Scudo Sports

Sigara içiyor musunuz?

Sigarayla ilişki durumunuz nedir ?

• Toplam katılım
    1.061
Bir kaç kere denedim de... yok böyle lanet bir şey. Bir daha İçmem ve içirtmem de.

Scudo
Sigaraya para mı verilir miş biriktir bisiklet al o parayla okul yıllarında arkadaş çevresiyle çekmişimdir bir iki kez okul bitti arkadaşlar (!) gitti sigara bitti. Şimdi de hiç arkadaşım yok olsa ikram etseler içermiyim cık içmem dünyada olmaz

Sigara içiyordum çok şükür bırakabildim o pis illeti sigarayı bırakalı bugün tam olarak 1 sene 18 gün oluyor :) Umarım bırakmaya çalışan herkes başarılı olur kafanızda bitirmeniz gerekiyor.

Bırakmak istiyorsanız karşı koyacaksınız iradeli olmalısınız sigara kim ki beni esir alacak deyip ve en önemlisi bir kerede bırakmalısınız. Bazıları azaltarak bırakacam diyorlar yanlış insan bir tane yakınca başlıyor uzun süre ağzına sürmeyip ya bir tane yakayım diyen insan yeniden geri dönüş yapıyor. O yüzden bir sefer de zorlayıp bırakmanız gerekiyor benden içipte bırakmaya çalışanlara tavsiyemdir.

sigara zehirdir , hem keseye hem vücuda hemde çevredekilere zarar sigara içinlere acıyorum kendilerini zehirlemeyi zevk sanıyorlar

İçmiyorum yanımda da kimseye icittirmiyorum

Bu konuya daha önce yazdım diye hatırlıyorum. :D 15 Mart 2015'den bu yana hiç içmedim, bir daha içer miyim? Kesinlikle Hayır.

günde 1 paket içiyorum tavsiye etmem

Birde çevremde şöyle bir durum var adamın cebinde pazar parası yok cebinde parlement var ilginç bir durum

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Kuş
16 - 39 yaş arası içtim, hem de ciddi şekilde ve severek, fakat çocuklarım örnek almasın diye onlar büyümeden bıraktım. Bir kaç kez denemiştim, 1 tane içince tekrar başlamıştım. Zor oldu, fakat çok iyi oldu. 5 yıldır içmiyorum. Normal nabzım 95 lerden 75'lere indi. Nefes kapasitem arttı, öksürük kalmadı Allah'a şükür. En önemlisi artık çocuklarım ile ilgili vicdan azabı duymayacağım bu konuda. Bir tarih belirleyin, o tarihte içmemeye başlayın ve ne olursa olsun dumanlı hiç bir şeyi ağzınıza sürmeyin. Bu arada ciğerler kendini yeniliyor deniyor, doğru, fakat bir seviyeden sonra bu gerçekleşemiyormuş ne yazık ki. Çünkü ciğerler neredeyse katılaşıyormuş katrandan, dolayısıyla ne kadar erken bırakabilirseniz o kadar iyi.

5 yıldır ayda ortalama 1 - 2 paket içerdim. Yaşım 26. Kpss sürecinde sinir stres derken 2 günde 1 pakete çıktı 2017 başından itibaren. Spor yapmıyoruz o ara tabi. Derken sigaraya alerjim oluştu. İçince nefesim tıkanıyor. Atak geliyor sanki çarpıntıyla birlikte. Biraz denedim içmeyi ama tam 1 ay önce çok fena çarptı. Kalbim çarpıyor ve burnum tıkanıyor ardından nefes alamıyorum. Doktor bir şey yok dedi, çok şükür. Ama sigara içme dedi. Bıraktım 1 aydır içmiyorum. Nefesim çok rahatladı. Yüzme ,bisiklet ,koşu derken ciğerler şu anda iyi çok şükür. Sigara içilen yerde bahsettiğim sorunları yaşıyorum. Soğudum sigaradan desem yalan olur :) . Belki ayda yılda bir iki tane içerim. Büyük ihtimalle o anda da tadı kotü gelir içemem.

İnsan sigara içmediği zaman gerçekten dinç ve sağlıklı hissediyor. Bir şekilde bırakmaya odaklanılmalı.

Lanet olsun böyle alışkanlığa. . !

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şaka gibi ama bisikletle birlikte sigarayı bıraktım. Bir gün uzun bir turun ortasında karnımı doyurup üstüne 1 tane yaktım. Ağzıma kötü tadı geldi. O zaman tiksindim. Dedim ki artık seni bırakıyorum. 2 ay oldu. İlk ayın içerisinde bir arkadaşım zorladı şeytana uydum içtim. Ama irademle kontrol altında tutuyorum. Bazı anlar istesem de bıraktım diyordum. Şimdi alıştım iyi ki bırakmışım. Sigaraya vereceğim parayla ekipmanı tamamlıyorum. :komik:

@isosel Benim de sigarayı bırakmam buna benzer bir şekilde olmuştu. Birgün sigaranın dumanı içime çektiğimde tadı o kadar kötü geldi ki yaktığım sigarayı söndürüp attım. Sonra tekrar içme isteği geldiğinde aklıma o kötü tat geldi ve yine içmedim. Ondan sonra da bir daha içmedim. Sigarayı bıraktıktan sonra da yediğim, içtiğim her şeyin tadı daha güzel gelmeye başladı, kokuları daha iyi almaya başladım.

Bende günde 2 paket içiyordum. Bisiklet kullanırken hiç içmiyordum. Sonra tura gelenler içiyordu rahatsız oluyordum, ya da bende ayak uydurup yakıyordum. Bisiklet dışında müzikle uğraşıyorum ayrıca. Hem bisiklet sporunda hemde müzikte kötü etkileniyorum. Bu hafta bırakmaya başladım. Şimdilik günde 2 dal yakıyorum. İnşallah bu hafta tamamdır :cool:

• Beğen
Tepkiler: Ömer Ş.
Ne demişler:'' Sigara içersin dumanını yel alır,paranı el alır,zehri sana kalır''...
İçmeyin,içilen yerlere gitmeyin.Kokusu üzerinize sindiğinde bile ne kadar kötü olduğunu hatırlayın.Kimbilir içimizde nerelere siniyor sinsi sinsi..Zaten bisikletçi adamın dumanla işi olmaz,oluyorsa da yokuş çıkamaz:koptum:

Sigara mı? Sokakta gördüğüm insanları bile uyarırım :) İçmeyin beyler, 1 ay içmeyip gidip ekipman alın. En güzel bisikletlere binin :)

Yaklaşık 20 senedir içen birisi olarak bırakalı 2 ay oldu. Tat alma duyum, koku alma duyum tamamen hassaslaştı. Koku alma duyumun hassaslaşması bir bakıma kötü oldu. Sigara içip yanıma gelen arkadaşları pis kokudan dolayı bağırarak uzaklaştırıyorum yanımdan. Günde yaklaşık bir paket sigara içiyordum. Ufak bir matematik hesapla 660 TL para cebimde. Hatta 150 tl si yol bilgisayarı olarak bana geri döndü. Son olarak sigara içerken gittiğim 60 km lik sahil güzergahını bu cumartesi 65 kupa alarak tamamladım. Çoğu yerde de pr almışım yani daha önceki derecemin daha iyisini yapmışım.

Son 7-8 senedir sarma sigara içiyorum, makaron içine doldurulan açık tütünlerden bahsetmiyorum. Kağıdını, filtresini, tütününü kendinizin içeceğiniz anda sarıp tükettiğiniz kastediyorum. Paket sigaralardan görece daha az (hatta bazı çeşitlerinde sıfır) ilave ihtiva ettiğinden tütünün tadını, tokluğunu alabiliyorsunuz. Fabrikasyon üretilen sigaraların yanıcılığını artırmak adına kullandıkları maddelerden içermemesinden ötürü bıraktığınızda söner, bu açıdan tüketici dostudur. Fabrikasyon sigaralar gibi hızlı tüketime pek yatkın değildir.

Tütün aslında tıpkı kahve, çay, şarap, viski gibi kendine has kültürü vardır fakat toplum olarak bu diğer kültürlerden azade(!) olduğumuz gibi bu hususta da ''hızlı tüketim'' kodlarımıza işlemiş. Şahsen nikotine karşı bünyemin ihtiyaç duymasının haricinde puro, pipo, enfiye(snuff), elektronik sigara ( bu arkadaş daha çok körpe sayılır:)) tat aldığım şeylerdir, hepsininde yeri ayrıdır. Tütün mamülleri içerisinde dumanını içerisine çekerek tükettiğiniz tek mamül sigaradır ve bu tüketim şekli bizler için büyük sağlık sorunları teşkil eder. puro ve piponun dumanını ciğerlerinize çekmezsiniz, ağızınız ve genzinize yakın dolandırıp bırakırsınız, bunun açıklamasını da şu şekilde dile getirmek isterim; bir yemeği midenize indirdiğinizde mi lezzetini alırsınız yoksa damağınızdayken mi? Tütün mamülleri içerisinde bir tek sigarayı ciğerlerimize gönderiyoruz, bunun sebebi de keskin bir tat sahibi olmamasından, o pipo da ve puro da karşılaştığımız tok içimi soluyarak yakalamaya çalışmamız.

Geri