Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
o değil de, ürün içerikleri azalıyor. 500ml şampuan aynı hacimdeki şişede evvela 400ml ye sonra 350ml ye düşmüş. krem peynir 200gramdan 180 grama düşmüş. ancak ambalaj ebatları aynı.
bu meretler, aynı fabrikadan, aynı kamyona aynı adette yüklenmiyor mu? bu kamyon yüzde 30 a kadar hafiflese de ürün içeriği aynı ağırlıktaki ambalaj ve içine kondukları kutulara rağmen yaklaşık yüzde 20 daha az yükü yüzde 20 daha ucuza mı taşıyor. bilemiyorum Altan bu hesabı.

Ambalaj tedarikçisinin elinde kalan stok varsa onun bitmesi bekleniyor olabilir. Son zamanlarda maliyet avantajı sağlamak için minimum sipariş miktarları epey yükseltildi. Eskisi gibi düşük stok, tam zamanında üretim gibi okul sıralarında öğrendiğimiz disiplinler geçerliliğini yitirdi mevcut piyasa ortamında. Bu tip değişiklikleri yapmak özellikle hantal organizasyonlarda çok uzun zaman alabiliyor.

Bunun yanında kalıp maliyetleri de çok yüksek, kısa vadede geri dönüşü mümkün görünmüyorsa bazı üreticiler bundan da kaçınabiliyor . Nakliyedeki gizli maliyetler birçok işletme tarafından görünmez ya da görmezden gelinir, ta ki biri çıkıp gözlerine sokana kadar.

1 yıldır, paket içerisindeki boş alanı azaltma, palet yüksekliklerini arttırma , yeri geldiğinde navlunun çok yüksek olduğu noktalardan tedariklerde dökme yükleme opsiyonları (örneğin Mısır->Rusya), yük birleştirme vs üzerinde çalışıyorum. Çok büyük kayıplar var gözden kaçan.

Bunlar haricinde iki sebep daha var
1- Rafta görünürlüğün azalması, tüketici algısı gibi pazarlamanın kaygıları (gramaj değiştirmeden ambalaj küçültme için)
2- Zamların oluşturduğu tepkileri azaltma çabaları

Yakın zamanda aramızdan ayrılan bisikletçiler için;bisikletime içlerinden birisinin adını etiketleyerek sticker yapayım diyorum bisikletime bakıp belki insan bu kim diye merak eder sosyal medya gibi yerlerde arar ve azda olsa dikkat çekmeyi başarabilir miyim,miyiz sorusunun yanıtını arıyorum,BU ÜLKEDE.

Yakın zamanda aramızdan ayrılan bisikletçiler için;bisikletime içlerinden birisinin adını etiketleyerek sticker yapayım diyorum bisikletime bakıp belki insan bu kim diye merak eder sosyal medya gibi yerlerde arar ve azda olsa dikkat çekmeyi başarabilir miyim,miyiz sorusunun yanıtını arıyorum,BU ÜLKEDE.
Hergün en azından bir fatiha yı ihmal etmeyin. Sticker kadar önemli

Sıkıntılı derecede fıtık var, fizik tedavi alıyorum
Nilüfer de Dr. Tuncer Onuktav var. Nöral terapi yapıyor, zamanında kendileri beni tedavi etmişti çok sevecen ve mizahı olan bir doktor tavsiye ederim.

Lozan'ın gizli maddeleri biteli 2 gün oluyor, hani bizim jelibonlar?

Marshall yardımları kapsamında hibeyle gelen, dede yadigarı Massey-Ferguson traktörümle dün sabah Gabar'da yeni açılan petrol kuyularına yanaştım. Çıkarılan "yerli ve milli" petrol o kadar kaliteli, o kadar rafineydi ki, kuyudan çıktığı haliyle traktörün deposunu doldurdum. Sonra da milli şuura sahip, milli ve manevi değerlerle yoğrulmuş her Türk genci gibi vatana bu hizmeti yapanlardan Allah razı olsun dedim ve tarif edilmez bir gururla oradan ayrıldım.

Şimdi Hans, Tony, Johnny, Herkel, Frank düşünsün...

Ha zamlandı ha zamlanacak derken ihtiyacım olan ve ihtiyacım olabilecek olan el aleti kategorisindeki her şeyi satın aldım. Bir kaç ay sürdü. Şimdi geriye dönüp tek tek liste çıkardım ne kadar para harcadığım ile alakalı. Hepsini taksite böldüm gerçi ama dehşet bir rakam çıktı. İyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum. :D Şuan minik bir şoktayım. Alet takımı almaktansa ayrı ayrı alınca daha uyguna geliyor diye hesaplamıştım başta. Çıkamadım işin içinden... Neyse sigarayı bırakalı bir seneyi geçti. Bir sene daha içmezsem amorti ederim muhtemelen.

Buna "gizli enflasyon" deniyor. Son dönemde maliyet artışlarını etiket fiyatlarına yansıtmak istemeyen birçok üretici bu yola saptı. Amaç apaçık tüketiciyi yanıltmak.
Doğru. Bunun en bilindik örneği de kuruyemiş markası Tadım. Sallıyorum 3 gramajda çekirdek satıyolar, 100, 200, 400 şeklinde. Bu zamanla 50, 100, 200'e düşüyor. Sonra 50'lik satıştan kalkıyor, ve hoooop seriye yeni renkte 400'lük bir paket, ve döngüye devam.

Ama üstünde yazan ile malın gramajının farklı olması farklı bir şey. Ve suç. Biri dava açsa kazanır yani.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Ha zamlandı ha zamlanacak derken ihtiyacım olan ve ihtiyacım olabilecek olan el aleti kategorisindeki her şeyi satın aldım. Bir kaç ay sürdü. Şimdi geriye dönüp tek tek liste çıkardım ne kadar para harcadığım ile alakalı. Hepsini taksite böldüm gerçi ama dehşet bir rakam çıktı. İyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum. :D Şuan minik bir şoktayım. Alet takımı almaktansa ayrı ayrı alınca daha uyguna geliyor diye hesaplamıştım başta. Çıkamadım işin içinden... Neyse sigarayı bırakalı bir seneyi geçti. Bir sene daha içmezsem amorti ederim muhtemelen.

Arada bir "şimdi alsam ne kadar tutardı" diye bakmak rahatlatır.

Arada bir "şimdi alsam ne kadar tutardı" diye bakmak rahatlatır.
Muhtemelen birkaç ay sonra baktığımda iyi ki almışım diyeceğim. Şimdiden fiyat 1.5 kat uyguna gelmiş oldu ama yine de kafam almıyor. Alışamıyorum enflasyona.

Muhtemelen birkaç ay sonra baktığımda iyi ki almışım diyeceğim. Şimdiden fiyat 1.5 kat uyguna gelmiş oldu ama yine de kafam almıyor. Alışamıyorum enflasyona.

Aynı markete 1 hafta arayla girince %30 fark var artık. Alışmak kolay o yüzden. Zaten "alışamadıysan kullanma" türünde bir olay olmadığından elde tek seçenek var.

Ben özellikle bu yıl pahalılık kavramımı yitirmiş durumdayım,sabah tesisatçı çağırdım eve rezervuar şamandıra takımı 1250tl dedi! ikinci şoku tahinli çörek fiyatını duyunca yaşadım 50tl! bildiğin el kadar tehinli çörek bu ya! öyle bir vaziyetteyim ki biri çıkıp 1 ekmeğe 20 tl dese çıkartıp verecem hiç yadırgamıyacak duruma geldim! Az önce tvde gördüm Bodrumda sosyete 330ml suya 135tl veriyormuş:hasta:

Ben iç takımı 250 liraya alıp kendim değiştim. Bizim ustalar insanı usta yapıyor sağolsun. Bir de bu bu gömme rezervuar hiç elleme diye de artislik yapıyorlar :D

Nilüfer de Dr. Tuncer Onuktav var. Nöral terapi yapıyor, zamanında kendileri beni tedavi etmişti çok sevecen ve mizahı olan bir doktor tavsiye ederim.
Şuan tedavi sürecindeyim. Ama araştırıp görüşeceğim. Teşekkür ederim hocam.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Balık avı forumunda aktifken de aynı şey olmuştu. Üyeler tarafından yakalanan balıkları görünce sanki herkes her gün sabahtan akşama kadar balık tutuyormuş, sanki herkesin evinin bir odası tamamen olta ekipmnlarıyla doluymuş da sanki bir tek ben bunlardan mahrum ve eksik kalıyormuşum gibi hissediyordum. Sonra ister istemez kurtlanıp alışveriş sitelerinde alıyorsun soluğu. Şuraya gitmek için şu lazım, şu balığa böyle olta lazım, Aaa! Bu neymiş ki böyle, kesin bundan da lazım. Alıyorsun veya almıyorsun sorun o değil, sorun kurtlarını dökememek. Sonra biraz zaman geçiyor ve çevreni tanıyorsun, kbulleniyorsun, gerçekte nelere ihtiyacın var görüyorsun, e fırsat bulup kurtlarını da dökebildiysen ne mutlu sana. Bense şu an bisiklet konusunda mutlu değil kurtluyum ve daha önceki tecrübeme dayanarak alışverişten uzak duruyorum.

Referans kulaklık aldım, mutluyum. Evde radyo var, müzik seti var. Kullandığım zamanlar ayda yılda bir. Çok şeye gerek yok. Minimalizm harika.

Ben iç takımı 250 liraya alıp kendim değiştim. Bizim ustalar insanı usta yapıyor sağolsun. Bir de bu bu gömme rezervuar hiç elleme diye de artislik yapıyorlar :D
Normalde ufak tefek tamirleri hep kendim yaparım ama dediğin gibi bu gömme rezarvuar mevzuu benide tedirgin etti,İnternette baktım 600tlye buldum aynı markanın takımını,sanırım youtube dan videoları izleyip bende yapacam alet edevat var nasılsa,baktım yapamıyorum başka tesisatçıya yaptırırım malzeme benden işçilik senden hesabı:acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve makaram
Normalde ufak tefek tamirleri hep kendim yaparım ama dediğin gibi bu gömme rezarvuar mevzuu benide tedirgin etti,İnternette baktım 600tlye buldum aynı markanın takımını,sanırım youtube dan videoları izleyip bende yapacam alet edevat var nasılsa,baktım yapamıyorum başka tesisatçıya yaptırırım malzeme benden işçilik senden hesabı:acpsnr:
Bazıları onuda kabul etmiyor. Artık herkes işi dala vere ye çevirmiş, malzeme aldım dedin mi , suratları bir eskiyor. Yada aldığın malzemeyi karalar 😂 kendileri hem işçilikten hemde aldığı malzeme fiyatlarını da fazla yazarak iki yerden adam soymanın peşine düşer olmuş.

Geri