Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Doğalgaza da kademeli sistem geliyormuş elektrik gibi. Bu sistemin sonunu ben biliyorum. Şuan atıyorum sınır 1000 lira . İlerleyen zamanda elektriğe doğalgaza zam gelecek ama sınıra gelmeyecek mecburen herkes sınırı geçecek. Sınırı geçmeyen kalmadığı için herkes zamlı tarifeden kullanmış olacak.
En güzel örnek bu video:

@Can Çelik Rahmetli babannem "Peygamber efendimiz yellendiği zaman ortalık zambak çiçeği gibi kokarmış" derdi; o geldi şimdi aklıma :)

Siyaset çok dönüyorken bugün izlediğim bu videoyu buraya atmadan rahat uyuyamam. Videonun sonu hariç komple objektif doğru analiz yapılmış :

Seküler kesimin en büyük hatası rakiplerini küçümsemesi oldu, onları öyle karikatürize ettiler ki onlara cahil derken gerçeklik algılarını kaybettiler. Sonuçlarını bugün hepimiz görüyor ve çekiyoruz maalesef. Ne seküler kesim hepsi süper zeki demokrasiyi içselleştirmiş mükemmel homojen bir grup ne de iktidar seçmeni saflardan cahillerden oluşmuş basit bir topluluk. İki kesim de ortadoğulu bir toplumun parçaları, hatta bazen aynı ailenin birer üyesi.

Mark Twain bir gece şehrin ileri gelenlerinin kapısına " her şeyi öğrendiler" notlu bir kağıt asıp gitmiş ve ertesi sabah o kapısına yazı asılan insanlar topuk

Yıllardan beri iktidara gelememiş CHP'yi 23 senedir ülkeyi yöneten Akepe ile eşit demek bence önyargıdan başka bir şey değil diyeceğim ama ön yargı bile değil diye düşünüyorum. Sadece kendi kafanızda oluşturduğunuz kabuldan başka bir şey değil diye düşünüyorum.
Velev ki CHP ile Akp eşit olsa ne olur biliyor musunuz, hatta CHP bu Akp nin yaptıklarının 10 da birini yapsa ertesi seçimde Chp seçmeni CHP ye barajı bile geçirtmez. İşte buna emin olun.

Yıllardan beri iktidara gelememiş CHP'yi 23 senedir ülkeyi yöneten Akepe ile eşit demek bence önyargıdan başka bir şey değil diyeceğim ama ön yargı bile değil diye düşünüyorum. Sadece kendi kafanızda oluşturduğunuz kabuldan başka bir şey değil diye düşünüyorum.
Velev ki CHP ile Akp eşit olsa ne olur biliyor musunuz, hatta CHP bu Akp nin yaptıklarının 10 da birini yapsa ertesi seçimde Chp seçmeni CHP ye barajı bile geçirtmez. İşte buna emin olun.
Size katılmıyorum. 28 yaşında bi vatandaş olarak katıldığım tüm genel seçimlerde CHP'yi destekledim. Ama anladım ki CHP bu deveyi güdemiyor. Yani CHP'nin de bence eleştrilmesi gerekiyor. Eğer uzun yıllar bi parti ana muhalefet ise ve iktidara gelmiyorsa burada bir sorun vardır. Kaldı ki chp nin akp ye ettiği yardımlar da var( erdoğanın siyasi yasağının kaldırılması oylamasına evet oyu verilmesi gibi). Hal böyle olunca açıkçası chp nin demokrasi anlayışından da şüpheliyim. Eğer bi parti en azından iktidar adayı bi parti seçimleri kaybediyorsa bunun bir bedeli olması gerekir. Saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Size katılmıyorum. 28 yaşında bi vatandaş olarak katıldığım tüm genel seçimlerde CHP'yi destekledim. Ama anladım ki CHP bu deveyi güdemiyor. Yani CHP'nin de bence eleştrilmesi gerekiyor. Eğer uzun yıllar bi parti ana muhalefet ise ve iktidara gelmiyorsa burada bir sorun vardır. Kaldı ki chp nin akp ye ettiği yardımlar da var( erdoğanın siyasi yasağının kaldırılması oylamasına evet oyu verilmesi gibi). Hal böyle olunca açıkçası chp nin demokrasi anlayışından da şüpheliyim. Eğer bi parti en azından iktidar adayı bi parti seçimleri kaybediyorsa bunun bir bedeli olması gerekir. Saygılarımla
Oy kullanma hakkınız olması -her zaman- seçim hakkınız olduğu anlamına gelmez. reelde 2015den beri bu topraklarda genel seçim yapılmıyor.

Oy kullanma hakkınız olması -her zaman- seçim hakkınız olduğu anlamına gelmez. reelde 2015den beri bu topraklarda genel seçim yapılmıyor.
İyimsersiniz bence. Cumhuriyetin kurulduğundan bu yana seçimler problemli

Hiç düşünemediğin bir şey var. Bu ülkenin yüzde 70 hatta biraz daha fazlası sağ tandanslı. Din ve millet hamasetine kapılmaya meyilli bireyler.
Geri kalanları da solcu felan sanma. Chp de sosyal demokrat bir parti, merkezin, sistemin partisi.
İzmirliyim diyorum, ooo siz İzmirliler de solcusunuz diyorlar. İzmirliler bile eski adalet partililerin seküler olarak evrimleşerek CHP ye dönüştüğü kişiler.

Erdoğan'ın siyasi yasağının kalkmasına elbette evet diyeceklerdi. Haksızlığa karşı duramayan adam demokrat olamaz zaten.

Daha çok yazarım ama çok da gerekli değil

Bütün hayvanlar eşittir ama domuzlar daha eşittir.

tcr yarışçısı bisikletçiyle konuşuyorum Türkiye'ye girdiği andan itibaren sokak köpeğindeki artıştan bahsediyor. youtubeda Türkiye'den geçen bisikletçiyi izliyorum adam köpek saldırırsa bıçak takmaya karar vermiş onu anlatıyor. yolda bisiklet sürerken köpek korkusundan bisikleti yola kırmamak lazım.
ben de zaten bisikleti askılık olarak kullanıyorum istanbuldaki trafik şartlarından dolayı.
bunun dışında forumdaki siyasi tartışmalar çok sığ ve sıkıcı. adminler göreve.
20250404_234332.jpg

İyimsersiniz bence. Cumhuriyetin kurulduğundan bu yana seçimler problemli
Genç arkadaşım meselelere çok yüzeysel bakıyorsun yaşananlar hiç o kadar yüzeysel değil, akp de chpye eşit değil. CHP en güçlü olduğu zamanda kendi isteğiyle çok partili sisteme geçen bir parti, akp dediğin bir parti bile değil şirket bakanları da birer işadamı. çok partili sistemden otokratik bir yönetime geçti halka rağmen. Bu ülke avrupa halkları daha vermemişken kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren bir büyük liderin kurduğu bir ülke. Akplilerin efsane diye andığı Adnan menderesi milletvekili yapan da bizzat o büyük liderdir.

• Beğen
Tepkiler: Helvetica
tcr yarışçısı bisikletçiyle konuşuyorum Türkiye'ye girdiği andan itibaren sokak köpeğindeki artıştan bahsediyor. youtubeda Türkiye'den geçen bisikletçiyi izliyorum adam köpek saldırırsa bıçak takmaya karar vermiş onu anlatıyor. yolda bisiklet sürerken köpek korkusundan bisikleti yola kırmamak lazım.
ben de zaten bisikleti askılık olarak kullanıyorum istanbuldaki trafik şartlarından dolayı.
bunun dışında forumdaki siyasi tartışmalar çok sığ ve sıkıcı. adminler göreve.
325974 dosyayı görüntüle
Ay kıyamam onlara ve size.
İktidardakiler ülkeyi düzgün yönetseydi de yollar cennet bahçelerinden bir bahçeye dönüşeydi. (Ekrem İmamoğlu, köpekleri bile toplayamadığından O'ndan bir halt olmaz dediğiniz geniş perspektifli siyasi düşüncenize istinaden yazdım)

Ay kıyamam onlara ve size.
İktidardakiler ülkeyi düzgün yönetseydi de yollar cennet bahçelerinden bir bahçeye dönüşeydi. (Ekrem İmamoğlu, köpekleri bile toplayamadığından O'ndan bir halt olmaz dediğiniz geniş perspektifli siyasi düşüncenize istinaden yazdım)
abi benim için köpek kritik bi konu. iktidarla aynı görüşü paylaştığı için desteklemiyorum.keşke siz de benim kadar net bi şekilde resti çekebilseniz. zaten bütün kritik konularda iktidarla aynı görüşü paylaşıyor. bu haliyle siyaset çok sıkıcı. bu mesaj da dahil bütün siyasi mesajları adminler temizlese de kurtulsak.

abiler şimdi benim bir sorum var; benim kafamda erzincandan yola çıkıp istanbula bisikletle gitmek var bisiklet merida crossway 40d yapabilecegime inanıyorum ama ailem şahsen pek sıcak bakmıyor yanında yol arkadaşı gibi senin gibi aynı şeyi zevk alan insanlarla çık diyorlar aslına bakarsanız tek gitmek istiyorum ama şimdi onları da kırmak istemiyorum hemde hiç yoktan bunu yapıyorken yeni insanlarla yeni bağlar kurarım diyerek şöyle hiç yoktan 3-4 kişilik bir ekiple beraber gitmek gibi bir fikir aklıma geldi ama ben böyle insanları nereden bulurum bilgim yok sosyal medya da çok kullanan birisi değilim bu konuda yol yöntem gösterebilirseniz sevinirim
birde ilk kez tur yapacagım için nelere dikkat etmem gerekiyor neler olmazsa olmaz anlatırsanız sevinirim (normalde kampçı birisiyim ama ve hedefim yolda giderken hep mesire alanları ve kamp alanlarında konaklamak kampçılıkla alakalı bilgim olsa da bisikletçilik le ilgili pek bir bilgim yok maalesef yani lastigimi tamir ederim 2-3 fren ayarı yaparım ama gerisi yok genel bir bilgilendirme yapabilirseniz nelere dikkat etmem gerektigi hususunda yada video önerirseniz sevinirim)

Geri