Scudo Sports

Sigara içiyor musunuz?

Sigarayla ilişki durumunuz nedir ?

• Toplam katılım
    1.061
Bırakma niyetinde olan arkadaşlar inşaallah tez zamanda bırakır da hem sağlıklarına kavuşurlar hemde milli servetimizi elin gâvuruna vermemiş olurlar. Bu arada ben hamdolsun içmedim fakat işim gereği sigara içilen yerde çok bulundum bu bile beni çok kötü etkiliyor, hem spor yaparken performansımı hem de haliyle sıhhatimi (acayip baş ağrısı yapıyor)

Scudo
ben hiç başlamadim kendimede söz verdim içmiyicem diye içmedimde içmeyide düşünmüyorum böyle daha iyi sporcu insan sigara kullanirmi :harika:

@Pamuk haklı olman ile beraber, bu sigaranın ölümcül bir zehir olduğu gerçeğini değiştirmez.mümkün oldukça zararlı herşeyden uzak durulmalı

• Beğen
Tepkiler: jazzpub
@selim82

En azından sigaranın zararlı olduğu biliniyor. Gün içerisinde farkında olmadan çok fazla şeker, katkı maddesi tüketiyoruz ve bilinçsizlik var bu çaya 2 şeker atmak gibi bir şey değil çok daha tehlikeli bir durum altındayız. Burada önemli olan biz değiliz. Çevremiz , ailemiz ben onlar için endişeliyim.

Mesela aileden birisi sigara içti diyelim. Bunun zararlı olduğunu bildiğimiz için engel olmaya çalışıyoruz. Peki ya poğaça (başka birşey aklıma gelmiyor :snzdglsn:) yeseler ne diyeceksiniz eminim çoğu kişi içinde şeker olduğunu bilmiyor. Eşlikedip sizde yersiniz acı gerçek bu. Bunun olmaması için bizim bilinçlenmemiz lazım

Uzun olmasın diye o postu kısa yazmıştım. Öyle bir şey ki anneme nişastanın şeker olduğunu anlatmam 3 günümü aldı. Abime karbonhidrat tozunun şeker olduğunu anlatmam 1 haftamı aldı. Powerrade nin şeker olduğunu burada anlatmaya kalksam işin içinden çıkamam

Olay sigara değil ben yanlış başlık seçmişim :)

Bu arada nişastanın tadı yok :snzdglsn:

Sigara
Ölüm
Yavaş yavaş öldürür ,sinsice gelir kanser,
Sigaraya bağlı 90 çeşit hastalıklarda çabası
Îsteyen içer,kimse karışamaz,ama evde içmeyenlerin yanında içmeyelim,
Onları zehirlemeyelim,
Sigara taşımadım,
Öncelikle sigara paketi almamak için oto kontrolünüzū yapın
Sele üstünde sigara içebilirsiniz,zarar size,kimse karışamaz ama kendinizde biliyorsunuzki yıllar sonra sizi vuracak,
Selim giro eski yarışcı idi,her gördüğümde dükkanda elinde neskafe diğer elinde malboro,gırtlak kanserinden kaybettik,
Îçme hocam dediğimde bana bir şey olmaz,bisiklete biniyorum derdi,
Insanlar kendine yapar,kimse kimseye bu konuda bir şey yapmıyor tabi,zayıf irade çabuk ağa düşecek,
Istisna örnekte şu,mahallemizde bi arkadaşım babası birinci içerdi ,90 yaşında kalp krizinden öldü,kanser olmadı,tabi nikotin kılcal damarlarda birikti sonunda kalbe giden damarda tıkanma oldu,
Ha öyle ha böyle,benim sadık yarım kara toprak dedi veysel,bize kiraya verilen bu vücudu isteyen kötü kullanır isteyen iyi,temiz ölüm isteyenler metabolizmasına iyi bakanlardır,beslenmesine dikkat edenlerdir,......

elektronik sigarayı ekleyebilirsiniz seçeneklere :)

Çok şükür hiç içmedim, inşallah hiç de icmem. Tüm tütün ürünleri sagliga oldukça zararli. Hem hastalık (kanser vs) yapıyor hem de var olan hastalığın tedavisini çok zora sokuyor. En iyi korunma yöntemi hiç baslamamak. Başladıysanız da bir an önce birakmak. Kullanmayı bıraktıktan sonra çok geç kalmamissaniz sağlık için çok yüz güldürücü iyileşmeler olur.

• Beğen
Tepkiler: Motorola
Dedemin misafir sigarasından arada (arada derken epey arada ama) otlansam da çocukken, çok şükür alışmadım. Sanırım babamın sigara kullanmamasıyla alakalı bir durum benimki.

• Beğen
Tepkiler: Motorola
@Adrenalin26
Nasil biraktin acaba ?

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
Sigara illetine15 yaşında başladım tam tamına 26 sene içtim. 3 sene önce 17 yaşındaki oğlumda başlamıştı sigaraya birlikte karar aldık ve bıraktık.Çok şükür ikimizde içmiyoruz artık.Bisikletede aynı tarihte başladım ve her sene 500-1000km. uzun turlar yapıyorum Allah izin verirse her yılda tekrarlamayı düşünüyorum bu seneki hedef Ankara Şanlıurfa arası bir tur yapmak bakalım hayırlısı..

@mariokaldato
Yıl başıydı, internete haberleri okuyordum, Asgeri ücret zamına bakıyordum, o zamanlar asgeri ücret 600 tl kadardı ve ben bir fabrikada bu ücrete çalışıyordum, askerden yeni gelmiştim o zamanlar. Az değil günde 2 pakete yakın içerdim, işte o gün, bilgisayartın başında oturuken, hani çizgifilmlerde olurya, karakterin kafasının üzerinde bir ampul belirir , sonrasında bir bulut ve içinde aklınca geçenler... Dedi içimdeki ses, aldğın 600 tl para, 300 tl sini sigaraya veriyorsun her ay ( Murattı içerdim hep ) senin neyine sigara içmek, birde üzerine aileni zehirliyorsun (Sigarayı odada tv başında, yada bilgisayar başında içerdim hep, ailede ben ve babamdan ve benden başka sigara içen yok, ve 2 tanede küçük kardeşim var) Dedim hem keseme zarar, hem sevdiklerime, çook bencillik yapıyordum, kendi zevkim için, emeğimi zehre yaırıyor, ailemin sağlığına zarar veriyordum... O gün dedim ben bırakıcam bu zıkkımı, Hep kartonla alırdım sigara, ve 1 karton vardı, bu bitince bırakıcam dedim, her gün kendime.. O günden sonra , hep bunu tekrarladım , bırakıcam karton bitince ve artık sigaradan keyif almamaya başladım, içiyordum ama içmek için içiyordum, adet yerini bulsun yemekten sonra yakıyordum, ama hiç keyif almıyordum. O gün geldi ve karton bitti,, O gün BU gündür 1 fırt bile çekmedim...

Bırakmak için, Önce o zıkkıma harcadığınız parayı düşünün, sonra çevrenizdeki sigara içmeyen sevdiklerinizi düşünün, onlara ne kadar zarar verebildiğinizi düşünün ( Pasif içicilik, daha tehlikeli bence ). Vicdanınız hala izin veriyorsa içmenize ne diyiyim, allah kurtarsın.. Emin olun kendiniz için bırakamzssınız, şahsen ben kolumu, bacağımı kesseler bunu gene içirim diyordum, o kadar seviyordum...

NOT: Ben SİNİR hastası biriyim, bıraktığımda bu rahatsızlığımdanda kurtuldum, Sigarasızlık insanı Asabi yapar lafı Palavra bana göre...

@mariokaldato

Bu sigara illetinden milleti nasıl kurtarabiliriz raşit ,sihirli bir düşünce yaratalım senle,markete gidiyorum,[ genelde az giderim çünki az mamül alırım ] kasanın olduğu yerde sigara reonu var ,paket üstünde yazılar,sigara öldürür,millet ile alay ediliyor resmen

@mubeac

Pasif içicilik daha kötü ilerde astım sorunları oluşabilir,esasında yanınızda içmemeleri gerekir,saygılı olmaları lazım

Geri