Scudo Sports

Sigara içmek performansı arttırır mı?

Edip bıraktın da e-sigara içiyorum demişsin. O da sakat. Baksana,

Scudo
Janis joplin, jimi hendrix, jim morison ve daha nice koçyiğitler 70 lerde drug un psikodelizme çok iyi geldiği düşüncesiyle yüklendiler sentetiklere. Sonuç overdoze dan kerpmiş olmaları. Bence bu konu fazla uzadı. Ey sigara kes traşı, düş yakamızdan git başka yerde dükkan aç. Bura sana göre bir yer değil. Biz temiz aile çocuklarının muhitiyiz.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
İçmeyin arkadaşlar.

Sigara içmek akcigerdeki keseleri tıkar,damarlari tıkar ve kanı pihtilastirir bisiklet kalbi (kas olduğu için ) geliştirir ve büyütür güçlü bir pompalama sağlar ama sigaradan dolayı gerekli kani vücutta dolastiramaz (Efor esnasında) ve içen arkadaşlarda halk dilinde kalp krizi denen şeyden ötürü bir kilo pamuğu pardon inciri berbat ederler SİGARA 4000 den fazla zehiriyle ÖLDÜRÜR arkadaşlar saygılar

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
Aman arkadaşlar lütfen ben 15 sene kullandım malesef, bir faydasını görmedim zararından başka. İçenler içmeyen aynı anda bir derin nefes alsın bakalım. Kim daha çok hava çekecek ciğerlerine..

• Beğen
Tepkiler: Ondergul
ben 2 aydan fazla oldu bırakalı 2 gündür yine içiyorum biraz ama tekrar başlamaya niyetim yok.önceden nefes nefese kalırdım hızlı bir sürüşten sonra şimdi öyle bir sorunum yok.kısacası sigara içmek performansı arttırmayı bırakı tamamen içine eder :)

Makaleyi inceleme fırsatı bulamadım o yüzden suan ilk yorumlarını yapacağım ma sonra inceleyip tekrar birşeyler yazarım. Bisiklet konusunda çok da profesyonel değilim ama dalış, uzun mesafe koşuları, oryantrik gibi doğayla iç içe ve yüksek ciğer kapasitesi gerektiren sporlarla uzun sure uğraştım. Bugün hemoglobin artışını sağlamak kandaki oksijen taşıyıcılığıni artırmak ve boylece performans yukseltmeyi amaçlar. Tıpkı turbo motorlar gibi daha çok oksijen kullanımı daha yüksek tork bunun için genel de arkadaşlarım (hatta bazen farklı ülkelerden sporcular) Erzurum Kars gibi yüksek rakim antremanları yapar yarıştan yaklaşık 5-7 gün icinde yarış rakimina inerek max. Faydayı sağlamayı çalışırlar. sigara kullanımı da hemoglobini artırmaktadır doğru ama sebebi kanın sigaradaki zifir sebebiyle oksijene kapanması ve işlevini yerine getirememesidir. Yani rakım ant. Yaparsanız 3 birim oksijen taşıyan kan, ortamda eksik olan 2 br oksijeni dengelemek için 1.5 katı oks. Taşıyacak hale gelir. Ve aşağı indiginizde kısa bir sure 3x1.5 = 4.5 birim O2 taşır. Sigara içerseniz 3 br oksijeni korlettigimiz kan 2 br taşıyan bilir . Dengelemek için miktarı artırıp 1.5 katına çıkar sonuç ortamda 3 br o2 varken eksik kapasite kullanımı yüzünden 2x1.5=3 br oksijene ulaşır. Fayda yok.
Gelelim mantıklı bir uygulama versiyonuna vücudu igara içtiğimizde inandirip hemoglobini artırtir ama kanin o2 tasima kapasitesini azaltmayacak şekilde sigara içmek mümkünse(ornek yarıştan bir iki hafta once az miktar içip tekrar bırakmak gibi) adamların tezi geçerli olur.
Dediğim gibi makaleyi okuyup bir kaç güne mantığı çözmeye çalışıcam ;)

Yıllarca içtim uzun aralıklarla bıraktım tekrar başladım hiç bir faydasını görmedim. Bir çok zararını gördüm.

Sigara içmek saçmalık. 1.5 ay önce yol bisikletine geçince boğulduğumu fark ettim ve oğluma verdiğim sözle birlikte bıraktım. Sigarayı oldum olası sevmedim ama o alkolle birlikte yanında meze olması beni hep cezbetti. Artık alkol alırkende istek yaşamıyorum.

MTB ile Kayadibine 0,5789 luk oranla çıkamazken(yani çıkıyosunda osura osura derler ya öyle), sigarayı bıraktığım 1. ayında yol bisikleti ile 1,2857 lik bir dişli oranıyla çıktım. Bırakın sigarayı saçma saçma makaleye gerek yok. Çok net Sigara İçmeyin!

Abiler makaleyi okudum literatür de bu tarz makalelere sabun denir :) çünkü;arkadaş tespitleri olduğu gibi birleştirmiş:
1. Sigara içen insanın hemoglobini yükselir + doğru
2. Hemoglobin kanda oksijen taşıyan unsur olduğuna göre hemoglobin = O2 kapasitesi +normal şartlarda doğru
3. Dolayısıyla çıkan sonuç sigara içen insanın O2 kapasitesi artar... -Yanlış
Çünkü;(sağlıkçı arkadaşlardan destek istiyorum ileri seviye bilgim yok)
1. kandaki hemoglobin O2 ve benzer gazları taşır bu da solunumu oluşturur. Yani O2 alınır CO2 verilir hemoglobin yalnızca taşıyıcıdır. Ama bunun yerine CO yani karbonmonoksit alinirsa hemoglobin bağlanır ve CO yu CO2 de olduğu gibi O2 ile değiştiremez dolayısıyla taşıma kapasitesi çok azalır.
2. Buna bağlı olarak ihtiyaç duyulan O2 nin sağlanması için vücut taze hemoglobin üretir (temiz) ve O2-CO2 değişimini bu sekilde sürdürür.
3. Ancak mevcut hemoglobin miktarı yükselmiş olsa da bir kısmının O2 taşıma kapasitesi dusuk yada hiç olmadığından taşınan O2 yükselmez. Zaten makalede O2 kapasitesinin yükseldiğine dair hicbir kanıt sunulmamış sadece hemoglobin artar dolayısıyla .... denmiş
4. Hatta rakım antrenmanlarının ciğer odemine yolacabilecegi riski değerlendirilmiş ancak sigaranın diğer etkileri yüzeysel olarak geçilmiş
5. Zayıflatma konusuna katılıyorum weightloss bölümü
6. Total lung capacity - ciğer kapasitesini artırdığı söylenmiş ama koşu ve benzer aktivitelerle zaten daha ust seviyelere taşıyabileceği ve sigaranın bu kapasite artırımınin üniversal olmadığı (yani herkeste gorulmeyecegi) söylenmiş
Şahsi değerlendirme;
1. total ciğer kapasitesi artırımı için dalış yapın ve doğru nefes tekniği uygulayın olabilecek en iyi kapasiteye ulaşırsınız,
2. Hemoglobin üretimi için rakım antrenmanı candır ancak çok ani rakım değişimleri ve dusuk O2 seviyesinde vücut alışmadan yapılan zorlayıcı antrenmanlar vücudumuzu zorlayacagindan dikkatli olmak gerekir. Ki makaleye göre rakım ant.%7 sigara %3.5 hem. artışı sağlar.
3. Kilo kaybı her zaman iyi değildir kas kütlesi muhafaza edilmesi gereken kilodur...
Sağlıklı sporlar sigarasız hayatlar dilerim

• Beğen
Tepkiler: Abdullah.R
yaşaması(okuması,çalışması,evlenmesi,trafiği) sistematik düzenli olmayan toplumlarda,insanlar dayanacak ve güç alacak boş şeyler ararlar.bunlar içki,kumar,sigara,şans oyunlarıdır.bunlarla yaşamlarındaki boşlukları doldururlar.bir ülkedeki iş hayatını düzenleyin stressiz yapın bakın neler düzelir(kadın cinayetleri).sigara konusunda arkadaşlara verebileceğim tecrübe ve tavsiye aşırı duygu kontrolüdür(aşırı sevinç de ve üzüntüde,el dudak alışkanlığı ve çevredeki arkadaşlar).duygularınızı normal seviyelerde tutun.sigara içen arkadaşlarınızdan uzaklaşın,gerekirse yalnız yaşayın.selamlar,saygılar..

• Beğen
Tepkiler: Ondergul
Sigaranın performansı düşürdüğü kesindir. Halen içiyorum. Kurtulmak çok zor sakın heves edip başlamayın. Askerden örnek vereyim. 5km parkuru sigara içmezsem çok rahat koşarak tamamlıyordum. Eğer kahvaltıdan önce tek sigara içersem yolda balgam çıkıyordu hafif zorlanarak parkuru tamamlıyordum. Eğer 2 sigara içersem parkuru koşamıyordum. 3km koşabiliyordum.3 sigara 2km... Eğer koşu öğleden sonra olacaksa çok komik oluyordu. 5 sigara falan içildiği için(en az) bacaklar koş bende bişey yok derken ciğer ben bittim diyor. Nefes nefese kalıyosunuz fakat yorgun değilsiniz. Nefesinizi ayarlayıp 10km daha koşabilirsiniz bu durumda. Ama bunu başarmak sigarayla olanaksız. Sigaranın tek iyi geldiği şey kabızlık. Her organınıza ayrı zararı var ve bir çok hastalıgı tetikliyor. Yeni başladım 10 gün falan oldu. Gene bırakıcam. Sigarayı bırakınca boğazımda inanılmaz ağrı olmuştu. Doktora gittim. Doktor normal defim bir çok katkı koyuyorlar içine zaten nikotonde uyuşturuyor ve sen bunu farketmiyorsun demişti. Diğer yazıları okumadım. Ama faydalı diyen varsa inanmayın. Verdiği keyifi ciğer mide bağırsak ve bilimum organ olarak geri alması muhtemeldir.Yaşım 42. Küçüklere abi tavsiyesi sakın başlamayın. Bu hayatınızdaki en büyük hatadır.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Sigara hiç icmedim, içmeye de düşünmüyorum. İçen arkadaşlarım ile yürürken veya rampa çıkarken hepsi arkamda nefes nefese kalir. Zararın neresinden donerseniz kardir. Bu yazımı okuyorsaniz henüz geç kalmamissiniz demektir...

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
Öncelikle sigara bir UYUŞTURUCUDUR ve yasal olması yani bakkal Mehmet Amca'da dahi satılıyor olması onu daha tehlikeli hale getirmektedir. Şöyle açıklayım; sigara gibi bir uyuşturucuyu mahalle bakkalının en göz alıcı yerine koydurtabilen güç kim bilir o sigaranın içine neler koyup satabiliyordur. Bu olayın sadece bir yüzü diğer taraftan sigara üreticileri sürekli, böyle "bilimsel" ya da bilim dışı makaleleri destekleyerek piyasaya sürereler. Mesela bilim dışı olan hurafelerden biri de sigaranın kilo kaybına neden olduğudur. Sigara içen birisinin kanında taşıdığı oksijen miktarı ile içmeyen birinin taşıdığı aynı mıdır ki metabolizma çalışma hızları, içenin ki daha hızlı, içmeyenin ki daha yavaş diye ayrılabilsin. Ben sigarayı bırakıp, sigara denen zehirli ilizyonun dışına çıkabilmeyi başarmış biriyim ve şöyle söyleyim 50 gram dahi kilo almadım aksine çok sağlıklı bir şekilde, yağ yakarak kilo verdim-veriyorum. Mesleğimin yüzde ellisi nefes kullanımına dayalı -profesyonel Türk Sanat Müziği Ses icracısyım- yaptığı işte, diyafram nefesi kullanan birinin sigara içerek daha iyi bir performans gösterebilmesi bence olanaksız. Çünkü ciğer ne kadar genişler ise o kadar çok oksijen ve enerji demektir. Ciğerin genişlemesi için belli bir noktadan sonra diyafram kasının aşağı doğru hareketi şarttır. Sigara içip, ciğere alınan nefes miktarını azaltan, dolayısı ile ciğer genişleme kapasitesini düşüren biri nasıl daha fazla performans gösterebilir ki? Ayrıca ben doping daha yararlıdır demiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın ama bu karşılaştırmada da açıkca "bakın sigara dopingten bile daha fazla enerji veriyor o zaman sigara içmeye devam edin hem, kilo vermeye de yardımcı oluyor hatta sigarayı bırakırsanız çok kilo alırsınız" - ki can alıcı yer burası- mesajı veriliyor. Sigarayı bırakmak kilo aldırmaz, kilo aldıran; sigara yoksunluğu ile açlık hissinin birbirne benzemesi ve sigarayı bırakan kişinin bu yoksunluktan kurtulabilmek için aşırı yemek tüketmesidir. Oysa ki sigarayı bırakan kişi 3 dakika ile 15 dakika arasında değişen bir süre dikkatini başka yöne aktarırsa örneğin uyumak gibi, birşeyler okumak gibi, görülecektir ki birşeyler yemeden de sigaranın yoksunluğundan kurtulunabilir. Gerçi sigarayı bırakırsan kilo alırsın ya da kullanırsan kilo kaybedersin ilizyonunun kabul görmesine şaşırıyor muyum? Tabi ki hayır. Çünkü; hem erkekte hem de kadında, cinsel gücü öldüren bir uyuşturucunun, cinsel birleşimden sonra yakılıp içilince - orgazm sigarası- daha keyifli olduğunu, ağızdaki tat alma mekanizmasını yok etmesine rağmen, yemekten sonra yakılan sigaranın daha lezzetli olduğunu tüm dünyaya kabul ettirebilmiş bir şeytandan her şey beklenir. Siz siz olun alkol ve sigara denen pisliklerden uzak durun. Saygılar.

Başlığı okudum şok oldum, yıllardır sigara içen insanım. Keşke bırakabilsem. Hiç bir yararını görmedim zararından başka maddi manevi. Performans arttıracakmış, ha . ordan.
içenler olarak kendi kendimizi zehirlediğimizin elbet farkındayızdır.

Nikotin beyin zarından geçebilen ender kimyasallardanmış. Sigara içenler konsantre olabildiklerini söylemişlerdir yıllardır bana. O anlamda belki performansı arttırır belki bazı işlerde. Onun dışında bir bilgim yok. Bildiğim Tek şey sigara dumanından hiç hazzetmediğim

Sigaranın anlık haz dışında bir kazanımı olduğuna inanmıyorum. 3 sene oldu bırakalı.. Keşke daha erken bıraksaydım diyorum veya hiç başlamasaydım...

• Beğen
Tepkiler: H.T ve Üye Adı
Bu tarz makalelere inanmayin. Sigara ilk uretildiginde yalnizca erkekler tuketiyordu. Kadinlari da sigaraya alistirmak icin edward bernays denen adam sigaranin erkek cinsel organini temsil ettigini, iki parmaginiz arasinda tutarak gucun kadinlarda oldugu mesajini bilinc altina vererek sigarayi kadinlar arasinda yaymayi basarmistir. Bunu yapabilen zihniyet neyi yapmaz..

@mehmetlevent
Tek bir sigara içindeki nikotin miktarı enjektör ile bir insana verildiği takdirde, o insanın kısa sürede ölümüne sebebiyet verebiliyor. Dolayısı ile beyin kan bariyerini geçebiliyor olması , sigarayı çok daha fazla tehlikeli hale getiriyor. Çünkü insanı öldüren her şey, hücrelerin de ölmesine sebebiyet veriyor ve beyin hücreleri yenilenemeyen hücrelerdir. Hücre kaybı yaşanan bir beynin daha iyi konsantre olduğunu söylemek bence doğru değil. Bu arada lütfen yanlış anlamayın siz öyle söylüyorsunuz diye söylemiyorum aksine hepimize yutturulmaya çalışılan sigara ile ilgili yalanlardan birine açıklık getirmek istiyorum.

@ttncu
Beyin hücreleri yenilenebiliyormuş ama tabii ki daha yavaş.

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Geri