Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Geçen seneye kadar geceleri de sürüyordum fakat tek başıma sürdüğüm için bu süre yarım saati ya da 1 saati geçmiyordu.

Neyse, arkadaşımla sürmeye başladım. O sıra günler de kısalınca akşam sürüşlerini de hesaba kattık. Bulunduğum yerde geceleri kimse bisiklet sürmez, kimse dışarı da çıkmaz. biz bir de saat 10 - 11 ırmak kenarları, tren yolları demeden sürüyoruz. Bu şeyin cahil cesareti olduğunu anlamak 6 - 7 günü bulmadı, daha sonra bu işten vazgeçtik.

para isteyenler, durduranlar, laf atanlar, şüpheli gözüyle bakanlar. bir keresinde göl kenarından gelirken kısa yoldan geleceğiz diye haritadan farklı bir rota izledik, gecenin karanlığında 400 lümen lamba ile tarlaların arasından ve kimsenin olmadığı bir rotadan geçtik. tek yakın olan şey tel örgülerle çevrili bir hapishane idi. 27 yaşındayım, uzun süredir bu kadar tedirgin olduğumu hatırlamıyorum. hazırlıklı olmadığımız için gece ekipmansızdık, 400 lümen lamba önünü zor aydınlatıyor. hapishane, tarla derken harita bizi tren yolunun yanındaki araba yoluna yönlendirdi. 200 metre mesafede evler vs var ama sokakta kimse yok, insan bayağı tedirgin oluyor. yahu ışık yok, şehir içindeki ışıklı yola girdiğimde içime su serpilmişti.

Artık eskisi gibi değilim, korkuyorum. sebebini bilmiyorum.
Büyüyorsunuz 😀 Hayattaki deneyimleriniz artık sizi daha dikkatli kılıyor.

Eskiden bisiklet sürerken hiçbir şeye dikkat etmezdim. Çocukken kötü frenli bir bisiklet ile acayip dik rampadan oluşan bir sokakta (atıyorum 30 dereceden fazla) freni kötü bir bisiklet ile bayır aşağı hız denemesi yapardık. Yolun sonu eskiden şehirler arası yol diye geçerken daha sonradan şehir içine dahil olmuş fakat yine yoğun araç trafikli bir yerdi. Frenler zar zor tutar ama yine de denerdik. Bir keresinde fren tam tutmayıp yola firladım. Araç denk gelse muhtemelen ölmüştüm 😀

Bu söylediğim olay tabii ki 13-14 yaşlarda gerçekleşmişti. Cahillik işte. Cahil cesareti derler ya tam olarak o. Birkaç sene sonra büyük bir kaza geçirip sakat kaldım. Detaya girmeyeceğim daha önceden forumda anlatmıştım. Sonrasında bende de bir korku oluştu. Yıllarca bisiklete tövbeli kaldım. 30 yaşında tekrar denedim sürmeyi. Ama baktım ki ya düşersem korkusu var. Kafa travmalarının ölümcül olabileceğini farklı farklı yerlerde öğrenmişim. Gittim kask aldım kendime. İş nedeniyle gece boş oluyorum. Gittim aydınlatmaya yatırım yaptım. Çünkü gece görülmediğim için ölmek istemiyorum.

Neyse uzadı biraz. Turlara katılıyorum ve her kurala elimden geldiğince uymaya çalışıyorum. Kimsenin sağından geçmiyorum. Soldan geçerken uyarıyorum. Takip mesafesi bırakıyorum. Bayır aşağı giderken de kontrollü iniyorum. Ama turdaki 20'li yaşların başında bir arkadaş bayağı tehlikeli hareketler yapıyor. Ya bayır aşağı kontrollü inerken bana teğet geçiyor. Kulağımda bir ıslık sesi kalıyor. Ya da benzer durumlarda ben takip mesafesini korumaya çalışırken önümde zikzak yapıyor, ani fren yapıyor. Oyun oynuyor, kısaca hiçbir şeyi düşünmüyor.

Yani yaş ilerleyince insan hataları daha bir farkediyor. Çok yaşlı sayılmam. Benden daha tecrübeli insanlar da bu forumda mevcut. Sadece kendi gözlemimi anlatmak istedim.

Belki de yaşadığımız hayatın ciddiyetini anladık. Bilemiyorum.

Scudo
Eskiden bisiklet sürerken hiçbir şeye dikkat etmezdim. Çocukken kötü frenli bir bisiklet ile acayip dik rampadan oluşan bir sokakta (atıyorum 30 dereceden fazla) freni kötü bir bisiklet ile bayır aşağı hız denemesi yapardık. Yolun sonu eskiden şehirler arası yol diye geçerken daha sonradan şehir içine dahil olmuş fakat yine yoğun araç trafikli bir yerdi. Frenler zar zor tutar ama yine de denerdik. Bir keresinde fren tam tutmayıp yola firladım. Araç denk gelse muhtemelen ölmüştüm 😀

Bu söylediğim olay tabii ki 13-14 yaşlarda gerçekleşmişti. Cahillik işte. Cahil cesareti derler ya tam olarak o. Birkaç sene sonra büyük bir kaza geçirip sakat kaldım. Detaya girmeyeceğim daha önceden forumda anlatmıştım. Sonrasında bende de bir korku oluştu. Yıllarca bisiklete tövbeli kaldım. 30 yaşında tekrar denedim sürmeyi. Ama baktım ki ya düşersem korkusu var. Kafa travmalarının ölümcül olabileceğini farklı farklı yerlerde öğrenmişim. Gittim kask aldım kendime. İş nedeniyle gece boş oluyorum. Gittim aydınlatmaya yatırım yaptım. Çünkü gece görülmediğim için ölmek istemiyorum.

Neyse uzadı biraz. Turlara katılıyorum ve her kurala elimden geldiğince uymaya çalışıyorum. Kimsenin sağından geçmiyorum. Soldan geçerken uyarıyorum. Takip mesafesi bırakıyorum. Bayır aşağı giderken de kontrollü iniyorum. Ama turdaki 20'li yaşların başında bir arkadaş bayağı tehlikeli hareketler yapıyor. Ya bayır aşağı kontrollü inerken bana teğet geçiyor. Kulağımda bir ıslık sesi kalıyor. Ya da benzer durumlarda ben takip mesafesini korumaya çalışırken önümde zikzak yapıyor, ani fren yapıyor. Oyun oynuyor, kısaca hiçbir şeyi düşünmüyor.

Yani yaş ilerleyince insan hataları daha bir farkediyor. Çok yaşlı sayılmam. Benden daha tecrübeli insanlar da bu forumda mevcut. Sadece kendi gözlemimi anlatmak istedim.

Belki de yaşadığımız hayatın ciddiyetini anladık. Bilemiyorum.
Evet, belki de öyle.

2 sene öncesine kadar bisikletin üzerinde gelen saçma ışıklarla sürüyordum. Ben de sizin gibi ışıklara yöneldim, bu sene aydınlatma sistemimi değiştirdim.

işin garibi belirli şeylere uymayanlara tahammül de edemiyorum artık. geçenlerde hidrolik frenle ilgili bir sorun yaşayıp arka freni söktüm. tekrar düzeltene kadar sürmediğim günler oldu, ön fren vardı fakat güvenlik riski var diye düşündüm.

İnsanın birkaç sene önce umursamadığı şeylere artık tahammül edememesi bana ilginç geliyor. Gece aydınlatmasız bisiklet sürenlere gıcık oluyorum.

Dün akşam 22 de canım sıkıldı .Aldım bisikleti bir yarım saat tur atayım dedim .Saate bir baktım 00 olmuş .Gece ortalıkta kimse yok,şeytanın tarak bilediği yerlerde sürüş yaptım.Ulan bu delilik değilde ,ne be 😀

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Dün akşam 22 de canım sıkıldı .Aldım bisikleti bir yarım saat tur atayım dedim .Saate bir baktım 00 olmuş .Gece ortalıkta kimse yok,şeytanın tarak bilediği yerlerde sürüş yaptım.Ulan bu delilik değilde ,ne be 😀

ne stres kaldı ne sıkıntı. Arada yapıyorum iyi oluyor.

• Beğen
Tepkiler: speedymammy
Kuyuya bir taş atayım mı? Ben, o simidin benim yiyebileceğim kıvamda mı değil mi bakmadan çöpe atan, veya bakıp "yemeyiversin" diyen kişiyle evlenmezdim. Zaten müzmin bekarlık yolunda yürüyorum emin adımlarla.

Büyük Türk filozofu Haydar Dümen zamanında şöyle demişti: "Boşanmaların en temel sebebi evliliklerdir."

Kuyuya bir taş atayım mı? Ben, o simidin benim yiyebileceğim kıvamda mı değil mi bakmadan çöpe atan, veya bakıp "yemeyiversin" diyen kişiyle evlenmezdim. Zaten müzmin bekarlık yolunda yürüyorum emin adımlarla.

Benzeri durumda bende emin adımlarla ilerliyorum. Akraba çevresinde askere gittin işini de eline aldın daha ne bekliyorsun diyenlere sipariş geçiyorum "İsveç, İsviçre, Almanya, Hollanda veya benzeri ülkelere beni evlenme ile götürebilecek her türlü aday kabulümdür" diyorum. Mesela bana bunu soranlardan bir tanesinin 7 düveli İsviçre'de özellikle onlara tembihliyorum. Zaten bu cevabı verince "eee bizden bulalım, yaşıtın yok ki" tarzı geçiştirme cevaplar geliyor. Bilmiyorum farklı fikirde olanlar illa ki vardır ve olacaktır ama ülke şartları düşünülünce aşk evliliği yapmak şu anda imkansız geliyor bana. Çevremde bunu yapan 10 arkadaşımdan 8i boşandı 1 tanesi evli ama ne evlilik ikisinin de evlilik dışı ilişkileri var, mantık evliliği olacak. Zaten olacaksa da olmayacaksa da her iki durumda da olup yada olmuyor.

Vaktiyle güzel kanallardan biriydi. Yabancı dizi kavramı buradan izleyerek başladı. Ki ekrandaki sigara yasakları sonrası çiçek koymasını unutamıyorum.

Dosyalar

• indir.jpg
    indir.jpg
    5,8 KB · Okunma: 18
Beyaz yanaklı lastiklere hastayım

Son bir ayda usd try 1 tl'den az artmış. Hadi iki ay önce abi kur fırladı abi kur arttı deniyordu herşeye, biz de haklısın diyorduk ama kur durdu hala habire zam yapılıyor. Sevgili üreticilerimizin esnafımızın kuru ne zaman duracak acaba :)
Üreticide zam yapmak bir bağımlılık halini aldı. Hoşlarına gitti

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Gelmek bilmeyen ptt kargo yapmışlar.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Yarın hava güzel Pazar da
Fakat dinlenmek daha ağır basıyor
Bisiklet :(
@umutcelik Hollanda da arcade salonu var mı?
Tecmo world cup 98
Tekken Tag

Son düzenleme:
kadıköy rıhtımdan ters yönden boğaya tırmanıyordum,üç tekerlekli motorsiklet bir anda önüme çıktı,hafifçe çarpıştık.Abe sen hatalısın beni görmen lazımdı,sen ters yönden geliyorsun dedi.Abi döndüğün yerde miniibüs var ,sen minibüsün arkasında kaldığın için gözükmüyorsun dedim .Ben mi hatalıyım ,bu hıyar mı çözemedim 😀

Geri