Scudo Sports

Sigara içiyor musunuz?

Sigarayla ilişki durumunuz nedir ?

• Toplam katılım
    1.061
Aklımda kalan ortaokul civarı başlayıp 2010 yılında tamamen terkettiğim bir zıkkımdır(15-35)yaşım şimdi 43 ve yanarım yanarımda bir insan neden kendini öldürmeye bu kadar bütçe ayırır....bugün şartlarında günde standart bir x markayı bir paket içen birinin cebinden yılda (10×365=3650 tl) yaklaşık 4000 gibi bir rakam,hem ciğerlerini hemde sağlığını kaybetme pahasına çıkıyor...uzun zaman hesabını yapmıyorum zira herkesin illaki vardır hesabı kitabı....ama yıllar geçince ilerki zamanlarda harcadığın paranın katlarını harcasanda geri alamayacağımız bir ömrümüzün olduğunu bir kenara yazalım....
Bu arada bir yılda sigaraya harcanan bahsi geçen rakama 105 setli gayet düzgün bir yol arkadaşı alınabiliyor.sigara içip bisiklet kültürünü bilmeyenlerde yada uzak olanlar ise sigara içip dumanını karşında üfler ve derki bu demir yığınına bu kadar para verilirmi...işte hayat...

Scudo
Yaşım 17 lise 3 e gidiyorum. sigara ağzıma sürmemistim ta ki yeter lan şunu deneyeyimde tiksineyim icimde kalmasın dedim. Arkadasla paket aldik ictim. Pismanda olmadim iyi oldu tadını ve hicbirseye benzemedigini daha iyi anlamis oldum. En gereksiz insanin hem saglini tehdit eden hemde bosuna maddiyat. Gunluk 10 tl sigaraya vereceginize biriktirip hayallerinizi gerceklistebilirsiniz ;)

Günlük sigara verilen para bir kenara konda yıl sonunda enfes bir bisiklet alınabilir. Yazık ki be yazık

" Eyvah Mahmut Hoca!!! " :D:koptum: 12 sene boyunca 2 günde en az 1 paket içtim. 4 sene önce kısmen bıraktım, canım istedikçe ara sıra ballı tütün ya da adıyaman çelikhan sarıp içiyorum, ama bırakmak ya da azaltmakta zorlanan tiryaki arkadaşlara söyleyeceklerim; derin ferah bir nefes ve herşey eskisinden daha lezzetli oluyor.

içmiyorum içmemde o lanet şeyi neden içeçegim

14 yıl olmuş ilkini yakalı, her şeyi denedim bırakamadım, uzun bir süredir de emzik gibi elimde e-cig var. her çektiğim fırtta elim kırılaydı da o ilki yakmayaydım diyorum..

Lanettir, beterdir, zehirdir tarafımdan kullanılır. (bırakma niyetindeyim ama sadece niyetinde)

3 ay önce sigarayı bıraktım. Olaya matematiksel olarak yaklaşacağım ki bırakmam isteyenleri can damarından vurayım. 330 TL x 3 = 990 TL para cepte kaldı. Arkadaşım uzun bir zaman bisiklet kullanamayacağı için Lapierre Sensium 300 (Karbon) bisikletini 1000 TL peşin geri kalan 8 ay x 250 TL taksitle bana sattı (Buradan ona da çok teşekkür ederim) Bu evde ki 3. bisikletim olacaktı. Eşimle konuşmam aynı bu şekilde oldu 3 aydır sigara içmiyorum peşinat zaten cebimde geriye kalan 8 ayda sigara param bisikletim alabilirmiyim. Dünyanın en iyi kalpli kadını ile evli olduğumdan tabii cevabını duymam geç olmadı (Buradan sevgili eşime de teşekkür ederim) Böylece önümüzdeki 8 ayda kesinlikle sigaraya dönmemem için müthiş bir motivasyon oldu.

Bu arada daha önceki mesajımda da yazdığım gibi 150 tl yol bilgisayarı aldım ve yol bilgisayarı için kadans sensörü satın aldım. Bu durumda 1 ay daha cepte 9 ay başlamam imkansız. Toplamda 1 sene yapar.

Ben sigarayı oğlum sayesinde bıraktım.Üniversiteye giden oğlumda içiyordu onunla birlikte karar aldık 2.5 senedir ağzıma sürmüyorum içmeyince düşünmüyorum.Oğlumda bıraktı çok şükür..

çok şükür şu güne kadar tek dal bile içmedim, inşallah ömrüm boyunca böyle kalır.

44 sene oldu bırakalı.:D
Şaka Bir yana,bu yaşıma dek merak edip bir tanesine bile el sürmedim.
Çok Şükür Çocuklarımda içmiyor..

24 yaşında başladığım sigarayı 35 yaşında bıraktım, halen arada canım çekse de içmemeye kararlıyım, hayat sigarasız daha güzel :)

16 yıl içip geçtiğimiz 14 Ağustos'ta bıraktım. Bir gün bile ara vermeden ve hiç bırakmayı düşünmeden içtim. Bıraktığım günün ertesi sabahında daha zinde uyandığımı hissettim. Kanımdaki oksijenin arttığını bariz hissediyorum. Koku ve tat alma duyularım bir hayli arttı. Başlarda şekersiz sakız çiğneme ihtiyacı duydum, şimdiler ona da ihtiyaç duymuyorum. Aksilik, gerginlik gibi şeyler bende pek olmadı. Bırakabilmiş olmak özgüvenimi, kendime olan saygımı, sevgimi arttırdı. Mutluyum ve bisiklet almak için para biriktiriyorum. Aldığımda artık ciğerlerimi çok daha anlamlı bir şey için yormak istiyorum.

Sigara satan bir firmada çalışıyorum.

Sigarayı bırakmanız bizi etkiliyor. Tekel bayileri kan ağlıyor. Vergi kaybına da sebep oluyorsunuz. Biraz ülkenizi seviyorsanız bırakma kararınızı tekrar gözden geçirin.

Tamam akciğer kanseri olmak istemiyorsunuz ama sigara firmalarını da düşünmeniz gerek. Onlar nerden para kazanacaklar?

Çocuk iken bayramlarda içerdim 1-2 tane, nasıl bir ruh halim vardı o zamanlar bilmiyorum ama onun ötesine geçmedi ve içmedim.
Yıllarca tiryakisi olup bırakan/bırakabilen çok kişi tanıdım. İrade ile alakalı bir durum, bantlar, iğneler tedaviler hikaye.

• Beğen
Tepkiler: aytacaltay
Şöyle bir durum var dünyada şekerli yiyeceklerden kaynaklı hastalık ve ölümlerin sayısı. sigara+alkol+uyuşturucunun sebep olduğu ölümlerden daha fazla. şeker beyinde hormon salgıladığı için bağımlılık yapıyor ve eğer şeker kullanan biri iseniz 2 gün bırakmayı denediğiniz zaman yoksunluk çekersiniz.
Ve bunu tıpkı bir zamanlar sigaranın faydalı olduğunu söyleyen tekeller gibi. Şimdide gıda sektörü aynı şeyi şekerli yiyecekler için söylüyor.

Sigaradan kat kat zararlı şeyleri tüketiyoruz zaten şekerin yaş kısıtlaması bile yok 3 yaşındaki çocuk diyabet oluyor ondan sonra. Sigara içen birisine kendi sağlığını düşünmüyor çevresine zarar veriyor demeden önce biraz araştırma yapmak lazım.

45 Yaşımdayım, hayatta bir nefes dahi sigara içmemiş insanım. Hiç özenmedim. Hatta nefret ederim. Kaldırımda sigara içerek yürüyen kişinin arkasından yürüyemem, durup biraz uzaklaşmasını beklerim, sonra yoluma devam ederim.
İyi ki tek başıma çalışmak zorunda olduğum bir meslek dalı seçmişim, sigara içenlerden epey uzağım.
Sigaranın maddi zararını bir kenara bırakın, ciddi sağlık sorunlarına sebep olduğu bir gerçek. Sigara kullanan kişilere sigaranın zararını anlatmanın faydası olmuyor gözlemlediğim kadarıyla...

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
Hic bir donem icmedim, askerdeyken badim cok icerdi bende kizardim bir ara elinden aldim bir firt cektim cekmez olaydim o nasil bir tat igrenc, aci o acilik gun boyu agzimdan gitmedi o gun yedigim yemeklerden hic tat alamadim.

Sigarayı bırakma çok zor bir durumdur. Ancak güçlü irade ve uygun tekniklerle bu ölümcül olan alışkanlıktan kurtulmanız mümkündür. Bu yüzden sigarayı bırakmanız için en iyi 10 yolu yazdık. Yazılanları okuyun ve hayatınıza uygulayın eminiz yararını göreceksiniz ve sigarayı bırakacaksınız. Sigara bırakma çok zor durumlardan biridir. Bir de yıllardır sigara içiyorsanız epey zorlanacaksınız ancak kendinizi motive ve ikna ederseniz bu zararlı alışkanlıktan kurtulacaksınız. Günümüzde çok sayıda sigara bırakmanın yolları vardır. Bu bu yolların neredeyse hepsini ayrıntılı bir şekilde sizler için yazdık. Aşağıda bulunan sigara bırakma yöntemlerini uygularsanız, bu alışkanlığınızdan vazgeçeceksiniz.

İşte Sigara Bırakma Yolları

Öncelikle karar verin
Sigarayı bırakmak için kararlı ve kendinizden emin olmalısınız. Alışkanlığı bırakmanın ilk kuralı önce karar vermektir. Sonunda harika bir şeyin olacağını varsayın ve kendinizi ona göre odaklayın. Kararınız iradenizin önüne geçsin. Sigara içmek zararlıdır. Hatta ölümcül hastalıklara bile neden olabilir.

Sigara içme yordamınızı kontrol edin
Öncelikle sigara içme rutinlerinizi gözden geçirin. Hangi aralarda sigara içip, ne aralıklarla bunu tekrar ediyorsunuz kendinizi güzelce sorgulayın. Kimisi yemekten sonra içerken, kimisi çayla birlikte sigara tüketiyor. Özellikle bu gibi zamanlarda kendinizi kontrol altına almaya çalışın farkına varın.

Sigarayı bırakmak için bir plan yapın.
”Ben bugün sigarayı bırakacağım” deyin ve sözünüze daima sadık kalın. Sigara için artık ayrı bir zaman ayırmayın. Sigara alışkanlığından vazgeçtiğinizde canınız sigara istediğinde bu dürtülerinizi bastırın ve hemen o anda başka bir şey ile ilgilenmeye çalışın.

Temiz bir başlangıç yapın
Sigara alışkanlığından kesinlikle vazgeçtiğiniz an çakmak ve kül tablasını evinizden atın artık çakmak taşımıyorsunuz. Sigarayı çağrıştıracak her şeyden uzaklaşın. Odanızı havalandırın artık sigara kokmayacaksınız, odanız da kokmayacak. Sigarasız bir ortam sizin motivasyonunuzu artıracak ve temiz bir başlangıç yapabileceksiniz.

Sigara Bırakma sayesinde sağlığınızı garantiye alabilirsiniz.

Sigaradan vazgeçtiğinizi herkese söyleyiniz.
Arkadaşlarınıza hatta ailenize bile sigarayı bıraktığınızı söyleyin. Sosyal ağ hesaplarınızda bile sigara alışkanlığınızdan vazgeçtiğinizi paylaşın aileniz ve arkadaşlarınız sizin bu alışkanlıktan vazgeçtiğinizi bildikleri için sizi motive edeceklerdir. Sigarayı bırakmanız daha kolay olacaktır.

Alternatifleri planlayın.
Sigarayı daha çok çayla birlikte içiyorsanız. Çay gibi kahve gibi içecekleri hayatınızdan çıkarmaya çalışın yapamıyorsanız bile çayı az içiniz.Çevrenizde sigara içmeyen kişiler olsun özen gösterin. Yanınızda sigara içilmesine izin vermeyin gerekiyorsa nazik bir dille uyarın. Çünkü siz sigarayı yeni bırakmış birisisiniz.Sizin motivasyonunuzu kimse engellemesin.

Sigara içilmesine karşı çıkın.
Artık hayatınızda sigaraya yer yok. Sigara düşmanı olun ve odanızda veya arabanızda sigara içilmesini yasaklayın. Bu konuda kararınız net olsun. Asla izin vermeyin. Çevrenizde sigara içenlere sigaranın zararlarını söyleyin ve sigarayı bıraktığınızı belirtin. Onuda teşvik etmeye gayret gösterin.

Nikotin bağımlılık tedavisi
Hayatınızda çok sık sigara tüketiyorsanız bu tehlikelidir. Çünkü nikotin bağımlısı olmuşunuz. Sigarayı bırakmak çok zor olabilir. Böyle bir durumda sigara bırakma hattı 171 numaralı devlet destekli hattan destek alabilirsiniz.Nikotine karşı birtakım önlemlerde mevcuttur.

Başarınızı kutlayın.
Sigarayı bıraktığınız zaman bunu arkadaşlarınızla paylaşın ve kutlayın. Hatta 9 Şubatta kutlanan Dünya Sigarayı Bırakma gününde arkadaşlarınıza hediye alın ve onları mutlu edin. Kesinlikle daha enerjik ve motive olacaksın.

Pes etmeyin.
Sigara bırakma konusunda asla pes etmeyin. Unutmayın bu sizin sağlığınız için çok önemlidir. Bugün yapılan araştırmalarda sigaranın birçok ölümcül hastalığa neden olduğu ortaya çıktı. Hem sağlığınıza hemde bütçenize zarar vermeyin.

Sigara bende içmiyorum ama içenler için şu sitede öneriler var yardımcı olabilir.
(link)

Geri