Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

şaka yaptığımı sanıyorsunuz ama gerçekten emeklilerin sosyalleşebilecekleri alanlar açılması lazım, antalyada birkaç örneği var.

Scudo
şaka yaptığımı sanıyorsunuz ama gerçekten emeklilerin sosyalleşebilecekleri alanlar açılması lazım, antalyada birkaç örneği var.

Maaş kuyrukları, Et&Süt Kurumu kuyrukları, halk ekmek kuyrukları emeklilerin bol bol sosyalleştiği alanlar. Yurt çapında yeterince tesis var bunlarla ilgili :)

Maaş kuyrukları, Et&Süt Kurumu kuyrukları, halk ekmek kuyrukları emeklilerin bol bol sosyalleştiği alanlar. Yurt çapında yeterince tesis var bunlarla ilgili :)
peki o sorunu da çözmeyelim :)

Vaybe!! çin malı bisiklet satmıyormuş ağzımı bırakdım, malum yerlerimden yaş geldi gülmekden dükkana 2 tane trek koymuş bir tane felan scot var geri kalan hepsi su borusu arkadaş bisiklet sattığını sanıyor😵‍💫😵‍💫😵‍💫 bu kafayı seviyorum ya.

Vaybe!! çin malı bisiklet satmıyormuş ağzımı bırakdım, malum yerlerimden yaş geldi gülmekden dükkana 2 tane trek koymuş bir tane felan scot var geri kalan hepsi su borusu arkadaş bisiklet sattığını sanıyor😵‍💫😵‍💫😵‍💫 bu kafayı seviyorum ya.
Trek de made in china kadro kullanıyor 😅

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Anonim
Bisikletimi severek kullanıyorum fakat arkasına bagaj, önüne çanta derken kendimi dinamo bakarken buldum. Yağmur yağarken yaşadığım bir kazanın sonrasın da keşke "disk fren alsaymışım" demiştim. Bütün bu olanlar da yetmezmiş gibi trafikte sürmekten sıkıldım kendimi ormana atasım var. Bütün bu gereksinimlerime/isteklerime bakınca yol bisikletindense bir şehir bisikleti veya gravel almalıymışım diyorum:).

Bankadaki son parayla lüks araba almak gibi, cebinizdeki son parayla borç harç pahalı bisiklet almak saçma, Bu durumda güvenlik için gerekli her şeyin ya ucuzuna kaçarsınız ya da bazı elzem şeyleri almadan sürer kendinizi riske atarsınız. Bu yüzden bisiklet için ayıracağınız bütçeden güvenlik için gerekli asgari şeylerin iyilerini aldıktan sonra kalan parayla da alabileceğiniz en iyi bisikleti alın

Bankadaki son parayla lüks araba almak gibi, cebinizdeki son parayla borç harç pahalı bisiklet almak saçma, Bu durumda güvenlik için gerekli her şeyin ya ucuzuna kaçarsınız ya da bazı elzem şeyleri almadan sürer kendinizi riske atarsınız. Bu yüzden bisiklet için ayıracağınız bütçeden güvenlik için gerekli asgari şeylerin iyilerini aldıktan sonra kalan parayla da alabileceğiniz en iyi bisikleti alın
Vakti zamanında 600’lük bi yarış motoru alıp motosiklet dünyasına giriş yapmak üzere bi takım girişimlerim oldu, abim o zaman önce kıyafet almam için durdurdu beni. Neticede zırhı kuşandım, kalan para da anca 250’liğe yettiydi :)

Bu arada Başkent Granfondo başlığında konudan çok uzaklara gitmemek için orda yazmak istemedim ama İzmit Körfez Pisti’ne girip pedallamak isteyenler için bi ihtimal yardımcı olabilirim, yakında Eskişehir’e de bi yarış pisti yapılacak -inşallah-, orası zaten 2. evim olur orda bol bol pedallarız, İstanbul Park da tekrar TOSFED’in yönetimine geçti belki orası için de şansımızı deneriz yakında..

Vakti zamanında 600’lük bi yarış motoru alıp motosiklet dünyasına giriş yapmak üzere bi takım girişimlerim oldu, abim o zaman önce kıyafet almam için durdurdu beni. Neticede zırhı kuşandım, kalan para da anca 250’liğe yettiydi :)
abiniz çok kral adammış

Benzer bir durum fotoğraf makinası satın alırken de yaşanıyor. Bütçedeki bütün para makina gövdesine gömülüyor. 80-90 bin TL'ye makina alıp, yanında gelen dandik kit lens ile birkaç fotoğraf çekip, elde edilen sonuçtan hüsrana uğrayarak hobiden uzaklaşan birçok kişi tanıyorum. Halbuki bütçeyi doğru kullanarak, orta karar bir gövdeye eşlik edecek iyi bir veya birkaç lens alınsa, çok daha kaliteli fotoğraflar çekilebilir ve yapılan işten daha büyük keyif alınabilir.

Benzer bir durum fotoğraf makinası satın alırken de yaşanıyor. Bütçedeki bütün para makina gövdesine gömülüyor. 80-90 bin TL'ye makina alıp, yanında gelen dandik kit lens ile birkaç fotoğraf çekip, elde edilen sonuçtan hüsrana uğrayarak hobiden uzaklaşan birçok kişi tanıyorum. Halbuki bütçeyi doğru kullanarak, orta karar bir gövdeye eşlik edecek iyi bir veya birkaç lens alınsa, çok daha kaliteli fotoğraflar çekilebilir ve yapılan işten daha büyük keyif alınabilir.
Bu konuda Fuji iyidir mesela kit lensleri de prime lenslerkadar iyi olmasa da bayağı güzel işler çıkarıyor, 16-80, 18-55 iyi lensler

50 mm f/1.4 ya da 1.8 olmadan SLR’nin bir anlamı yok bence.

Fuji kit lensler konusunda biraz daha bonkör evet. Ama bazı kitlerde verdiği XC serisi lensler hem optik hem malzeme kalitesi olarak vasatın altında kalıyor. Fuji'nin lens tarafında XF serisini tercih etmek lazım.

Fotoğraf hobisine ilgi duyan yakın çevremdekilere şunu anlatmaktan dilimde tüy bitti. Kompozisyon&Teknik > Lens > Makina. Sanıyorlar ki tonla para verip aldığı makinayla otomatikman harikulade fotoğraflar çekecek. Halbuki fotoğrafı senin gözün (ve tekniğin) çekiyor. Işığı doğru teknikle ve kompozisyonla lense sokacaksın önce :) Gövde&sensör o zincirin en son halkası. O yüzden önce kendine yatırım yapacak, bu işe zaman ayırıp bol bol fotoğraf çekecek, farklı kaynakları ve eğitimleri takip ederek kendini geliştireceksin. Elindeki ekipmanın sınırlarını zorlamaya ancak bu şekilde başlarsın; yetersiz kaldıklarını gördüğünde de ekipman yatırımına devam edersin.

Analog 35 mm fotoğraf makinasının zevkini hiçbir dijital makina vermiyor.Bu konuda en büyük favorim Leica’dır.Ara Güler’in meşhur fotoğraflarını çekerken kullandığı fotoğraf makinasıdır.Ara Güler,dünyada yalnızca 3 kişiye verilen master of leica ( leica ustası) ünvanını alanlardan biridir.Saygılar🫡

Analog 35 mm fotoğraf makinasının zevkini hiçbir dijital makina vermiyor.Bu konuda en büyük favorim Leica’dır.Ara Güler’in meşhur fotoğraflarını çekerken kullandığı fotoğraf makinasıdır.Ara Güler,dünyada yalnızca 3 kişiye verilen master of leica ( leica ustası) ünvanını alanlardan biridir.Saygılar🫡
Ben o kadar romantik değilim, dijitalin rahatlığı ve fotoğrafı dijital işleme seçenekleri benim için daha önemli

Geçenlerde twitter'da bir akım vardı google'a Atatürk yazınca google'ın ilgili başlığı Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanı yazıyor kurucusu yazması gerekirken diye, ilgili başlık hatalı düzeltin şeklinde uyarılar olmuştu, şimdi baktım değişmiş.

Geri