Scudo Sports

Sokak köpeklerini neden toplamıyorlar?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Mert E. Bahsettiğiniz hayvanlar vahşi doğada yaşayan ve yaşadığı ortamda avlanan veya koruyan türler. Ama hepsinden önce bu kadar agrasif bir yazım yapmanız bile bana göre gereksiz. burada herkes birbirine saygılı kimseyi suçlayıcı bir içerik paylaşmıyor. Sadece yapılabilecek veya olması gereken durumlardan bahsediyor.

Avlanıyor olmaları çok daha iyi değil mi? Ama bisikletliler gidip hadi bunları avlayalım, bu ne yahu şurda iki bisiklet keyfimiz var demiyorlar.

Kaldı ki bu konu yeni bir konu değil. Temcil pilavı gibi çıkıp çıkıp duruyor. Çıkış sebebi de ekseriyette birinin 2-3 tane köpeğin havlamasından tırsıp başından geçeni buraya taşıması ile oluyor.

Ben yazdıklarımda herhangi bir hakaret, saygısızlık, agresiflik görmüyorum. Siz gösterirseniz düzeltmeye çalışayım.

• Beğen
Tepkiler: Homer
Scudo
Şehrin göbeğindeki köpekler bisikletçilere saldırıyor.Geçen aylarda bir arkadaşım köpek saldırısı sonucu panik yaparak düşerek kolunu kırdı.

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
Bir bisikletçi düşüp kolunu kırdı köpekleri barınaklara tıkalım, benim ablamda kediden korkuyor, diğeri de kuştan tırsıyor valla hiçbirisi kedilere ölüm, kuşlar kafeste güzel diye naralar atmadılar. Korkan korkabilir, ısıran ısırabilir benim tek isteğim kısırlaştırılsınlar ve çipli sahiplenme gelsin zaten bu sorun belli bir süre sonra kendi kendine çözülecek.
Bizim orada (Büyükçekmece) sabahları pazar arabası ile gezen bir abla var sokak köpeklerine bakıyor geçen gün bisikletle sokağın başına çıktım 8 tane köpek sokağın diğer ucundan savaş çığlıkları atarak yaklaşmaya başladılar korktum mu vallahi korktum ama öğrendiğim tek yöntem olan kaçmamayı seçtim ne oldu kuzu gibi durdular yanımda kaçsaydım kesin ısırılacaktım. Hatta eve gelip eşime bu köpeklerin ona koşması durumunda kesinlikle kaçmaması gerektiğini tembihledim.

Şehrin göbeğindeki sokak köpeklerinin koyun, tavuk ve insan öldürdüğünü ben hiç görmedim.
Ben gördüm. Tavuğa saldırdı 4 tane köpek. Kopeklere uyuz olduğum için tavuğu kurtardım. Kopek Icgudesel olarak hareket eden bir canlı. Şehirde de doğsa büyüse kendi vahşi doğasında da olsa kuşa, tavuğa saldırıyorlar.

Olay hayvanların yaşaması değil.Doğal seleksiyona karşı olarak beslenmeleri sonucu aşırı olarak çoğalmaları.Bu sorun kedilerde de var.Avurstralya da onlarca böcek ve kertenkele türünün soyunun tükenmesine sebep oluyorlar.

Şimdi diyeceksiniz insan da onlarca türün neslinin tükenmesi sebep oluyor oda doğru.

Olay hayvanların yaşaması değil.Doğal seleksiyona karşı olarak beslenmeleri sonucu aşırı olarak çoğalmaları.Bu sorun kedilerde de var.Avurstralya da onlarca böcek ve kertenkele türünün soyunun tükenmesine sebep oluyorlar.

Şimdi diyeceksiniz insan da onlarca türün neslinin tükenmesi sebep oluyor oda doğru.
Bir yaşam piramidi var. Bütün hayvanlar bu döngüye uygun hareket ediyorken bir tek insan aksi hareket ediyor.

Sonra biz kedi-köpek sokakta olmaz toplanmaları lazım diyince duyarcı arkadaşlar "olur mu öyle şey" manasında karşı geldi. Hocam olmaz , yani "sokak hayvanı" tabiri gelişmiş toplumlarda yoktur göremezsiniz. Adama söylesen dalga mı geçiyorsun der.

Biz de trafik magandalarıyla başıboş kedi köpek kanıksanmış hayret ediyorum. Yok öyle birşey olamaz . Şehir , yol insan için var köpek için değil. Aldıysan bir köpek bağlarsın zincirini , 5-10m de pay bırakırsın evini o bölgesini korur eyvallah. Millet salmış ipini heryere hırlıyor hayvanlar. 1 ay önce bir köy yolunda evinin ta önünden yola kadar bana saldırdı bir tanesi. Yaw kardeşim yoldan geçiyorum sana ne ? Ama ayıp köpekte değil , o köpek kadar aklı olmayan sahiplerinde.

Yine yazıyorum ; "sokak köpeği" denilen zırvalama kabul edilemez .

edit. bir örnek daha geçen gün performans turu yapıyorum oteller bölgesi diye bahsi geçen yerdir , orta refüjden çat diye saldırmaya başladı neyse deparla hallettim ama ne gereği var kardeşim ? Rahat dur :)

Bizim apartmanda sokak kedisi doğum yapmış.Giriş katta oturanlar bunlara bakmış.Kediler alışmış.Sonra kirada oturdukları için çıktılar evi başkası satın aldı.Yeni ev sahibide kedileri çok seviyor ancak diyor ki bir bakıyorum kedi eve girmiş dolaşıyor,Mutfağa girip yiyecekleri yiyor.Yönetime şikayet ediyor.Sonra meğersem 14 katta oturan başka birileride bunları besliyormuş, yuva yapmışlar.Yönetimde şikayet üzerine bunları kaldırtıyor.Sonra yok efendim biz onlara bakıyorduk neden kaldırdınız.Yönetimde madem bakıyorsunuz evinize alın dedi.Bir sürü tartışma vs.

Burada kim haklı sizce ?

Doğayı kendi haline bırakmayı öğrenmeliyiz. Hayvanlarla nasıl yaşamamız gerektiğini öğrenmeliyiz. Anne babalar çocuklarını yetiştirirken hayvanlardan korkmamayı ve onları sevmeyi öğretsinler. Bi çocuk mesela travması yoksa neden kediden kuştan korksun? Tamamen ön yargı ile yetişiyoruz. Bugün beni bisiklette 2 köpek kovaladı, hızlandım geçtim. Korktum mu korktum çünkü bilmiyorum o bölgeyi tanımıyorum. Ama kalkıp burda niye yaşıyorlar alın öldürün barınağa atın diyemem. Daha önce onlarca köpeğin yaşadığı bir yer biliyorum, sonradan toki oraya evler yaptı. Bu köpeklerin bir kısmı orda yaşamaya devam etti ama millet bunların burda ne işi var diyordu. İnsanlar oraya sonradan geldi ama güç elimizde diye kendimizi doğanın sahibi sanıyoruz.

Saldırdı diye bahsedilen örneklerin çoğu bir salıdırı değil, korkan kişinin panik neticesinde kaza yapması, yani burda dert sanki korku. Bana da köpekler hamle yapıyor kovalama iç güdüsü ile yaklaşıyor ama bu güne kadar ne zaman dursam ya da ben hamle yapsam geri kaçıyorlar. Elbette ısırılan vakalar vardır ama %99 u ısırma ile bitmiyor.
Belediyeler toplasın, kısırlaştırsın, barınaklarda ömürlerini tamamlasınlar, hiç itirazım yok, ama belediye topladığı köpekleri 1 ay sonra ormana boş arazilere bırakıp açlıktan birbirlerini yiyecek hale getiriyor.
Terazinin bir tarafında köpek korkusu olduğu için keyfi kaçan insanlar, diğer tarafta onlarca can. Bu terazide her zaman can ağar basar.
15 yıl kangal besledim, burada ki en önemli tecrübe şu oldu bende, en saldırgan köpek bile insandan korkuyor .Sanki korkmamayı denerseniz en azında bi köpek ömrü kadar yaşamış olacaklar.

Bu konu aylardır yukarlarda geziyor. Herkesin sokak köpekleri hakkında bir fikri oluyor haliyle. Çok geri değil 5 10 sayfa geriye gidin bakın şuan yaptıgınız tartışmalar aynı şekilde var.. Bu konuda bir yetkili makam veya bir belediye çalışanı yok.. Farkındalık yaratacak yetkili bir kişide yok.. Forum üyeleri sadece bu forumda kalmak üzere birbirlerine yazıyorlar.. Twitter , Veya daha önemli görülen (yetkili kişilerin okuyabilecegi yer) orda şikayet veya tebriklerinizi yapmanız daha iyi.. Bu forumda sadece ne olur bir köyden geçerken köpek havladıgında nasıl davranmalısın onu tartışmalıyız..

Bu konuda yapilacak sey belli de neyse
Arada toplu zehirleme haberleri çıkıyor hicc şaşırmıyorum
Kimsenin cocugundan degerli degil köpekler

Araba çarpması kendilerine gelen zarardır. Laf cambazlığına gerek yok, sizleri ahlak sınırları dahilinde kalmaya davet ediyorum.
Laf cambazlık bi durum göremiyorum ortada, sorumada cevap vermemişsiniz ya hoş...

Malum gene köpeklerle ilgili her habere mal bulmuş mağribi gibi atlanmış.

Bİr de argümana bak, koyun öldürüyormuş köpek. Nerde öldürmüş? Çayyolu'nda mı? Göktürk'te mi bulmuş koyun sürüsünü?

Ayrıca köpek gidip tavuk öldürmez. Sokak köpeği dediğiniz tür yüzyıllardır gelen evrimle artık evcilleştirilmiş bir köpek türüdür, özel olarak öyle eğitmediğiniz sürece kolay kolay gidip başka bir hayvanı yemek olsun veya zevk olsun diye öldürmez. Özellikle şehirdeki köpeklerin bu durumla hiç alakaları yoktur, tamamen insan artıklarından ve çöplerinden beslenir. Siz hayatınızda bir sokak köpeğinin bir kediyi öldürdüğünü nerede, kaç kere gördünüz? Hayır içi boş argümanlar sürmenize bir şey demiyorum da kalkıp abuk subuk genellemeler yapmanın alemi yok. Kaldı ki, yapılsa bile sizin çözümlerinizin sonu yok. Tilkiler de üstelik tescilli şekilde tavuk öldürüyor, bunun çaresi tilkilerin itlafı size göre demek.

Durduk yerde araba parçalayan köpek ben görmedim. (Gören de bana anlatsın, Allah aşkına köpek arabaya nasıl zarar veriyor duymak istiyorum. Lastiklerini mi yiyor, kaportasını mı kemiriyor ne yapıyor) Arabayı parçalamaktan kasıt gidip köpeğe çarpmanız ise evet o sırada arabanıza zarar vermiştir. Norveç'te Ren Geyikleri sebepli kaza sayısı da çoktur, bir sürü arabanın pert olmasında etkisi vardır. Ama Norveçliler kalkıp Ren Geyikleri arabalarımızı parçalıyor diye zırvalamaz.

Güney Afrika'da bisikletlilerin en büyük düşmanı köpekler değil, deve kuşlarıdır. Ama orada "devekuşlarını itlaf edelim, belediye devekuşlarını barınaklara kapatsın" diyen acayip insanlar yoktur.

Kuzey Amerika'da boz ayıların bisikletçilere saldırdığı çok olay vardır, üstelik köpeğe de benzemezler, vahşidirler ve gerekirse öldürmek için saldırırlar. Sadece bisiklet tepesinde değil, kamp yaptığınızda da ciddi bir tehdittirler. Ama kimse "boz ayılar yüzünden down hill yapamıyoruz, kampta tırsıyoruz kardeşim, nerede bu belediye" demez.

Elalem bu konuyu yıllardır görüyor, yazıyor, söylüyor..

Although dog chases will happen, they are nearly all quite benign and it shouldn’t be a great cause for concern or a reason to not enter a race. Most dogs are chasing either just for fun or as a territorial behavior, they are not really trying to hunt you even though it often feels like that. ((link))

Konu bu kadar basit. Bundan ötesi sizin korkularınız, bastıramadığınız hayvan sevmezliğiniz. İstediğiniz kadar aksini iddia edin.

Nasıl da bilmiş bilmiş yazmış :) Köpek tavuk, koyun, hatta kedi öldürmüyormuş öyle mi? Buyrun...

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Bunlar kendi türlerini de parçalıyor..

Hadi bunlar da hayvan deyin geçin. Bu köpekler onlarca çocuğu parçaladı, ısırdı ve hatta öldürdü...buyrun...

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Durduk yerde köpek araba parçalamaz mı?...

(link)
(link)
(link)
Bu da benim kendi aracım, 6 ay önce bu hale getirdiler. Hem de araca giren kedileri parçalamak için;
(link)

Daha onlarca örnek var ama artık midem kaldırmıyor. Ama başkalarını hayvansevmez olarak yaftalamayı pek bilenler bu görüntülere, vahşete, ölen çocuklara, yaşlılara tek kelime laf etmezler...Aksine yüksek egoyla soslanmış kibirleriyle, herkese ayar vermeye çalışırlar...

Bir de ilgisiz örnekler üzerinden bilmişlik de taslarlar...caddelerdeki otomobillerle başladık; Norveç'teki geyiklere, Güney Afrika'daki deve kuşlarına, Kuzey Amerika'daki boz ayılara uzandık...bir sonraki mesajında, çöldeki kutup ayılarını da örnek vermeni bekliyoruz tüm forum olarak :) Bu kadar cahillik de ancak okumakla edinilir diye düşünüyorum. Kendi doğal ortamında, kendi yetenekleriyle beslenen vahşi hayvanları, kentlerde yemek artıkları ve çöplerle beslenen (sizin deyiminiz) asalak sokak köpekleri ile aynı cümle içinde kullanmanın başka bir açıklamasını göremiyorum. Norveç'te, Güney Afrika'da, Kuzey Amerika'da geyiklere, deve kuşlarına, boz ayılara insanlar torba torba mama taşıyormuş da bizim haberimiz yokmuş :)

Dünya demagoji tarihine adını altın harflerle yazdırmak üzeresin :) Bence uzatmayalım, foruma daha fazla madara olmadan bitirelim bu alakasız örnekleri...

Doğrusu şu;

Doğada insan dahil, hiç bir canlının yemeği önüne bedavadan gelmez. Bunun için bir efor harcaması gerekir. Ha geliyorsa da, bir başkasının hakkını gasp ediyordur...

Kontrolsüzce üreyen, zahmetsizce beslenen, doğada kendi türü dahil her türlü canlı cansız varlığa saldıran, bütün doğal fonksiyonlarını yitirmiş ve insan eliyle beslenmeye alıştırılmış başıboş sokak köpekleri asalaktır...Nokta...

Önemli not: Demagojiye başlamadan önce; Asya, Afrika, Avustralya gibi kıtalarda halen vahşi doğal yaşamlarını sürdüren yaban köpeklerini bu kategorizasyondan muaf tuttuğumu belirtmek isterim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri