Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Köpeğin barınakta hastalık kapması Türkiye koşullarında şaşılacak bir durum değil. Steril olması gereken hastanelerde köpekler cirit atıyor. Bu köpek de denizde olduğu için barınağa götürülmüş orada hastalık kapmış. Eğer hayvanların denize girmesi makul bir şey olsa diğer ülkeler buna yasak getirmiş olmazlardı.

Köpeklerin neden sahillerde olmasının yasak olduğu madde madde sıralanmış, ben özetle Türkçe'ye çeviriyorum.

Dogs are often not allowed on most beaches for several reasons:
  1. Public Health Concerns: Dog waste can contaminate water and sand, posing health risks to humans and other animals.
  2. Wildlife Protection: Many beaches are habitats for nesting birds and other wildlife. Dogs can disturb these animals, leading to habitat destruction or abandonment of nests.
  3. Safety Issues: Dogs can sometimes behave unpredictably, posing a risk to other beachgoers, especially children. There’s also the potential for fights between dogs.
  4. Cleanliness and Maintenance: Beaches can become dirty and require more maintenance if dogs are allowed, as owners may not always clean up after their pets.
  5. Allergies and Phobias: Some people may have allergies to dogs or a fear of them, making a dog-free environment more comfortable for everyone.
  6. Local Regulations: Many municipalities have specific regulations regarding pets in public spaces, including beaches, which can vary widely.
Some beaches do allow dogs, often with specific rules in place, such as designated dog areas or leash requirements.

1 Kamu sağlığı, köpeğin girdiği suya ben girip serinlemek istemem.
2 vahşi yaşamın korunması, ki hayvan hakları konusunda duyarlı olan insanlar her zaman olduğu gibi işin bu boyutunu görmezden gelecektir.
3 güvenlik sorunu sahil gibi kalabalık insanların bağırıp coştuğu bir ortamda eğitimli bir köpek bile sıradışı davranışta bulunabilir.
4 temizlik sorunu, sahile pislediğinde bu hayvanlar havlusunu serip oraya yatacak birinin vay haline.
5 alerji ve fobi, huzurla eğlenmek için geldiğiniz sahilde bile köpeklerle muhattap olmak istemeyen insanlar olacaktır ki bu onların en doğal hakkı.

Eminim köpeğin serinleme hakkı ne olacak diyen hayvan severler olacaktır. Bahçe hortumuyla serinlesin yok eğer illa benim köpeğim yüzecek diyorsanız bahçeye havuz yaptırın imkanlar kısıtlıysa plastik havuzlar var, onu da alacak imkan yoksa beraber küvete girin.

Yalnız burada çok önemli bir ayrıntı mevcut. Medeni ülkeler sahipli köpeklerin sahiplerinin gözetiminde olduğunda dahi neden sahile alınamayacağını tartışırken biz "başıboş köpeklerin serinleme hakkı ellerinden alınamaz" minvalinde bir tartışma girdabına çekiliyoruz.

Olay bununla da kalmıyor dün Cumhuriyet gazetesi kazların serinleme hakkı ellerinden alındı diye haber yapmıştı. Geçtiğimiz sene Şile sahilinde büyük baş hayvanlar cirit atıyordu.

Arkadaşlar lütfen ya, cidden lütfen Hindistan'a, Pakistan'a değil, Japonya'ya, Almanya'ya, ABD'ye özenin.

Köpekler neden plajlara alınmamalının sebeplerine bakar mısın? Cevaplardan bencillik akıyor.
İnsanlar istemezmiş, sahiller sadece insanların mı? Bu Dünya sadece sizin mi?

Hijyenik değilmiş. Sevsinler çoluğu çocuğu büyüğü küçüğü sanki denize sıçıp işemiyor.

Bir de kişisel yorum yapmışsın. Çok istiyorsanız havuz alın diye. Klasik otomatik cevap. Dur nereden hatırladım. Çok meraklıysanız hayvanseverler evinize alın.Biraz şaşırtın be nolur.

Öyle ABD ye Japonya'ya özenmeyle olmuyor o işler. Öncelikle aklı, vicdanı, hoşgörüsüz, merhameti, empati yeteneği olan "EVRENSEL" bir insan olmak gerekiyor.

Scudo
Köpekler neden plajlara alınmamalının sebeplerine bakar mısın? Cevaplardan bencillik akıyor.
İnsanlar istemezmiş, sahiller sadece insanların mı? Bu Dünya sadece sizin mi?

Hijyenik değilmiş. Sevsinler çoluğu çocuğu büyüğü küçüğü sanki denize sıçıp işemiyor.

Bir de kişisel yorum yapmışsın. Çok istiyorsanız havuz alın diye. Klasik otomatik cevap. Dur nereden hatırladım. Çok meraklıysanız hayvanseverler evinize alın.Biraz şaşırtın be nolur.

Öyle ABD ye Japonya'ya özenmeyle olmuyor o işler. Öncelikle aklı, vicdanı, hoşgörüsüz, merhameti, empati yeteneği olan "EVRENSEL" bir insan olmak gerekiyor.
Adam haklı bir insandan bulaşabilecek şeylerle köpekten bulaşabilecek şeyler aynı değil, ülkede her konu romantize ediliyor, konunun vicdanla da ilgisi yok zaten, halk sağlığı açısından hayvanların plajlara girmemesi lazım.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Adam haklı bir insandan bulaşabilecek şeylerle köpekten bulaşabilecek şeyler aynı değil, ülkede her konu romantize ediliyor, konunun vicdanla da ilgisi yok zaten, halk sağlığı açısından hayvanların plajlara girmemesi lazım.
Her şeyi geçtim. Şu ülkede şunu öğrendim.
Zenginler, ülkenin plajını satın alır sadece parasını vereni o sahile alır.
O sahile girmeyen, giremeyen her neyse o da kediyle köpekle uğraşır. Onu sahile sokmaz.
Kimin kime gücü yetiyorsa...

Bu arada konu direkt olarak akıl ve vicdanın ortak çalışması konusu. O köpeği şikayet eden bencil herif, o köpeğin barınağa alınacağını, barınakların da ölüm kampı olduğunu bilmiyor mu? Ya aklı kıt, ya vicdanı.
ağlattın ahahaha
Sizi anlayamadım. Üzüldün mü, dalga mı geçiyorsun?

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
O sahile girmeyen, giremeyen her neyse o da kediyle köpekle uğraşır. Onu sahile sokmaz.

Bu arada konu direkt olarak akıl ve vicdanın ortak çalışması konusu. O köpeği şikayet eden bencil herif, o köpeğin barınağa alınacağını, barınakların da ölüm kampı olduğunu bilmiyor mu? Ya aklı kıt, ya vicdanı.
Bizim Antalyadaki evin özel sahili var, ben burada karşı çıktığım hiç bir sorunla karşılaşmıyorum, Istanbulda da evim sitede köpek felan giremez. Yazın tatile gittiğim otellerin sahilleri de son derece temiz güvenli oluyor. Bir soruna itiraz etmek için illa da o sorunu yaşamam gerekmez, o kadar bencil değilim. Köpeği şikayet eden de bencil değil sorumlu bir vatandaş.

Aynen dediğiniz durumu yaşadım ancak aklıma gelme değilde... ne derlerdi ona... meslek bir şeyi diyorlardı ya aklıma gelmedi. Gündelik alışkanlıktan zaman zaman Türkçem bozuluyor. 😕 İyide ben fransızca bilmiyorum...😒
Sayın @Murat Cömez 'e bu konuda hak veriyorum. Ancak unutulmamalı ki her ne kadar konuşma, yazma bozulsada bu kan yine o kandır.
Tesekkürler Cemal.
Su da unutulmamali ki, konuşmayi, yazmayi gectim hic türkce konusamasak da yazamasak da, bu kan yine o kandır.

• Muhteşem
Tepkiler: Cemal Ç.

Sizi anlayamadım. Üzüldün mü, dalga mı geçiyorsun?
tabiki dalga geçtim, tehlikeli uyuz itlerin nesine üzülecem

"İçinizden en az yarısını, arzuladığımın yarısı kadar bile tanımıyorum; ve yarınızdan azını hak ettiğinizin ancak yarısı kadar sevebiliyorum."

Kendisi gibi düşünmeyenlere "sığır oğlu sığır" diyen, "koca kafalı bencil mal" diyen zihinsel gelişimini tamamlayamamış bir şahsın mesajları dururken buna cevap verdiğim ve hakaret içermeyen cevaplarım neden silindi acaba.

Yönetim ne yapmak nereye varmak istemektedir.

Forum, itperestlerin serbest atış alanı ise mesajlarım değil hesabım silinsin lütfen.

Üç beş kişinin vicdan mastürbasyonu yüzünden bu hale gelen sorun, sesi çok çıkan rasyonaliteden uzak kitle yüzünden daha da işin içinden çıkılmaz hale geliyor.
İyiki de hakaret içermiyordu mesajlarınız. İçerseydi herhalde ana avrat sövecektiniz ulu orta. Mesajlarınızı ben şikayet ettim, yönetime de gereğini yaptığı için teşekkür ediyorum.

Beğenmediyseniz gidip içinizdeki kanalizasyonu başka yerde dökebilirsiniz. O yallah Hindistan'a diye salladığınız parmağınızı da alın cebinize sokun lütfen.

Bir @Spartiat hoca vardı, nereye gitti, aklıma geldi de birden merak ettim.

Kendisi gibi düşünmeyenlere "sığır oğlu sığır" diyen, "koca kafalı bencil mal" diyen zihinsel gelişimini tamamlayamamış bir şahsın mesajları dururken buna cevap verdiğim ve hakaret içermeyen cevaplarım neden silindi acaba.

Yönetim ne yapmak nereye varmak istemektedir.

Forum, itperestlerin serbest atış alanı ise mesajlarım değil hesabım silinsin lütfen.

Üç beş kişinin vicdan mastürbasyonu yüzünden bu hale gelen sorun, sesi çok çıkan rasyonaliteden uzak kitle yüzünden daha da işin içinden çıkılmaz hale geliyor.
İyi kötü şurada 8000 küsur mesaj yazdım. Elbette kalp kırdığım, pot kırdığım çok oldu. Sağlam kavgalarım da oldu, ama inan çoğunun kaynağı sokak hayvanları idi. Kendi nefsim için kavga dövüş etmemeye çalıştım.

Seni şikayet etmedim, kendimi yönetime şikayet ettim bundan da emin ol. Moderasyonun adilliğine inanıyorum, adil olmasalardı ilk eleştirenlerden biri ben olurdum.

Böyle bir rahatsızlığı kimseye vermek istemezdim.
-----------------------
Samimiyetimle bir de şunu söylemek isterim @Murat Cömez Murat Ağabey ile barışmak isterim. Totalde orada da ben çok da haklı değildim. Yani gereksiz yükseldim.Şu yalan dünyada kırgınlığı değmez.

köpek meselesindeki rasyonel dışı davranışlar
Hep böyle diyorsunuz ama ürettiğiniz çözüm dahi yok. Bir bildiğiniz, barınağa kapatalım, sahiplenilmezlerse sözde acısız öldürelim.
Çok seviyorsanız evinize alın besleyin bla bla Hep bunlar rasyonelite değil mi?
Mama lobisi itperestler bla bla

Sadece benim(benden çok daha fazlasını yapanların bildiğimden ben diyorum) yaptığımın yüzde birini yaptınız mı?

Rasyonelite diyorsun ya, reelde ne yaptın? Bir şeyler yapmaya çalışanlara itperest mi dedin? Ne yaptın?

Bahçe hortumuyla serinlesin yok eğer illa benim köpeğim yüzecek diyorsanız bahçeye havuz yaptırın imkanlar kısıtlıysa plastik havuzlar var, onu da alacak imkan yoksa beraber küvete girin.
Ha sahipsiz köpekleri hallettin, sıra sahiplilere de geldi. Sahiplerine ne yapmaları gerektiğini söylüyosun?

Bu vatandaşı 1 yıl falan sallayan yoktu, mastürbasyon malzemesi kadın görselleri koyup kendi kendini eğliyor, monoton hayatına renk katıyordu. Sonra ufaktan cevap vermeye kaale almaya başlayanlar falan oldu, yüz buldu, geldi sıçtı halıya.

Bizim Antalyadaki evin özel sahili var, ben burada karşı çıktığım hiç bir sorunla karşılaşmıyorum, Istanbulda da evim sitede köpek felan giremez.
Tamam kardeş anladık en zengini sensin bu forumun. felannnnnn.

Buradan @mcanerg, @ali_ihsan21 dan tüm forumdaşlardan, moderatörlerden tüm samimiyetimle özür diliyorum.
Hatalı/yanlış ne dedin de özür diliyorsun?

Hatalı/yanlış ne dedin de özür diliyorsun?
"Ares öldü" diye başlayan mesajımda fazla duygusallıktan, sert çıktım. Üstüne alınan felan olur, cevap yazar olay uzar gider diye düşünmeliydim.

Sen "sığır oğlu sığır, bencil mal" laflarına niye alındın ki? Bu dünyayı kendinin sanan kim varsa ona dedim. Bir de gariban köpekle uğraşıp barınağa attırana da, (aklıma o köpeği dışarıya atan da gelince) Golden köpeği dışarıya atana da söz edeyim müsaadenle.

Sen birisine itperest, şopar diyeceksin bunlar hakaret olmayacak, primat diyeceksin bunlar hakaret olmayacak öyle mi?Mama lobisinin fonladığı falan diyeceksin iftira atacaksın öyle mi? Lafının nereye gelip gittiğini bil önce.

Ha ben de bilememişim, kabul ediyorum biraz sert yazmışım. Yoksa hedef aldığım herhangi birisi yoktu.

Buradan @mcanerg, @ali_ihsan21 dan tüm forumdaşlardan, moderatörlerden tüm samimiyetimle özür diliyorum.
Fazla duygusallık bazen şirazeyi kaçırttırıyor, tekrar affola.

Bu arada her zaman şunu savundum.
"Sevmiyorsan bile yaşam hakkına saygı duymalıyız"

Sokakların kedilerin ve köpeklerin doğal yaşam alanı olmadığını senden çok ama çok iyi biliyorum. Bundan dolayı
-Kısırlaştırma çok önemlidir. Elimden geldiğince kısırlaştırma yaptım.
-Sahiplendirme çok önemlidir. Elimden geldiğince kısırlaştırma şartıyla çok sayıda sahiplendirme de yaptım.
-Dilim döndüğünce petshoplardan hayvan almayın diye her yerde dilim döndüğünce dedim.
-Bir kere anne olsun diyen hayvanseverlerle mücadele ettim.

Anlayacağın her daim taşın altına maddi manevi elimi koydum.

Ben başkasının dertleriyle dertlenen bir insanım. Öyle vicdan mastürbasyonu şunla bunla işim olmaz
Ben her türlü eleştiri hatta hakaret dahi olsa bireysel özgürlük olduğunu düşünür hiçbir ortamda şikayet etmem, alınmam da.

Sahipsiz köpeğin patlama potansiyeline sahip bomba olduğunu düşünüyorum, ne zaman saldırganlaşacağı, hastalık yayacağı belli olmayan köpekler toplanmalı ve sahiplenilmiyorsa bir süre sonra öldürülmeli, yani yaşam hakkı olduğunu düşünmüyorum.

Köpek insana bağımlı bir hayvan, kedi gibi ufacık bir kertenkele veya fare yiyip gününü kurtaramaz veya kedi kimseyi saldırıp öldüremez (araç önüne atlayıp kazaya sebep olma potansiyeli mevcut elbet ama dışarıda bunca başıboş köpek varken bu devede kulak gibi), birileri köpeğin mamasını düzenli tedarik etmediği, bakımıyla ilgilenmediği taktirde köpek saldırganlaşabilir, yanındaki köpeğin canına dahi kasteder. "Sokağımızın köpeği, biz sitede yem veriyorduk, iş yerimizin arkasında yemek artıklarıyla besleniyordu" gibi yaklaşımlar bugüne kadar birçok çocuğun canına mal olan bu sorunu kronik hale getirdi. Bu konunun da başıboş hayvanlarla mücadele konusuna dönmesini istemem ama yılda bir kez nerdeyse her zaman bir yavru doğuran inek ve koyunların etiyle dünyada et fiyatlarının en pahalı ülkelerden biri olan Türkiye'de ben sokak köpeklerinin barınaklarda bakılmasını rasyonel bulmuyorum, zaten bu şekilde sorun çözülebilseydi AKP toplumun büyük bir kesimini karşısına alıp itlaf yasasını çıkarmazdı.

Ben karşı görüşte olan insanların görüşlerini mantıklı bulamıyorum, onların da beni anlayabileceklerini beklemiyorum.

Aslında birbirimizi ikna etmek de anlamsız, hali hazırda bir yasa çıktı değil mi? Neden uygulanmıyor? Şile köpekten geçilmiyor Koçtaş fix önünde her zaman ayı gibi bir köpek yatıyor, Şok'un önünde var, Kumbaba mahallesinde adım başı. Şikayet var sitesini açın Şile devlet hastanesinde kuduz aşısı olmadığında şikayet eden insanların mesajları mevcut demek ki ısırılan insanlar var.

Klasik Ortadoğu ülkesiyiz bariz bir sorun var ama çözüm için binbir kafadan ses çıkıyor hepsi çözümsüzlüğe çıkıyor.

Samimiyetimle bir de şunu söylemek isterim @Murat Cömez Murat Ağabey ile barışmak isterim. Totalde orada da ben çok da haklı değildim. Yani gereksiz yükseldim.Şu yalan dünyada kırgınlığı değmez.
Estagfurullah, barismak isterim ne demek. Ben kesinlikle sana kirgin falan degilim, seninle aramizda ufak bir tartisma gecti ve unutuldu. O tartisma benim burada yedigim hakaretlerin yaninda devede kullak kalir ki ben o kisilere bile kirgin degilim. Sen güzel canini üzme aramizda kesinlikle kirginlik falan yok.

Yamlis hatirlamiyorsam ayni zamanda seninle beraber @mcanerg arkadasimizla da tartismistik galiba ama ben o tartismayida unuttum ve hattda cogu yerde yazdiklarina begeni attim ve ismini de alinti yapmisligim oldu. Neden ufak bir tartismaya küseyimki, benim öyle küsme huyum falan yoktur.

Dedigim gibi tartisma olur ama o olay orada kalmali ve unutulmali, düsman olup kin sürdürmek kimseye yaramaz.

Sunu da söylemeden yapamiyacagim.
Ben herkese hakkimi helal ediyorum, benden yana helal olsun.

Estagfurullah, barismak isterim ne demek. Ben kesinlikle sana kirgin falan degilim, seninle aramizda ufak bir tartisma gecti ve unutuldu. O tartisma benim burada yedigim hakaretlerin yaninda devede kullak kalir ki ben o kisilere bile kirgin degilim. Sen güzel canini üzme aramizda kesinlikle kirginlik falan yok.

Yamlis hatirlamiyorsam ayni zamanda seninle beraber @mcanerg arkadasimizla da tartismistik galiba ama ben o tartismayida unuttum ve hattda cogu yerde yazdiklarina begeni attim ve ismini de alinti yapmisligim oldu. Neden ufak bir tartismaya küseyimki, benim öyle küsme huyum falan yoktur.

Dedigim gibi tartisma olur ama o olay orada kalmali ve unutulmali, düsman olup kin sürdürmek kimseye yaramaz.

Sunu da söylemeden yapamiyacagim.
Ben herkese hakkimi helal ediyorum, benden yana helal olsun.
Ağabey ben de küsmemiştim. Ben de kimseye küsemem. Saman alevi gibi derler ya o hesap. Olmasa iyi ya, oluyor işte. Sonra boştan yere seni kırdım diye üzüldüm.Tatlıya bağladığımıza sevindim.

Benim bu konuya yazdığım son mesajı niye sildiniz? Kural dışı mı, konuyla alakası yok mu? Nedir? En azından geri dönüş yapıp, şundan sildik dersiniz. Usulen bir iş yapıyorsanız, düzgün yapın. "Yok sen yazma" diyorsanız, forumdan atarsınız olur biter.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz- ve mcanerg
Geri