Scudo Sports

Sigara içmek performansı arttırır mı?

Arkadaşlar bizlere bisiklete ne için biniyoruz sağlıklı olmak için değil mi ? Peki bu durumda sağlıklı olmayan sigara bizim performansımızı nasıl artırabilir ki.
Birileri sigarayı satamayıp ekonomik krize girince böyle yazılarla insanların zihnini bulandırmaya çalışıyor

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Scudo
performansı azaltır , dikkati artırır.

Nefes tutmak performansı arttırıyor arkadaşlar, nefesinizi ne kadar çok tutarsanız vucut o kadar az yakmaya başlıyor... en sonunda az ile yetinmeyi öğreniyor. sonra derin derin nefes alınca turbo ve n2O etkisi yapıyor ^^

@Edip Dinçer 22 sene sadece 1 kere bırakma girişimi dışında aralıksız sigara içtim. 3 haftadır e-sigara sayesinde sigarayı ağzıma almadım ve hiç içme ihtiyacı duymadım. belki benim de sigara bağımlılığım maddeden çok psikolojikmiş.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@Kerem Özbayrak İkinci haftam Cumartesi doluyor bakalım be kadar dayanabileceğim :) Geçen sene 6 ay dayanmıştım :)

Bu arada ben eski dağcıyım; evereste tırmanan eski rus dağcıların tiryaki olduklarını duymuştum; yıllar önce dağcılar arasında da böyle bir tartışma olmuştu...

@Anonim Hocam benim sigarayı bırakma ile ilgili düşüncelerim yaklaşık 1 ay önce bir yokuştan iki kişi tırmanırken ciğerlerim çok kötü yanıp gözlerime kara perdeler indiğinde değişti. Arkadaş yokuşu bastı çıktı ben baygınlık geçirecektim. Sinir oldum kendime sigara içtiğim için. e-sigara aldım kendimi henüz sigarayı bırakma konusunda şartlamadığım bir gün 2 nefes çektim ve 3 haftadır da sigara içmedim. Şimdi e-sigarayı azaltıyorum. Şunu iyi anlamak gerek, e-sigara keyif vermiyor sadece gerçek sigara içme isteğini bastırıyor ve o anlık krizi önlüyor. Şu ana kadar bana çok başarılı geldi. Hayırlısıyla tam olarak kurtulmak istiyorum artık.

@Kerem Özbayrak Aynı aşağı hikaye aşağı yukarı bende de :) Baktım @Anonim @Tuna Ünüvar yokuşlarda zorlanmıyor bile; ben neredeyse şehit düşeceğim, bacaklarım yorulmamasına karşın nefesim kesiliyor :) İnat ettim... Çok bastırırsa nikotin sakızıyla idare ediyorum bir de sigara bırakma aplikasyonu indirdim tavsiye ederim ciddi motive ediyor :)

@Anonim bende kullanıyorum benzer belki de aynı uygulamayı. kaç gün geçti, kaç para cebimde kaldı, toplamda kaç sigara içmedim vs iyi geliyor insana :) Sigara konusunda çok büyük konuşmamak gerek. çok kolay değil bırakmak. Elimden geldiği kadar uzak durmaya çalışacağım :)
.

@Kerem Özbayrak Kalpli siyah ellerin içindeki kalpli uygulama :) Zor hakikatten bende o yüzden kesin demiyorum deniyorum bakalım ne kadar gidebileceğim :)

@Anonim quit pro diye bir uygulama benimkisi. Başarılar size. Umarım bu sefer tekrardan başlamazsınız :)

Sigarayı bırakmaya çalışan arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum. Ben de 22 yıl içip bırakan bir insan olarak, ufak bir öneri olarak şöyle bir tavsiyede bulunabilirim:
Sigara içmek istediğinizde ki şartları kafanızda iyi değerlendirin, mesela yemek sonrası içmek veya tuvalette içmek gibi. Bunlara bir zamanlar derin anlamlar yüklemişsiniz demektir. Bu anlam kovalamacasını tespit ettikten sonra zaten gerisi peşi sıra geliyor. " ... ha şu hatıramdan dolayı sigara içmek istiyorum. "diyorsunuz. Ben şehirlerarası otobüs yolculuğunda iner inmez sigara içenlerden biriydim. Sigarayı bıraktıktan sonra yine bir yolculuk molasında aşağı iner inmez aklıma geldi. Bahsettiğim jimnastik sonrası talep anında uçtu gitti.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Sigara içiniz ki sağlık ve mutluluk bulunuz ironisine inanmak çok komik

turlara cıktığım 2 arkadaşımda sigara içmiyor.
ben içiyorum... fakat performansımın içmeme rağmen kendilerinden iyi olduğunu söylüyor...

arttırmadığı belli bişey... içmemek en iyisi.....

Bir keresinde hatırlıyorum @Edip Dinçer ile beraber sürüşteyiz. Adam üst üste sigara içiyordu, "ne yapıyorsun tıkanacaksın" dedim. Sonra baktım beni dinlemiyor, bildiğini okuyordu. Bir ara Tarabya'daki o hafif eğimi tırmanırken beni resmen yaya bıraktı. Demek ki bundanmış. Şaşırdım kaldım bu işe...

Beyin bedeva :D

Sigara nikotini beyin hücrelerini
öldürüyor Bilimsel araştırmalar sigaranın
beyin hücrelerini öldürdüğünü ve
yeni hücrelerin üretilmesini de
durdurduğunu ortaya koyuyor.
Fransa Ulusal Sağlık ve Tıp
Araştırmaları Enstitüsü uzmanları, kobaylar üzerinde yaptıkları araştırmalarda; bir
gruba düşük bir gruba orta nikotin verirken, bir
gruba ise hiçbirşey vermedi. 42 gün boyunca
günde 1 saat nikotin testine tabii tutulan
kobayların orta ve düşük dozda nikotin
alanlarında nikotin almayanlara göre yeni beyin hücresi üretiminde yüzde 50 kayıp olduğu tespit
edildi. Nikotin alanların ise hücrelerinde ölüm
oranı çok daha yüksek çıktı.

Çıkan sonuç: Demekki sigara ciğerleri genişletirken beyinide daraltıyormuş..

@Atilla Gobel

ahhhhh edip dostum ahhhhh,alettinde öyle idi,72 yaşında inanılmaz eğim çıkardı hemde kilitli pedalsız 40 yıllık yarış bisikleti ile valla o gün gençleri geride bıraktı ,eğim bittiğinde yaktı bi sigara ,dedim ne yapıyorsun alettin dayı,yok dedi bu benim mazotum ,13 yaşında bisiklete başlıyor ,18 yaşında sigaraya başlıyor,ama sonunda sağ kol felç oldu,artık binemiyor,atilla dostum sonunda illaki bi araz çıkartır sigara.

Geri