Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Böyle oluyor maalesef, toplumdaki ekonomik sınıflar birbirinden o kadar dramatik farklarla ayrışmış olmasına rağmen o kadar iç içe geçmiş şekilde yaşıyoruz ki siz cebinizdeki 1.500-2.000 lirayla alışverişe çıkıp çocuğa iyi bi ayakkabı alabilir miyim diye düşünürken (ki bu bile bazıları için hayal), alt komşunuz oğluna 2 milyonluk mu yoksa 2.200’lük mü bi araba alsam diye dertlenebiliyor :)

Ben de kiradayım ama genel durumumuz kötü değil, idare ediyoruz diyelim.

Esas konuya geleceğim, bir arkadaş var, karı koca çalışıyorlar. Geçen aradı babasının acil bir sağlık problemi çıkmış biraz borç istedi. 5000TL gönderdim (rakamı söylemek doğru değil ama olayı anlatmak için söylüyorum)...

Sonra kendi kendime düşündüm, iki kişi çalışmalarına rağmen 5000TL birikimleri olmayanlar da var. Birikimi geçtim, kredi kartlarından yada avans hesaplarından 5000TL avans da kullanamıyorlar.

Para konusunda gerçekten de ön yargılı olmamak lazım ve varsayımlarda bulunmamak lazım, karşımızdaki insanların bazen alım gücü gerçekten de yok.

Ben de kiradayım ama genel durumumuz kötü değil, idare ediyoruz diyelim.

Esas konuya geleceğim, bir arkadaş var, karı koca çalışıyorlar. Geçen aradı babasının acil bir sağlık problemi çıkmış biraz borç istedi. 5000TL gönderdim (rakamı söylemek doğru değil ama olayı anlatmak için söylüyorum)...

Sonra kendi kendime düşündüm, iki kişi çalışmalarına rağmen 5000TL birikimleri olmayanlar da var. Birikimi geçtim, kredi kartlarından yada avans hesaplarından 5000TL avans da kullanamıyorlar.

Para konusunda gerçekten de ön yargılı olmamak lazım ve varsayımlarda bulunmamak lazım, karşımızdaki insanların bazen alım gücü gerçekten de yok.
Bence bu biraz da son zamanlardaki tüketim toplumu ve gösteriş merakı ile de ilgili, son2-3yıldır işler bayağı kötüleşti ama öncesinde para biriktirilebilecek bir ortam da yok değildi. Adama ilaç farkından şikayet ediyor ama soruyorum günde 1 paket hem de pahalı bir marka sigara içiyor. vs vs. Ekonomik iyi asla demiyorum bu arada insanlar zar zor geçiniyor.

Neoliberalizmin sonuna geldik, sonuçta 2 grup insan ile yeni çağa giriyoruz. Bir zenginler, diğeri ise zengin olmayanlar. Son 100 yılın lokomotifi orta sınıfın sonu için planlanan tarih 2030.

Mal varlığınız olmayacak ama mutlu olacaksınız. Yani motto bu. Bu nasıl mümkün olacak?

İktidarın önde gelenleri, boykot yaparak ekonomiyi zora sokuyorsunuz diyor.
Adama sormazlar mı, sizin ekonomi politikanızın temeli talepi kısarak, talep enflasyonunu düşürmek değil miydi? Alın size fırsat.
Reyiz 2008 de Doğan grubunu boykot edin demiş, şimdi muhalifler deyince yasak, he mi?
Muhalifler, İsrail boykotu yapmamış ha, sizin yandaşlarınız değil miydi gemicikleriyle İsrail'in zulmü için limanlarına hammadde, mal taşıyan?
Samimiyetsizliğinizden, adil olmamanızdan, her şeyinizden usandım.

Boykot moda oldu, durdur durdurabilirsen.
Fb-Gs maçının hakemi de ofsaytı boykot etmiş ellaham.
Screenshot_20250402_223420_com.android.chrome.jpg

• Beğen
Tepkiler: specific
Trump piyasaların içinden geçiyor. Kendince kontrollü kaos ve belirsizlik üzerine finansal deney yapıyor. :krktm:
Sp500 de 2 trilyon dolares atta olmuş.

Bu arada bize de bi yüzde 10 kadar gümrük vergisi koymuş.
Piyasalar oynak, kaldıraçlı poz açmayın üzebilirler

Trump piyasaların içinden geçiyor. Kendince kontrollü kaos ve belirsizlik üzerine finansal deney yapıyor.
Bizim Reis, Trump'a ekonomi dersi vermiş ellaham.
Bu arada bize de bi yüzde 10 kadar gümrük vergisi koymuş.

Uzun vadede zararlı çıkacaklarını düşünüyorum, çünkü piyasa kendiliğinden alternatif ticari alanlara kayacak.

Kaymaması için de abuk subuk, A ülkesine mal satma cezası, B ülkesinden mal alma cezası gibi tehditler savuruyorlar. Şu an yazılım ve silah haricinde çok dikkate değer bir ihraçları yok, kesinlikle küçümsemiyorum ama hızlı bir çalışma ile 5-10 yıllık bir sürede bunların yerine alternatifler çıkar, Çin çıkartıyor mesela. AB de tam bu yazılım konusunda ek vergi ile karşılık vermek istiyor.

Trumpa bir konuda hak veriyorum, ben konuşmasını biraz takip ettim de, dışarıdan satın alma kültürü sürdürülebilir değil dedi. Ülke olarak dış borçları çok fazla.

Şu an içimden geçeni çok yazmak isterdim ana mümkün değil 😀

Ege ye yerleşmek istiyorum artık, Aydınlıyım ama hiç memleket bilmem, babamın memuriyetinden ötürü. 20 yıldır da memurum 18 imden beri. Ama artık yoruldum, sıkıldım. Bir ev alıp kuzey ege de, kafamı soksam içine ufak ufak işlensem. Kaç kuruş ömrüm kaldı bilmiyorum ama artık ferah etmek istiyorum.

Sermaye sermayeyi destekliyor.

Youtube'da bir video izlemiştim, baktım ama bulamadım. Özetle, zenginin oyu fakirle eşit olduğu için zenginlerin çoğu demokrasiye inanmaz. Nitekim çok rahar bir şekilde yatırımlarını bir ülkeden alıp başka ülkeye taşırlar. (tam aktaramadım ama ana tema buydu)

Bu olay da bana zenginin demokrasisini düşündürdü.

Sermaye sermayeyi destekliyor.

Youtube'da bir video izlemiştim, baktım ama bulamadım. Özetle, zenginin oyu fakirle eşit olduğu için zenginlerin çoğu demokrasiye inanmaz. Nitekim çok rahar bir şekilde yatırımlarını bir ülkeden alıp başka ülkeye taşırlar. (tam aktaramadım ama ana tema buydu)

Bu olay da bana zenginin demokrasisini düşündürdü.
Sınıf bilinci olmayan toplumlar kolayca sömürülür, hele bir de dindarsa o toplum sömürenlere "Allah razı olsun" bile derler bir parça kuru ekmek reva gördükleri için.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve mcanerg
SokakHayvanlariGunu.jpg

Bugün Dünya Sokak Hayvanları Günü, kutlu olsun.
Adil hükümdar Ömer bin Abdülaziz'in söylediği düşünülen (Kimi Hz Ömer, kimisi de şair sözü der) "Fırat kenarında kuzuyu kurt kapsa, hesabı benden sorulacak" sözü vardır.
İnsanın tüylerini diken diken eden çok zor bir sözdür. Ben yönetici olsam bu söz beni ezer.

Bir ülkenin lideri de bu sözü tribünlere söylemişti. Taraftarları hesabını sandıkta ya da öbür dünyada sorar mı bilemem ama o kedicik o köpekcik hakkını Hakkın Divanında alacak, kaçış yok.

Kimse unutmasın,
Süleyman karıncayı kırınca, yarın da Hakk'ın Divanına varınca Süleyman da hesabını verecek.

Bir garip Kedi Hamlet'im. "Miyav" desem amcalar beni de alırlar mı? :krktm:

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Geri