Uyuşturucuyu yasaklayan devletler konu sigaraya gelince sus pus kalır, anca yüzeysel kampanyalar yaparlar. Biride diyemez sigara yasak diye.
Neden mi? Sigara hem sağlık ve sigorta sektörlerine iyi para kazandırır hemde devletlerin büyük gelir kapılarından biridir. İşlerine gelmez.
Halk sağlığını önemsiyorsan tamamen yasaklar veya astronomik fiyatlarla satarsın. (İngiltere uçuk fiyatla satıyor mesela. Günde bir paket içmek için aylık bir asgari ücret ödemeniz gerekiyor neredeyse)
Umarım yasak veya zam gerekmeden bırakır herkes. En hızlı ve etkili yöntem ise kafada bitirmek unutmayın
@Adrenalin26 Valla bravo çok güzel bir dille anlatmışsın bırakma hikayeni çok begendim.....Hem sağlık gidiyor hem para gidiyor ahmakça...Ben sigarayı 3 sene önce bıraktığımda bisiklet almaya karar verdim gittim 4500tl. verdim aldım bi bisiklet herkes bana deli gözüyle baktı.İşin tuhafı bana sen delimizsin verilirmi o kadar para bir bisiklete diyenlerin çoğu sigara kullanan kişilerdi.Şimdi benim 3 senede sigara dan net karım 10000tl. 4500tl. si bisiklete gitti hiç önemli değil..Ama beni pahalı bisiklet aldım diye yadırgayanlarsa hala sigara içmeye devam ediyorlar...Şimdi siz karar verin kim akıllı kim deli?
Hahaha banada dediler, 30 mart 2008 'de scott scale 30 mtb aldım ,4500 lira verdim,beni döveceklerdi yahu,16 ağustos 2015 'de , 4500 lira verdim giant tcr yol aldım,,gençliğimde sigara icmedim ilk bisikletim 76 'da pejo oldu ,7 bisiklet eskittim,8 'inci ile yola devam ,araba almadım,valla bu vücud bizim ,ister iyi bakarız ,isterse kötü ,seçim bizim.
15-16 yaşlarında arkadaş ortamında başladım içmeye, aşırı olmasada yaklaşık 15 sene içtim. Son 3 senedir 1 tane bile ağzıma sürmedim, inşallahta bir daha sürmeyeceğim. Zira sigaranın kokusunu duyunca midem bulanıyor heleki otobüste vs yanıma oturanların üzerindeki sigara kokusu hiç çekilmez hal alıyor. 15 sene boyunca sigara içmeyenlere ne eziyet ettiğimi sigarayı bırakınca anladım. Burada içen arkadaşlar var ise umarım en kısa sürede bu illetten kurtulurlar..
@bhr42
Çok güzel yapmışsınız hocam. O sigaraya verilen paralar ile çok güzel şeyler yapılır, heleki bekarsanız, heleki Alkol de kullanmıyorsanız, keyif için harca harca bitmez
Şahsi görüşüm, bu ülkede sigra jullanıpta , aldığı maaştan şikayet etmeye kimsenin hakkı yok, sigara zorunluluk değil, LÜKS dür...
Ben 15 sene kadar içtim 2 sene önce bıraktım hayatımın devrimi oldu sonra kişisel gelişime önem verdim işimde basamakları çıkmaya başladım 2 ay once kollesterol çıktı diet ve spora basladim haftada 2 3 kere yarımşar saat bisiklet sürüyorum 7 kilo verdim. Devrimlere devam herkese sağlıklı yaşamı tavsiye ederim.
Son fiminde yönetmen ona akciğer kanseri teşhisi konulduğunu bildiği için onun yer aldığı sahneleri önce çekmiş, ve John Cazale, sahneleri tamamlandıktan kısa bir süre sonra ölmüş.
Sektörün içindeyim. Şu an bir depomuzun denetimindeyim. Satışçı arkadaşlar akşam depoya yüzleri gülerek dönüyor. Yeni hedefler veriliyor. Çatır çatır satılıyor.
Bu ikilem, bu çıkmaz nereye kadar. Organik sağlıklı besinler sektöründe eleman arayan arkadaşlar beni eklesin.
21 milyon sigara bağımlısı var,
Vaşş
13-15 yaş arası,
Gelecek 10 yıl içinde kronik rahatsızlıklar ile uğraşacak
Yüzbinlerce insan
bu ne yahu ?????!!!!!!!!!:confused::confused:
@Fırat Ç.
Çocukların niye sigaraya yöneldikleri insanları düşündürtmeli..
Bu işler önlem almakla,zam yapmakla,yasa çıkarmakla olmaz..
Çocukların sigaraya veya uyuşturucuya yönelmeleri,çocuklara taciz olaylarının artması veya hayvanlara işkence/tecavüz olaylarının artması gibi gelişmeler,hep toplumsal sorunlardır ve bu sorunları masaya yatıracak olanlar sosyologlardır,siyasetçiler veya bürokratlar değil..
Üniversite 3'te sigaraya başladım. 2015'te sigarayı bırakıp elektronik sigaraya geçtim. Geçtiğimiz bir ara onu da bıraktım. Ne kadar oldu hatırlamıyorum ama inanılmaz kolay oldu.
Amaç olarak değil, araç olarak elektronik sigarayı öneririm bırakmak isteyen herkese.
Yaş 43 günde ortalama 2 paket içen biri olarak (lise zamanından tarih net aklımda değil )11 sene evvel bir tek nefes dahi almadan bugüne kadar geldim..eminim maddiyat yönünden havaya duman olarak verdiğim zararın yanı sıra ciğerlerime ise bilinen zehir olarak çektiğim zıkkımdan kurtuldugum bu zaman zarfında ardıma baktığımda, hayata her açıdan pozitif olarak dönme şansını bir kez yakalamışım tam zamanında yakalamışım ve bir dahamı aslaaa..
Not:dişler önceden fırçalasamda sapsarı iken şimdi beyaz, ciğerler o zaman girmem gereken bir ameliyat öncesi çekilen bir filmde kısmen karanlık iken,şimdi şükür tertemiz, merdiven çıkarken kesilen nefesim şimdi çok rahat,150-200 km gibi günü birlik turlarda nefes darlığı yada solunum zorluğu yok, sabah kalkarken maruz kaldığım öksürük nöbetinden eser yok ,her ay maddi yönden en düşüğünden 2*10 TL *30gün=600 TL cebimde daha ne olsun..herkesin bu duyguyu tatması temennisi ile..
@Kudret Kurtcebe abim, artık yollarda ayakta sallanan bonzainin pençesine düşen 15 20 yaş arası gençleri gördükçe ciddi anlamda 80 li kuşak çocuklarının evet modernlikten eksik kalan yanları ile daha şanslı olduğu düşüncesindeyim...yada aileler ve öğretmeler tarafından dahamı bir özveri ile yetiştirilen nesildi, sonuc olarak şimdiki yetişen 2000 sonrası gençlik daha bir tehlikeli gibi..(istisna harici)