigara diğer şeylere göre ciddi ve bariz zararları olan bir alışaknalık ek olarak diğer arkadaşın da dediği gibi sadece seni değil çevreni de çok etkiliyor. Sürekli mesane tümörü gören biri olarak zararlarını tek tek anlatmayayım ama Çevreye etkilerinin boyutunu şöyle izah edeyim; diyelim ki sen hiç evde sigara içmiyorsun ama dışarıda içip eve geliyorsun üzerinde taşıdığın etkiler bile çocuğunun diğer çocuklardan daha fazla astım riskine neden oluyor. Medeni ülkelerde sigara içen insan sayısı bizim gibi ülkelere göre çok çok az.
Akşam sokakta yürüyemiyorum ben ülkede, sarhoş dolu her taraf. bağıra çağıra geziyorlar. az bile yapılan zam, zıkkım içsinler.
alkole zam ve yasaklamak o sarhoşları engellemez, onlar ispirto bulur yine içer, alkole politik zam yapılınca ülkede üretim sekteye uğruyor, şarap rakı bira üreticileri gelişim gösteremiyor, şarap viski gibi içkilerin ayrıca turistik etkileri de var, dolayısıyla yasakların yüksek verginin ekonomiye olumsuz etkileri var ek olarak kaçak alkol oranı arttığı için insanlar zarar görüyor, mafya alkolden ciddi para kazanmaya başlıyor (kaçak, sahte alkol vs)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Adamın birini gördüm, üstünde pembe tişört, altında beyaz dizüstü şort, elinde 33’lük tesbih.
Ben de birini gördüm, şeriatçı ama ezan okunurken bisiklet sürüyordu.

Süper zeka arkadaş. Orada o olayın suçlusu "bağıra çağıra gezen" kişilerin karakteri mi? Alkol mü? Alkolü ağzıyla içen, içince bağırmayan çağırmayanlar da var, alkolü "taşkınlık yapma hakkı" olarak görmeyen. Onları görmüyorsun tabi. Amaç azınlığı emsal göstererek komple karalamak.

Sen açıkça desene, "Benim batıl inançlarıma göre alkol denen şey yasak. O yüzden bunun komple yasak olmasını istiyorum. İslam diktatörlüğü istiyorum" diye.

Son düzenleme:
Dilimize Fransızca'dan çok fazla kelime geçmiş olduğundan, bazılarını günlük hayatta kullanır dururuz. Bidon kelimesi de bunlardan biri. Tabi biz dilimize yaygın şekilde oturduğu için yurtdışında duysak algılamamız kolay olurdu. Burada, küçük bir çocuk Team Jayco Alula ekibinden "bidon" istiyor. Adamlar ilk başta balon bile sandı ama takımdan yaşlı bi abi, olaya el atıp işi çözdü.

Çocuğun nazikçe eşantiyon bir ürün istemesi, teşekkür etmesi, iyi yetiştiğinin bir göstergesi.

Dilimize Fransızca'dan çok fazla kelime geçmiş olduğundan, bazılarını günlük hayatta kullanır dururuz. Bidon kelimesi de bunlardan biri. Tabi biz dilimize yaygın şekilde oturduğu için yurtdışında duysak algılamamız kolay olurdu. Burada, küçük bir çocuk Team Jayco Alula ekibinden "bidon" istiyor. Adamlar ilk başta balon bile sandı ama takımdan yaşlı bi abi, olaya el atıp işi çözdü.

Çocuğun nazikçe eşantiyon bir ürün istemesi, teşekkür etmesi, iyi yetiştiğinin bir göstergesi.

Bisikletin dili Fransızca, kalbi İtalyan'dır derler. Takımın o görevlisinin "bidonun" ne olduğunu biliyor olması gerekirdi. Biraz garip.
Suvanyör felan değil muhtemelen ama yine de bilmesi gerekirdi bence.

Çocuk yüksek olasılık fransız ancak ne kadar güzel ingilizce konuşuyor. Helal olsun. 😅
...
Bu kanıya varmamın nedeni alışık olduğu şekilde bidon diye istemesi. 😄

PSP go'yu çıktığı hafta TV docku ve bir dualshock 3 ile beraber almıştım 2009 Ekim ayında, o zamandan beri nerdeyse her gün kullanırım cihaz hiçbir sorun çıkarmadı. ne kendisi ne docku ne de gamepad.

Nintendo switch 2 geçtiğimiz ay çıktı Reddit analog takılması, joycon ayrılması ekran sorunlarıyla dolu. Nintendo sanki bilinçli olarak işçiliği kötü tutuyor.
r/PSP - Finally got a PSP go dock!

Orada o olayın suçlusu "bağıra çağıra gezen" kişilerin karakteri mi? Alkol mü? Alkolü ağzıyla içen, içince bağırmayan çağırmayanlar da var, alkolü "taşkınlık yapma hakkı" olarak görmeyen.
Cevap :Alkolün potansiyeli çok yüksek.
Ölçü kaçar, içenin o gün psikolojisi bozuktur o olur bu olur, düzgün içen insana bile taşkınlık yaptırabilir. Herkesin bir sınırı, alkolün de o sınırı aşabilecek bir gücü var.
Bundan dolayı ben de, park, bahçe, piknik alanı, sokak vb kamusal alanda alkol tüketilmesine karşıyım.
En sevmediğim şeylerden birini yapıp başka ülkelerden örnek vereyim. ABD'nin birçok eyaletinde sokakta vbde içilmesi yasak.

Mekanda, evinde içene, satılmasına kimse karışmamalı. Kimseyi de ilgilendirmez, zaten.

Bu kadar yüksek oranda vergi almak kesinlikle yanlış. İnsanları ucuz alkole, kaçak alkole yönlendiriyor. Devlet devletliğini yapıp bunları denetlemeli.
Ülkede kaçak içkiden 100 lerce kişi ölüyor, devletin umrunda değil. Yok öyle bir dünya, müdahale edecek. Asıl sıkıntı bu. Devlet hiçbir vatandaşını ayıramaz.

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Ben de birini gördüm, şeriatçı ama ezan okunurken bisiklet sürüyordu.
la bi sus da motorun soğusun, papağan gibi aynı şeyi tekrarlayıp durma, kaldırdım o videoyu yenisini koydum, sanırsın ezan okunurken hoparlörden müzik açmışız
Can Tesadüfe bak bende o kisiyi gördüm, birde altina yapmisti. Salvarinin önü komple idirardi. :koptum:
O görüntüdeki ıslaklık idrar olsaydı kameraya çekip burada paylaşmazdım, direkt çöpe atardım, ahlaksızlık yapma.

Tüm iletilerinin altına "dürüstlüğümü sevmediler" yazıyosun ama hem yalan konuşuyorsun hem tiksinç konuşuyorsun.

60'ına merdiven dayamışın cins cins konuşuyorsun.

Git emekliler kafeteryasına çay iç.

DENSİZ

Son düzenleme:
O görüntüdeki ıslaklık idrar olsaydı kameraya çekip burada paylaşmazdım, direkt çöpe atardım, ahlaksızlık yapma.

Tüm iletilerinin altına "dürüstlüğümü sevmediler" yazıyosun ama hem yalan konuşuyorsun hem tiksinç konuşuyorsun.

60'ına merdiven dayamışın cins cins konuşuyorsun.

Git emekliler kafeteryasına çay iç.

DENSİZ
Öncelikle ben senin ismini nerede andinmda söylediklerimi üstüne alindin anlamadim. Sonra yazdiklarini neden siliyorsun, biraksaydin da kimin ahlaksiz ve densiz oldugunu millet görseydi.
1. Ahlaksizlik yapan ben degilim
2. Yalan konusan da ben degil sensin, yüz küsür kadans olayini günlerce iki nik kullanarak ben degildim yazan.
3. Benim emeklime daha 15 sene var

5. Farkinda degilsin herhalde, seninle forumda kimse kale bile almiyor.

Yok yahu bu kadar da batıya antipatiyle yaklaşmayalım standartlar konusunda halen batılı ülkeler çok iyi. Sigara diğer şeylere göre ciddi ve bariz zararları olan bir alışaknalık ek olarak diğer arkadaşın da dediği gibi sadece seni değil çevreni de çok etkiliyor. Sürekli mesane tümörü gören biri olarak zararlarını tek tek anlatmayayım ama Çevreye etkilerinin boyutunu şöyle izah edeyim; diyelim ki sen hiç evde sigara içmiyorsun ama dışarıda içip eve geliyorsun üzerinde taşıdığın etkiler bile çocuğunun diğer çocuklardan daha fazla astım riskine neden oluyor. Medeni ülkelerde sigara içen insan sayısı bizim gibi ülkelere göre çok çok az.

alkole zam ve yasaklamak o sarhoşları engellemez, onlar ispirto bulur yine içer, alkole politik zam yapılınca ülkede üretim sekteye uğruyor, şarap rakı bira üreticileri gelişim gösteremiyor, şarap viski gibi içkilerin ayrıca turistik etkileri de var, dolayısıyla yasakların yüksek verginin ekonomiye olumsuz etkileri var ek olarak kaçak alkol oranı arttığı için insanlar zarar görüyor, mafya alkolden ciddi para kazanmaya başlıyor (kaçak, sahte alkol vs)
Bu sebeplerden dolayı diyorum ben de aslında; sigara sağlığa bu kadar zararlı olmasına rağmen yasaklanmıyor olması, sağlığa sigara kadar olmasa da zararları herkes tarafından bilinen kola gibi içeceklerin sigarayla aynı muameleyi görmemesi ikiyüzlülük değil mi? Birine vergi koy, birinin sadece üstüne içindeki şeker miktarını yaz, bence çok bariz bir ikiyüzlülük bu.

Cevap :Alkolün potansiyeli çok yüksek.
Ölçü kaçar, içenin o gün psikolojisi bozuktur o olur bu olur, düzgün içen insana bile taşkınlık yaptırabilir. Herkesin bir sınırı, alkolün de o sınırı aşabilecek bir gücü var.
Bundan dolayı ben de, park, bahçe, piknik alanı, sokak vb kamusal alanda alkol tüketilmesine karşıyım.
En sevmediğim şeylerden birini yapıp başka ülkelerden örnek vereyim. ABD'nin birçok eyaletinde sokakta vbde içilmesi yasak.

Mekanda, evinde içene, satılmasına kimse karışmamalı. Kimseyi de ilgilendirmez, zaten.

Bu kadar yüksek oranda vergi almak kesinlikle yanlış. İnsanları ucuz alkole, kaçak alkole yönlendiriyor. Devlet devletliğini yapıp bunları denetlemeli.
Ülkede kaçak içkiden 100 lerce kişi ölüyor, devletin umrunda değil. Yok öyle bir dünya, müdahale edecek. Asıl sıkıntı bu. Devlet hiçbir vatandaşını ayıramaz.
Abi sadece Amerika’da değil bizde de açık alanlarda, park ve bahçelerde falan alkol tüketmek yasak, normal bi durum bu.

Yani benim aslımda savunduğum fikir şu; alkolü, sigarayı üreten 18 yaşından büyük insanlarla benim gibi bu ürünlerin üretiminde yer almayan 18 yaşından büyük insanların arasında nası bi bilinç farkı var ki onlar birer yetişkin birey olarak sağlığa zararlı ürünleri üretebiliyor ama benim tüketmem birilerinin denetimiyle olmak zorunda, daha doğrusu tüketmemem için tedbirler alınmak zorunda? Bu şekilde bi dünya zararlı ürün var, bi çoğunun tüketimi 18 yaş üstü olmayı bile gerektirmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Yani benim aslımda savunduğum fikir şu; alkolü, sigarayı üreten 18 yaşından büyük insanlarla benim gibi bu ürünlerin üretiminde yer almayan 18 yaşından büyük insanların arasında nası bi bilinç farkı var ki onlar birer yetişkin birey olarak sağlığa zararlı ürünleri üretebiliyor ama benim tüketmem birilerinin denetimiyle olmak zorunda, daha doğrusu tüketmemem için tedbirler alınmak zorunda?
Biraz kısa cümleler kuralım pls. Şebnem Ferah gibi olman dileğiyle:

Sigara, alkol vb kullanmaman için elbette tedbirler alınmak zorundadır.
Bu tarz sağlığa zararlı ürünler, sadece kullananın değil etrafındakilerin de sağlığını olumsuz etkiliyor biliyorsun.Mesela sigara gibi. Devlet gücü diyor ki, kapalı mekanlarda, toplu taşımada vb kamusal alanlarda içemezsin, tüketimini engelleme tedbiri
Araç kullanırken alkollü olamazsın. Bu da tüketmemen için bit tedbir
Park, bahçede ulu orta alkol tüketemezsin, bu da bir tedbir. Bu da toplumsal huzur için alınan tedbirler ki, bunun için de tüketmemen için tedbir gerekiyor.
Sigara, alkol kullananlara sağlık sistemi ciddi bir para harcıyor. Bunların engellenmesi için de tüketmemen için tedbir almak zorunda.
Bunlar, modern ülkelerde, bizim ülkemizde olması gereken şeyler. Bunun İslami görüşle de alakası yok bence. Ama bu Akepecilerin insanların yaşam tarzına müdahalesi zihniyeti bu demeyin. (Akp, elinden gelse herkesi kendi gibi yapar orası ayrı)
Tüketmemeyi sağlamak için yüksek vergi koymak mı, bu da çok yanlış. Yüksek vergi insanları kaçağa yöneltir. Bundan dolayı sigara, alkol üretimi hepsi kayıt altında, devlet gözetiminde olmalıdır.
Yani benim aslımda savunduğum fikir şu; alkolü, sigarayı üreten 18 yaşından büyük insanlarla benim gibi bu ürünlerin üretiminde yer almayan 18 yaşından büyük insanların arasında nası bi bilinç farkı var ki onlar birer yetişkin birey olarak sağlığa zararlı ürünleri üretebiliyor ama benim tüketmem birilerinin denetimiyle olmak zorunda, daha doğrusu tüketmemem için tedbirler alınmak zorunda? Bu şekilde bi dünya zararlı ürün var, bi çoğunun tüketimi 18 yaş üstü olmayı bile gerektirmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Bu sebeplerden dolayı diyorum ben de aslında; sigara sağlığa bu kadar zararlı olmasına rağmen yasaklanmıyor olması, sağlığa sigara kadar olmasa da zararları herkes tarafından bilinen kola gibi içeceklerin sigarayla aynı muameleyi görmemesi ikiyüzlülük değil mi? Birine vergi koy, birinin sadece üstüne içindeki şeker miktarını yaz, bence çok bariz bir ikiyüzlülük bu.

Ben eski bir içiciyim, kurtulalı çok oldu. Sigaranın hiçbir özelliğini savunmam. Nikotinin yüksek bağımlılığı bilinen bir gerçek, heroin ve kokainden sonra en bağımlı madde deniliyor. Yasaklansın mı? Yasaklamadan öte, caydırıcılık artsın, ki bütün dünyada artıyor. Daha da pahalı olsun. Potansiyel kanser hastası şimdiden masraflarını ödesin (bir nevi sigorta primi gibi düşünün, risk grubu arttıkça sigorta primi de artıyor).

Şeker ise başka birşey. Sadece kola değil, limonata var, ramazan şerbeti var, vs vs... Ramazan şerbetinde %30 şeker var... Kolanın adı çıkmış ama eşdeğer ürünlere laf yok.

Abi sadece Amerika’da değil bizde de açık alanlarda, park ve bahçelerde falan alkol tüketmek yasak, normal bi durum bu.

Türkiyenin tezatlarından biri... Türkiyede genel olarak alkole fazla tolerans gösterilmez. Ama belli başlı yerlerde göz yumulur, örneğin plaj yada birçok yerde "seyir tepesi" gibi alkol alanların arabaları ile takıldıkları yerler vardır.. Polis de biliyor ama karışmıyor. Zararı dokunmadığı sürece orada takılsın mantığı var.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Umur Bora
Ama bu Akepecilerin insanların yaşam tarzına müdahalesi zihniyeti bu demeyin. (Akp, elinden gelse herkesi kendi gibi yapar orası ayrı)
@Can Çelik Parantez içini alıntılamadığını, hatta öncesinde asıl anlatmak istediğimi es geçtiğini görüyorum ve şu emojiyi senin için kullanıyorum:
:snzdglsn:

@Cemal Ç. ,Can'ı kıskanma diye , seni de sevdiğimden sana da gönderiyorum
:snzdglsn:

Geri