Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

25.4 mm diye satın aldığım sele borusu 25 mm çıktı. Kadroya soktuğumda ne kadar sıkarsam sıkayım az bir kuvvet uygulayınca boru kadronun içine kaçıyor. Boyattıktan sonra dremel ile selenin gireceği kadronun içine zımpara yapmıştım hafif. Acaba ölçüsü mü değişti diye düşündüm. Sonra eski boruyu aldım bir baktım girmiyor o sıkılı vaziyette kadroya. Sonra aldım elime kumpası. Eski boru tam 25.4 mm yeni boru ise tam 25. 0.4 mm bu kadar mı etki eder? Ve neden selle royal markası 25.4 deyip 25 mm ürün üretiyor.

Selle Royal'in borusunun üstünde ölçüsü yazıyor mu (bendeki bütün borularda yazıyor)? Üstünde 25 yazıyorsa belki satıcının azizliğidir.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Scudo
25.4 mm diye satın aldığım sele borusu 25 mm çıktı. Kadroya soktuğumda ne kadar sıkarsam sıkayım az bir kuvvet uygulayınca boru kadronun içine kaçıyor. Boyattıktan sonra dremel ile selenin gireceği kadronun içine zımpara yapmıştım hafif. Acaba ölçüsü mü değişti diye düşündüm. Sonra eski boruyu aldım bir baktım girmiyor o sıkılı vaziyette kadroya. Sonra aldım elime kumpası. Eski boru tam 25.4 mm yeni boru ise tam 25. 0.4 mm bu kadar mı etki eder? Ve neden selle royal markası 25.4 deyip 25 mm ürün üretiyor.
Sele borusu için adaptörler oluyor belki işe yarayabilir.

• Beğen
Sele borusu için adaptörler oluyor belki işe yarayabilir.
Gece biraz araştırdım. Sele borusunu 85'e almıştım. Adaptörler 150-200 😀 Yeni sele borusu almak daha mantıklı geldi.
Selle Royal'in borusunun üstünde ölçüsü yazıyor mu (bendeki bütün borularda yazıyor)? Üstünde 25 yazıyorsa belki satıcının azizliğidir.
Yok abi demin baktım. 25.4 yazıyor ama yalan. Kumpasla bakıyorum 25. Elimde eskiden kalan tam 25.4 mesela.

Son düzenleme:
Tek başına mı yoksa gurup halinde bisiklet sürmek mi daha eğlencelidir ?

Valla savunmay
Gözünün üstünde kaşın var türü denetim olursa reflektörün büyüklüğüne takılabilirler ama normalde reflektörlü kolsuz rüzgarlık bu sınıfa girer. Kayışlar şeklinde olanlar da kabul ediliyor.

Yazın öğle güneşi altında reflektörlü yelek denetimi yapılıp tüm scooter'lara ceza yazıldığını gördük.
Valla savunmayı yazdım yarın veririm artık hakime hanımın takdirine kalmış.

Valla savunmay

Valla savunmayı yazdım yarın veririm artık hakime hanımın takdirine kalmış.

Herhangi bir modeli kabul etmiyorlarsa kabul ettikleri modelin net tanımı lazım. Mesela reflektörlü alanlar en az 5 cm kalınlığında olmalı, beyaz yansımalı, kalan kısımlar lime/fosforlu yeşil/sarı/turuncu olmalı, reflektör görünen alanın yüzde şu kadarını kaplamalı ya da toplam en az şu kadar alan kaplamalı v.b. Ben öyle bir tanım görmedim.

Herhangi bir modeli kabul etmiyorlarsa kabul ettikleri modelin net tanımı lazım. Mesela reflektörlü alanlar en az 5 cm kalınğında olmalı, beyaz yansımalı, kalan kısımlar lime/fosforlu yeşil/sarı/turuncu olmalı, reflektör görünen alanın yüzde şu kadarını kaplamalı ya da toplam en az şu kadar alan kaplamalı v.b. Ben öyle bir tanım görmedim.
Bende geçen polis amirine aynı açıklamayı yaptım Barış abi adam kesin vardır dedi yok dedim :)

• Beğen
Bende geçen polis amirine aynı açıklamayı yaptım Barış abi adam kesin vardır dedi yok dedim :)

Olduğunu iddia eden göstermeli. Gösteremiyorsa yoktur.

• Beğen
Van rysel kask kafama oluyor ama çeneye bağlanan klips kapanmıyor .Mağazada sonuna kadar gevşetmemize rağmen ipler yüzünden alamadım kaskı.Bunu yaşayan başka kimse var mı ?

Hafta sonu köye gittim yol bisikletimle 70 km. Annem " oğlum arabayla git başına bir şey gelir " diye diye bisikleti köyde bıraktım. Şimdi de 12:00-24:00 mesaim var. Şu güzel havalarda dağ tepe tırmanıyor olmak vardı. Her yokuşun ardı ayrı güzellikti ama işte iş güç . En iyi zamanları kaybettik gitti.

• Beğen
Bisiklet kullanırken ön far yola fırladı.Alıp baktığımda farı plastiğe tutturan ufak vida yuvası genişleyip yalama olmuş ,vida tutmuyor.Daha kalın bir vida atsam yuva dağılır ? Yapıştırıcı tutar mı ?

Benim de bisikleti boyamaya niyetim var, hatta kumlayıp elektrostatik boya yaptırmayı bile düşündüm ama uçuk rakam söylediler. Şimdi kafamın bir köşesinde hep durup rahatsız ediyor. Ne yapsam nasıl yapsam diye. Siz daha önce hiç boyadınız mı ?
11 senelik çelik kadro mtb'mi geçenlerde sadece suyla temizledim sprey boya + vernik ile boyadım . En basit ve ucuz yöntem. Daha da iyi olsun derseniz zımpara yapıp , macun çekip astar sprey boya yapılabilir.

• Beğen
Hafta sonu köye gittim yol bisikletimle 70 km. Annem " oğlum arabayla git başına bir şey gelir " diye diye bisikleti köyde bıraktım. Şimdi de 12:00-24:00 mesaim var. Şu güzel havalarda dağ tepe tırmanıyor olmak vardı. Her yokuşun ardı ayrı güzellikti ama işte iş güç . En iyi zamanları kaybettik gitti.
Gercekten en iyi zamanları kaybediyoruz. Ben 3 hafta boyunca ruble kırık diye kaldım. Bu hafta da sabah farklı hava öğlen farklı hava diye çıkamadım. Acayip ısı farkı var ve bende uygun kıyafet yok diye çok gitmek istediğim bir turu kaçırdım. Hasta olma riskini göze alamadım bebek var evde.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Gercekten en iyi zamanları kaybediyoruz. Ben 3 hafta boyunca ruble kırık diye kaldım. Bu hafta da sabah farklı hava öğlen farklı hava diye çıkamadım. Acayip ısı farkı var ve bende uygun kıyafet yok diye çok gitmek istediğim bir turu kaçırdım. Hasta olma riskini göze alamadım bebek var evde.
Sabah hava mis gibiydi her şeyi hazırladım tam çıkacağım bisikletin ön teker patlamış. Yama takımı ve iç lastiğim de yoktu. Bisikletçilerden de bir tane açık bulabildim yarım yamalak bir gün oldu.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve -Deniz-
Tek başına mı yoksa gurup halinde bisiklet sürmek mi daha eğlencelidir ?
Sana uyum sağlayabilen bir arkadaşın ve ya arkadaşların varsa onlarla sürmek çok daha eğlenceli emin ol. Senin sürüş tarzına uygun bir arkadaş bulmalısın. Sakin gitmeyi seviyorsan basıp gidecek bir arkadaş seni sinir edebiliyor tecrübeyle sabit. Ama hızlı sürüş için de sakin süren bir arkadaşı arkada bırakmış olursun. Tek kişi sürmek ise de kişiye göre değişir yukarıda yazmışlar "terapi gibi" çok doğru aslında. Arkadaşlarla sürmek her ne kadar eğlenceli olsa da tek başına sürmenin zevki de bi başka. Ancak tek başına sürerken bi kulağına kulaklık takıp müzik açmayı da unutma.

• Beğen
Tepkiler: speedymammy
Yarın mesai var ben hala elimde jant akort ediyorum. Neyse yeni bitti de hemen disk fren ayarlarını yapıverdim. Sürüşe hazır. Anlamıyorum ki 32 tel çok mu az benim kiloma göre. Cumartesi arabayı sanayiden almaya bisikletle gideyim dedim. Yolda giderken çat diye bir ses. Göbeğe yakın kısımdan kırıldı jant teli. Bu 3 etti.

Klasiği yapacağım diye bunu da kenarda tuttum tüm haftasonu. Anca kendime vakit ayırabilir vaziyete geldim ve anca bisiklete bakabiliyorum. Haftaici vakit bulamıyorum. Çarşamba günkü tur için o yüzden şimdiden hallettim. Aklımdan çıktı iyi oldu.

Trek iyi güzel hoş da bir freninden iki jantından nefret ediyorum. Freni tektro beni tutmuyor. Jantı da muhtemelen benim ağırlığımı çekmiyor. Peugeot'da bir kere akort bile istememişti bisiklet. Tel kopma da yaşamamıştım. 36 tel miydi o hatırlayamadım.

Şöyle kaliteli ve 36 tel olacak şekilde hazır bir jant seti önerebilecek var mı?

Bir de yavaş yavaş farkında olmadan bisiklet sürüşünden çok işin mekanik tarafına kaydım istemeden. Bu kadar içinde olmak yerine daha fazla bisiklet sürmek istiyorum onu farkettim. Sürüşlerimi arttıracağım. (Kendime not)

11 senelik çelik kadro mtb'mi geçenlerde sadece suyla temizledim sprey boya + vernik ile boyadım . En basit ve ucuz yöntem. Daha da iyi olsun derseniz zımpara yapıp , macun çekip astar sprey boya yapılabilir.

Ben daha detaylı bir çalışma yapmayı planlıyorum, komple boyayı söküp aşama aşama en ince ayrıntısına kadar yapacağım kısmet olursa. Sorduğum yerlerden biri 2500 diğeri 7000 den başlıyor dedi. Paranın adı var. Elimden geliyor çok şükür. Kendim yapacağım. Ancak bir sorunum var orta göbek hangi yöne açılıyor onu kestiremiyorum bir kaç video izledim YouTube da onları referans alacağım artık.

Ben daha detaylı bir çalışma yapmayı planlıyorum, komple boyayı söküp aşama aşama en ince ayrıntısına kadar yapacağım kısmet olursa. Sorduğum yerlerden biri 2500 diğeri 7000 den başlıyor dedi. Paranın adı var. Elimden geliyor çok şükür. Kendim yapacağım. Ancak bir sorunum var orta göbek hangi yöne açılıyor onu kestiremiyorum bir kaç video izledim YouTube da onları referans alacağım artık.
Hangi göbek ? Hollatech falan mı

Geri