Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Hayvansever olmak, hayvanlar insanlara istediği şekilde saldırmalarına sebep olmak değildir. Her şeyin yeri yordamı vardır. Sokak köpeklerinin ömürleri de bellidir. Çözüm de bellidir. Belediyenin bu hayvanları uygun koşulları sağlayan barınaklara toplamasıdır. Google da köpek saldırısı şeklinde aratın tonla ölümlü haber bulabilirsiniz.

Hayvanları sevdiğiniz kadar insanları sevseydiniz sokakta yaşayan evsiz insanları görünce yüzünüzü çevirmezdiniz..

Scudo
Hindistan'da ineğe tapıyorlar, burada da sokaktaki köpeklere.

Çözüm tüm sokak köpekleri acısız bir şekilde itlaf edilmelidir. Artık köpekler üzerinden vicdan mastürbasyonu yapamayacak olan "hayvansever"ler de sömürecek hayvan bulamayıp intihar edeceklerdir diye düşünüyorum.

Terbiyesizliğin,hadsizliğin lüzumu yok.
Allahın verdiği canı almak sana mı kaldı?Sen kimsin de can alıyorsun bir de acısız diyor utanmadan.
Allah ile kul arasına sen gibiler mi giriyor.Sen nereden biliyorsun kim neye tapınıyor?Kuldan utanmadığın belli,cana değer vermediğin belli,Allah'tan da mı kork muyorsun?

Yarın dışarı çıkarken ağızlıklarınızı takmayı unutmayın. Buarada haftasonu ev hapsiniz var.

• Beğen
Tepkiler: Pawcraft
Konu başlığını sürekli takibe çalışıyorum. Kimi zatı şahaneler insan için hayvan cinsi tabirini kullanmış. Bu tabir doğru değildir. Canlı derseniz genelleme doğru olur. İnsanı diğer canlılardan ayıran en büyük özellik aklıdır, sonrasında dilidir.
Akıl yaratılış mucizesi olarak Yüce Allahı tanır. Yüce Allah'ın emir ve yasakları aklı selim insanlar için anlaşılacak seviyededir. Hiç bir canlıya zulmetmiyeceksin. Aklı olan şayet müslüman ise bu kati emire karşı gelip isyankar olmaz. Bir hayvanda hastalık varsa itlafı en son yapılacak işlemdir. Elbette çocuklarımızı ve kendimizi tehlikeyi bertaraf edecek şekilde savunmak İnsani bir hakkımızdır. Bunu sen veya ben tehlikeyi savacak düzeyde yapabiliriz.

Tedbirleri almak ise devletin olmazsa olmaz görevidir. Sorun belediyelerin duyarsızlığı ve halkın sabrının kalmamasıdır. Görülen o ki uygulanan politikalar ve planlamalar yetersizdir.Kendimizi savunacağız fakat bunu yaparken en az zararı vererek yapacağız. Yoksa İnsanlıktan çıkarız. Toplumumuz o kadar bozuldu o kadar duyarsız oldu ki, eğer yiyecek ekmek bulabiliyorsak bu aç hayvanların ve günahsız sabilerin hürmetine rızıklanıyoruz.
Anadolu güzel yurdum çok çok zamanlar önce kuş evleri yapılmış yurdum. Biz hangi arada hangi derede bu kadar merhametsiz ve hadsiz olduk yada kılındık.

Evrim mücadelesini homi sapiens kazandı ve besin zincirinin en üstünde. Gezegeni de o yönetiyor. Kusura bakmayın da kimse köpek ile insanın eşit olmasını beklemesin. 5 milyon yıldır havlamaktan başka birşey yapmayanla koskoca sapiens bir olmayacak tabiki. Kendimizi tehdit altinda hissedersek gerekeni yaparız! En azından ben türümün gerektiği şekilde davranırım. Köpekler kediler ve diğer tüm hayvanlar(buna bizlerde dahiliz) kendi yiyeceğini kendisi temin edecek. Nasıl yapacağı kendi problemi. Hayvanseverlerin yaptığı tamamen ucuz popülizm !

Memlekette yeni bir jargon türedi...

Muhafazakar dindar kesim "Allahın Sessiz Kulları", karşı kesim ise "Can Dostlar" güzellemeleri ile başıboş sokak köpeklerini savunur hale dönüştürüldüler...

Bakın "dönüştürüldüler" diyorum, çünkü bu mesele sadece "hayvan sevgisi" olarak tanımlanabilecek bir olguyu çoktan aşmış durumda. Başıboş sokak köpekleri kırsal alanda tavukları, koyunları, inekleri, eşekleri, vs.; kentsel alanda ise başta kedileri olmak üzere, önüne gelen tüm diğer canlıları öldüren bir makineye dönüşmüş durumda. Bu köpeklere verilen mamaların içeriği ise yine hayvansal maddeler. Yani köpekleri beslerken bile aslında diğer canlıların bedenlerinden yararlanılıyor. Kısaca ortada "hayvan sevgisi" falan yok. Tamamen sokak köpekleri üzerinden yapılan ajitasyonun maddi getirisi üzerine kurgulanmış; başta pet shop sahipleri, mama üreticileri, bu işten nemalanan ticari işletmeler ve bunu kullanan dernek, topluluk, organizasyonlar olmak üzere, devasa bir küresel çarkın pompaladığı suni bir mekanizmadan bahsediyoruz. Bizim zavallı vicdanlı insanlarımız da, maalesef bu çarkın dişlilerine yağ taşıyorlar. Ama gün gelecek, bu sorun o yağ taşıyanları da vuracak.

İşin garip tarafı, başka hiç bir canlıya tanınmayan sınırsız bir özgürlük alanı açılmış "başıboş sokak köpeklerine". Varsa yoksa köpekler...başka hiç bir canlı umurlarında değil...yav bu köpekler kuşları, kedileri, koyunları öldürüyor diyorsunuz; münferittir diyorlar. E yaşlıları parçalıyor, çocukları öldürüyor diyorsunuz; siz kışkırtmışsınızdır, köpekler durduk yere saldırmaz diyorlar. Durduk yerde arabamızı parçaladı, binlerce liralık zararım var, ortada tazmin edeceğim muhatabım yok diyorsunuz; siz de hayvanların yaşam alanını işgal ettiniz, şehirler yalnızca insanlar için değildir gibi tam bir psikopatolojik yanıt veriyorlar...(bu saçmalığı da yazarım ayrıca)...

Kısaca dostlar, ucuz polemikler ve ilgisiz örnekler üzerinden sahipsiz sokak köpeği güzellemesi yapmanın sonu yok. Bu forum kapanmaz ve yazdıklarımız silinmez ise, geriye dönüp okuduğumuzda, kimin haklı çıkacağını hep beraber göreceğiz...

Konu "haklı yada haksız" la sonuçlanacak bir mantık hatası barındırmıyor...
Aslolan hayvanlar ve insanların bir arada , doğanın dengesini bozmadan, sürdürülebilir bir yaşama ortak olmalarıdır...
Elbette mağduriyetler, istenmeyen olaylar yaşanıyor.Yangına körükle giderek bir yere varılmaz.Yasaların evrensel kalitede oluşturulup, merkezi ve yerel yönetimin işbirliği ile açılmayacak sorun yoktur...
Lütfen ötekileştirici, ayrımcı dil kullanmamaya özen gösterelim...

Ah şu köpekler. Sakin sakin sürüyordum sabah, söğütözü'nden cumhurbaşkanlığına doğru giderken 2 köpek Bi anda kovalamaya başladı. Sabah o saatte trafik yoktu allahtan hızlandım sonra bıraktılar. Dursam duramıyorum hızlansam daha ne kadar hızlanıyım nerede bırakacaklar peşimi bilmiyorum ki 😂 sabah sabah adrenalin yaşattı itler. 😂

Köpek ve kedilerin sokaklarda bizimle birlikte olması sıkıntılı bir durum değil hatta ülkeye özgü hoş bir şey. Avrupa şehirlerine bakınca, insanın kendini çevresinden nasıl kopardığını rahatlıkla gözlemleyebiliriz.

Gerçekten çok hoş görüntüler! Hem de tam bize özgü. Kedileriyle ünlü şehrimizin ününe ün katmışız :)

Avrupa’ya gittiğinizi de pek sanmıyorum :)

Buyrun burası da Ankara Çankaya! Sabaha karşı 03:30! Bu görüntüler de özlediğimiz, bize özgü hoş enstantaneler :)

Benzer yanı, Ankara’da kedisiyle ünlüdür :)

Son düzenleme:
Haftada en az 3-4 gün geçtiğim güzergahta bulunan bir köpek sürüsü tarafından gene saldırıya uğradım. Bu seferki saldırıda sol şeritte hızlanmaya başladım. Köpekler sağımdaki arabanın önüne atlayıp yine bana saldırmaya çalıştı. Araç sürücüsü Köpeğe çarpmamak için üzerime direksiyon kırdı. Can havliyle pedala basmaya devam ettim. Sürünün lideri olduğunu düşündüğüm köpek tarafından 400mt kovalandım. Bir süre sonra yorulunca peşimi bıraktı. Strava kaydına baktığımda PR almışım 😄

Gelelim asıl meseleye. Olayın olduğu akşam belediyenin online çözüm merkezine durumu yazdım. Gelen cevabı aynen ekliyorum.
230677 dosyayı görüntüle
Sadece Ümraniye Belediyesi değil,Türkiye'deki tüm belediyeler bu cevabı vermek "zorunda".Çünkü 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu böyle diyor.İnsanlar bu konuda çok tepkili ve kızgın,çünkü biz de aynı cevabı veriyoruz.Biz derken ben de bir belediyenin çağrı merkezinde çalışıyorum ve bunları çalışırken yazıyorum :)

@ahmet1914 hocam merakımdan soruyorum. 5199 no lu kanunun bu sokak hayvanlarının tedavisini belediye tarafından yapılmasını zorunlu tutuyor. İnsanlara,arabalara,yaşlılara,çocuklara saldıran köpekler psikolojik açıdan sorunlu olması nedeniyle tedavi altına alınması gerekiyor. Ama belediye bu konu hakkında hiçbir işlem yapmıyor. Kanuni olarak ne yapmak gerekiyor? Köpek bana saldırırken videoya mı almam lazım bu işin bir çözümü yok mu?

Sayın @undefined "İnsanlara,arabalara,yaşlılara,çocuklara saldıran köpekler psikolojik açıdan sorunlu olması nedeniyle tedavi altına alınması gerekiyor. Ama belediye bu konu hakkında hiçbir işlem yapmıyor"demişsiniz.Şimdi bu konu hakkında bir bilgim yok,daha doğrusu tam anlayamadım.Hayvanın psikolojisinin bozuk olduğunu nasıl tahlil ettiniz:)(Yanlış anlamayın polemik çıkarmak için demiyorum) Neyse konuya dönecek olursak eğer bir sokak kedisi veya sokak köpeği hasta veya yaralı ise belediye tedavisini yapmak zorunda.Eğer belediye bu konuda hiç bir işlem yapmıyor ise yani tedavisini yapmıyor ise Cimer'e başvuru yapabilirsiniz(Alo 150)
Köpek bana saldırırken videoya mı almam lazım bu işin bir çözümü yok mu?Eğer size saldıran köpek küpesiz ise belediyeyi arayıp kayıt oluşturabilirsiniz,ekip köpeği alır kısırlaştırıp küpeler.Ve yine 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği köpeği aldığı bölgeye veya civarına bırakır.Eğer size saldıran köpek küpeli ise ısırılma raporu ile birlikte dilekçe ile başvuru yaparsınız ve ekip köpeği alır.
Bana saldırdı,küpesi de var alınmasını istiyorum .Hayır alınmaz.İlla ısırması mı lazım, saldırması yetmez mi .(Mealen evet yetmez,çünkü kanun böyle)

@ahmet1914

İnsanlar arasında sözlü tacizin bile hukuki yaptırımları olduğu 21. Yüzyıl Türkiye'sinde, küpeli bir köpeğin size saldırıyor olması, onun barınağa alınması ve rehabilite edilmesi için yeterli bir sebep değil...:) Peh peh peh... İlla sizi ısıracak, zarar verecek, hastanelik edecek ve hatta öldürecek...tabii size saldıran ve ısıran o köpeği bulabilirseniz...:)

İnsana tanınmayan cezai sorumsuzluk, küpeli köpeklere tanınmış, hem de Yasa ile...oldu olacak hepimize küpe taksınlar madem, biz de köpeklere saldıralım ve cezadan kurtulalım...

İronik belki ama, durum gerçekten bu denli vahim arkadaşlar...ve bunu ciddi ciddi savunan hayvansever görünümlü insanlarla birlikte yaşıyoruz. Bunlar o derece ileri gitmişler ki, bazıları "hayvanların üreme hakkını elinden alıyorsunuz" argümanıyla, sokak köpeklerinin kısırlaştırılmasına dahi karşı çıkıyorlar...

Bu durum nasıl sürdürülebilir, akıl alacak gibi değil...

Uçakla uçarken aşağıdaki sonsuz boş alanlara bakıp şöyle düşünüyorum.Şurada 10kmx10km bir alana çit çekilse sonra sokak köpekleri buraya getirilse, beslemek isteyen insanlar oraya gitse yada bağış yapsa.

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
Malesef bu durum tam bir ikilem belediyeler köpekleri toplatmaya kalksa hayvan severler ortalığı karıştırıyor. Başıboş kaldıklarında da yaya veya bisikletli farketmeksizin saldırıyorlar ki örnekleri geçmiş yıllarda mevcut. Bu durumu çözlülebilmesi için her belediyenin şehir dışına kurulmuş büyük arazileri olması gerekiyor ve belediye meclisi tarafından yada ufak bir kanun düzenlemesi ile sorunun çözülmesi gerekiyor. Bu durum aklıma Tavşanlı Belediyesinde yaşanan bir olayı aklıma getirdi. bağlantı paylaşacağım ama argo ve küfür içerdiği için yapmıyorum. Tavşanlı Belediyesi telefon konuşması yazarsanız çıkacaktır.

• Muhteşem
Tepkiler: ahmet1914
Malum gene köpeklerle ilgili her habere mal bulmuş mağribi gibi atlanmış.

Bİr de argümana bak, koyun öldürüyormuş köpek. Nerde öldürmüş? Çayyolu'nda mı? Göktürk'te mi bulmuş koyun sürüsünü?

Ayrıca köpek gidip tavuk öldürmez. Sokak köpeği dediğiniz tür yüzyıllardır gelen evrimle artık evcilleştirilmiş bir köpek türüdür, özel olarak öyle eğitmediğiniz sürece kolay kolay gidip başka bir hayvanı yemek olsun veya zevk olsun diye öldürmez. Özellikle şehirdeki köpeklerin bu durumla hiç alakaları yoktur, tamamen insan artıklarından ve çöplerinden beslenir. Siz hayatınızda bir sokak köpeğinin bir kediyi öldürdüğünü nerede, kaç kere gördünüz? Hayır içi boş argümanlar sürmenize bir şey demiyorum da kalkıp abuk subuk genellemeler yapmanın alemi yok. Kaldı ki, yapılsa bile sizin çözümlerinizin sonu yok. Tilkiler de üstelik tescilli şekilde tavuk öldürüyor, bunun çaresi tilkilerin itlafı size göre demek.

Durduk yerde araba parçalayan köpek ben görmedim. (Gören de bana anlatsın, Allah aşkına köpek arabaya nasıl zarar veriyor duymak istiyorum. Lastiklerini mi yiyor, kaportasını mı kemiriyor ne yapıyor) Arabayı parçalamaktan kasıt gidip köpeğe çarpmanız ise evet o sırada arabanıza zarar vermiştir. Norveç'te Ren Geyikleri sebepli kaza sayısı da çoktur, bir sürü arabanın pert olmasında etkisi vardır. Ama Norveçliler kalkıp Ren Geyikleri arabalarımızı parçalıyor diye zırvalamaz.

Güney Afrika'da bisikletlilerin en büyük düşmanı köpekler değil, deve kuşlarıdır. Ama orada "devekuşlarını itlaf edelim, belediye devekuşlarını barınaklara kapatsın" diyen acayip insanlar yoktur.

Kuzey Amerika'da boz ayıların bisikletçilere saldırdığı çok olay vardır, üstelik köpeğe de benzemezler, vahşidirler ve gerekirse öldürmek için saldırırlar. Sadece bisiklet tepesinde değil, kamp yaptığınızda da ciddi bir tehdittirler. Ama kimse "boz ayılar yüzünden down hill yapamıyoruz, kampta tırsıyoruz kardeşim, nerede bu belediye" demez.

Elalem bu konuyu yıllardır görüyor, yazıyor, söylüyor..

Although dog chases will happen, they are nearly all quite benign and it shouldn’t be a great cause for concern or a reason to not enter a race. Most dogs are chasing either just for fun or as a territorial behavior, they are not really trying to hunt you even though it often feels like that. ((link))

Konu bu kadar basit. Bundan ötesi sizin korkularınız, bastıramadığınız hayvan sevmezliğiniz. İstediğiniz kadar aksini iddia edin.

Malum gene köpeklerle ilgili her habere mal bulmuş mağribi gibi atlanmış.

Bİr de argümana bak, koyun öldürüyormuş köpek. Nerde öldürmüş? Çayyolu'nda mı? Göktürk'te mi bulmuş koyun sürüsünü?

Ayrıca köpek gidip tavuk öldürmez. Sokak köpeği dediğiniz tür yüzyıllardır gelen evrimle artık evcilleştirilmiş bir köpek türüdür, özel olarak öyle eğitmediğiniz sürece kolay kolay gidip başka bir hayvanı yemek olsun veya zevk olsun diye öldürmez. Özellikle şehirdeki köpeklerin bu durumla hiç alakaları yoktur, tamamen insan artıklarından ve çöplerinden beslenir. Siz hayatınızda bir sokak köpeğinin bir kediyi öldürdüğünü nerede, kaç kere gördünüz? Hayır içi boş argümanlar sürmenize bir şey demiyorum da kalkıp abuk subuk genellemeler yapmanın alemi yok. Kaldı ki, yapılsa bile sizin çözümlerinizin sonu yok. Tilkiler de üstelik tescilli şekilde tavuk öldürüyor, bunun çaresi tilkilerin itlafı size göre demek.

Durduk yerde araba parçalayan köpek ben görmedim. (Gören de bana anlatsın, Allah aşkına köpek arabaya nasıl zarar veriyor duymak istiyorum. Lastiklerini mi yiyor, kaportasını mı kemiriyor ne yapıyor) Arabayı parçalamaktan kasıt gidip köpeğe çarpmanız ise evet o sırada arabanıza zarar vermiştir. Norveç'te Ren Geyikleri sebepli kaza sayısı da çoktur, bir sürü arabanın pert olmasında etkisi vardır. Ama Norveçliler kalkıp Ren Geyikleri arabalarımızı parçalıyor diye zırvalamaz.

Güney Afrika'da bisikletlilerin en büyük düşmanı köpekler değil, deve kuşlarıdır. Ama orada "devekuşlarını itlaf edelim, belediye devekuşlarını barınaklara kapatsın" diyen acayip insanlar yoktur.

Kuzey Amerika'da boz ayıların bisikletçilere saldırdığı çok olay vardır, üstelik köpeğe de benzemezler, vahşidirler ve gerekirse öldürmek için saldırırlar. Sadece bisiklet tepesinde değil, kamp yaptığınızda da ciddi bir tehdittirler. Ama kimse "boz ayılar yüzünden down hill yapamıyoruz, kampta tırsıyoruz kardeşim, nerede bu belediye" demez.

Elalem bu konuyu yıllardır görüyor, yazıyor, söylüyor..

Although dog chases will happen, they are nearly all quite benign and it shouldn’t be a great cause for concern or a reason to not enter a race. Most dogs are chasing either just for fun or as a territorial behavior, they are not really trying to hunt you even though it often feels like that. ((link))

Konu bu kadar basit. Bundan ötesi sizin korkularınız, bastıramadığınız hayvan sevmezliğiniz. İstediğiniz kadar aksini iddia edin.

Kuzey Amerikanın dağlarını İstanbul'la karşılaştırmak biraz değişik olmuş.Bizim bahsettiğimiz şehrin göbeğindeki köpekler.Sizi bahçeşehire davet ediyorum 50 tane köpek beraber gezmekte.

Kuzey Amerikanın dağlarını İstanbul'la karşılaştırmak biraz değişik olmuş.Bizim bahsettiğimiz şehrin göbeğindeki köpekler.Sizi bahçeşehire davet ediyorum 50 tane köpek beraber gezmekte.

Şehrin göbeğindeki sokak köpeklerinin koyun, tavuk ve insan öldürdüğünü ben hiç görmedim.

@Mert E. Bahsettiğiniz hayvanlar vahşi doğada yaşayan ve yaşadığı ortamda avlanan veya koruyan türler. Ama hepsinden önce bu kadar agrasif bir yazım yapmanız bile bana göre gereksiz. burada herkes birbirine saygılı kimseyi suçlayıcı bir içerik paylaşmıyor. Sadece yapılabilecek veya olması gereken durumlardan bahsediyor.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri