Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Adamı Güllüoğluna götürseydin keşke, Güloğlu da neymiş
Nazilli'deydik. Künefeciydi orası; iki obur, Güllüsüne mi baktık, geleni geçeni gömdük geçtik. :D Künefesi iyiydi de.
Hatırladın mı? @Cemal Ç.

• Muhteşem
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
"yok sen yazma" diye bir moderatör neyse işte yönetimden birisi vardı geleni geçeni konudan atar hatta forumdan banlardı vakti zamanında. Orijinal hesabını sildirip gitti yıllar sonra başka isimle geri gelmişti hala da üyedir kendisi arada yazar çizer, belki dış dünya on numara insandır ama o dönem elinde bulundurduğu güç ile forumdaki tavırlarından dolayı hiç sevemedim kendisini. Size illa bir dönüş olacaktır, görünürde en aktif Cazcı abimiz var.
Bir dönüş yapacağını sanmıyorum. Daha önce de birkaç hatırlayamadığım konuda mesajımı bulamamıştım. Kafasına göre mesaj siliyor muhtemelen. Buna da ses çıkaran yok. Yöneticinin haberi yoksa kötü, varsa daha da kötü. Burayı boşuna kurmuşsunuz der, bir daha da girmem zaten.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz- ve MakRo
Adamın birini gördüm, üstünde pembe tişört, altında beyaz dizüstü şort, elinde 33’lük tesbih.
Tom Hanks Bodrum'a geldiğinde bir elinde tesbih diğerinde döner şortla dolaşmıştı ama tshirt pembe miydi hatırlayamadım. Hollywood yıldızı olunca her şey gidiyor, biz yapınca hanzo oluyorsun.
328871 dosyayı görüntüle
Selamlar. Numaralı yüzücü gözlüğü kullanan var mı? Artılar eksileri nedir? İşe yarıyor mu?
Ben bunu soğan doğrarken kullanıyorum çok işe yarıyor bendeki Dunlop. Bunlar bu kadar pahalı mı yahu? o_O.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Tom Hanks Bodrum'a geldiğinde bir elinde tesbih diğerinde döner şortla dolaşmıştı ama tshirt pembe miydi hatırlayamadım. Hollywood yıldızı olunca her şey gidiyor, biz yapınca hanzo oluyorsun.

Ben bunu soğan doğrarken kullanıyorum çok işe yarıyor bendeki Dunlop. Bunlar bu kadar pahalı mı yahu? o_O.
Bu kadar pahalı değil, Türkiye 'de pahalı. İstediğiniz ölçüde lensleri 11 , kayış ve burun atkısı seti 11 pound , 1200TL fiyatı var İngiltere'deki Decathlon'da.

2 gün önce gözümdeki 5 yıllık çakıl bisikleti tanımı yerle bir oldu.

Arazide sıfır bisiklet, titreşimden kolları kopuyor insanın. bisikleti yönlendirmek başlı başına bir bela da arazi odaklı çakıl bisikleti olayı da bayağı abartılıyormuş senelerdir.

Basit taşlar bile ön tarafın yerle bağlantısını kesiyor.

Demek ki yol bisikletinden çakıl bisikletine geçmekle dağ bisikletinden çakıl bisikletine geçmek çok farklı şeylermiş.

Beklenti kavramının genel görüşleri bu kadar değiştirmesi oldukça garip, sabit bir doğru kavramı olmadığından insanlar beklentisi ya da kafasındaki neyse kullandıkları bisikletleri de ona göre yorumluyorlar.

Tek kişi yazınca bir an beni diyor sandım. En az 3 çocuk diyen bir görüş tek yaşıyoruz diye yakında bizden de vergi alır. Şimdi bana göre hem iyi hem kötü. Tek başına araç ile keyfi çıkıp trafiği kitleyenleri bende sevmiyorum ama ülkedeki her şey dört dörtlükte bir o mu kaldı? Öte yandan kimin tek başına sürdüğünü nasıl bilecek? Adam servis yapıyordur herkesi bırakmış koca araba ile eve gidiyordur ne olacak o da mı ödeme yapacak? Bu durum giderek Olacak O Kadar skeçlerine dönmeye başladı.
"versel vergisi ismi Veysel ve Aysel'lerden 2 katı vergi alırız" hesabına gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Strava da karbon saved kısmını nasıl kaldirabilirim?

Arkadaşlar burası Almanya değil toplu taşıma her yere ulaşmadığı gibi konforlu veya güvenli de değil, taksi zaten anlatmaya bile gerek yok, dolayısıyla insanların -tek başına da olsa- aracına binip işe gitmesi de keyfi değil zorunluluk.

Ölen Ares'e çok üzüldüm, sağlıklı köpeği hasta edip öldüren sözde barınak kapatılmalı ve çalışanları cezalandırılmalı.
Bu köpeklerin toplanması mevzusunda belediyeler çok akılsızca ve iş bilmezce hareket ediyorlar benim kanımca. Şehrin merkezinde hakla yaşayan yavrucakları barınağa tıkıyorlar. Sorun, onlarda değil ki şehrin dışına bırakılan vahşileşmiş köpeklerde asıl sorun. Belediyeler bundan önce şehirde şikayet edilen köpekleri dağ başına atıyordu, yani bu sorunun da asıl sebebi gene belediyeler aslında.
Misal olarak memleketim Samsun'un girişinde çakallı tarafında menemencilerin orası otoyolda karşıdan karşıya geçmeye çalışrıken kaza geçirip topal kalan köpek dolu. Hele bir köylere doğru giderseniz asıl dram orada kaburgası sayılan açlıktan kırılmak üzere köpekler görürsünüz.
Babaannemin anlattıklarına göre köpekler açlıktan erik ağacının dibine dökülen erikleri yiyorlarmış...
Dünyada bu işin nasıl yapıldığı belliyken, Mezopotamyada her seferinde tekerlek yeniden icat edilir. Bu sebeple her konuda bir sürü şey telef olur.
1946 dan beri mesela daha bir eğitim sistemi oturtulamadı mezopotamyada.
Dünyada örneklerini yerinde inceleyip, nasıl barınak yapılır, karantinası nasıl olur vs anlayıp uygulamak lazım.

Arkadaşlar burası Almanya değil toplu taşıma her yere ulaşmadığı gibi konforlu veya güvenli de değil, taksi zaten anlatmaya bile gerek yok, dolayısıyla insanların -tek başına da olsa- aracına binip işe gitmesi de keyfi değil zorunluluk.
aslında bireysel özgürlüğe, anayasaya aykırı ama devletin dediği dedük. Bir ara köprü geçişi için bunu uygulamaya kalktılar tutmadı, sonra tek/çift plaka kuralı gelecek dediler ki o hepten garabetti. Parasını ödeyip aldığın araca binme kısıtlaması.

İspanya 75 yaş üstüne ehliyet yasağı getiriyor diye bir haber çıktı şimdi kontrol ettim asparagas olmalı, sadece sağlık kontrolü 3 seneye düşüyormuş.

Tıklama tuzağına internetle büyümüş olsa bile düşüyor insan.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
aslında bireysel özgürlüğe, anayasaya aykırı ama devletin dediği dedük. Bir ara köprü geçişi için bunu uygulamaya kalktılar tutmadı, sonra tek/çift plaka kuralı gelecek dediler ki o hepten garabetti. Parasını ödeyip aldığın araca binme kısıtlaması.

İspanya 75 yaş üstüne ehliyet yasağı getiriyor diye bir haber çıktı şimdi kontrol ettim asparagas olmalı, sadece sağlık kontrolü 3 seneye düşüyormuş.

Tıklama tuzağına internetle büyümüş olsa bile düşüyor insan.
Eşki şeysinde başlığın altına çözüm önerileri sıralanmış. Şişme bebek alır yan koltuğa bağlarım diyenler açık ara önde.

Bir ara kredi kart limiti 100k olanlardan vergi alacaklardı. Sanırım, insanlarda henüz, "la bebe bu aldıkları vergiler benim param, nereye gidiyor la bu paralar" diye sormaya başlamadan, bu zihnisinir vergi piroceleri alır başını gider.

Prensip olarak karşı değilim. Ama kurunun yanında yaş da yanacak, sıkıntı burada... Bence araba kullanım oranı çok yüksek ve hergün artıyor.

15 yıl önce petrolün varili 120 doları aştığında mesai arkadaşlarım araba paylaşıyorlardı. İstenince oluyor demek ki.

Bence araba vergisinden önce Türkiyede batı tarzı bir ev vergisi sistemi oturtulmalı. Ev piyasasının biraz düzenlenmeye ihtiyacı var. O kadar çok boş ev ve arsa var ki, milli sermayeye yazık.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Sevgili arkadaşlar, 1.000 kişi başına düşen araç sayısında (ki bunun önemli bi kısmının da kiralık araçlar olduğunu göz önünde bulundurunca daha da vahim bi değer ortaya çıkıyor) 350 gibi bi değerle ülkemiz 80. sıra civarlarında bulunuyor. İlk sıralarda 1.600-1.700 gibi değerlerle Avrupa’nın güzide ülkeleri var. Haliyle araç sayısının fazla olmasını değil, bu araçların neden küçük bir azınlık tarafından sahiplenildiğini sorgulamak eleştirmek gerekiyor. Neden ülkemizdeki araçların büyük çoğunluğu 10 yaşından büyük diye eleştirmek gerekiyor.

Ben mesela sigara kullanmıyorum, alkol de nadiren alırım ama sigara ve alkolden alınan vergi politiktir, insan hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmasıdır. Olaylara bu gözle bakmak gerekir diye düşünüyorum.

sigara ve alkolden alınan vergi politiktir
dediklerine katılıyorum ancak sigaradan değil de alkolden alınan vergi politik, sigaraya Avrupada da bilinçli yüksek vergiler var.

Geri