SOZUAK
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 740
- İsim
- Barış SÖZÜAK
- Başlangıç
- 1985—86
- Bisiklet
- Bianchi
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Hani her şey çok güzel olacaktı?Bana Bakırköy akıl hastanesinin Zuhuratbaba girişinde saldırdılar, yeminle abartmıyorum 45-50 köpek vardı etrafta.
Aranızda ciddi mesafe varsa,kaçabilirsiniz ama yakınsanız kaçmayın..Yakalarlar,o paçadan tutarlar,sonra olanlar oluverir..Köy yollarında yol iyiyse eğer ortalama 25 km/h ile gidiyorumYanlarından geçerken +30km/h.
Hayvanları severim fakat içgüdüleri hareket eden şeyleri güvensiz olarak görüyor ve tehlikeli olabiliyorlar o yüzden bisiklet üstünde kaçmaktan başka çare yok. Kimi köpeği bisiklet üstünden inerekte kontrol edebiliriz. Ama asla zarar vermeyin.
Her köpekte işe yaramadığı söyleniyor, sizn deneyimleriniz neler kaç defa kullandınız ve ne tepki veriyorlar tam olarak?Ben bu konu hakkında ne dersem boş,çünkü daha 15 yaşındayım.Açıkcası bu sokakta dolaşan kedi köpek mevzuları benim için sorun değil.Çünkü genelde nereye gidersem köpeklere zarar vermedikleri tespit edilmiş uzaklaştırıcılardan kullanıyorum.Genelde yaşlı köpekler tepki vermiyor,yavrular zaten pek sorun değil,genç olanlar sinyallerden kaçıyor.Benim tek dikkat ettiklerim yavruları olan köpekler oluyor.Çünkü onlar ne sinyallere cevap veriyorlar nede herhangi bir sese.Ben elimdeki alete güvenip böyle bir köpekten korunmak istemiştim,ancak ne yazık ki sonuç başarısız oldu ve diz kapağımın altındaki kas kütlesi (adını bilmiyorum) buradan ısırıldım.Neyse bu önemli değil artık bisikletliysem hızlıca oradan uzaklaşıyorum.Zaten şuana kadar pek bisiklet deneyimim olmadığı gibi pek köpekli yerlerden geçmedim ancak yürüyerek şu alet hayatımı kurtardı.Neyse çok uzattım yani kısaca bisikletliyseniz bence o sinyal gönderen sinyallerden alın benim kullandığım şu((link)) teşekkür ederim.
Yanınızdan geçtiğiniz bir ağacın altından,aniden size saldıran köpeğe karşı tamamen savunmasızsınız..Her köpekte işe yaramadığı söyleniyor, sizn deneyimleriniz neler kaç defa kullandınız ve ne tepki veriyorlar tam olarak?
Yanınızdan geçtiğiniz bir ağacın altından,aniden size saldıran köpeğe karşı tamamen savunmasızsınız. Köpek savarı sonuçta elinizde tutacak haliniz yok..O yüzden bu köpek savarları ''anlamsız'' veya ''işlevsiz'' buluyorum. Size doğru koşarak/havlayarak gelen köpeklere karşı tek yapabileceğiniz yavaşlamak ve durmak..Bu arada bağırabilirsiniz de. Ben böyle yaparak köpeklerin saldırılarını savıyorum..Zamanla böyle bir deneyim edinerek,bir köpek savara dönüştüm.
bu dediklerinize sonuna kadar katılıyorum.tabi haşaa köpek kardeşlerimizin sokaklarda dilediğince gezme, canları çekince toplanıp kedi parçalama, ufak çocuklara saldırma ve yetişkinleri korkutma hakkı ve özgürlüğü tabii ki daha önemli. Kim ne diyebilir ki.
Londra ve sokak köpeği mi? Tilki olmasın onlar?vallahi dünyanın en büyük şehirlerinde bile durum böyle (moskova,new york,londra). ama bende toplanıp barınağa yada şehir dışına yada ormanda tel örgülerle çevrilmiş bir alanda yaşamalarını isterim