Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

evet valla bu yeni kablo da 39 dolar bizde de 1750 mi ne oluyor, o paraya kulaklık satılıyor zaten :D Stüdyo kullanımında bu kablo gecikmesiz ve kablosuz aktarım için şart. Oyuncular için de illa AirPods max ile kullanıcam diyorsan gerekli.
Benim Jbl kulaklık bile daha ucuz yahu

Scudo
araçlara bir zam daha gelmiş, hey yavrum hey

araçlara bir zam daha gelmiş, hey yavrum hey
Hep imaronun yolsuzlukları yüzünden işte hep teröristlerle birlikteler bayramlaşıyolar falan ne bekliyonuz ekonomiye giriyo dış güçler karıştırıyo ülkeyi Atatürk de yahudi ekmek almaya paramız yok vallahi.

• Hahaha
Tepkiler: suyunsesi
2025 Sonbaharında Dan Brown'ın yeni kitabı çıkacak yetmezmiş gibi The Return of the Living Dead yeni çekimi gelecek ama bu filmin içine etmeme ihtimalleri yok, hiç sanmıyorum yenisinin kaliteli olabileceğini.

Eskisine kafa tutması zaten mümkün değil de en azından Evil Dead'in yeni versiyonu veya Stephen King'in Salem's Lot'u kadar iyi olsa bile yeter.

1984 yapımı bir başka korku filmi daha yeniden çekiliyor.

orjinal film

2025 versiyonu

Son düzenleme:
Herkesin önerdiği bi sele vardı neydi o? @hamlet2006 sen de önermiştin sanırım

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Herkesin önerdiği bi sele vardı neydi o? @hamlet2006 sen de önermiştin sanırım
Brooks B17 olabilir, vakti zamanında kedi hamlet benzeri olan ama farklı bir marka alıp kahrolmuştu diye aklımda. Kişinin totosunun şeklini alan, kullananın özellikle de turcuların vazgeçemediği sele, birde C serisi vardı.
(link)
(link)

vaktiyle 450lira olmuş yuh falan diyorduk, az önce baktım sonuna bir tane daha sıfır gelmiş.
(link)

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Brooks B17 olabilir, vakti zamanında kedi hamlet benzeri olan ama farklı bir marka alıp kahrolmuştu diye aklımda. Kişinin totosunun şeklini alan, kullananın özellikle de turcuların vazgeçemediği sele, birde C serisi vardı.
(link)
(link)

vaktiyle 450lira olmuş yuh falan diyorduk, az önce baktım sonuna bir tane daha sıfır gelmiş.
(link)
Brooksu biliyorum o değil daha standart ortasında boşluk olan bir yol bisikleti selesiydi benim gidon sargısı brooks

Brooksu biliyorum o değil daha standart ortasında boşluk olan bir yol bisikleti selesiydi benim gidon sargısı brooks
Evet sonradan hatırladım, zaten
Specialized power comp
de dönüş yapmış. Eğer şuan bir sele alacak olsam şu 3D olanlardan isterdim. Hatta favori bisikletçilerimden birisi alttaki videoyu çekmişti. Gerçi aliexpress devri biz faniler için gelen gümrük düzenlemeleri ile tarihin tozlu sayfalarına emin adımlara gidiyor. Tıpkı ebay, paypal, merlincycle, wiggle veya daha niceleri gibi.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Evet sonradan hatırladım, zaten

de dönüş yapmış. Eğer şuan bir sele alacak olsam şu 3D olanlardan isterdim. Hatta favori bisikletçilerimden birisi alttaki videoyu çekmişti. Gerçi aliexpress devri biz faniler için gelen gümrük düzenlemeleri ile tarihin tozlu sayfalarına emin adımlara gidiyor. Tıpkı ebay, paypal, merlincycle, wiggle veya daha niceleri gibi.

Adk'da bakmıştım buna ama çok pahalı, benim fiyat performans kriterimi karşılamıyor. Arkadaşımda var o memnun.
Bunun 143ü ve 163 varmış nereyi ölçüp karar vermek lazım acaba

Bi karton parçasına oturuyon, kıç kemiklerinin oyuk iz çıkardığı dairelerin orta noktaları arasındaki mesafeyi ölçüyon. Öyle bi hesap yapıyolardı sanki..

Adk'da bakmıştım buna ama çok pahalı, benim fiyat performans kriterimi karşılamıyor. Arkadaşımda var o memnun.
Bunun 143ü ve 163 varmış nereyi ölçüp karar vermek lazım acaba

Kasık kemiklerinin arası. Çok basit bir tekniği var, klozet kapağının üzerine A4'ten küçük olmayacak bir kağıt havlu koyun. Fıs fıs gibi bir şey varsa suyla nemlendirin. Üzerine de beyaz A4 kağıt koyun. A4'ün üzerine oturun, ayaklarınızın altında bi kutu, kitap gibi yükseklik olursa kemikler kağıda daha iyi baskı yapar. Kemiklerin baskı kağıda baskı yaptığı yer, nemli kağıt havludan dolayı ıslanıcak ve kağıtta iki adet dairesel alan oluşacak. Dairelerin ortalarına birer minik çarpı çizip aralarını cetvelle ölçün. Bu size kemiklerin arasındaki mesafeyi vericek. Yol bisikleti seleleri için bu mesafenin 15mm üzeri önerilir. 135mm çıktıysa, minimum 150mm genişliğinde sele gibi.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Bi karton parçasına oturuyon, kıç kemiklerinin oyuk iz çıkardığı dairelerin orta noktaları arasındaki mesafeyi ölçüyon. Öyle bi hesap yapıyolardı sanki..
röntgenden o spinaları ölçeyim bakayım kaç çıkacak
Kasık kemiklerinin arası. Çok basit bir tekniği var, klozet kapağının üzerine A4'ten küçük olmayacak bir kağıt havlu koyun. Fıs fıs gibi bir şey varsa suyla nemlendirin. Üzerine de beyaz A4 kağıt koyun. A4'ün üzerine oturun, ayaklarınızın altında bi kutu, kitap gibi yükseklik olursa kemikler kağıda daha iyi baskı yapar. Kemiklerin baskı kağıda baskı yaptığı yer, nemli kağıt havludan dolayı ıslanıcak ve kağıtta iki adet dairesel alan oluşacak. Dairelerin ortalarına birer minik çarpı çizip aralarını cetvelle ölçün. Bu size kemiklerin arasındaki mesafeyi vericek. Yol bisikleti seleleri için bu mesafenin 15mm üzeri önerilir. 135mm çıktıysa, minimum 150mm genişliğinde sele gibi.
ok

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Bayram vesilesiyle ara verilen işleri güçleri, bu 3-4 günlük tatilde epey düşündüm. Ömrümüzün büyük kısmını işe ayırıyoruz, stresimizin büyük payı iş dünyasından kaynaklanıyor (maddi beklentiler), insanlığın günleri boş olduğunda ne kadar samimi, ilgili, daha enerjik ve dinç olduğunu farkettim. Belki klasik olacak ama bir ev bir araba için ömür harcıyoruz. Evet çalışacağız ama bu kadar ucuza mı olmalı diye düşünmeden edemiyorum

Chatgptye de sordum şöyle dedi

Evet, doğru yoldasın! Sele genişliği seçerken esas ölçmen gereken şey oturma kemiklerinin (ischial tuberosities)birbirine olan mesafesi, yani halk arasında bilinen adıyla “iskium kemikleri çıkıntıları”.

📏 Sele Genişliği Nasıl Ölçülür?

Amaç:
Seleye binen ana yük noktası olan oturma kemiklerinin sele üzerindeki destekle uyumlu olmasını sağlamak.

✅ Adım Adım Ölçüm:

1. Yumuşak olmayan bir yere (örneğin karton, alüminyum folyo kaplı sünger vs.) otur.

• Üzerine oturduğunda oturma kemiklerinin baskısı iz bırakmalı.

2. Ayağını hafifçe kaldırarak dik otur.

• Böylece ağırlık kemiklere daha çok biner.

3. Kalk ve izleri bul.

• İzleri kalemle işaretle. İki çıkıntının ortasını ölç.

4. İki nokta arası mesafeyi cm ya da mm cinsinden ölç.

• Genellikle 100 mm – 150 mm arası çıkar.

5. Bu mesafeye +20–30 mm ekle.

• Bu fark, selede rahatça oturmanı sağlayacak. Genişliğe göre Specialized ölçülerine denk gelir.

📐 Specialized Power Sele Genişlikleri Karşılaştırması:

Oturma kemiği arası (mm)Önerilen sele genişliği
100–120 mm143 mm
120–135 mm155 mm
135 mm ve üzeri168 mm

🎯 Ek Tavsiyeler:

• Eğer aero pozisyonda (daha öne eğik) sürüyorsan, biraz daha dar sele tercih edebilirsin.

• Power serisi kısa burunlu ve agresif sürüşler için tasarlandığından sele genişliği uymazsa çok rahatsız eder.

İstersen ölçüm yaptıktan sonra çıkan değeri bana yaz, hangi genişliğin sana uygun olduğunu birlikte netleştirelim.
Hemen BT görüntülerime ulaştım Allahtan bu sene taş düşürmüştüm de elimde görüntüler vardı 99mm ischium çıkıntıları arası yani 143 mm uygun görünüyor teşekkürler bilgiveren arkadaşlara.

Bu da Chatgpt yorumu
Yani hem görüntüye dayalı tahmin hem de BT tekniğine dayalı matematiksel çıkarım 143 mm seleyi doğruluyor. Power sele zaten kısa ve geniş burunlu olduğundan, bir üst genişlik (155 mm) sana büyük ihtimalle fazla geniş gelir ve iç uyluk temasına neden olabilir.

Dilersen fiziksel testle de destekleyebilirsin ama bu hesapla 143 mm gönül rahatlığıyla alınabilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo

Selamlar uygun başlığı bulamadım buraya yazayım dedim. Arka ışığımı son turdan sonra eve gelince kapamadım şarjı bitip kendi kapandı sonra şarja koyduğumda sürekli yanma modunda şarj oldu ve asla kapatamadım şimdi şarjı doldu ancak yine ışığı elleyemiyorum ; ne modlar arası geçiş ne de kapama sürekli yanıyor :) moon comet -x pro model

Selamlar uygun başlığı bulamadım buraya yazayım dedim. Arka ışığımı son turdan sonra eve gelince kapamadım şarjı bitip kendi kapandı sonra şarja koyduğumda sürekli yanma modunda şarj oldu ve asla kapatamadım şimdi şarjı doldu ancak yine ışığı elleyemiyorum ; ne modlar arası geçiş ne de kapama sürekli yanıyor :) moon comet -x pro model
mode tuşunu 15sn basılı tutmayı deneyin

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri