Scudo Sports

Sözün bittiği yer; Kartepe -sefer- 12

anadolu performans ,,,

tüzük,,

kurallar,,

anadolu performansın bisikletçilik anlayışı nedir?

1- antremanlarda herkes tekdir,
2- her eleman patlayan lastiğini anında değiştirecek ve ekibe yetişecektir,
3- iç lastik ekipte her zaman taşınmıştır ve pompa ,yama yapılmaz bu ekipte yama evde yapılır yama işi performans bisikletçiliğinin kitabında yoktur sahada yama yapmadık ,,
4- bir amatör performans bisikletçisi şunu bilirki eğerki partneri kesilir ise onu geride bırakacaktır kesilen partner çalışmamasının bedelini sahada ağır öder,
pedal kardeşliği amatör performans bisikletçiliğinde asla yoktur,
5- pedal kardeşliği yok peki o zaman ne var ,çalışmak var tenbellik yok
ayrıca içki ve sigara gibi zararlı etkenlerden kesin uzak durulmasını bir amatör performans bisikletçisi bilir,
6- hafta içi çalışanlar malesef haftada 3 gün binemezler bir amatör performans bisikletçisi kesin olarak haftada 3 gün ve senenin 12 ayı binecektir 100 + larda buna vakit ayıranı kimse sahada tutamaz işin rajonu budur,,
7- beslenme dedik abur cubur yiyenden performans bisikletçisi olmaz erken yatıp kalkmak ise çok önemli,çizgisini sele üstünde performans anlayışa yöneltenler kendilerini aynen disipline edecekler başka yol yoktur,
8- antremandan bir saat önce kahvaltı yapılır aç karnına antreman olmaz,
9- sürat yaptığımız için ekipte kask bilinci vardır,ekibe kasksız olanlar alınır ama tüm sorumlulukları kendisine ait olduğuna dair kağıt imzalatılır ,
10 -kurallar acımasız ve serttir ve öylede olacaktır herhangi bi rahatsızlığı olanları ekip kabul etmemektedir ayrıca yaş sınırlaması vardır 18 yaş altı kabul edilmemektedir,

çizgimizden asla ödün vermedik,ve çok az adama nasip oldu performans bisikletçiliği ama bu çizgiyi yakalayanlar olayın ne kadar insana artılar ile geldiğini gördüler ,
evet ekipte 26 jant kullanan arkadaşlar şunu gördüler ve sonunda kendileride ifade ettiler 26 jant 200 km lerde adama traktör gibi gelir üstelik gereksizdir amatör performans bisikletçiliğinde uzun yollara 28 jant ile çıkılır ayrıca bisikletin ağırlığı önemlidir
tabiki 7.5 ağırlığında bir yol bisikleti avantajlıdır rampada ve düz yolda ,,tabi genede iş kaslara bakar çalışma disiplinine bakar,anadolu performasın hedefi istanbul dışıdır ve de hep öyle olacaktır burada sadece iki topik açacağız kartepe ve tavşanlı-boyalıca hattı
her iki etapta oldukça zordur,anadolu performansın forması yoktur biz formaya inanmayız biz sadece çalışmaya inanırız tenbelliği asla sevmeyiz,,

ekibin sağ kolu erkan közendir ve de benim ,,

13 nisan pazar
etap kartepe 1300 rakım
16 km rampa 99 km üzerine ,,

1- kudret-takım kaptanı
2- erkan közen yol takım kaptanı
3- kerim -mtb takım kaptanı,

saat 04.30 bostancı çıkış,,

disiplin,,,

ilk 39 km yavaş tempo
akabinde feribot süre 45 dakika
çıkış başlangıç yeri
topçular
varış- kartepe 1300 rakım,,
mesafe 60 + 16 = 76 km 16 km rampa eğim 7 ,
ilk 60 km de sürat fazla olmayabilir-soluklanma 3-4 dakika ile sınırlı 60 km ' de
suadiye köyü mola çeşme -15 dakika
16 km rampaya dalış-3-4 dakika soluklanma olabilir her pedalşör burada serbesttir
1300 rakım zirve -soluklanma 15 dakika ne fazla ne eksik aynı yerden iniş,
suadiye köyünde çorba içilebilir dönüşe kuvvet depolamaca ,
son 70 km yalova feribot saatini yakalamaca ,toplam sabahki 39 km yi saymaz isek
60+16+16+70=162 km dir..

gazanız mübarek olsun ,,

kerim-erkan 6 nisan son antremanları yapın ,,

Scudo
evet kerim erkan son hafta demir yüklenin mercimek ıspanak ayrıca karnabahar ve kuşkonmaz brokoli kıymalı makarna ise son gece erkan senle bizim evde ct akşamı yapacağız kıymalı makarna alış veriş yapar aynen eve erken gideceğiz saat 18.00 de buluşuruz gürsel akay bisiklette oradan vakit kaybetmeden bize ,
yemek yapılacak çünki ve saat en geç 22.00 de uykuya dalacağız 03.15 de kahvaltı bizde ,
önceden alışverişi yapacağız zati,,
bu arada şekeri kontrol eden kanseri kontrol eder,market kültüründen nefret ettiğimi bilirsiniz ,sitrik asitten tutta tüm meyve suları içeceği alayı kanser yaymakta ve malesef dünya devletleri bu gıda sektörlerine yaptırım yapamamakta türkiyede marketlerden ben anca organik buğday ekmeği alıyorum ve yumurta yoğurt ise itimat oluyor ve tereyağda zeytinyağda açıkçası bu marketlerin ne zeytinyağına güvenirim ne de tereyağına ,
doymamış yağ oranlarının düşük olması lazım ve doymuş yağ oranlarınında
bu arada süt bana yaramış idi son antreman dönüşünde eski 56 feridun tezbaşaranda bana aynı şeyi söylemiş idi çok süt içiyorum diye eğerki ultra şampiyon senelerce bu sütten antreman sırasında zarar görmedi ise onun metabolizmasına uygun olduğu anlamı çıkar , aynı şekilde benimde şimdi energeller ile süt karışırsa kartepe etabında sorun olabilir sadece energeller olacak ve sonra dönüşte energeller biter ise benzincide poweraid mavi içilecek 2 taneden fazlası zararlı yanıma yiyecek almam zati sadece enerji içecekleri olacak ve çukulatalı power bar katı bi olay bu ve yeniyor ,,
bir de cici bebe var onun içeriğine baktım acaip vitaminler var ve çocuklar için ama bizimde işimize 200 km de yarıyabilir,,

bu arada orta kanaldan haber geldi,aytek yarışlara girecek bu pazar formulada ,
orada olacağım 10.40 da yarışlar başlar erkan ister isen gel bostancıya saat 08.30 da ben gideceğim mecburen aytek davet etti gitmez isem sonra ayıp olur saat 10.40 da yarışlar başlıyor ,,

erkan altta trek yol olabilir değeri 7500 yuro yalnız üst boru uzunluğu 56 cm bana olan 53 cm evet bisiklet gürsel dostumun,yalnız kadro bana büyük bisiklet 7 kilo 500 gram bu gün dükkandayım ve burada sürdüm ama sakat tabi kadro büyük bi de biliyorsun suadiye inişi sakat gerçekten çukurlar bizi bekliyor çukurlar bayağı sıkı ,asfalt son 5 km gerçekten bozuk ,,

evet orta kanal iyidir erkan :)
ev telefon yok benim bu telefon şirketine para kaptırmam bir de cep miş mepmiş işim olmaz benim ,
bir de bi leptop hikayesi var ki acaip uyuz oluyorum onada yok pili biter 200 lira boşversinler bu işleri ,
evet bi adet creative mp3 aldık ama hakkını verdi müzik dinleyeceğiz tabi,
bu kadar sitemden sonra saat 08.30 da kerimde gelecek aynen formula yarışlarına bakacağız
bu arada zamana karşı bisikletler olacak ,yanılmıyorsam bir kişiye 3000 lira ödül var aytek kapar ise ekipçe seviniriz,,,zati onu desteklemeye gidiyoruz ,,

[h=3](link) [h=4]Nis 13 Parlak güneş ışığı 20°Dü 13° e

vet aynen hava iyi istanbulda ,inşallah bozmayacak,

izmitte durum iyi rüzgar makul ,,

[h=3](link) [h=4]Nis 13 Güneşli 22°Dü 12°

saat 06.13 evet kerim -erkan saat 08.30 da bostancı iskeledeyim deniz otobüsleri terminali önü..

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/1797495_679570312088763_805959157_n.jpg

grup halinde rüzgara karşı zafer kazandılar
evet torku,,,

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/1238726_679570398755421_12048760_n.jpg

lastik patlaması ,,evet çok hızlı idi bayan sürücü,,

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/10246864_679570095422118_136766654_n.jpg

veeeeee aytekin erzan,,,

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1.0-9/10154896_679570772088717_1600157721_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1.0-9/10153830_679570725422055_1364340477_n.jpg

istanbul,,

Pazar
(link)Genel Olarak Açık. En yüksek 14°C. Rüzgâr GB ve değişken.

Pazar gecesi
(link)Genel Olarak Açık. En düşük 11°C. Rüzgâr GGD ve değişken.

Hourly6AM12 Noon6PM12 Midnight
Sıcaklık | Çiğ Noktası11 | 812 | 914 | 913 | 8
Rüzgar8 km/h GGB5 km/h GB3 km/h BKB3 km/h DGD

(link) izmit,,

Nis 13

Kısmen güneşli 22°Dü 12°

erkan-kerim son 6 gün
erkan burayı 6 gün kilitleyeceğiz,saat 18.00 de ct günü gürsel dostumun bisiklet mağazasına gel ,evet oradan hemen bize,alışveriş olacak,bu arada aldığımız yeni sıvı power barları deneyeceğiz,
iş bu pazar bitecek artık,
topiğide kapatacağız,
evet faceden özelden haberleşeceğiz diğer turlar için zati tavşanlı yaparız o da mayıs sonu olur yada ortası ,

Tam eve 400 metre kala lastik patladı eve kadar yürüdüm

@Erkan Közen

iç lastik yedek yokmuydu erkan

• [*=center](link)

Nis 13

Kısmen güneşli22°Dü 11°

izmit hava iyi,,,

evet ses sadece iki kişiden geliyor aytekinde diyorki topla 30 kişi, nereye yahu ,200 km bu ,avrupa yakaya yazacak 250 km ,,16 km rampa,,,,,erkan senle iki kişi gideceğiz bu kesinleşti artık kerim serbest gelmeyebilir genede saat 04.30 da bostancıya bakarız kerimi görmez isek aynen devam vakit nakittir,,

(link)

Nis 13

Kısmen güneşli 22°Dü 11°

hava iyi izmitte bu hava kaçmaz ,,

(link)

Nis 13

Güneşli 20°Dü 13°

istanbul iyi,,

13 nisan pazar etap kartepe performans turu kısa mola anlayışı ve tempo,,

1- kudret takım kaptanı,,28 hibrit karbon 44 diş
2- erkan yol takım kaptanı 50 diş,,

kerim serbesttir,,,

erkan ile yapılan tüm çalışmaların sonuna gelinmiş bulunmakta artık 5 gün sonra iki adam 200 km yi alacak 15 saatte ya da daha fazla,,
99 km sonra 16 km rampa eğim 7
kısa mola anlayışı tempo topçular- suadiye köyü arası 60 km ,,
suadiye köyü 15 dakika mola,,
16 km rampaya dalış ,,
1300 rakım mola 15 dakika,,
16 km iniş aynı yer,,
suadiyede çorba muhabeti,,
son 70 km ve yalova deniz otobüsü -bostancı ,,
saat 04.30 bostancı çıkış,,
saat 06.45 topçular esas çıkış,
saat 10.00 suadiye varış,
16 km tırmanış kısa mola 3-4 dakika ,
14.00 en geç 1300 rakıma varış saati,15 dakika mola geriye dönüş aynı yol,,
14.15 çıkış saati 1300 rakım,
en geç 35-40 dakika iniş
suadiyede mola çorba en fazla 20 dakika
14.55 suadiye köyü 15.30 çıkış
en geç dönüş saati 4 saat ,
19.30 deniz otobüsüne yetişme tur biter,,

10 saati geçecek tur bu nedenle protein alma olayı olacak erkan ona göre bi ayar çekeceğiz son km 'lerde köfte yenebilir,,

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/404716_574523002580278_1810715399_n.jpg

kartepe otel,,

rota 13 nisan pazar,,

(link)

(link)

(link)

Serbest bırakma abi beni tabi ki gelicem hafta sonu biraz karışıktı iç meseler abi yoksa piste gelmeyi çok istiyodum :)
Napar eder 4:30 orda olurum abi sıkıntı yok mtb de tekim ama sorun değil, mtb ci rampaları hep yanlız tırmanır :)

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@Kerim A.

o.k kerim kaçırma treni saat 04.30 dan sonraya kalma ,,

Pazar
(link)Genel Olarak Açık. En yüksek 14°C. Rüzgâr GB ve değişken.

Pazar gecesi
(link)Parçalı Bulutlu. En düşük 10°C. Rüzgâr DKD, 15 - 25 km/saat.

Sıcaklık | Çiğ Noktası11 | 612 | 814 | 712 | 7
Rüzgar6 km/h GGB3 km/h GB3 km/h KKD16 km/h DKD

önemsiz bi rüzgar var,,

[h=3](link) [h=4]Nis 13 Kısmen güneşli 22°Dü 11°

izmitte rüzgar 26 km

22 derece 1300 rakım 12 derece olur,,

erkan
50 km non stop pedalda ,
6-7-10-13 eğimlerde durmadan bastın ve de çok çalıştın ,
rekorun 2 saat 5 dakika ,yol bisikletinde ,şimdi bunları düşün kendini motife et,
kerim aynı şekilde 26 jantta aynı yerde 2 saat 3 dakika ile iyi derece yaptın
bunları düşüneceğiz ve kartepeye konstantre olacağız ,,
gerçi 200 km olay,
ama biliyorsunuzki ilk 39 km de tempo yok ,
eskihisara yetişme saati en geç 06.00 olur ise şık olur ,
ki hayda hayda oluruz
04.30 -06.00- 1 saat 30 dakikalık bir sürüşte yorulma olmaz ,
3.5 lira idi geçiş parası esasında dönüşüde topçulardan alma olur ise 7 lira
valla açıkça bana bu yalova pahalı geliyor ,
duruma göre bakacağız ,zaman önemli tabi,
şimdi dönüşte topçular olur ise km uzar
39+60+16+16+60+39=230 olurki artı 30 km bindirmekte
evet paraya kıyacağız gibi 14 lira dönüş yalovadan bostancı,
evet geçen sene dönmüş idim gebze-tuzla arası 10 km sakat yol,,

malasef gelemicem koü final haftası başladı ve pazar günü sınavım var size bol pedallamalar :)

(link)

Nis 13

Çoğunlukla güneşli 18°En Düş.

izmit çok iyi,,

Pazar
(link)Genel Olarak Açık. En yüksek 13°C. Rüzgâr GB ve değişken.

Pazar gecesi
(link)Genel Olarak Açık. En düşük 10°C. Rüzgâr GGD, 10 - 15 km/saat.

Sıcaklık | Çiğ Noktası10 | 912 | 913 | 812 | 8
Rüzgar8 km/h BGB6 km/h GB5 km/h Doğu11 km/h GD

evet bi aksilik yok havanın performansı iyi,,

erkan yarın protein barlara bakacağım 3 adet alır isem bedavaya geliyor,
şimdi açıkça durupta son km 'lerde köfte ekmek aynen vakit kaybı olacak
bu arada paris -rubeyide akşam eurosporta tekrar olur inşallah kaçırıyoruz ne yapalım ama havada kaçmaz ,,

[h=3](link) [h=4]Nis 13 Çoğunlukla güneşli 18°En Düş. 5

izmit iyi,,

Descriptive Forecast Pazar
(link)Genel Olarak Açık. En yüksek 13°C. Rüzgâr GB ve değişken.

Pazar gecesi
(link)Genel Olarak Açık. En düşük 10°C. Rüzgâr GD, 10 - 15 km/saat.

Sıcaklık | Çiğ Noktası10 | 812 | 813 | 812 | 8
Rüzgar
8 km/h BGB6 km/h GB3 km/h GGB10 km/h DGD

istanbul iyi,,

erkan ,gürsel dostumda 23 hacim iç lastik var,,saat 18.00 de ct günü bisiklet ile gürsel dostumun bisiklet mağazasına geliyorsun bende burada olacağım bisiklet ile ,,

Geri