Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Merhaba. Bilgisayar mühendisiyim. Yazılımcı olarak çalışıyorum. Türkiye'deki bilindik bir bisiklet mağazasının internet sitesinde bir ürüne bakarken sitede bir açık yakaladım. Kötü niyetli olsam çok büyük zararlar verebilirim ve bir şeyler koparabilirim. Firmaya whatsapptan yazıyorum fakat cevap vermiyorlar. İnsanların bilgileri ya da kendi bilgileri ve parası bu kadar değersiz olmamalı.

Kişisel verilerimiz bu ülkede asla güvende değil :(
Şüpheye düşüp sanal kartımı iptal ettim hocam hemen :D Uyarı için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Scudo
Şüpheye düşüp sanal kartımı iptal ettim hocam hemen :D Uyarı için teşekkürler.
Ödeme bilgilerini kendi veritabanlarında tutmuyorlardır zaten. Tutulsa bile şifrelenmiştir. Ayrıca sertifikasız ödeme sayfası varsa oradan sanal kartla bile alışveriş yapmam :D 50 lira fazla olsun güvenli olsun :D

Merhaba. Bilgisayar mühendisiyim. Yazılımcı olarak çalışıyorum. Türkiye'deki bilindik bir bisiklet mağazasının internet sitesinde bir ürüne bakarken sitede bir açık yakaladım. Kötü niyetli olsam çok büyük zararlar verebilirim ve bir şeyler koparabilirim. Firmaya whatsapptan yazıyorum fakat cevap vermiyorlar. İnsanların bilgileri ya da kendi bilgileri ve parası bu kadar değersiz olmamalı.

Ülkede vatandaş güvende değil ki kişisel verisi güvende olsun.

Çok üzüldüm hangi site acaba bu? 🤔

kafayı yemiş, fakirliğe, cahilliğe mecbur bırakılmış, bırak bisikleti yolda yürürken bile sebepsiz gelip birinin sizi öldürme olasılığının yüksek olduğu özellikle büyük şehirlerde durum böyle, dolarmış işsizlikmiş bilmem neymiş s. edin bunları önce adalet yaşamak hakkı için birilerinin artık sokağa çıkması lazım. Bu ölümlerin bu adaletsizliğe dur demek için ses getirecek bir protesto yapılmalı (bisiklet kazalarında öldürülenler için!)

Alt komşunun on iki yaşlarındaki çocuğu da bisiklet edinmiş. Neyle temizliyorsun dedim, uyanık, zincir yağına değer diye deterjan sürmüyorum ama çok çabuk kirleniyor dedi. Yeni nesil gümbür gümbür geliyor. Biz bisiklet temizliği nedir bilmeden büyüdük...

bisiklet yoluna araba park edip giden sığırların rahatlığından isitiyorum.

Bisikletle işe gitme hevesimden vazgeçtim zaten işyeri servisi var, sporumu yakın çevremde yaparım artık. Bu aynı zamanda Mosso Legarda hevesimden de vazgeçmem demek oldu. Hantallığı üzerimden atma, nefes açma gibi hedeflerime yakın çevremdeki arazi ve yol durumuna daha uygun olan Bisan Mtx 7400 ile ulaşmaya çalışacağım, ufak ufak turlamaya da başladım. Öncelikle satın aldığım 29 jant 19 inç kadrolu Bisan Mtx 7400 ile yaptığım sürüş deneyimi çok keyifliydi. İri yapısı sebebitle yüksekte olma hissi çok hoş. Çukurlar, tümsekler, kaldırım iniş ve çıkışları konusunda insana yüksek derecede güven veriyor. Dağ bisikleti lastikleri olsa da çok hafif bir eğimde bile yolda akışı, geniş ve hava dolu lastiklerin seleden hissedilen yumuşaklağı gerçekten tecrübe edilesiydi. Ne bileyim, daha iyi bir biniş deneyimi için ata filan binmek gerekir herhalde, öyle ki bisikletten çok ata binmiş gibiydim. Kendisiyle tanışmış olmaktan çok memnunum.

Bu memnuniyeti epey bir hissettikten sonra yolda bir kaç kez ani duruş yaparak koltuktan inmem gerektiğinde kadroya oturmam vesilesiyle, bindiğim atın sert bir yanıyla da karşılaşmış oldum. Bisikletin kadro üst borusuna öyle bir açı vermişler ki, koltuktan kendinizi beden kalınlığınızca ileri attığınızda koltuktan daha yüksekte bulunan kadrosuna inmek zorunda kalıyorsunuz. Normalde benim mantığıma göre, koltuktayken parmak uçlarımla yere değebiliyorsam kadroya indiğimde ayak tabanlarımın rahat şekilde yere basabiliyor olması gerekti. Ama öyle olmuyor malesef. Kadronun canınızı yakmasından kurtulmak için ya kadronun üzerine yatıp totonuzu koltuğun altına kaydırıp kadronun alçak olan yerine ulaştırmalısınız (İnşallah beni bu durumda gören fazla kimse olmamıştır :) ) ya da bisikletten inmek için koltuktayken doğrudan bisikleti yana yatırarak ayağınızı yerle buluşturmalısınız Yani bisikleti yana yatırmadan dik bir pozisyonda inmek pek mümkün değil. Neyse ensaf arkadaş sağolsun ertesi gün değişim yaptık ve ben de mantığıma uygun olan bisikletten iniş şekline ancak 27,5 jant 17 kadro ile ulaşabilldim ki o açılı kadro halen acı vermeye çok yakın, 19 inç kadro ile kesin. Aklımsa hala ilk bindiğim o atın sürüş keyfinde. belki alışırdım veya günlük kullanım için uygun bir yol bulurdum ama neyse böylesi daha iyi oldu gibi.

29 jant 19 inçten sonra 27,5 jant 17 inç küçük gelmedi mi diye sorarsanız, ilginçtir ki gelmedi. Öyle ki seleyi tam olarak gidon hizasına yükselttiğimde sele yüksekliği topuğumla pedala tam düz bir bacakla bastığım mesafeyi sağlıyor. özet olarak "CUK" oturuyorum. ilk bisikleti alırken aklın nerdeydi derseniz, o gün iş yerinde can sıkıcı bir kaç şey yaşadığımdan ve bıkkınlıktan olsa gerek kadroya iniş acısı yaşayana kadar gözüm pek bir şey görmedi. Bisikleti daha önce görüp beğendiydim, dükkana gittim, aldım, üstüne bindim, gittim. Eşek de yüzmenin bin çeşidini bilir ama denize düşünce hepsini unutur, boğulur gider derler. İnsanın da durumu eşek saatindeyken bundan farklı olmuyor demek ki, kadro geometrileri, sürücü oturuş şekli, eklem açıları vs. vs. o kadar araştırmıştım halbuki.

Son düzenleme:
Bugün 24 Temmuz. Tam 100 sene geçti Lozan ın üzerinden. Bundan sonra jelibon rezervlerini istediğimiz gibi çıkarabileceğiz. Bundan sonrasını dıj güçler düşünsün.

Bisiklet ile 1 saatte 11.5 km yol gitmek sizce normal mi yoksa yavaş veya az mıdır?

Bisiklet ile 1 saatte 11.5 km yol gitmek sizce normal mi yoksa yavaş veya az mıdır?

Yeni başladıysanız ve alışma sürecindeyseniz ya da yüksek eğimli bir rotada ilk defa sürüş yapıyorsanız normal. Zamanla kondisyonunuz geliştikçe hızlandığınızı farkedersiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Yeni başladıysanız ve alışma sürecindeyseniz ya da yüksek eğimli bir rotada ilk defa sürüş yapıyorsanız normal. Zamanla kondisyonunuz geliştikçe hızlandığınızı farkedersiniz.

Aslında yeni sayılmam rota da düz. 1 saat için normali ne kadar olmalıdır mesela?

Aslında yeni sayılmam rota da düz. 1 saat için normali ne kadar olmalıdır mesela?
Kuvvetli kafa rüzgarı olmayan normal bir günde, ortalama kondisyona sahip amatör bir yol bisikleti kullanıcısından düz bir rotada 25km/h gibi bir sonuç beklemek abartılı olmaz.

Lakin yukarıda bahsettiğim parametrelerin dışında sürücünün antrenman sıklığından beslenme durumuna, havanın sıcaklığından kullanılan lastik basıncına daha onlarcası sayılabilir.

Bu nedenle performansınızı değerlendirirken başkaları ile kıyaslamak yerine kendi gelişiminize odaklanın. Bazı günler bacaklarınızın sizinle aynı fikirde olmayacağını da unutmayın.

bisiklet yoluna araba park edip giden sığırların rahatlığından isitiyorum.
sileceklerini kaldırıyorum ama genelde fazla kaldırınca, özellikle sürücü tarafındakiler, ya eğiliyor yada kırılıyor. meh meh meh.
Bugün 24 Temmuz. Tam 100 sene geçti Lozan ın üzerinden. Bundan sonra jelibon rezervlerini istediğimiz gibi çıkarabileceğiz. Bundan sonrasını dıj güçler düşünsün.
lozanın gizli maddeleri bu gece 23:59 a kadar geçerliymiş. acele etmen.

Duraklama olmadan, açık ve temiz bir yolda mı, olağan şehir içi şartlarda mı, bisiklet yolunda mı?
Duraklamalar, yavaşlamalar kısa süreli olsa bile ortalamayı çok etkiliyor. Bazen sabah erken saatlerde kendi kendime yaklaşık 15 km güzergahta 30 km/s altına düşmeme etkinliği yapıyorum, olabilecek her yerde hızı tutturuyorum ama ölçülen ortalama 15 km/s civarı oluyor. Bir karşıdan karşıya geçiş, bir ışık, yol verme, bir an duraklama ortalamayı çok aşağı çekiyor, otomatik duraklatma açık olsa bile.

Eğer bisiklete yeni başladıysanız bunun pek bir önemi yok açıkçası. Yol kalitesi, rüzgar, ışıklar, durma kalkma, yorgunluk vs hepsi hızını etkileyecek durumlar.

• Beğen
Tepkiler: Deep Below
Bisiklete yeni başlayan bir insan glikojen depolarını kontrol edemeyeceği için kısa süre içerisinde hızla terleyip yorulmaya başlayacaktır zaten. Yavaş hızda uzun süre sürerek 45 dakikadaki yağ yakmaya başlama süresini beklese daha iyi olabilir, ne de olsa spordan önce ısınmak her spor dalında mevcut.

Geri