ali_ihsan21
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.691
- İsim
- Ali İhsan
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Bianchi
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
uzun zaman sonra bisan hakkında olumsuz bir haber görüyorum.(link)
daha iyi bir ikinci el bisiklet alınabilir fakat genellikle sürücü aradaki farkı anlayabilecek kadar tecrübeli olmuyor.Forumda bisiklet almak isteyen insanları görüyorum da çoğu parasına değmeyecek 0 bisikletler almayı düşünüyor ilk etapta ve başka deneyimli forumdaşlar da bu önerilere katkıda bulunuyor ama benim hiç aklıma yatmıyor. Gerçekten de parasına değmeyecek (Al kadrolu bisikletler için konuşuyorum) o kadar para vermek mantıklı mı. Yani 105 setli aliminyum 2. El bisiklet almak varken o paraya 11.5 kg carraro 042 almak ne kadar mantıklı?
Aliminyum deme sebebim en azından kadrosu problem çıkarmaz hadi karbon olsa sıfır alırsın kadro sıkıntılı mı değil mi bilmediğinden.
Ve yani alacağın 0 bisikleti de 1 gün sonrasında bile her nolursa olsun 2. El piyasasına göre satmak zorunda kalıcaksın resmen direkt zarara giriliyormuş gibi bir şey.
"Yarını belirsiz hayatlarını yaşanılır kılar." Cümlesi içime oturdu.Değerlendirme hatası şurada başlıyor ''insan rasyonel bir varlık değildir'' mantıksız da olsa sıfır almak ister, bazen mantıksız da olsa kendi ekonomik durumunun üzerinde ürünler de alır. Eskiden ekonomistler bunları anlayamıyordu ama davranışsal ekonomi anlayışı ve modelleri sonrası şu an çok daha iyi anlıyorlar. Tüm bunların üzerine bir sosyal medya çağı geldi.
Bununla ilgili bir felsefe profesörünün değerlendirmesini de paylaşayım;
“Yoksulların bazen bütçeleri üzerinde şeyler almalarını kibirle yargılamayın. Onlar acı dolu hayatlarını hafifletmek için, bazen kendilerini ve çocuklarını mutlu etmek isterler. Bu anlık ‘şımarma’ hissi, aslında yarını belirsiz hayatlarını yaşanılır kılar. Yoksulluğun ne olduğunu anlamazsanız, kibir içinde kör bir yargıç olursunuz.”
Türkiye'de bankada parası olanların %89'unun hesaplarındaki mevduat miktari 10.000 TL'den az."Yarını belirsiz hayatlarını yaşanılır kılar." Cümlesi içime oturdu.
Bu yazdığın sınıfa "Prekarya" deniliyor biliyorsun.Ömrü boyunca çalışsa bile hep yoksul kalacak, güvencesi olmayan, umutsuz emekçi sınıfı diyebiliriz.Çoğunluğu kirada oturan, iş güvencesi olmayan, kara gün için kenarda birikimi olmayan, aile bütçesini denkleştirmek için kredi kartlarına, KMH hesaplarına takla attıran, büyük sermayenin ve bankaların kölesi haline gelmiş bir toplumun fertleri, yarınlara dair planlar yapabilir, hayaller kurabilir mi?
(link)Bu yazdığın sınıfa "Prekarya" deniliyor biliyorsun.Ömrü boyunca çalışsa bile hep yoksul kalacak, güvencesi olmayan, umutsuz emekçi sınıfı diyebiliriz.
Düşük maaş, yüksek dolaylı vergiler, hayat pahalılığı, ülke dışından gelen göç vb birçok etki ile Türkiye daha da çok prekaryalaşıyor malesef.
Milli birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan şu günlerde....onun ilk şartı da belli![]()
anne ve babanın genetik boy toplamları düşük olduğu için tabi beslenme ve çevre faktörleri ulaşabileceğin maksimum boyu kısıtlamış olabilirboyum niye kısa
bu serzeniş beni bir tık hüzünlendirdi..boyum niye kısa
1,94 m boyum var. Basketbolcu değilim, uçağa sığmıyorum, otobüse sığmıyorum, minibüste falan ayakta duramıyorum, metro vb. içinde kafam sürekli demirlere çarpıyor, gelişim çağında çok ağrılı dönemler geçirdim hızlı uzadığım için, şu an sebepsiz yere menisküslerim yırtık, kambur duruyorum, evlerdeki kapılardan geçerken sürekli bi kafa eğme refleksi geliştirdim, boyumdan dolayı her girdiğim ortamda sıra başı oldum, bayrakçı oldum, numunelik gibi seçilen ilk kişi ben oldum, tecrübesizdim 250 cclik motorum vardı millet dalga geçiyordu, eşim için aldığımız ufacık bir arabaya biniyorum herkes dalga geçiyor, bu liste böyle uzayıp gidiyor.boyum niye kısa
+4cm ile katıldığım durum okurken aklıma geldi gayri ihtiyari kambur duruşumu değiştirme ihtiyacı hissettim. Ayrıca uzun ve ben gibi zayıfsanız daha da garip oluyor. Sürekli kafayı eğme rekfleksi bende de var. Yatak ve çadırda uyumak bazen zor olabiliyor, özellikle çadırda uyku tulumunda dolayı düz yatınca kafamda ayağımda çadırın ucuna değiyor ondan 2 kişilik çadırda tek kalır çaprazlama yatarım. Ayakkabı kısmı çok sıkıntı olabiliyor ya 46 numara yok yada uçuk kaçık fiyatlı markalarda var. Bisiklette uygun kadro boyu bulmak çok sıkıntı, tabi bu durum kısa kişilerde de geçerli. Mesela evde üst raflardaki eşyaları sürekli indirip kaldırma işi, perde takma işi sürekli bende oluyor. Bazen bizim evle sınırlı da kalmıyor.1,94 m boyum var. Basketbolcu değilim, uçağa sığmıyorum, otobüse sığmıyorum, minibüste falan ayakta duramıyorum, metro vb. içinde kafam sürekli demirlere çarpıyor, gelişim çağında çok ağrılı dönemler geçirdim hızlı uzadığım için, şu an sebepsiz yere menisküslerim yırtık, kambur duruyorum, evlerdeki kapılardan geçerken sürekli bi kafa eğme refleksi geliştirdim, boyumdan dolayı her girdiğim ortamda sıra başı oldum, bayrakçı oldum, numunelik gibi seçilen ilk kişi ben oldum, tecrübesizdim 250 cclik motorum vardı millet dalga geçiyordu, eşim için aldığımız ufacık bir arabaya biniyorum herkes dalga geçiyor, bu liste böyle uzayıp gidiyor.
Anlayacağınız ben uzun boyun pek bi faydasını görmedim, çok da takmayın.
bunu bu başlığın daha önceki sayfalarında paylaşmışlardı. Bunun tasarımcısını hanımefendi projeye maddi destek bulmak amacı ile onlyfans hesabı açıp oradan yürümüş gitmiş. Projeye gelirden fazlasını kazandığına eminim. Böyle bir gidona bizim ülke şartlarındayken gerek yok diye düşünüyorum. Bir bisiklet fiyatına (1799€) gidon alırsak bisiklet için mi endişelenmemiz gerekecek yoksa gidon için mi? Yada ekrana bir şey olduğunda ülke sınırları içinde nereye yaptıracağız?
Başta saydığın problemleri de aynen yaşıyorum, çok doğru. Bu arada sen 2 metre olsam iyiydi demişsin, benim babam 2,02, abim 1,98. Ben 1,94 boyla 4 kişilik ailenin 3. en uzunuyumOlumsuz yönleri olsa da olumlu yönlerini de görmek gerek. Bardağın dolu/boş tarafı hesabına geliyor. Ben boyumdan da kilomdan da fazlası ile memnunum. hatta 198'e gelmişken 2 daha uzayıp 2ile zirveyi kapatsam iyi olurdu. @ocetinkaya boyunuz ne kadar kısa bilmiyor olmasam da illa ki olumlu bir tarafları da vardır, boşuna dert etmeyin kanser hastalarına dedikleri gibi olumlu düşünüp olumlu tarafları görmekte fayda var. Karamsarlığa düştünüz mü içinden çıkmak çok zor oluyor bir boy mevzusu değil her anlamda.
Sen bu sınıftan değilsin. Raad ol.Ömrü boyunca çalışsa bile hep yoksul kalacak, güvencesi olmayan, umutsuz emekçi sınıfı diyebiliriz.