@ujur
Şöyle bir açılım getireyim. Örneğin xo arka attırıcı 100 lira diyelim. Orantılarsak x9 arka attırıcı ortalama 50 lira oluyor. Diyosunuzki xo kırılır bacağı 50 liraya değişir. Yani 100 lira verdiğiniz bir attırıcıya 50 lira masraf yaparak yeni bir bacak takıyorsunuz. Yedek parçasının olması güzel bişey. Fakat x9 arka attırıcı 50 lira. Vitesin alt bacağı kırıldı. Gidip yenisini alıyorsunuz 50 lira.Toplam masraf 100 lira

Her harükarda xo'ya fazla para ödemiş oluyorsunuz. Kısaca ciddi manada yarış koşmuyorsanız xo alacağınız parayla bisikletinizin diğer ekipmanlarına yatırım yapabilirsiniz. Fakat her harükarda bu işi zevkine yapıyor ve durumunuz iyi ise istediğinizi alın dükkan sizin
Şu shadow'un 1.2 cm kadroya daha yakın olması olayına gelince işlevselliği tartışılır. Benim yaşadığım bölgede köyüme inen 1 single track parkurda iniş parkurunda bir de dere yolunda arka attırıcı katili diye tabir edebileceğim ucu yola dönük kaya parçası var. İşe bakın ki bu sivri kısmın yüksekliği arka attırıcının yerden yüksekliği ile hemen hemen aynı

Hoş şimdiye kadar buralarda ben de arka attırıcı parçalamadım. anlatmak istediğim olay şu, Dünya büyük, sizin yaşadığınız çevrede bu tip durumları yaşayabileceğiniz bir yer olmayabilir, fakat bu dünyadaki diğer sürücülerin sizinle aynı şartlarda bisiklet sürdüğü anlamına gelmez. Sizin için önemsiz olan bir ayrıntı başka birisi için olmazsa olmazlardan olabilir

Kısaca öyle veya böyle shimano arka vitesini 1.2 cm daha içeriye taşıyarak sramın bir adım önüne geçtiğini savunuyorum.
Ha bu arada shimanonun shadow teknolojinisi savunduğumu sanmayın. Açıkçası shadow teknolojisi olan arka viteslerin sramlardan pek farklı yanı kalmamıştır. bazılarının sevip bazılarının sevmediği gibi artık daha net geçmektedir. Bende bu net geçişi sevmeyenlerdenim. Eğer shimano kullanacak olsam mutlaka eski tip ters yay kısa bacak olanını kullanırdım. Bu arada ben de x9 arka attırıcı+ Xo gripshift kullanıyorum. Bu yüzden diyeceğim şuki mantık olarak shadow ile shimano bir adım önde. Ha alınırmı? Bence hayır

Eğer verimli ve ekonomik bir şekilde Xo grip shiftle 2006 xt arka attırıcıyı kullanabileceğim bir sistem biliyorsanız tez elden elimdeki x9 'u satar yerine eski tip xt arka attırıcı alırım