@mariokaldato
Yıl başıydı, internete haberleri okuyordum, Asgeri ücret zamına bakıyordum, o zamanlar asgeri ücret 600 tl kadardı ve ben bir fabrikada bu ücrete çalışıyordum, askerden yeni gelmiştim o zamanlar. Az değil günde 2 pakete yakın içerdim, işte o gün, bilgisayartın başında oturuken, hani çizgifilmlerde olurya, karakterin kafasının üzerinde bir ampul belirir , sonrasında bir bulut ve içinde aklınca geçenler... Dedi içimdeki ses, aldğın 600 tl para, 300 tl sini sigaraya veriyorsun her ay ( Murattı içerdim hep ) senin neyine sigara içmek, birde üzerine aileni zehirliyorsun (Sigarayı odada tv başında, yada bilgisayar başında içerdim hep, ailede ben ve babamdan ve benden başka sigara içen yok, ve 2 tanede küçük kardeşim var) Dedim hem keseme zarar, hem sevdiklerime, çook bencillik yapıyordum, kendi zevkim için, emeğimi zehre yaırıyor, ailemin sağlığına zarar veriyordum... O gün dedim ben bırakıcam bu zıkkımı, Hep kartonla alırdım sigara, ve 1 karton vardı, bu bitince bırakıcam dedim, her gün kendime.. O günden sonra , hep bunu tekrarladım , bırakıcam karton bitince ve artık sigaradan keyif almamaya başladım, içiyordum ama içmek için içiyordum, adet yerini bulsun yemekten sonra yakıyordum, ama hiç keyif almıyordum. O gün geldi ve karton bitti,, O gün BU gündür 1 fırt bile çekmedim...
Bırakmak için, Önce o zıkkıma harcadığınız parayı düşünün, sonra çevrenizdeki sigara içmeyen sevdiklerinizi düşünün, onlara ne kadar zarar verebildiğinizi düşünün ( Pasif içicilik, daha tehlikeli bence ). Vicdanınız hala izin veriyorsa içmenize ne diyiyim, allah kurtarsın.. Emin olun kendiniz için bırakamzssınız, şahsen ben kolumu, bacağımı kesseler bunu gene içirim diyordum, o kadar seviyordum...
NOT: Ben SİNİR hastası biriyim, bıraktığımda bu rahatsızlığımdanda kurtuldum, Sigarasızlık insanı Asabi yapar lafı Palavra bana göre...