Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

"Yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O da hırsızlıktır. Onun dışındaki bütün günahlar hırsızlığın çeşitlemesidir... Bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşamı çalmış olursun. Karısının elinden bir kocayı, çocuklarından bir babayı almış olursun. Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. Hile yaptığın, birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun.

Kendisine ait olmayan bir şeyi alan insan, bu ister bir can olsun isterse bir dilim nan(ekmek) adiliktir. Çalmaktan daha kötü bir suç yoktur."
Birine aşık olduğumuzda, aşık olduğumuz kişi bizim kalbimizi çalıyor; o da bir nevi hırsızlık. Bu da demek oluyor ki aşk da büyük bir günah :)

Bunun tek istisnası dünya üzerinde Türkiye'de görülmüştür; o da "Çalıyor ama çalışıyor"dur. (Zaten yapmak zorunda olduğun) Yol, köprü, hastane yapıyorsan dilediğin kadar günaha girebilirsin...

Scudo
Yol, köprü, hastane yapıyorsan dilediğin kadar günaha girebilirsin...
Eyyy @Mehmet Altuğ
Ben de seni demokrat, özgürlükçü bilirdim. Sen nasıl oluyor da milletin "günah işleme özgürlüğüne" karışabiliyorsun. :snzdglsn: Hiç yakışmadı sana.
Bak ne demiş, hatırlayalım Akp 'nin ağır toplarından Sayın Külünk:''Siyasilerin yolsuzluğu günah işleme özgürlüğüdür. Kimse bu özgürlüğe müdahale edemez":ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Böyle bir gelişme olmuş

(link)

Zeus sizi inandırsın aynısını lise yıllarında kızlar bana da yaptı, "hatrım için bir fırt çek, ne olur bir nefes alsan" falan ama beni kötü emellerine alet edemediler.

Bu kızlar niye hep böye yahu?

Memelekette neredeyse heryerde yangın var,İzmir'de zaten ağaç kalmadı! sabahtan beri Çeşme yanıyor otoyolu eski yolu kapatmışlar ailem orada,bişey olacağından değil ama saçmalık aynı şehirdesin ama ulaşamıyorsun! 3gündür Seferihisar yandı bitti kül oldu,hafta başı Foça, nedense hep deniz manzalı yerler yanıyor,yanan ağaçlaramı üzülürsün hayvanlaramı kahrolursun,arı kovanlarınamı! Nasıl bir simülasyon arkadaş geçmek bilmiyor!

Birine aşık olduğumuzda, aşık olduğumuz kişi bizim kalbimizi çalıyor; o da bir nevi hırsızlık. Bu da demek oluyor ki aşk da büyük bir günah :)
Orda iş başka, hırsız aslında hırsızlık amacı olmadan ortalıkta dolaşırken bi bakıyo senin kapı pencere sonuna kadar açık, içerde ışıl ışıl altınlar gümüşler yakutlar, gel gel yapıyorsun bi taraftan, sonra hırsız geliyo bi bakıyo ki içersi çöplük, bok püsür, bi kalp var orda garibim kırmızı kırmızı parlıyo hırsızın gözüne, alıyo gidiyo. Şimdi hırsız mıdır burda tek kabahatli?

Ben 1 lt aldıktan sonra mı olmuş. Kahretsin.
yanlış okumadıysam eski sistemlerle uyumlu değilmiş sanırım

LV Oil feminen (daha ince yapıdaki) formülüyle yalnızca şu modellerde kullanılabilir :

• BL-M9200 / BR-M9200 (XTR)
  • BL-M9220 / BR-M9220 (XTR)
  • BL-M8200 / BR-M8200 (XT)
  • BR-M8220 (XT)
  • BR-MT805 (XC, düz montaj)
Orda iş başka, hırsız aslında hırsızlık amacı olmadan ortalıkta dolaşırken bi bakıyo senin kapı pencere sonuna kadar açık, içerde ışıl ışıl altınlar gümüşler yakutlar, gel gel yapıyorsun bi taraftan, sonra hırsız geliyo bi bakıyo ki içersi çöplük, bok püsür, bi kalp var orda garibim kırmızı kırmızı parlıyo hırsızın gözüne, alıyo gidiyo. Şimdi hırsız mıdır burda tek kabahatli?
Image 16.jpeg

• Hahaha
Tepkiler: MakRo ve Umur Bora
Forumda bisiklet almak isteyen insanları görüyorum da çoğu parasına değmeyecek 0 bisikletler almayı düşünüyor ilk etapta ve başka deneyimli forumdaşlar da bu önerilere katkıda bulunuyor ama benim hiç aklıma yatmıyor. Gerçekten de parasına değmeyecek (Al kadrolu bisikletler için konuşuyorum) o kadar para vermek mantıklı mı. Yani 105 setli aliminyum 2. El bisiklet almak varken o paraya 11.5 kg carraro 042 almak ne kadar mantıklı?
Aliminyum deme sebebim en azından kadrosu problem çıkarmaz hadi karbon olsa sıfır alırsın kadro sıkıntılı mı değil mi bilmediğinden.
Ve yani alacağın 0 bisikleti de 1 gün sonrasında bile her nolursa olsun 2. El piyasasına göre satmak zorunda kalıcaksın resmen direkt zarara giriliyormuş gibi bir şey.

• Beğen
Tepkiler: Helvetica
Forumda bisiklet almak isteyen insanları görüyorum da çoğu parasına değmeyecek 0 bisikletler almayı düşünüyor ilk etapta ve başka deneyimli forumdaşlar da bu önerilere katkıda bulunuyor ama benim hiç aklıma yatmıyor. Gerçekten de parasına değmeyecek (Al kadrolu bisikletler için konuşuyorum) o kadar para vermek mantıklı mı. Yani 105 setli aliminyum 2. El bisiklet almak varken o paraya 11.5 kg carraro 042 almak ne kadar mantıklı?
Aliminyum deme sebebim en azından kadrosu problem çıkarmaz hadi karbon olsa sıfır alırsın kadro sıkıntılı mı değil mi bilmediğinden.
Ve yani alacağın 0 bisikleti de 1 gün sonrasında bile her nolursa olsun 2. El piyasasına göre satmak zorunda kalıcaksın resmen direkt zarara giriliyormuş gibi bir şey.
Bazen beden bulunmuyor. Büyük beden ben bulamamıştım. Bulsam ikinci el alırdım direkt.

• Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Yazdıklarında haksızsın demeyeceğim. Ama diyeceğim sadece.
Bisiklet dediğimiz olgu birçoğumuz için bir hobi bir tutku. Hal böyle olunca, insanlar rasyonelliği ikinci planı atabilir, bunda çok da garipsenecek bir durum yok. Bir hobi olduğu için ilk hobiye girişteki araştırma ve alım aşaması en keyifli kısımdır. Diyecek ki bunun maşası karbon bunun al, bunun tektro freni var bunun 105 bunda bu var bu var diye karşılaştıracak öğrenecek. Bu karşılaştırmalı sıfır bisiklet de yapmak daha kolay olacaktır haliyle.
Hemen hemen birçok insan bir hobiye ikinci el bir ürün ile başlamak istemez. Sıfır alacak ki ilk bağı onunla ilk o kuracak.
Ekonomi sosyal bir bilimdir yani insanla ilgilidir. Ekonominin tanımında da der ki "Müşteri istek ihtiyaç ve beklentilerini... " diyen bir kısım vardır. Bu istek, ihtiyaç ve beklentiler her daim rasyonel, rantabıl, verimli, niceliksel olmak zorunda değildir. İşin içinde insan olduğu için duyguya, gönüle, kalbe de hitap etmesi beklenir. Hele ki birisi bir hobiye başlarken daha pahalı, daha düşük donanımlı bir ürüne sırf sıfır olduğu içinde elindeki kaynağı verebilir.
Bisiklet bir hobi de olduğundan her şeyde niceliksel kar zarar vb aranmayabilir.

Son düzenleme:
Dün akşam baktım eşim çekirdeklerini ayıklamaya çalışırken 2 dilim karpuz yiyesiye kadar ben ayıklamadan yarım karpuzu gömmüşüm. Yav dedim kim bilir ben nelerin çekirdeklerini ayıklamaya çalışırken millet çoktan götürdü götüreceğini acaba.

Diyeceğim o ki; imkanı olan, hevesi olan, niyetine giren istediğini alır geçer, niye daha iyisini almak varken bunu alıyor diye düşüncelerle yormamak lazım kendimizi.

Dün akşam baktım eşim çekirdeklerini ayıklamaya çalışırken 2 dilim karpuz yiyesiye kadar ben ayıklamadan yarım karpuzu gömmüşüm. Yav dedim kim bilir ben nelerin çekirdeklerini ayıklamaya çalışırken millet çoktan götürdü götüreceğini acaba.

Diyeceğim o ki; imkanı olan, hevesi olan, niyetine giren istediğini alır geçer, niye daha iyisini almak varken bunu alıyor diye düşüncelerle yormamak lazım kendimizi.
çocuklarda en sık apandisit nedeni miydi neydi :D

Geri