Malum gene köpeklerle ilgili her habere mal bulmuş mağribi gibi atlanmış.
Bİr de argümana bak, koyun öldürüyormuş köpek. Nerde öldürmüş? Çayyolu'nda mı? Göktürk'te mi bulmuş koyun sürüsünü?
Ayrıca köpek gidip tavuk öldürmez. Sokak köpeği dediğiniz tür yüzyıllardır gelen evrimle artık evcilleştirilmiş bir köpek türüdür, özel olarak öyle eğitmediğiniz sürece kolay kolay gidip başka bir hayvanı yemek olsun veya zevk olsun diye öldürmez. Özellikle şehirdeki köpeklerin bu durumla hiç alakaları yoktur, tamamen insan artıklarından ve çöplerinden beslenir. Siz hayatınızda bir sokak köpeğinin bir kediyi öldürdüğünü nerede, kaç kere gördünüz? Hayır içi boş argümanlar sürmenize bir şey demiyorum da kalkıp abuk subuk genellemeler yapmanın alemi yok. Kaldı ki, yapılsa bile sizin çözümlerinizin sonu yok. Tilkiler de üstelik tescilli şekilde tavuk öldürüyor, bunun çaresi tilkilerin itlafı size göre demek.
Durduk yerde araba parçalayan köpek ben görmedim. (Gören de bana anlatsın, Allah aşkına köpek arabaya nasıl zarar veriyor duymak istiyorum. Lastiklerini mi yiyor, kaportasını mı kemiriyor ne yapıyor) Arabayı parçalamaktan kasıt gidip köpeğe çarpmanız ise evet o sırada arabanıza zarar vermiştir. Norveç'te Ren Geyikleri sebepli kaza sayısı da çoktur, bir sürü arabanın pert olmasında etkisi vardır. Ama Norveçliler kalkıp Ren Geyikleri arabalarımızı parçalıyor diye zırvalamaz.
Güney Afrika'da bisikletlilerin en büyük düşmanı köpekler değil, deve kuşlarıdır. Ama orada "devekuşlarını itlaf edelim, belediye devekuşlarını barınaklara kapatsın" diyen acayip insanlar yoktur.
Kuzey Amerika'da boz ayıların bisikletçilere saldırdığı çok olay vardır, üstelik köpeğe de benzemezler, vahşidirler ve gerekirse öldürmek için saldırırlar. Sadece bisiklet tepesinde değil, kamp yaptığınızda da ciddi bir tehdittirler. Ama kimse "boz ayılar yüzünden down hill yapamıyoruz, kampta tırsıyoruz kardeşim, nerede bu belediye" demez.
Elalem bu konuyu yıllardır görüyor, yazıyor, söylüyor..
Although dog chases will happen, they are nearly all quite benign and it shouldn’t be a great cause for concern or a reason to not enter a race. Most dogs are chasing either just for fun or as a territorial behavior, they are not really trying to hunt you even though it often feels like that. ((link))
Konu bu kadar basit. Bundan ötesi sizin korkularınız, bastıramadığınız hayvan sevmezliğiniz. İstediğiniz kadar aksini iddia edin.