Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Korkuluk da dediğinizde korkuluk gibi basit bir şey de tarlaya bakıyor, korkuluk dahi bir bakma işine yarıyor anlamı çıkıyor. Korkulukda dediğinizde biri korkuluğun üzerinde çıkmış veya içine girmiş tarlaya bakıyor gibi saçma bir anlam çıkıyor. aslında hep şöyle düşünmek lazım dil de matematik gibi, niyet okunmaz ne yazılıyorsa anlatılan da odur.
Bu anlatım gerçekden çok açıklayıcı oldu, aydınlandım yine. Doğru sayın @hamlet2006 , birleşik olacak.Dinçer_Çekmez.jpg
😁

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Scudo
15 temmuzda rahmetli kedim homurdanarak balkondan içeri girdi. Anlamsızca gürültülü şekilde uçaklar geçmeye başlamıştı. Daha güneş batmamıştı ve sabaha kadar internet hiiiç kesilmedi ve ne hikmetse tıvaytır daha o zaman x olmamıştı ve tıvaytır zebaha kadar son sürat aktı. Ev gazi meclise 1200 metre uzakta olunca, 4 kez atılan bombalarla sarsıldık. 2 kere de annelerine saygılarımı ilettiklerim ses hızını geçince salavat getirmeye başladım. Sabaha kadar izmirdeki valideyle konferans halindeydik, GSM hatları şakır şakır çalıştı.

Gün ışığı, son patırtılardan sonra sakinledi. 2 helikopterin de sesi gelmişti saatlerce. Yaklaşık 3 ila 4 ay helikopter sesinden rahatsız oldum.

Kedim, kızım, pıstı bir yere söylenip durdu.

aydınlandım yine. Doğru sayın @hamlet2006 , birleşik olacak.
@mcanerg anlam belirsizliğini gidermek için ayrı olması gerektiğini anlatmış, tamam demişsin. Sonra gelmişsin bana birleşik olacak demişsin. Ben bir garip kediyim ne istiyon benden.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
@mcanerg anlam belirsizliğini gidermek için ayrı olması gerektiğini anlatmış, tamam demişsin. Sonra gelmişsin bana birleşik olacak demişsin. Ben bir garip kediyim ne istiyon benden.
Senin iyi olmanı istiyorum. Ama her zaman mutlu olmanı istemiyorum.
Bisikletin üzerinde kan ter içinde sürmeni istiyorum. Havanın 45 derece ve güneşli olmasını istiyorum. Hatta %13 tırmanmanı istiyorum. Anlıyor musun beni.
Hiaaaaa...1382.jpg
😆😆😆

Kediyim ulen ben
Kedilerde uçaaarr, durmaz yerinde.
Çöker sprintlerin, gidemezsin ileeeri... 🎼
Cemal Allah belanı versin. Lan ne alaka bu şarkı? Kedinin kanadı mı var?
Olsa uçar mı???
Mitolojik hayali canlılar var öyle...
Kedi değildir o...
Kedidir kedi...
Ne alaka lan...
Veee perde! 😁

Sözetmişken hatırlayalım babayı. 😌

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve Awacs7n
Kedilerde uçaaarr, durmaz yerinde.
Çöker sprintlerin, gidemezsin ileeeri... 🎼
Cemal Allah belanı versin. Lan ne alaka bu şarkı? Kedinin kanadı mı var?
Olsa uçar mı???
Mitolojik hayali canlılar var öyle...
Kedi değildir o...
Kedidir kedi...
Ne alaka lan...
Veee perde! 😁

Sözetmişken hatırlayalım babayı. 😌
Kuruvasanı kese yoğurduna bandırıp mı yiyon, nediyon gene?

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Keşke hiç söylemeseymiş, rezil etmiş şarkıyı.

Koray Birand diye bir fotoğrafçı var, belki tanırsınız. Büyük giyim markalarının reklam kampanyalarını çekiyor. Kendi Youtube kanalı da var. Zaman zaman da teknoloji yayıncılarıyla ortak yayınlar falan yapıyor.

Geçen gün bir söyleşisine denk geldim, yaklaşık 2 yıl kadar önce yapılmış. Orada gençlere öğütler veriyor. Söyleşinin başında klasik "Ben sıfırdan geldim, bulunduğum noktaya tırnaklarımla kazıyarak geldim" muhabbeti... İlerleyen dakikalarda ağzından kaçırdı. Meğer bunun babası ODTÜ'nün eski rektör yardımcısıymış. Sonra yine "Aselsan'ın, Roketsan'ın, savunma sanayi firmalarının bütün tanıtım işlerini ben çekiyordum" dedi.

Ben de dedim ki "E tabii Aselsan'ın işlerini rektör yardımcısının oğlu çekecek, sen-ben çekmeyeceğiz." Keşke biz de böyle sıfırdan gelebilseydik :)

Forumda uzun zamandır varlığını göremediğimiz eski üyeler nerelerde? Umarım sağlıkları sıhhatleri yerindedir. @Spartiat @sccetin @Murat B. yani gelen onlar oldu ama illa k profil fotoğrafından hatırladığımız aktif üyeleri göremez olduk. Özellikle Barış abi "bisiklet önerileri" bölümündeki yardımlarını es geçmemek lazım. Serhat Çetin sessiz sedasız moderatörlük yapıyor olsa da konuları ve sürüş deneyimleri güzeldi bu ara stravada koştuğunu görüyorum galiba yurt dışında. Murat B. ise o kadar zaman oldu ki görmeyeli. Yazarken aklıma geldi @bisiklethobimiz çok takdir ettiğim birisi turları gezmenin ötesinde bir amacı doğrultusunda yapıyor keza yine kendisini arada stravada görüyorum. @mariokaldato Raşit abi arada bir instagramdan görüşüyoruz o kadar kalıyor. Pandemi sonrası bir türlü işleri rast gitmedi hayat yordu harcadı kaldato'yu.

Bir yerde sebebi belli aslında hiç bir şeyin eski tadı tuzu kalmadı. Forum eskisi gibi tur, bisiklet teknik makaleleri ile dolup taşmasa da hala o eski tadını barındırıyor(bence). Bilgisayarımı her açtığımda baktığım ilk şey mailler, sonrasında bisiklet forumdaki bildirimlerim ve ana sayfadaki ilgimi çeken konular oluyor. Zaman zaman bazı konuların altına yazıyorum tam "cevapla" diyecekken tüm yazdığımı siliyorum sadece okuyup geçiyorum bu durum sadece forum için değil çeşitli platformlarda da var.

Koray Birand diye bir fotoğrafçı var, belki tanırsınız. Büyük giyim markalarının reklam kampanyalarını çekiyor. Kendi Youtube kanalı da var. Zaman zaman da teknoloji yayıncılarıyla ortak yayınlar falan yapıyor.

Geçen gün bir söyleşisine denk geldim, yaklaşık 2 yıl kadar önce yapılmış. Orada gençlere öğütler veriyor. Söyleşinin başında klasik "Ben sıfırdan geldim, bulunduğum noktaya tırnaklarımla kazıyarak geldim" muhabbeti... İlerleyen dakikalarda ağzından kaçırdı. Meğer bunun babası ODTÜ'nün eski rektör yardımcısıymış. Sonra yine "Aselsan'ın, Roketsan'ın, savunma sanayi firmalarının bütün tanıtım işlerini ben çekiyordum" dedi.

Ben de dedim ki "E tabii Aselsan'ın işlerini rektör yardımcısının oğlu çekecek, sen-ben çekmeyeceğiz." Keşke biz de böyle sıfırdan gelebilseydik :)
İçeriklerini genelde takip ediyor olsam da hiç bir zaman en alttan sıfırdan geldiğini düşünmedim ki yazdığınız gibi keza kendisinin aktardığı gibi o da gelmemiş. Mesela bu ekran kartı inceleme videosu hoşuma gitmişti. Çünkü ülkede yada youtube da bu tarz grafik işlemcilerinin sadece oyun üzerinden fps vs gibi inceleyip geçiyorlar. Bu adam steamde 1-2 oyun içeriğini de kendisi yapıp paylaşmıştı onlarda, render yaparken ki sürelerinde falan da inceliyor ondan hoşuma gidiyordu. Koray Birand 'ı görünce aklıma hep Casey Neistat geliyor ki sıfırdan başladım durumu varsa bu adam için geçerli olabilir.

Koray birand bayağı iyi bir fotoğrafçı onun videolarından çok şey öğrendim, liyakati yüksek. Genelde babasından da sık bahseder, ailesinin maddi durumunun iyi olduğunu da söyler acaba orada fotoğrafçılığa sıfırdan başladım çıraklıktan mı demek istedi çünkü bilkentte başka bir bölümden mezun diye aklımda kalmış. Hükümete de oldukca muhalif bir adam çünkü.

Koray birand bayağı iyi bir fotoğrafçı onun videolarından çok şey öğrendim, liyakati yüksek. Genelde babasından da sık bahseder, ailesinin maddi durumunun iyi olduğunu da söyler acaba orada fotoğrafçılığa sıfırdan başladım çıraklıktan mı demek istedi çünkü bilkentte başka bir bölümden mezun diye aklımda kalmış. Hükümete de oldukca muhalif bir adam çünkü.
Aselsan gibi savunma sanayii şirketlerine iş yaptım (daha doğrusu, kendi ifadesiyle 'bütün işlerini ben yaptım ve b.k gibi para kazandım') dediği dönem 2000'li yılların başı ve ortaları. Yani güç dengesinin henüz askeriyeden (laikçilerden) İslamcılara kaymadığı dönem. O dönemde babası şöyle sıfatlar taşıyan birisine, savunma sanayi firmalarının kapılarını ardına kadar açması çok daha kolay oluyor tabii:

"Tuncay Birand, ODTÜ Rektör Yardımcılığı, ODTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, ODTÜ ve Gazi Üniversiteleri Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanlıkları görevlerinde bulundu. 'TÜBİTAK Bilim Kurulu' üyesi, 'Avrupa Bilimsel ve Teknik Alanda İşbirliği (COST)' örgütünün 'Türkiye Temsilcisi, olarak görev yaptı."

Adamın fotoğrafçılığına, çıkardığı işlerin kalitesine lafım yok. Lakin karşısına geçip ondan feyz almaya çalışan gençlere "Ben süründüm, siz de sürünün" edebiyatı yapması biraz tuhaf kaçıyor çünkü anlattığı şey bu ülkenin gerçekliğiyle uyuşmuyor. Bu gençlerin, Türkiye'de işlerin nasıl yürüdüğünden, kimlerin referanslarıyla abuk-subuk adamların hangi makam-mevkilere geldiğinden haberleri var elbette ama yine de bir umut kulak veriyorlar söylediklerine.

200 metreden düşüp vefat etmiş ndrea tonelli, cesedine bayağı zor ulaşmışlar. adrenalin çok değişik bir tutku, o kadar değişik bir duygu ki 6500 metrelerce bisiklet sürmek bile tatmin edemiyor insanları.

Videodaki insanlardan birisi, o yüksekliklerde sürmek akıllı adam işi değil.

• İnanılmaz
Tepkiler: Atasoy
Enteresan!
(link)

Polis, doğrusunu yapmış. İçkili taşıt kullananların gözünün yaşına bakmasınlar.
(Bisiklet, Karayolları Trafik Kanununa göre bir taşıttır ve diğer taşıt sürücüleriyle aynı sorumlulukları taşırlar.)

Ares ölmüş.
Şu ülkedeki koca kafalı bencil mallara anlatamadık gitti.
Ulan sığır oğlu sığırlar bu dünya sadece sizin değil.
Bunu bir insan nasıl anlayamaz

Geri