Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

yurtdışından yakınımız yanında bisiklet getirince Türkiye'deki gümrükte vergi alıyorlar mı ? bir adet biisklet getirecek .
Yolcunun beraberinde 1 adet bisiklet getirme hakkı mevcut. Dolayısıyla herhangi bir vergi ödemesi olmuyor.

Scudo
Yolcunun beraberinde 1 adet bisiklet getirme hakkı mevcut. Dolayısıyla herhangi bir vergi ödemesi olmuyor.

ama her durumda % 18'lik gümrük vergisi uygulanıyormuş diye okudum bir yerde.

Uyku düzenim tepetaklak, işsizim. Çok şükür umut var, sözleşme imzaladım. Sevgili devlet yöneticilerimizin yasa / yönerge değiştirme yöntemleri, bunlarla ilgili memurlarının bile bilgilendirilmemesi sayesinde yaklaşık 2 senedir dışında bırakıldığım mesleğime, 14 Ağustos'ta, en başında hedef belirlediğim kolejde başlayarak geri döneceğim. Ama hâlâ bürokraside kaybolma ve sözleşmemin iptal edilme olasılığı var, düşük de olsa. Çok çalkantılı bir askerlik, işsizlik, bir idol-aile üyesinin yası sürecinin ardından, hayata döneceğim günleri bekliyorum, o günler için kendimi hazırlarken yavaş yavaş ölü sineklerimi süpürmeye gayret ediyorum. Ekonomil durumumu düşünmek bile yorucu. Türkiye'den kötü durumdayım denebilir. Her gece sabahlayıp, sabah 7'de eşimi uyandırıp işe yolladığım, sonrasında uyuduğum geçici bir rutin oluştu. Geçen haftaki başarısız sonuçlanan sıfırlama denememin ardından, dün(ya da bugün?) uyumadım. Ancak sıcaktan erimiş, 6 aydır yoldaşım olup geçtiğimiz ay bir diğer bacağını daha kaybeden güzel ruhlu evladım Güz'ü ıslak tülbente sardığımda yaşadığı rahatlıkla usul usul bana sokulup huzurla uykuya dalmasıyla anı değerlendirdim. 16.30 gibi ona sarılıp kendimi uykuya bıraktım. 22.30'da uyandım. Depresyon, bunaltıcı sıcak, ne yapacağını bilememek... 12 gibi kendimi dışarı attım. Bisikletle Kepez'e gittim. Bir yer bulup çay içtim. Sonra bir şeyler yedim. Dönerken 2 bira alıp Yeni Kordon'a geldim. Marooned dinlerken 1'ini içtim. Üstümü çıkarıp kendimi denize attım. Sonra ikinciyi içerken bisiklet kullanımı, teknikler, hatalarla ilgili araştırmalar yaptım. 2. biram bitmek üzere. Az sonra eve dönüp bir duş alıp sonra yine eşimi uyandıracağım. Bu kez akşama kadar uyanık kalacağıma ve uykum için bir şeyler yapabileceğime inanıyorum. Ne inanmadan oluyor, ne de alev almayan her kıvılcıma yas tutarak. Bir şeyler deniyoruz. Şöyle bakınca, şu şehirde ne çok şey yaşadım, ama ne kadar az yaşadım 10 senedir... Yine de burada olmasam bu saydıklarım iki adım/pedal uzağımda olmazdı. İnsan isteyince gerçekten Fizan olsa gidiyor, istemeyince avcunda olsa tutmuyor. Şans dileyin. Herkes için güzel günler, istek ve iç huzuru diliyorum. Ben bunları anlatmak istedim. Kendinize iyi bakın. :)

Bir bisikleti uzun bir yere park ederken kilitli zincirle bağlayınca insanın içi rahat ediyor ancak gidon aynası gibi bir aksesuarının çalınmasına karşı nasıl bir önlem alınabilir?
Sökülür takılır olandan alıp, parkedince söküp yanınıza alacaksınız

Kalpiye denilen pedal bağlantı aparatları var. Bunlara da bakabilirsiniz. Ben de düşünüyorum. Kilitli pedal bana şehir içi trafikte tehlikeli geliyor.
Kalpiye çok daha tehlikeli. SL pedalda topuğunu dışarı çekince çıt diye çıkıyor hemen. Kalpiyede elinle kayışın bağını çözmek zorundasın. Aslında olay kalpiyede (toe-clips) değil, kalpiyenin içinden geçen kayışta. Ayağı pedala sabitleyen şey kayış. Kalpiye, ayağını 'elini kullanmadan' kayışa geçirmeyi sağlıyor sadece. (Ne zor cümle oldu bu böyle).

Vittoria%201976%20shoes%20-%20riding%202.jpg

• Hahaha
  • Beğen
Tepkiler: Mazm ve -Deniz-
Kron bisikletlerin internetteki fotolari kotu. Asagida cektigim canli foto acik ara daha iyi.
internet fotoları hariç genel anlamda renk olayını konuşursak en iyi renkleri bence Carraro yapıyor. Aslında bu konu için bi anket dahi açılabilir. en iyi renkleri hangi yerli firma yapıyor diye.
20230714_153536.jpg
urunler-1672735139731.jpg

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Ülkemizin ilerlemesi bilimde sanatta felsefede gelişmesi için çalışacağız asla tembellik ve gaflet içinde olmayacağız. Hazıra konmak yerine gücümüzün yettiği gayreti göstererek hakkımız olanı elde edeceğiz. Ülkemizi her türlü tehtitden koruyacak asla geri adım atmadan atalarımıza layık bir şekilde bu topraklarda öleceğiz. Ve burada diriltileceğiz..

Bunlarla aynı yerde dirilmeyelim, nolur!
İnsanlar fikirlerini hukuka ve bu platformun gereklerine uygun olarak dile getiriyorlarsa ve bu görüşlerde editörlerin denetiminden geçerek sayfalarda yer buluyorsa kişiler gene aynı prensipler çerçevesinde bu görüşleri eleştirebilir. Bunda bir problem yok.

Zamanım dolduğunda ölümü en az tıbbi yardım görerek metanetle karşılamakta kararlıyım.
Eğer yaşamımızı çocuklarımızda ve genç kuşaklarda sürdürebilirsek ölüm bizim için bir son değildir. Onlar bizdir artık.
Bedenlerimizse yaşam ağacındaki solgun yapraklardır.

Albert Einstein

• Beğen
Tepkiler: sccetin
“Zihniniz üzerinde gücünüz var, dış olaylarda değil. Bunu fark ederseniz, kuvvet bulacaksınız.”
Marcus Aurelius

Üyelere özel Bianchi %10 indirim kampanyası varmış bike outdoor sitesinde. Fiyatlara güzel bir yuh çekiyorum.

Geri