yusuf_49
Aktif Üye
- Tepki
- 461
- İsim
- Yusuf Aytaç
- Başlangıç
- 2018—19
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Böyle oluyor maalesef, toplumdaki ekonomik sınıflar birbirinden o kadar dramatik farklarla ayrışmış olmasına rağmen o kadar iç içe geçmiş şekilde yaşıyoruz ki siz cebinizdeki 1.500-2.000 lirayla alışverişe çıkıp çocuğa iyi bi ayakkabı alabilir miyim diye düşünürken (ki bu bile bazıları için hayal), alt komşunuz oğluna 2 milyonluk mu yoksa 2.200’lük mü bi araba alsam diye dertlenebiliyor![]()
Bence bu biraz da son zamanlardaki tüketim toplumu ve gösteriş merakı ile de ilgili, son2-3yıldır işler bayağı kötüleşti ama öncesinde para biriktirilebilecek bir ortam da yok değildi. Adama ilaç farkından şikayet ediyor ama soruyorum günde 1 paket hem de pahalı bir marka sigara içiyor. vs vs. Ekonomik iyi asla demiyorum bu arada insanlar zar zor geçiniyor.Ben de kiradayım ama genel durumumuz kötü değil, idare ediyoruz diyelim.
Esas konuya geleceğim, bir arkadaş var, karı koca çalışıyorlar. Geçen aradı babasının acil bir sağlık problemi çıkmış biraz borç istedi. 5000TL gönderdim (rakamı söylemek doğru değil ama olayı anlatmak için söylüyorum)...
Sonra kendi kendime düşündüm, iki kişi çalışmalarına rağmen 5000TL birikimleri olmayanlar da var. Birikimi geçtim, kredi kartlarından yada avans hesaplarından 5000TL avans da kullanamıyorlar.
Para konusunda gerçekten de ön yargılı olmamak lazım ve varsayımlarda bulunmamak lazım, karşımızdaki insanların bazen alım gücü gerçekten de yok.
Trump piyasaların içinden geçiyor. Kendince kontrollü kaos ve belirsizlik üzerine finansal deney yapıyor.
Bizim Reis, Trump'a ekonomi dersi vermiş ellaham.
Bu arada bize de bi yüzde 10 kadar gümrük vergisi koymuş.
Yeni bir marina işi var sanırım, ona hazırlık yapıyorlardır.Atatürkçü Koç ailesi
Sınıf bilinci olmayan toplumlar kolayca sömürülür, hele bir de dindarsa o toplum sömürenlere "Allah razı olsun" bile derler bir parça kuru ekmek reva gördükleri için.Sermaye sermayeyi destekliyor.
Youtube'da bir video izlemiştim, baktım ama bulamadım. Özetle, zenginin oyu fakirle eşit olduğu için zenginlerin çoğu demokrasiye inanmaz. Nitekim çok rahar bir şekilde yatırımlarını bir ülkeden alıp başka ülkeye taşırlar. (tam aktaramadım ama ana tema buydu)
Bu olay da bana zenginin demokrasisini düşündürdü.