Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Düzgün insan siyasetçi olur mu zaten
Düzgün insan, siyasetçi olabilir.
Önemli olan siyasetçi olduktan sonra ne kadar düzgün kaldığıdır.Ayrıca düzgün kalabildiğinde halkın ona kadar teveccüh gösterebildiğidir.Bizim halk düzgün dürüst adamı da pek sevmez,gider ona da kendince pasif korkak vb der.

Scudo
Rahmetli Ferdi Zeyrek gençten düzgündü. Ak parti üyesi akrabam bile ona vermişti oyu. Ama istisna diyebiliriz
Gerçi bu da yamuk ya şarkı anlatıyor durumu.

Az önce whatsapp grubundan yazdılar herhangi bir haber kaynağı maalesef bulamadım. Bu hafta sonu Denizli Çivril Bisiklet Festivali var. Festival kapsamında 1850m rakımlı Akdağ tırmanışını gerçekleştirmişler katılımcılardan bir tanesi maalesef kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiş. İçinde bulunduğumuz hafta içinde Denizli'de mevsimin üzerinde bir sıcak var zaten hava durumunda da bahsediyorlar. Sıcağın ve çıkışın etkisi olduğunu bahsetmişler. Yine içinde bulunduğumuz hafta içinde yine Denizli'de bir bisikletli bisiklet üzerinde kalp krizi geçirip hayatını kaybetmiş yerel grupların birisinde bahsetmişlerdi emniyette memur olarak gelmiş 5 yıldır işe bisiklet ile gelip gidiyormuş. Özellikle sıcaklarda çok dikkat etmek gerekli, umarım tekrarları yaşanmaz.

Dosyalar

• çivril.JPG
    çivril.JPG
    25,3 KB · Okunma: 19
Bir haftadır kutu açıyorum ev acunun programı gibi.
Bir türlü de yerleşemedik. Sabah yayladan kalma iki tane benzinli testeremi satmak için arabalı vapur ile İstanbuldan gelen satıcı ile buluşmaya gittim iskeleye. Giderken 3 farklı bisiklet grubu gördüm o kadar iştahlandım ki 🥹

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Tayyip beyin itip kakıp çekeleştirdiği bu adam daha geçenlerde hanımından sille yiyen arkadaş değil mi ya? Çok da şeapmamak lazım o yüzden, bunlar eşten dosttan fiziksel zorbalık görüp acısını garipten mazlumdan çıkaran kararlar alıyor sonra.

piyasada neden hiç adam akıllı küçük beden bisiklet yok ?
Ben sıfır olarak 48 kadro Corelli Boolva RC100 claris gördüm. Daha kısa boylu kullanıcılar için Bisan'ın RX9000 modeli vardı 24" jant ve 1x8 vites sistemiyle, belki bunlardan alıp grupset, jant vb yükseltmeyi düşünebilirsiniz.

Ben sıfır olarak 48 kadro Corelli Boolva RC100 claris gördüm. Daha kısa boylu kullanıcılar için Bisan'ın RX9000 modeli vardı 24" jant ve 1x8 vites sistemiyle, belki bunlardan alıp grupset, jant vb yükseltmeyi düşünebilirsiniz.
Hocam orta halli 47 kadro falan bulabilsem alcam ama sıfır fiyatları aldı başını gitti

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Ekonomik açıdan durum iyi olursa küçük boy alınabilecek çok bisiklet var
Örnek verir misin?

Ben sıfır olarak 48 kadro Corelli Boolva RC100 claris gördüm.
Alüminyum iskeletlerde borular kalın olduğu için, üst boru (top tube) ve alt boru (down tube) nun uçları birbirine temas ediyor şekilde bile kaynaklansa, iskeletin kadro boyu minimum 52-53 oluyor.

Şunu da belirtmeliyim ki, yerli bisiklet markaları bisiklet iskeletinin temel ölçülerini bilmiyor. Seattube'un en üstünden orta göbek merkezine olan mesafeyi "kadro boyu" olarak yazıyorlar. Asıl önemli olan ölçü "efektif kadro boyu" ve yazdıkları ölçü efektif kadro boyu değil. Yani alın borusunun üstünden çekilen yere paralel çizginin arka boruda denk geldiği nokta. Burada bahsetmiştim zamanında.

• Beğen
Tepkiler: Şenol U. ve MakRo
175 cm altındaki kişilerin yol bisikleti kullanmaya haklarının olmadığını düşünüyolar sanırım.
Evet ülke genelinde en çok 54-56 arası gidiyor özellikle 48, 50, 58 kadro bulmak zor hele ki 58 üstünü bulmak çok nadir olacak durumlardan.
Örnek verir misin?

Alüminyum iskeletlerde borular kalın olduğu için, üst boru (top tube) ve alt boru (down tube) nun uçları birbirine temas ediyor şekilde bile kaynaklansa, iskeletin kadro boyu minimum 52-53 oluyor.

Şunu da belirtmeliyim ki, yerli bisiklet markaları bisiklet iskeletinin temel ölçülerini bilmiyor. Seattube'un en üstünden orta göbek merkezine olan mesafeyi "kadro boyu" olarak yazıyorlar. Asıl önemli olan ölçü "efektif kadro boyu" ve yazdıkları ölçü efektif kadro boyu değil. Yani alın borusunun üstünden çekilen yere paralel çizginin arka boruda denk geldiği nokta. Burada bahsetmiştim zamanında.

Semih abinin dediği durum büyük ihtimalle yurt dışı fırsatları ile ilgilidir. Geçen sürüşte birisi bahsediyordu bir markanın 2 bisikletini almışlar 61 kadro olanında %30 indirimli aldık diyordu. Son olarak katıldığım nokta ise yurt içindeki bisiklet üreticilerinin kadro boyları neye göre veriliyor tamamen tahmin etmemiz üzerine bir sistem. Adam akıllı bir tablo sistemi koyamıyorlar. Bir çok büyük markanın sitesinde rakamların üzerine gelindiğinde yan taraftaki görselde neresi olduğunu ok veya renk ile gösteriyor o kadar olmasa da en azından adam akıllı bir tablo olmalı diye düşünüyorum, derken 3 markanın sitesini açtım Bisan ve carraro da tablo var. Ama Bisan 312bine sattığı bisikletin jant boyunu 27" olarak belirlemesi baya bir garip geldi bana.
(link)
(link)
(link)

Dosyalar

• bisan.JPG
    bisan.JPG
    73,7 KB · Okunma: 9

Evet, haklısınız. GeometryGeeks'e Corelli'nin sitesinden aldığım Boalva RC100/The Race 1000 ölçüleri girdim. Karşılaştırmak için Yerli olarak Bisan All Trail'i ve uluslar arası örnek için için Speciliazed Allez'i seçtim, Boyut farkı oldukça şaşırttı beni. Meğersem ben 52 diye 54 kadro bir bisiklete biniyormuşum gibi bir durum çıktı ortaya oldukça şaşırdım

'1751227955511.png

Bu ne Ayvalık havasıdır, 3 gündür sokağın başından ön tekeri çıkarıp seleye oturamadan eve dönüyorum. Fırtına ne zaman geldiysem beni hiç ıskalamadı...

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Evet, haklısınız. GeometryGeeks'e Corelli'nin sitesinden aldığım Boalva RC100/The Race 1000 ölçüleri girdim. Karşılaştırmak için Yerli olarak Bisan All Trail'i ve uluslar arası örnek için için Speciliazed Allez'i seçtim, Boyut farkı oldukça şaşırttı beni. Meğersem ben 52 diye 54 kadro bir bisiklete biniyormuşum gibi bir durum çıktı ortaya oldukça şaşırdım

'328350 dosyayı görüntüle
Bu kadro boylarında bir standartizasyona gitseler keşke

Örnek verir misin?

Merida, Canyon, Specialized, BMC , Factor vb gibi birçok tanınmış markada küçük boy kadro mevcut. Ama ülkemizde erişim kolay olmadığı, olanların da uçuk fiyatta olduğu için yurtdışından gidip almak yada getirtmek gerekiyor. Bu nedenle maddi durum iyi olursa diye yazdım.

Geri